نکات و سوالاتی جالب از زندگی حضرت یوسف
داستان یوسف نبی:

نکات و سوالاتی جالب از زندگی حضرت یوسف

عموم نگاه ها به داستان زندگی حضرت یوسف حول داستان عشق و عاشقی زلیجا و پاکدامنی یوسف و غالبا با رویکردی درون دینی بوده است. غلبه این دیدگاه باعث شده، از برخی دیگر از جنبه های زندگی یوسف نبی غفلت شده و کمتر بدان پرداخته شود. سوالات و جنبه هایی نظیر اینکه حضرت یوسف چه زمانی به پیغمبری رسید؟ چگونه می توان از یوسف نبی و زندگی  او برای مقابله با شهوات شدید غیر موقعیتی ( شهواتی که دارای یک دنباله قوی و یک موقعیت وقوع هستند) استمداد طلبی نموده و الگوبرداری کرد؟ چرا هیچ پیامبری از نسل یوسف نداریم؟ و ... .
ماجرای جعفر پلنگ خادم امام رضا(ع)
کرامات واقعی از ائمه:

ماجرای جعفر پلنگ خادم امام رضا(ع)

متاسفانه کم توجهی به بازبینی مستمر ادبیات دینی ، بعضا این فضا را آلوده به انواع غلو،تقدیرگرایی ، انفعال دینی ،بدعت ها و مواردی همانند نموده و از اصالت و حلاوت این فضا کاسته است. ذکر کرامات ائمه مبتنی بر مستندات (خصوصا کرامتی که سازگار با دنیای جدید ما باشد)، می تواند گامی جهت توسعه و تقویت فضای معنوی و تعمق یابی اعتقادی تلقی شود. در متن زیر بشکل مستند به خاطره آقای راست نژاد، معاون وقت مهمانسرای حرم مطهر امام رضا ، اشاره می گردد. داستان جعفر پلنگ ، غذای حضرتی و خادم افتخاری حرم. اگر دلت تان شکست ، ما را هم فراموش نکنید. التماس دعا.
جان‌فشانی فرزندان امام حسن (عبدالله و قاسم) در حماسه کربلا
مهدوی دامغانی و جایگاه امام حسن؛

جان‌فشانی فرزندان امام حسن (عبدالله و قاسم) در حماسه کربلا

محمود مهدوی دامغانی، مترجم قرآن و پژوهشگر قرآنی گفت: تربیت فرزندان امام حسن مجتبی (ع) به نحوی بود که آنچنان محبت سیدالشهدا (ع) در دل فرزندان ایشان قرار گرفته بود که حماسه‌های قاسم پسر نوجوانش و جانفشانی عبدالله دیگر نوجوانش در آغوش سیدالشهدا (ع) در کربلا مورد توجه همگان بود.
دنیاطلبی خواص و عوام؛ عامل مهم واقعه عاشورا
انحرافات اجتماعی زمینه‌ساز قیام عاشورا؛

دنیاطلبی خواص و عوام؛ عامل مهم واقعه عاشورا

دنیاطلبی و رفاه‌گرایی برخی از عوام و خواص جامعه اسلامی در دوران امام حسین(ع) باعث شد تا افراد تأثیرگذار جامعه با اینکه می‌دانستند راه امام(ع) راه حق است، ایشان را تنها گذاشته و واقعه عاشورا پیش آید.
روایت محمدامین چیتگران از امام نجات دهنده
در برنامه ملاقات با حسین:

روایت محمدامین چیتگران از امام نجات دهنده

در برنامه ملاقات ، روایت محمدامین چیتگران در خصوص امام حسین شنیدنی است. امام حسین را به صفت کریم (کسی که به خوبی و بدی تو کاری نداشته و پذیرای وجودت برای حمایت و هدایت است) توصیف می کند. می گوید ته مهربانی است .مثل اون باباییه که قبل از اینکه تو بهش زنگ بزنی، اون به تو زنگ می‌زنه و جویای کم و کسری هاست.
چرا امام رضا (ع) دائم مناظره‌های کلامی می‌کرد؟
مرور جریانات گوناگون فکری دوران مامون؛

