زلزله ۷.۸ ریشتری در ترکیه و سوریه؛ پیش بینی تلفات بالای پنج هزار نفر
زلزله آخرالزمانی ترکیه و سوریه؛

زلزله ۷.۸ ریشتری در ترکیه و سوریه؛ پیش بینی تلفات بالای پنج هزار نفر

زمین‌لرزه‌ای به قدرت ۷.۸ ریشتر در مرکز ترکیه، بخش‌های زیادی از منطقه غرب آسیا و شرق مدیترانه را به لرزه درآورد و تاکنون دست‌کم 350 کشته و هزاران زخمی برجای گذاشته است. گزارش‌های اولیه حاکی از آن بوده است که این زمین‌لرزه در کشور‌های ترکیه، سوریه، لبنان، فلسطین، عراق، اردن، مصر، عربستان سعودی و بخش‌های از اوکراین و اروپا از جمله یونان، بلغارستان و... ثبت شده است. در پی وقوع این حادثه دلخراش، ترکیه از کشور‌های مختلف جهان و نهاد‌های بین‌المللی درخواست کمک کرده است. این زلزله هفت پس لرزه بالای 6 ریشتر تاکنون داشته است. بر اساس برخی پیش بینی ها ، تلفات زلزله در ترکیه تا 5 هزار نفر و در سوریه به حدود 10 هزار نفر خواهد رسید.
تصویب ساخت ۱۰ شهرک جدید در کشور
افزایش هشت هزار هکتار بر محیط شهری:

تصویب ساخت ۱۰ شهرک جدید در کشور

پیرو مصوبات قبلی در خصوص ساخت ۴۰ شهر و شهرک جدید در کشور که از سال گذشته مطرح شده بود، ساخت ۱۰ شهرک جدید در چهار استان فارس، البرز، آذربایجان غربی و یزد به تصویب رسیده است . مجموع مساحت این شهرک‌ها ۸ هزار و ۱۵۰ هکتار در نظر گرفته شده که ۴ شهرک در استان فارس، ۴ شهرک در استان البرز، یک شهرک در آذربایجان غربی و یک شهرک هم در استان یزد قرار دارد. ساخت واحد‌هایی با طبقات کم در این شهرک‌ها در اولویت است.
طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
مجری طرح اطلاع داد؛

طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد

 طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور از جمله طرح‌های کلان تعریف‌شده برای تأمین بخشی از کسری آب دالان شرقی کشور است که اجرای آن از آبان سال ۱۴۰۰ آغاز شده است. مجری مطالعات طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور گفت که با مهندسی ارزش و پیش‌بینی تونل‌های حفاری در مسیر انتقال، هزینه طرح ۱۵ هزار میلیارد تومان کاهش یافت. علی عبداللهی مجری مطالعات طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور گفت: این طرح ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اما پیشرفت طرح در خراسان رضوی بیشتر است و به ۲۵ درصد رسیده است.
شهرداران کلان‌شهر‌ها در نشست مجمع شهرداران چه گفتند؟
مدیریت یکپارچه، گره‌گشای مشکلات شهرها؛

شهرداران کلان‌شهر‌ها در نشست مجمع شهرداران چه گفتند؟

در ۲۵ سال گذشته کلانشهر‌ها دچار مشکلات مشابهی شده‌اند. تغییرات در بافت شهری و گرایش به ساخت و ساز گسترده،بحث حمل و نقل شهری و حمل و نقل عمومی،پسماند و فضای سبز،خدمات شهری، معضل‌های ترافیکی و آلودگی هوا و همینطور تحولات اقتصادی و اجتماعی در بسیاری از آن‌ها با یکدیگر مشترک بوده و تجربیات مدیران شهری در یافتن راه‌حل برای هریک از آن‌ها می‌تواند در قالب الگوهای انتقال تجارب موفق و ناموفق،برای دیگر مدیران نیز مفید باشد. یکصد و چهاردهمین نشست مجمع شهرداران کلانشهرهای کشور صبح روز پنجشنبه ۲۸ مهر ۱۴۰۱ با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، جمعی از نمایندگان مجلس، شهرداران کلانشهرهای کشور و جمعی از مسئولان و مدیران مدیریت شهری به میزبانی شهرداری مشهد مقدس برگزار شد.در این نشست، شهرداران کلان‌شهر‌های مختلف در خصوص لایحه بودجه ۱۴۰۲ و بیان مشکلات مربوط به قوه مقننه ، ارتقا همکاری ها با دولت و مواردی همانند به بحث و تبادل نظر پرداختند. نکته جالب توجه و سخن بی پرده ای که می توان گفت این است که اگر وضع کشور این گونه است، غلل را در مثلث سه گانه شیوه انتصابات ، میزان برنامه محوری و وضعیت فسادستیزی جستجو کنید. انتصابات در ایران مسلمل پشت پرده دارد . پشت پرده ای که گاها به اسم تعهد، تخصص را قربانی می کنند و منافع فردی و سلیقه گرایی ها ، محور امورات ان است.
مشکلات کلانشهرها برای اراضی ملی در محدوده، زمین های وقفی، املاک قولنامه ای و ماده101 سرانه ها
یعقوب هوشیار در مجمع شهرداران کلانشهرها؛

مشکلات کلانشهرها برای اراضی ملی در محدوده، زمین های وقفی، املاک قولنامه ای و ماده101 سرانه ها

