زنگ خطر تشدید فقر آموزشی + اتل متل توتوله حال سیاسی بازی در انتخاب وزیر چطوره؟!
نمودار افت تحصیلی دانش‌آموزان پایه دوازدهم در چهار سال چه می‌گوید؟

زنگ خطر تشدید فقر آموزشی + اتل متل توتوله حال سیاسی بازی در انتخاب وزیر چطوره؟!

گزارش وزارت آ‌موزش‌وپرورش از نتایج امتحانات نهایی نشان می‌دهد که نمرات دانش‌آموزان در بازهٔ زمانی چهارساله یعنی از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ با اُفت همراه بوده است و وضعیت اغلب استان‌های مرزی و جنوبی نسبت به مرکز طوری وخیم است که میانگین آن حتی به نمرهٔ ۱۰ هم نمی‌رسد. بر این اساس کارشناسان حوزهٔ آموزش مواضعی گرفته و بعضی از آن‌ها دربارهٔ وضعیت آموزشی، نظام آموزش‌وپرورش و احتمال افزایش فقر آموزشی هشدار داده‌اند. در این رابطه، اما «مسعود کبیری»، دانشیار پژوهشگاه مطالعات آموزش‌وپرورش می‌گوید: «امتحان نهایی به‌علت یکپارچه‌نبودن، معیار خوبی برای سنجش عملکرد دانش‌آموزان در سطح ملی نیست.» در مقابل این نظر، «احمد میدری»، اقتصاددان، این گزارش را شروع خوبی برای شفاف‌شدن عملکرد دستگاه آموزش‌وپرورش می‌داند و معتقد است که همپوشانی فقر آموزشی با فقر اقتصادی با توجه به گزارش میانگین معدل امتحانات نهایی به تفکیک استان‌ها باید مورد توجه سیاست‌گذاران قرار گیرد. نقشه میانگین معدل امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۲ نشان می‌دهد؛ که میانگین معدل برای علوم ریاضی و تجربی ۱۱.۵-۱۲.۵ و برای علوم انسانی کمی پایین‌تر تخمین زده شده است. اما این میانگین را به تفکیک استان‌ها ببینیم، فاجعه آموزش در کشور قابل رصد شده و وضعیت معدل استان‌ها هم منطبق با نقشه فقر کشور است. نکته پایانی اینکه، برخی از منتقدین، سیاسی بازی در انتخاب وزیر آموزش و پرورش و کم توجهی به سطح توانمندی ها، صلاحیت‌ها و شایسته گزینی‌ها در ۵-۶ سال اخیر را عامل مهم درون سازمانی موثر بر وقوع این گونه فجایای مصیبت بار می‌دانند.
تعداد شهدای دانش‌آموز کرمان به ۲۳ تن رسید+ بیش از ۲۰ دانش‌آموز بستری هستند
زهرا مظفر مشاور وزیر آموزش و پرورش:

تعداد شهدای دانش‌آموز کرمان به ۲۳ تن رسید+ بیش از ۲۰ دانش‌آموز بستری هستند

بنا بر اعلام زهرا مظفر مشاور امور شاهد و ایثارگران وزیر آموزش و پرورش تعداد شهدای دانش آموز انفجار تروریستی کرمان به ۲۳ تن افزایش یافته است و بیش از ۲۰ دانش آموز در بیمارستان‌ها بستری هستند.به گفته مشاور امور شاهد و ایثارگران وزیر آموزش و پرورش، تا کنون ۹ تن از خانواده‌ «سلطان آبادی» بر اثر انفجار تروریستی کرمان به شهادت رسیدند که از این میان ۴ شهید، دانش آموزند.
ترک تحصیل چندصدهزار نفری دانش آموزان در یک سال + لالایی برای کمیسیون آموزش و تحقیقات و نمایندگان مجلس یازدهم
ترک تحصیل ،صرفا موضوع درون نهادی آموزش و پرورش نیست، می فهمید؟