چرا امام رضا (ع) دائم مناظره‌های کلامی می‌کرد؟

دوران امام رضا از دوران‌هایی است که بحث‌های کلامی از ناحیه جریانات گوناگون فکری به سرعت رو به رشد و توسعه گذاشته و در هر زمینه اختلاف نظر پدید آمده است. دو گروهی که ما آن‌ها را به نام‌های «معتزله» و «اهل حدیث» می‌شناسیم، در برپایی این جدال‌ها و کشمکش‌های فکری، بیشترین سهم را دارا بودند. خلفای عباسی نیز هرکدام به نحوی در این مسائل مشارکت می‌کردند، اما هیچ کدام با مامون قابل مقایسه نیستند.
روایتی از نقش هویت‌ساز مهدویت در تکوین جامعه شیعی
انتظار در منظومه فکری شیعه؛

روایتی از نقش هویت‌ساز مهدویت در تکوین جامعه شیعی

مهدویت یکی از دو بال مهمی است که موجبات پویایی اندیشه و جامعه شیعی را در طول تاریخ پر فراز و نشیب خویش فراهم آورده است.در گفتگو با دکتر علی آقاجانی متخصص حوزه کلام و الهیات سیاسی به بررسی نقش این عنصر مهم در منظومه فکری شیعی پرداخته‌ شده است. وی بیان می کند که :در واقع مهدویت نقشی هویت‌ساز در تکوین جامعه شیعی داشته که ابزار آن در عصر غیبت صغری عبارت است از نهاد وکالت و در دوران غیبت کبری رهبری یا نیابت عام را داریم که در ادامه به تکوین نهاد مرجعیت از یک طرف و نهاد ولایت فقیه از سوی دیگر منجر شده است. همچنین نکته مهم دیگر در این زمینه بحث شکل‌گیری دانش سیاسی و دینی است که دوران غیبت، چون به بحث اجتهاد منجر شده به شکل‌گیری گسترده‌تر آن کمک نموده است، زیرا کلام سیاسی و فقه سیاسی در این دوره تحول و تطوراتی را تجربه نموده‌اند. گزارش کامل را در ادامه می خوانید.
در نگاه علی «نقد حاکمیت» تکلیف شرعی مردم بوده و بستن زبان منتقد وجه شرعی ندارد
حمید خویی محقق نهج البلاغه؛

در نگاه علی «نقد حاکمیت» تکلیف شرعی مردم بوده و بستن زبان منتقد وجه شرعی ندارد

حمید خویی محقق و پژوهشگر نهج البلاغه حقوق مردم در اندیشه امام علی (ع) را برشمرد و به حق نقد و آزادی بیان در سیره حضرت اشاره کرد و گفت: نقد حاکمیت تکلیف شرعی مردم است. اینکه زبان منتقدان را ببندیم و کسی اجازه نقد نداشته باشد یا نگران نقد باشد، هیچ وجه شرعی ندارد. امیرالمومنین علی (ع) را در مسجد کوفه با تندترین ادبیات نقد می‌کردند و امام (ع) هرگز واکنشی نشان نمی‌دادند.
بررسی عمق تحولات در موقعیت زنان با نبوت پیامبر و منظومه فکری اسلام ،چرا الان اینقدر درگیریم؟
گفت و گو با حجت الاسلام والمسلمین قنبرپور؛

بررسی عمق تحولات در موقعیت زنان با نبوت پیامبر و منظومه فکری اسلام ،چرا الان اینقدر درگیریم؟

با نبوت پیامبر اکرم و بر اساس منظومه فکری اسلام، تحولات بنیادینی در موقعیت و چایگاه زنان شبه جزیره عربستان و بعدها جهان اسلام و حتی زنان پیرو سایر مذاهب اهل کتاب ، بوجود آمد. تکریم جایگاه دختران ، تعریف حقوق زن در اسلام ، تعریف پارچوب های کرامتی برای زنان ، تاکید بر برابر پنداری ها و مساوات و مواردی همانند، بخشی از منظومه فکری دین اسلام بود که با نبوت پیامبر محقق شد. بحث جایگاه زنان در اسلام در شرایط کنونی مسلما از سطح بحث تاریخ اسلام گذر کرده است. سوال اینجاست که با این حد از توجه و تاکید، چرا بحث زنان به بحث های ناموسی و غیرت ، خانه داری و بچه داری، شکاف های جنسیتی و مواردی همانند تقلیل پیدا کرده و یا با رویکرد تقابلی با آزادی های غربی در حال دنباله گیری است؟آیا ما با آسیب حفظ کرامت ، پیچیده در محدودیت مواجه هستیم؟ چرا به سه موضوع بنیادین مرتبط با زنان یعنی رجل سیاسی، مقام اجتهاد و مقام قضاوت، ورود شفاف نمی کنیم.