یعقوب هشیار شهردار تبریز و نماینده شهرداران کشور در سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور در مجمع 104 شهرداران کلان شهرها در خصوص مشکلات کلانشهرها برای اراضی ملی در محدوده، زمین های وقفی، املاک قولنامه ای و ماده101 سرانه ها توضیحاتی داد و به چالش های شهرداری کلان شهرها در حوزه حمل و نقل عمومی، پسماند و هوشمندسازی شهرها و تکالیف دولت در این خصوص پرداخت . وی بیان داشت که، اصلاح قانون محدوده و حریم شهر از الزاماتی است که باید طبق تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر حفظ حریم شهرها و لزوم قرار گرفتن در اختیار شهرها بدون ملاحظات تقسیمات سیاسی مورد توجه قرار گیرد.
۴۰ روستا برای اولین بار به دنیای ارتباطات متصل شدند
راه اندازی اینترنت روستاها؛

۴۰ روستا برای اولین بار به دنیای ارتباطات متصل شدند

«ایرج روحی» مجری طرح توسعه خدمات عمومی اجباری روستایی (uso) اعلام کرد، در یک و نیم ماه گذشته ۴۰ روستای کشور که از بدو شکل‌گیری‌شان هیچگونه ارتباط از قبیل صوت یا اینترنت نداشتند، بالاخره به دنیای ارتباطات وارد شدند.
واگذاری زمین در ۹۰۰ شهر برای ساخت خانه‌های ویلایی
رستم قاسمی خبر داد؛

واگذاری زمین در ۹۰۰ شهر برای ساخت خانه‌های ویلایی

رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی در نشست مشترک با اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، گفت: در ۹۰۰ شهری که کمبودی از نظر زمین نداریم، واحد‌های مسکونی به همراه تسهیلات به‌شکل ویلایی به مردم واگذار می‌کنیم.
تسهیلات ۶۰۰ میلیونی نوسازی بافت فرسوده به چه کسانی می رسد؟
معاون وزیر راه و شهرسازی تشریح نمود؛

تسهیلات ۶۰۰ میلیونی نوسازی بافت فرسوده به چه کسانی می رسد؟

محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه نوسازی و بهسازی حدود ۱۰۹ هزار واحد در قالب طرح نهضت ملی مسکن در حال انجام است گفت: سقف وام نوسازی ۴۵۰ میلیون تومان و در اطراف حرم‌های مطهر چهار شهر مشهد، قم شیراز و تهران ۶۰۰ میلیون تومان است.
طرح ریزی مجدد برای احیای جهادسازندگی ، تخیلات و آرزوها یا اراده به اقدام  و برنامه محوری ؟
ساختارهایی که نمی فهمند و برنامه هایی که ندارند؛

طرح ریزی مجدد برای احیای جهادسازندگی ، تخیلات و آرزوها یا اراده به اقدام و برنامه محوری ؟

دکتر محمد مخبر پیش از ظهر روز دوشنبه در جلسه احیاء جهاد سازندگی، بر لزوم تسریع در احیاء و آغاز به کار مجدد جهاد سازندگی تأکید کرد و اظهار داشت، یکی از پیامدها و آثار مثبت احیاء جهاد سازندگی این است که خدمت رسانی به جامعه به دست مردم و به خصوص جوانان انجام می شود که به نوعی ترویج فرهنگ اسلامی – ایرانی خواهد بود. آنچه که از تحلیل گفتار دکتر مخبر در جلسات عدیده در خصوص احیای جهادسازندگی بر می آید، این است که ایشان برداشت درستی از نقش ها و کارکردهای جهاد سازندگی نداشته و آنچه که در ذهن ایشان است ، نوعی حرکت فرهنگی منجر به ارتقا مشارکت های داوطلبانه است. لازم به توضیح است که وجود این جنس آسیب های ناشی از کم اطلاعی از کارکردها و ساخت های فعالیتی بشکل تاریخی در کشور مشاهده شده و می شود و بخشی از علل عقب ماندگی کشور نیز ناشی از این گونه برداشت های نادرست و اقدامات ناقص و نمایشی است .
بهبود معیشت ساحل نشینان با احیای اقتصاد دریامحور
حلقه مفقوده اقتصاد؛

بهبود معیشت ساحل نشینان با احیای اقتصاد دریامحور

مناطق ساحلی بستر فعالیت‌های عظیم اقتصادی و اجتماعی به شمار می‌رود، به گونه‌ای که حدود دو سوم جمعیت جهان در محدوده ۶۰ کیلومتری حاشیه دریا‌ها استقرار یافته‌اند و بیش از ۸۰ درصد از شهر‌های بزرگ جهان که امروزه به‌عنوان قطب‌های تجاری شناخته می‌شوند، در مناطق ساحلی قرار دارند. این آمار نشان دهنده آن است که گستره‌های دریایی و به تبع آن اقتصاد دریامحور در رشد و رونق کشور‌ها و شهر‌های مختلف جهان نقشی مهم و محوری ایفا می‌کند.با توجه به رویکرد جدید دولت سیزدهم و تأکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر فعال کردن همه بخش‌های اقتصادی کشور در راستای اقتصاد مقاومتی و خروج از اقتصاد تک محصولی و تا ابرونفتی، حالا اقتصاد دریا محور نیز دراولویت قرار گرفته است.
۳