معضل زایش مناطق حاشیه‌نشین در تبریز
در گفتگو با عضو شورای شهر تبریز ؛

معضل زایش مناطق حاشیه‌نشین در تبریز

عضو شورای شهر تبریز می گوید: اصلی‌ترین چالش شهر تبریز را زایش بافت‌های ناکارآمد شهری می‌دانم که دلیل آن عدم توان در کنترل است.
در جلسه تصویب طرح‌های شهرداری تبریز مطرح شد؛

گلایه‌های شهری پارلمان تبریز

در صد و هجدهمین جلسه شورای اسلامی شهر تبریز، طرح‌های بالای ۵ میلیارد ریال شهرداری تبریز بررسی شد. محمد اشرف‌نیا، رئیس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورای شهر تبریز در این جلسه گفت: در مجموع ۶۸طرح عمرانی بالای ۵ میلیارد ریال در تبریز در حال اجراست که ۴۵ طرح در سال ۹۷ اجرا شده یا در حال اجرا است.وی ادامه داد: ۸ طرح در منطقه یک، ۱۳ طرح در منطقه دو، ۲ طرح در منطقه سه، ۵ طرح در منطقه پنج، ۳ طرح در منطقه شش، ۳ طرح در منطقه هفت، ۲ طرح در منطقه هشت، ۳ طرح در منطقه نه، ۲ طرح در منطقه ده، یک طرح توسط شهرداری مرکز، یک طرح توسط سازمان آرامستان‌ها و یک طرح توسط سازمان عمران در حال اجراست. در ادامه فرج محمد قلیزاده نیز در این مورد گفت: برخلاف سال‌های گذشته که تمام طرح‌ها با ترک تشریفات واگذار می‌شد اما از دوره جدید بیشتر طرح‌ها با مناقصه واگذار شده است و از آغاز شورای پنجم ۱۵ طرح به شورا گزارش شده که ۳ طرح کمتر از ۲۰ درصد و ۴ طرح کمتر از ۴۰ درصد پیشرفت داشته‌اند.
۴ نقطه ضعف تبریز هنگام بحران
در جلسه شورای شهر مرکز آذربایجان‌شرقی تشریح شد؛

۴ نقطه ضعف تبریز هنگام بحران

نخستین جلسه مدیریت شهری تبریز پس از بارش‌های نوروزی سیل‌ساز با حضور شهردار و با هدف آسیب‌شناسی تاب‌آوری تبریز در برابر حوادث طبیعی برگزار شد. در این جلسه یک عضو شورای شهر تبریز چهار نقطه ضعف این کلان شهر را در برابر حوادث بحران‌ساز از جمله سیل و زلزله معرفی کرد.
افت سالانه ۴۰ سانتی متری آب در دشت مرند
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی اعلام کرد:

افت سالانه ۴۰ سانتی متری آب در دشت مرند

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی با اشاره به وضعیت آب‌های زیرزمینی استان، گفت: بیش از ۵۰ درصد دشت‌های استان جزو دشت‌های بحرانی و ممنوعه اعلام شده است، هر سال باتوجه به برداشت آب زیر زمینی، شاهد افت سطح آب‌ها در دشت‌ها هستیم.
شرایط دردناک امروز پرسودترین شهر ایران
سفری به میانه؛

شرایط دردناک امروز پرسودترین شهر ایران

اعتیاد، بیکاری، اتوبان و آب از جمله مشکلات اساسی است که مردم میانه با آن دست و پنجه نرم می کنند. وضعیت آب شرب مناسب نیست؛ اینجا همان شهر پر جنب و جوش و سر حالی بود که روزی همه آرزوی رفتن به آنجا را داشتند.
15 دشت آذربایجان‌شرقی ممنوعه است
شدت گرفتن آب در آذربایجان‌شرقی؛

15 دشت آذربایجان‌شرقی ممنوعه است

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی گفت: بحران آب در آذربایجان‌شرقی نیز در حال شدت گرفتن است و هم‌اکنون 15 دشت از 25 دشت استان ممنوعه و چهار دشت ممنوعه‌ بحرانی هستند و سالانه به طور میانگین شاهد افت 40 تا 50 سانتی‌متری دشت‌‌های استان هستیم.
شهر نمونه گردشگری جهان اسلام دومین پرحاشیه‌نشین کشور
مفهوم زدایی، تلاشی برای تقلیل مشکلات؛

شهر نمونه گردشگری جهان اسلام دومین پرحاشیه‌نشین کشور

شهردار تبریز، به تازگی گفته عبارت «حاشیه‌نشینی» منسوخ، و «سکونتگاه غیررسمی» جایگزین آن شده است؛ چرا که این محلات، وارد متن شهر شده‌اند. تغییر عنوان «حاشیه‌نشینی» به «سکونتگاه غیررسمی» ممکن است در نگاه اول، زیاد مهم به نظر نرسد؛ اما از یک مفهوم‌زدایی اساسی حکایت دارد. بافت ناکارآمد، صرفاً ناظر بر استحکام و ایمنی خانه است، اما وقتی صحبت از حاشیه‌نشینی می‌شود، استحکام بنا، فقط یک بخش از مشکل است. تغییر عنوان، تلاشی است برای تقلیل مشکلات حاشیه‌نشینان به حوزه «استقامت خانه و کیفیت مصالح ساختمانی». از دیگر سو، انکار حاشیه‌نشینی، به معنی نفی طبقه‌ای از مردم است که از بدیهیات زندگی شهری محروم‌اند.
پروژه های نیمه تمام مرند تمامی ندارد
باتلاق عمرانی در مرند؛

پروژه های نیمه تمام مرند تمامی ندارد

پروژه های نیمه تمام انباشته روی هم در مرند، می رود که این شهر را به «باتلاق عمرانی» تبدیل کند، سریال ناتمام پروژه های نیمه تمام شهرستان ، مردم را به ستوه آورده است.
تاوان تنفس جنگل‌های شمال را ارسباران می‌دهد
ماجرای قطع درختان ارسباران؛

تاوان تنفس جنگل‌های شمال را ارسباران می‌دهد

چندروز است که عکس‌هایی از حمل درختان بریده‌شده منطقه ارسباران دست به دست می‌شود. مسئولان می‌گویند تنفس ۱۰ساله‌ای که برای جنگل‌های شمال داده شده، علت هجوم کارخانجات به ارسباران است.
۵