ترک تحصیل چندصدهزار نفری دانش آموزان در یک سال + لالایی برای کمیسیون آموزش و تحقیقات و نمایندگان مجلس یازدهم

طبق گزارش مرکز آمار، سال گذشته صدها هزار دانش آموز در مقطع ابتدایی و متوسطه‌ترک تحصیل کرده‌اند.روزنامه اطلاعات نیز این موضوع را تیتر ترک تحصیل چندصدهزار نفری دانش آموزان در یک سال ، منتشر کرد. مسلما همه دلسوزان نظام و متخصصان حوزه تعلیم و تربیت می دانند که موضوع ترک تحصیل ،صرفا موضوع درون نهادی آموزش و پرورش نیست. این موضوع پیامدهایی شدید بر نهادهای اقتصاد، خانواده ، سیاسی، دینی و حوزه فرهنگی- اجتماعی کشور در سال های آتی دارد. برای خودمان متاسفیم که در کشورمان مجلسی کم تفاوت به وزن مجلس یازدهم وجود دارد که چوب در آستین نهادهای مرتبط با حوزه تعلیم و تربیت و در گام بعدی، ریشه یابی برون مدرسه ای مشکل نمی کند. رضامراد خان را به مجلس بکشانید و طرح سوال کنید. شنیدن دفاعیات و توضیحات ایشان اولین گام ورود به مسئله است. راستی یادتان می آید برای نوری و صحرایی، چطور دست بالا و پائین می کردید ؟ یاد قسم نمایندگی تان افتادیم؟! لازم به توضیح است که درحال‌حاضر حدود ۱۰.۵ میلیون دانش‌آموز در کشور داریم که تنها حدود ۷۰ درصد آنها محصل‌اند و به گفته جامعه‌شناسان، آمار ۷۰ درصدی تحصیل در این رده سنی، بسیار پایین است و قابل قبول نیست.
ممنوعیت نمایشی مدرسه‌داری مسئولان! + کاسبی جدید طبقه خواص؟! وزیر را به مجلس بکشید
مسئولان مدرسه دار و خاکی که باید بر سر نظارت و بازرسی ریخت:

ممنوعیت نمایشی مدرسه‌داری مسئولان! + کاسبی جدید طبقه خواص؟! وزیر را به مجلس بکشید

تا امروز هیچ آماری وجود نداشته که نشان دهد چند نفر از مسئولان کشور در سطوح و حد و اندازه‌های مختلف، صاحب مدرسه غیردولتی‌اند؛ با این حال مصادیقی از مدرسه‌داری مسئولان دردست است که غالبا نیز درزمره مدارس لاکچری محسوب می‌شوند. از طرف دیگر، با توجه به شهریه های دریافتی ، فضای دولپی خوردن خوبی برای برخی از ما بهتران در پوششی موجه بنام سنگر تعلیم و تربیت و ارتباطات گسترده ای که بواسطه اولیا برخی از دانش آموزان ایجاد می شود، برای خواص مهیا می شود. در قیاسی مع الفارق، یاد عبدالله‌بن‌زبیر در سریال «مختارنامه» با بازی رضا کیانیان افتادیم. الزامی است که رضا مراد صحرایی در این خصوص اقدام به شفاف سازی نموده و سازمان بازرسی ورود موثر برای رانت زدایی داشته باشد. سربسته از ما بشنوید که وقتی همسر یکی از وزرای وقت آموزش و پرورش ، سردسته باند غیر انتفاعی داران یک منطقه تهران محسوب می شد، سکوت کردن حرمت شرعی پیدا می کند و باید اصلاح را مطالبه نمود.
تعیین سقف شهریه فوق برنامه مدارس غیر دولتی، حداکثر تا ۴۰ درصد شهریه  رسمی و مصوب + وزیری که خودش و روابط عمومی اش خود را به نشنیدن می زنند ( برسد بدست کمیسیون آموزش مجلس)
مصوبه جدید مجلس برای مدارس غیر انتفاعی:

