خود فریبی در فلسفه سارتر و زندگی امروزین ما
افیون خلق!

خود فریبی در فلسفه سارتر و زندگی امروزین ما

اصالت وجود گرایان بدلیل شدت احساس سرکوب‌های موجود در جامعه، کانون توجه خود را بر آزادی و تربیت انسان اصیل (متفکر، تحول آفرین، آزاد و ...) قرار داده اند. توجه کانونی آن‌ها به دو عامل سرکوب گری‌های موجود در جامعه (از خود تا سایرین / از نظام‌های فرهنگی گرفته تا اقتصادی و اجتماعی و سیاسی و غیره/ در گروه‌ها و مشاغل گوناگون/.) و ضرورت پرورش انسان اصیل، متفکران این گروه را از مرحله دوم داستان یا مسئوولیت پذیری انسان اصیل برای ساخت و ایجاد تحول مجدد در خود، دیگران و جامعه، تا اندازه‌ای دور داشته است. این کم بینی ها، بنوعی بسترساز کم توجهی به حوزه‌های دینی در طیفی از انکار تا نگاه حاشیه‌ای بدان شده است. ورای انتقادات قابل ارایه به سطح و میزان عمل گرایی افراد معتقد به فلسفه اصالت وجود و قدرت تحول آفرینی مجدد در خود و جامعه، مباحث مربوط به قیدگریزی و آزاد سازی انسان‌ها، قابلیت تامل و ارزش شنیدن دارد. پایگاه تحلیلی خبری شعار سال با هدف ایجاد فضای تضاربی برای آرای موافقان و مخالفان، اقدام به بازنشر این متن در سرویس کرسی آزاد اندیشی نموده است.
اسلام‌گرایی و پسااسلام‌گرایی و پیچیدگی مفهوم آن
نشست نقد و بررسی کتاب «پسااسلام‌گرایی»؛

اسلام‌گرایی و پسااسلام‌گرایی و پیچیدگی مفهوم آن

آصف بیات، نویسنده کتاب «پسااسلام‌گرایی» معتقد است: تلقی جدید از رابطه اقتصادی و اجتماعی و رابطه بین قدرت بر کنش‌های جدید اجتماعی و فرمی که ما داشتیم، تأثیرگذار بوده است و کشور‌های اسلامی نیز تحت‌الشعاع قرار گرفته‌اند که موجب پسااسلام‌گرایی شد؛ پس نمی‌توان ظهور پسااسلام‌گرایی را از بستر تاریخی و اجتماعی و اقتصادی آن که بستر جدیدی است، جدا کرد.
کنایه‌های اعتراضی سیدجواد میری به اخراج عبدالکریمی؟
گزارش ویدئویی:

کنایه‌های اعتراضی سیدجواد میری به اخراج عبدالکریمی؟

سیدجواد میری، عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در برنامه زاویه گفت: اخراج دکتر عبدالکریمی از دانشگاه این پیام را به جامعه دانشگاهی می‌دهد که زیاد کار نکن و زیاد حرف نزن بلکه تبدیل به کارمند شو.
فقه و حقوق و حفظ تمدن اسلامی
اهمیت فقه و حقوق اسلامی؛

فقه و حقوق و حفظ تمدن اسلامی

مؤلفه‌های تمدن اسلامی شامل عناصری، چون عقاید و فلسفه اسلامی، شریعت و فقه و حقوق اسلامی، اخلاق اسلامی و علوم دیگری مانند قرآن است.
تاریخ زدگی؛

"تغییر چشم‌انداز"، مبرم‌ترین کاری است که باید انجام داد

تاریخ، حداکثر به ما کمک می‌کند تا بفهمیم، "ما، چگونه ما شدیم"، اما نمی‌تواند بگوید، "ما" باید چگونه "مایی" بشویم؛ و نمی‌تواند به ما بگوید آینده چگونه باشد و چگونه ساخته می‌شود. می‌تواند گذشته‌ی ما را تبیین کند، اما یادمان باشد، تاریخ، یک خطر بزرگ دارد. "سحر و جادویی" بلد است که ما را مسحور و اسیر جادوی خویش می‌کند. این جادو را می‌توان "تاریخ‌زدگی" نام نهاد.
تحقق عدالت بدون آزادی غیر ممکن است

تحقق عدالت بدون آزادی غیر ممکن است

محمد اسفندیاری اسلام‌پژوه، تاریخ‌نگار، کتابشناس و سرپرست دانشنامه امامت در ویژه برنامه تهیه دیده شده برای محمدرضا حکیمی در برنامه سوره شبکه چهار ، می گوید که  آقای دولت!‌ نان عدالت در تنور آزادی پخته می‌شود‌! اگر می‌خواهی به مقصد عدالت برسی باید از بزرگراه آزادی عبور کنی‌.
چرا این کشور نیاز به فیلسوف ندارد؟
رنج نامه دکتر عبدالکریمی؛

چرا این کشور نیاز به فیلسوف ندارد؟

رنج نامه دکتر عبدالکریمی مطلب جدیدی نیست. اما در زمان انتخابات، شاید اهمیت خاص پیدا کرده باشد. چرا این کشور نیازمند فوتبال و فوتبالیست است، اما نیازی به فلسفه و فیلسوف ندارد؟ عباراتی با همین مضمون توسط رضا رفیع ، نویسنده و فعال حوزه ادبیات کشور روایت شده است. چرا چنین شدیم؟ چرا نمی فهمیم که در موج چهارم شناخت بشری که حداقل 20 سال از آغاز آن می گدرد، توانمندی و ابرقدرتی به ترکیب گفتمانی( رابطه شناخت قدرت) دین با علم است؟ چرا اجازه می دهیم که تعصب و سنت، ریشه های تمدن اسلامی- ایرانی را نابود کند.
مسائل کشور در همه وجوه آزاداندیشانه مورد بازنگری و نقد قرار بگیرد
حجت‌الاسلام محمدتقی فاضل میبدی:

مسائل کشور در همه وجوه آزاداندیشانه مورد بازنگری و نقد قرار بگیرد

عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه کارشناسان باید آزاداندیشانه مسائل اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی را مورد بازنگری و نقد قرار دهند، یادآور شد: نفی هر گونه فرهنگی در یک جامعه نابودی آن جامعه را در پی دارد، لذا ما باید بتوانیم عاقلانه و عادلانه نسبت مناسبی بین فرهنگ ایران و اسلام و غرب برقرار کنیم به گونه‌ای که برآورد آن‌ها در توسعه ما مؤثر باشند.
اعتراض نامه‌ای در دفاع از حقوق پژوهش‌گران
احمد بخارایی، استاد دانشگاه:

اعتراض نامه‌ای در دفاع از حقوق پژوهش‌گران

اوایل بهمن ۱۳۹۹ «اعتراض‌نامه»‌ای نسبت به وجود موانع بر سر راه پژوهش‌های اصیل در حوزه‌های علوم انسانی و اجتماعی برای تایید موافقان در فضای مجازی منتشر شد.