پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۸۴۸۹۴
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۷
اعتیاد، بیکاری، اتوبان و آب از جمله مشکلات اساسی است که مردم میانه با آن دست و پنجه نرم می کنند. وضعیت آب شرب مناسب نیست؛ اینجا همان شهر پر جنب و جوش و سر حالی بود که روزی همه آرزوی رفتن به آنجا را داشتند.

شعار سال: زمان زیادی بود که برای مسافرت از تهران خارج نشده بودم، هفته گذشته به دعوت تعدادی از دوستان خود به میانه یکی از شهرستان‌های استان آذربایجان شرقی سفر کردم. هوا بسیار سرد بود اما پاکی و صافی هوا در تاریکی شب نمایان بود.

شب را مهمان تعدادی از این مردم بودم که با وجود وضعیت معیشتی که در این روزها مردم ایران را گرفتار کرده است در مهمان نوازی چیزی کم نگذاشتند. زندگی سنتی و ساده این مردم با زندگی در تهران قابل مقایسه نبود، لبنیات محلی این شهرستان را در کمتر جای از ایران می‌توان پیدا کرد.

صبح با یکی از دوستان برای گشت و گذار به محله‌های از شهر میانه رفتیم. حس کنجکاوی خبرنگاری من را بر آن داشت تا گزارشی از وضعیت مردم میانه تهیه کنم به همین خاطر ابتدا به بازار مرکزی این شهر رفتم تا با تعدادی از کسبه یک گفت‌وگوی کوتاهی داشته باشم.

اتوبان زنجان_ تبریز، میانه را از رونق انداخته است

کسبه خانم یکی از مغازه‌های لباس فروشی می‌گفت که در میانه وضعیت اشتغال بسیار اسفناک است و از زمانی که اتوبان زنجان_تبریز را زدند به دلیل اینکه مسافران دیگر از شهر میانه عبور نمی‌کنند کسب و کار در میانه به شدت کاهش پیدا کرده است.

او می‌گوید: به دلیل اشتغال ضعیف در این شهرستان زنان رو به ایجاد شغل‌های کوتاه مدت مانند زدن آرایشگاه آوردند که به عبارتی این شغل هم مانند خیاطی اشباع شده است. این فروشنده خانم معتقد است که در میانه هیچ گونه شغلی برای زنان تعریف نشده و تنها به کار آرایشگری، خیاطی، قالی بافی یا فروشندگی با دستمزد پایین روی می‌آورند.

خانم خوشنام یکی دیگر از فروشندگان خانم در بازار میانه بود که می‌گفت: اگر کسی بخواهد در میانه کارآفرینی کنند آنقدر سنگ جلوی پاییش می‌اندازند که از اشتغالزایی پشیمان می‌شود.

او می‌گوید بیکاری سبب شده که سن ازدواج در دختران و پسران میانه بالا برود و به خاطر بیکاری افسردگی در این شهر درحال شیوع است. خانم خوشنام مدعی است که نگاه به زنان در میانه نسبت به سایر شهرها دیگر هنوز رشد پیدا نکرده است و باید شرایط جامعه را برای کار و حضور زنان بیشتر فراهم کنیم.

قول پیگیری اتوبان میانه را داده بودند

آقای عالی یکی از فروشندگان لوازم التحریر از وضعیت بد اقتصادی و بازار گلایه دارد. او می‌گوید اگر اتوبان میانه درست می‌شد مهاجرت از این شهر صورت نمی‌گرفت، جوانان بیکار نمی‌شدند.

عالی اضافه کرد: به ما قول داده بودند که اتوبان زنجان تبریز از داخل میانه برود اما این اتفاق صورت نگرفت و اتوبان خارج از میانه زده شد و همین عامل سبب شد به شدت درآمد و اشتغال شهرستان لطمه ببند این درحالی بود که نمایندگان و مسئولان قول داده بودند که پیگیر این موضع باشند. در پرس و جویی که از کسبه داشتیم بسیاری از افراد از وضعت کاسبی ناراضی بودند و علت آن را بی توجهی نسبت به بازار می‌دانستند.