تعیین سقف شهریه فوق برنامه مدارس غیر دولتی، حداکثر تا ۴۰ درصد شهریه رسمی و مصوب + وزیری که خودش و روابط عمومی اش خود را به نشنیدن می زنند ( برسد بدست کمیسیون آموزش مجلس)

نمایندگان مجلس در جریان بررسی در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیر دولتی در ماده ۹، مصوب نمودند که سقف شهریه فوق برنامه مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی نباید در هیچ حالتی از ۴۰ درصد شهریه مصوب (برنامه درسی رسمی) بیشتر باشد. این در حالی است که گزارش‌های عدیده از مدارس تراز اول تهران وجود دارد که بالغ بر ۵۰ درصد شهریه را به اسم کمک به مدارس (کمک زورکی) اخذ نموده اند. همانگونه که در خبری در روز پیش مطرح کردیم، وزیر و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، ده روز کاری فرصت دارند که به این مهم رسیدگی کنند. در غیر این صورت، افشاگری رسانه‌ای انجام شده و مسئولیت و تبعات هرگونه سو استفاده احتمالی یا زیان وارد شده، برعهده شخص وزیر (جناب آقای رضا مراد صحرایی) خواهد بود. در صورت نیاز، پایگاه تحلیلی خبری شعار سال آماده همکاری با سازمان تعزیرات، سازمان بازرسی کل کشور، کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و سایر نهاد‌های ذی ربط در خصوص افشای اسامی مدارس مورد ادعا می‌باشد.
حساسیت آموزش و پرورش به تنبیه بدنی و ادعای معرفی خاطیان به هیات رسیدگی به تخلفات و لغو ابلاغ آن‌ها + مشارکت ستانی زورکی مدارس غیرانتفاعی تا سرحد ۵۰ درصد شهریه مصوب چطور جناب مثلا وزیر؟
«تنبیه بدنی» خط قرمز آموزش و پرورش:

حساسیت آموزش و پرورش به تنبیه بدنی و ادعای معرفی خاطیان به هیات رسیدگی به تخلفات و لغو ابلاغ آن‌ها + مشارکت ستانی زورکی مدارس غیرانتفاعی تا سرحد ۵۰ درصد شهریه مصوب چطور جناب مثلا وزیر؟

آموزش و پرورش ضمن غیرواقعی و جعلی خواندن ویدئو‌های منتشره در فضای مجازی درخصوص تنبیه بدنی دانش اموزان ایرانی بیان داشته است که این ویدئو‌ها یا تصاویر مربوط به گذشته بوده و یا مربوط به کشور ایران نیست. اموزش و پرورش نسبت به این موضوع حساسیت داشته و تنبیه بدنی به هر نحوی، خط قرمز وزارت آموزش و پرورش قلمداد گردیده و در کمتر از ۲۴ ساعت بررسی و افراد خاطی به هیات رسیدگی به تخلفات معرفی شده و لغو ابلاغ شده‌اند. ضمن تشکر از وزارت اموزش و پرورش از دوستان خوبمان (با تاکید بر شخص وزیر جناب دکتر رضا مراد صحرایی) می‌پرسیم که آیا خبر دارید بعضی از مدارس غیر انتفاعی شهر تهران تا ۵۰ درصد مبلغ شهریه مصوب، پول زورکی به اسم مشارکت می‌گیرند (تاکید می‌گردد، مجزا از هزینه‌های احتمالی غذا و سرویس و غیره)؟ مسلما خبر دارید. سوال اینجاست که چرا خود را به خوابیدن می‌زنید؟ اگر ظرف ده روز کاری، اقدام اصلاحی یا اطلاع رسانی عمومی صورت نپذیرد، برای برخی از مدارس صاحب نام شهر تهران رسوایی بوجود آمده و با افشاگری صورت داده چالش‌های جدی برای جناب وزیر بدلیل اهمال ایجاد خواهد شد. در صورت تمایل به دریافت اطلاعات، با ما در تماس باشید.
تائید توزیع شیر در مدارس ابتدایی ۲۷ استان و استخدام ۷۰ هزار معلم و مربی پرورشی
سخنگوی آموزش و پرورش:

تائید توزیع شیر در مدارس ابتدایی ۲۷ استان و استخدام ۷۰ هزار معلم و مربی پرورشی

سخنگوی آموزش و پرورش گفت: توزیع شیر را از استان‌های محروم آغاز کردیم و در ۲۱ استان حداقل یکبار در هفته شیر توزیع می‌شود و در ۶ استان نیز ۲ روز در هفته‌ شیر توزیع می‌شود اما ۷۰ درصد مدارس تحت پوشش قرار دارند و ۳۰ درصد مناطق تحت پوشش نیستند.
خصوصی سازی در آموزش و پرورش از شهریه مدارس تا عدالت آموزشی و تعارض منافع در صحبت های تازه‌کار و پرحاشیه
گفت‌وگو با محمدرضا نیک‌نژاد درباره اظهارنظرهای جنجالی رضا مراد صحرایی:

خصوصی سازی در آموزش و پرورش از شهریه مدارس تا عدالت آموزشی و تعارض منافع در صحبت های تازه‌کار و پرحاشیه

هشت ماهی می‌شود که رضامراد‌ صحرایی بر صندلی وزارت آموزش و پرورش تکیه زده است؛ وزیری که از همان روز اول وزارتش تا به امروز یکی از پرحاشیه‌ترین مردهای کابینه شناخته می‌شود. اظهارنظرهای عجیب‌وغریب و حرف‌هایی اغلب غیرکارشناسی موجب شده که او از مورد توجه‌ترین وزرای دولت سیزدهم باشد.در صحبت های او ، نوعی سبک سازی بار هزینه ای دولت و انداختم مسئولیت آموزش و پرورش برعهده خود شهروندان به چشم می خورد. نسبت به جریان خصوصی سازی و مدارس غیرانتفاعی و شهریه های بعضا نجومی شان فاقد حساسیت لازم است و عدالت اموزشی در سخنان او در قالب نوعی نگاه پوسته ای و کم عمق ، تجلی بیرونی دارد. راهکاری برای ارتقا کیفیت آموزش و کاهش بازماندگان از تحصیل نداشته و در کل، سرگرم نوعی روزمرگی است.
عباس عبدی و ادعای بیشترین کاهش نمرات پس از ریاضی در درس تعلیمات دینی و قرآن و عربی + معدل حدود ۱۰ نیمی از دانش آموزان
آغاز بحران پرورش و تامین نیروی انسانی، پیامد سال‌ها سیاسی بازی در آموزش و پرورش:

عباس عبدی و ادعای بیشترین کاهش نمرات پس از ریاضی در درس تعلیمات دینی و قرآن و عربی + معدل حدود ۱۰ نیمی از دانش آموزان