وقتی در خیابان‌های میانه در آن هوای سرد زمستانی قدم می‌زدم دو جوان فروشنده نظرم را جلب کرد که با ماشین، پرتغال می‌فروختند. شاید این صحنه را بارها و بارها در تهران و شهرهای دیگر دیده باشیم اما آنچیزی که بیشتر انسان را رنج می‌داد جوانان و مردان میان سالی بودند که در اوایل روز روی کرسی کنار این فروشندگان نشسته بودند.

اینکه یک فرد میان سال و جوانی که در آن موقع روز باید به کاری مشغول باشند اما بیکار در کنار خیابان نشسته بودند بسیار زجرآور بود. نزدیک رفتم و در مورد شرایط زندگیشان پرسیدم. ابتدا مقاومت می‌کردند و حاضر نبودند که چیزی بگویند اما به مرور زمان شروع به صحبت کردند.

آب آشامیدنی میانه سالم نیست

یکی از آن‌ها که جوانی ۳۰ ساله بود و از روستا‌های اطراف میانه برای خرید کردن آمده بود می‌گفت پول برگشت ندارم. حتی ۱۰ هزار تومان ندارم که هزینه یک سواری بدهم. آقای حسینی می‌گوید: حتی یک سرویس اتوبوس نداریم که بتوانیم با هزینه کمتر از روستا به شهر بیاییم و مجبور هستیم هزینه‌های سنگی پرداخت کنیم.

این جوان سی ساله که به قول خودش بعد از ایجاد اتوبان زنجان_تبریز بیکار شده است می‌گوید: کل کشور آب سالم آشامیندی دارند اما هنوز شهر میانه با داشتن جمعتی بالغ بر ۱۸۰هزار نفر دارای آب آشامیندی سالم نیست و مردم به خاطر همین موضوع دچار امراض مختلفی شده‌اند.

آقای اسماعیلی مرد میان سالی که در کنار این جوان نشسته بود با تایید حرف‌های آقای حسینی می‌گفت: آب میانه ناسالم است و دارای املاح غلیظ می‌باشد اگر کسی تصفیه خانگی نداشته باشد امکان خوردن آن وجود ندارد. او با اشاره به اینکه الان حدود یک ماهی است که بیکار شده اذعان کرد: آنقدر شرایط کار سخت شده که دیگر نمی‌توانیم برای خانواده خود نان تهیه کنیم. آنقدر مسئولان این شهر سنگ اندازی جلوی پای سرمایه‌گذاران و کارآفرینان می‌کنند که فرد از ایجاد یک کارگاه در این شهر پشیمان می‌شود.

وی افزایش اعتیاد در میانه را معضل بسیار وحشناک عنوان کرد و در همین مورد گفت: هر روز به جوانان بیکار میانه افزوده می‌شوند، هر روز شاهد افزایش اعتیاد آن‌ها هستیم نه مکان تفریحی ساخته می‌شود نه اجازه ورود به سرمایه‌گذار می‌دهند.

اعتیاد، بیکاری، اتوبان و آب از جمله مشکلات اساسی بود که تعدادی از مردم میانه آن را مطرح کردند.


توان پرداخت دستمزد هم ندارم

در ادامه به یکی از کارگاه‌های نجاری به نام نجاری قلی‌پور رفم. حدود سه الی چهارنفر در این کارگاه مشغول فعالیت بودند. آقای قلی‌پور صاحب کارگاه می‌گفت: تقریبا بیش از ۸۰درصد کارگاه‌های نجاری تعطیل شدند و من هم به سختی در حال ادامه فعالیت هستم. نه تنها حمایتی صورت نمی‌گیرد بلکه سنگ‌اندازی هم می‌کنند. او افزود: روزی نیست که یک جوان با تحصیلات عالی برای کارگری به من مراجعه نکند اما متاسفانه توان پرداخت دستمزد بیشتر ندارم.