سال های سال است که حوزه مدیریت اجرایی کشور دچار بحران مشروعیت مدیر ناشی از بی صلاحیتی ها، عدم شایسته سالاری و محفل گرایی سیاسی و باندبازی شده و سیاسیون با برچسب های تاریخ گذشته و به فساد رسیده جناح راست و چپ، قصد توجیه و ماست مالی این بحران را دارند. در برخی از حوزه ها نظیر اموزش و پرورش و آموزش عالی، شدت تخریب این بحران به حدی است که آینده بینانسلی کشور را تحت تاثیر قرار می دهد. نگاهی به وضعیت معدلی دانش آموزان، خود گویای بخشی از واقعیت پشت و روی پرده است. آیا وقت پاکسازی نظام اداری کشور از بی صلاحیت ها و کم صلاحیت های مدیریتی فرا نرسیده است؟ یادمان نرود که پهلوی دوم ، دو ضربه سخت را از توسعه نامتوازن و تندروی ها و پلشتی هسته سخت( سلیقه محوری،تفسیر به رای قانون و خود بزرگ تر از سیستم بینی و فساد اقتصادی حوزه امنیتی) خورد. سوال ما از رئیس جمهور عزیزمان این است که بنظر شما با توانمندی مدیریتی موجود در وزارت آموزش و پرورش ، می توان رسالت توسعه ای و تمدنی پذیرفت؟ با کدام مجوز شرعی، قانونی و اخلاقی، باید با خودمان تعارف کنیم؟
سیلی سخت بر امنیت ملی با عدم حساسیت ها ، مماشات و سیاسی بازی در آموزش و پرورش در کمتر از ده سال آینده + از عملکرد ضعیف نهضت سواد آموزی و آمار بالای بی سوادی خجالت بکشید
چگونه می توان نابودسازی کشور را از طریق آموزش و پرورش ،برنامه ریزی کرد:

سیلی سخت بر امنیت ملی با عدم حساسیت ها ، مماشات و سیاسی بازی در آموزش و پرورش در کمتر از ده سال آینده + از عملکرد ضعیف نهضت سواد آموزی و آمار بالای بی سوادی خجالت بکشید

داستان اموزش و پرورش ، داستان شترمرغ شده است. می گوییم بپر ،می گوید شترم. می گوییم ببر،می گوید مرغم. ضعف بودجه در کنار لاقیدی های بوجود امده بواسطه حاکمیت نظام ارزشیابی توصیفی ( همان نظامی که در زمان استقرارش هشدار می دادیم که ارکان هفتگانه شامل رویکردها و اهداف،ساختار و تشکیلات، فراگیر،آموزشگر، محتوا، فناوری آموزشی ، محیط،برای اجرایش آماده نیست و دوستان به بهانه کاهش اضطراب بر دانش آموزان و واقعیت لاپوشی افت تحصیلی ها ،آن را اجرایی کردند) ، عدم انطباق بازار کار با آموزش رسمی و آموزش دانشگاهی ( تشدید کننده جو یاس و کم امیدی در جامعه)، فشارهای اقتصادی منجر به عدم تمایل والدین و فرزندان به تداوم تحصیل رسمی ، جولان بخشی از بدنه آموزش و پرورش در منافع مدارس غیر انتفاعی ، سیاسی بازی و سیاسی کاری در انتخاب وزرای آموزش و پرورش و کم توجهی به صلاحیت ها و شایستگی ها ، ضعف مشهود عملکرد و ضعف بیشتر مکانیزم های نظارتی درون و برون دستگاهی مرتبط با آموزش و پرورش ، سبب شده با آمار وحشتناک بی سوادی مطلق، رجعت به بی سوادی نوسوادان ، ترک تحصیل و جاماندگی منجر به تشدید بی سوادی، ضعف کیفی سطح سواد و آسیب هایی از این جنس، روبرو شویم. آسیب هایی که تخریب پایه امنیت ملی را از دروازه آموزش و پرورش هدف گرفته و در صورت تداوم حرکت با همین فرمان، در کمتر از ده سال ، سیلی سختی بر صورت امنیت ملی نواخته خواهد شد. ما حسب وظیفه حرفه ای، شرعی و تخصصی ، هشدار داده و می دهیم ، اما مسلما گوش شنوای سیاسی ، امنیتی و نظارتی هم نیاز داریم. توصیه می کنیم مداخلات اتاق فکری برون دستگاهی برای این نهاد تدارک دیده شود. آموزش و پرورش مهمتر و حساس تر از ان است که حتی به اموزش و پرورشی های واقعی سپرده شود. سربسته گفتیم و مسلما دلسوزان نظام و فعالان متعهد و متخصص آموزش و پرورش، متوجه عمق دلنگرانی های ما هستند.
۳