این تولید کننده هم از وضعیت آب شرب گلایه داشت و معتقد بود که اگر مسئولان و نمایندگان همت می‌کردند می‌توانستند مشکلات را حل کنند. آقای حبیبی یکی از کارکنان این کارگاه با بیان اینکه وضعیت میانه اسفناک است گفت: کارخانجات در میانه تعطیل شده است. برادرم با مدرک دکترا از دانشگاه‌های تهران الان بیکار است.

او می‌گوید هیچ گاه میانه را با این همه مشکل ندیده است. میانه‌ای که روزی شاه‌راه اصلی ایران و به عنوان یک شهر اصلی تلقی می‌شد امروزه به دچار بدترین دردها شده است.

قبل از اینکه به میانه سفر کنم، همان شهر پر جنب و جوش و سر حالی را تصور می‌کردم که روزی همه آرزوی رفتن به آنجا را داشتند. خامه محلی، عسل طبیعی، زندگی پر رونق و بی سر و صدا که تمام دردهای این روزها را از یاد انسان می‌برد. مردم این شهر با تمام این مشکلات هنوز هم همان مهربانی و صفا را دارند. هنوز حتی برخی از خیابان‌ها و کوچه‌های این شهر آسفالت نداشتند، اینکه آب آشامیندی یک شهرستان با این تعداد از جمعیت هنوز مشکل‌دارد قابل تصور نیست.

رکود تورمی حاکم بر کشور سبب شده که بیشتر مردم ایران زیر فشار سخت اقتصادی باشند. رهبر انقلاب در دیدارهای مختلف خود به اهتمام مسئولان کشور در رفع مشکلات مردم تاکید داشتند.

با وجود تمام مشکلات مسئولان در هر شهرستان به اندازه توان خود می‌بایست راهی برای توسعه اشتغال فراهم کنند. ما در گزارشات بعدی قصد داریم که به صورت مستقیم پیگیر این موضوعات از سوی مسئولان شهرستان میانه بشویم.

حمایت از سرمایه‌گذار و کارآفرین یکی از اصولی است که بارها رهبر انقلاب در توسعه اقتصادی به آن اشاره کرده است. مقام معظم رهبری چندین سال است که خطالب به مسئولان کشوری و شهرستانی عنوان می‌کنند که در جهت اقتصاد مقاومتی و ایجاد تولید و اشتغال قدم بردارند.

گذری بر تاریخ پردرآمدترین شهر ایران

شهرستان میانه به عنوان یکی از شهرهای تارخی ایران شناخته می‌شود میانه شرقی‌ترین شهر در بین مراکز شهرستان‌های استان آذربایجان شرقی و مرکز اداری شهرستان میانه است. این شهر در جنوب‌شرق استان قرار دارد و به واسطهٔ اینکه سال‌ها تنها راه ارتباطی منطقهٔ از طریق زنجان به بدنهٔ اصلی کشور از طریق درهٔ قافلانکوه بوده، به عنوان دروازهٔ آذربایجان شرقی شناخته می‌شود.

همین راه ارتباطی سبب شده بود که این شهر را به عنوان یکی از شهرهای پردرآمد کشور محسوب کنند.

شهرستان میانه با دارا بودن بیش از ۳۰۰ اثر تاریخی ثبت‌شده رتبه اول استان آذربایجان شرقی را در بین آثار تاریخی ثبت‌شده دارد و در جذب توریست و گردشگر از پتانسیل بالایی برخوردار است

این شهر همچنین دارای آب و هوای کوهستانی و زمین‌های حاصلخیز بسیاری است. افتتاح اتوبان زنجان_تبریز و با وجود قول نمایندگان و مسئولان برای پیگیری اتوبان میانه این شهر از رونق افتاد و همین عامل سبب مهاجرت بسیار از خانواده‌ها از این مکان شد.

در ادامه به مشکلات شهرها و روستاهای اطراف این شهرستان می‌پردازیم و مطالبات مردم این شهرستان را با مسئولان استانی در میان می‌گذاریم. به زودی گزارش تخبری و تصاویر این سفر منتشر می‌شود.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری عصر پایتخت، تاریخ انتشار 4 بهمن 97، کد مطلب: -:www.asrepaytakht.ir


اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین