آمار مسکن را به وزیر هم نمی‌دهند؟
گزارش‌های آماری در بخش مسکن؛

آمار مسکن را به وزیر هم نمی‌دهند؟

مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در مراسم افتتاح نمایشگاه صنعت ساختمان این طور گفته که بررسی‌های میدانی در کشور برای ارزیابی میزان کاهش قیمت مسکن در جریان است و ظرف دو هفته آینده آمار دقیق تری را اعلام خواهیم کرد. بذرپاش حتما می‌داند که تحقیق میدانی هیچ‌گاه جای آمار رسمی را نمی‌گیرد، اما سوال اینجاست که آیا آمار مسکن را حتی به وزیری که متولی سامانه رهگیری معاملات مسکن است نیز نمی‌دهند؟!
صفر دولت رئیسی از ده شاخص اقتصادی در بخش مسکن
چرا بازار مسکن به سامان نرسید؛

صفر دولت رئیسی از ده شاخص اقتصادی در بخش مسکن

سنجش ۱۰متغیر عملکرد دولت در بخش مسکن نشان‌‌‌دهنده کارنامه صفر سیاستگذار در این حوزه طی دو سال اخیر است. این کارنامه در حالی عملکرد صفر در ۱۰ بخش مهم حوزه مسکن را نشان می‌دهد که در عین حال نشان‌‌‌دهنده باخت نیمه‌اول دولت سیزدهم در زمین حساس‌‌‌ترین بازار مصرف خانوارها یعنی بازار خرید و اجاره مسکن است. رسانه با بررسی این ۱۰ مولفه مهم و سنجش عملکرد دولت در دوسال اول دولت سیزدهم در بخش مسکن، ردپای تعریف هدف اشتباه در بخش مسکن را در به‌سامان نرسیدن این بازار شناسایی کرده است.
افزایش ۵۰ تا ۸۰ درصدی قیمت مصالح ساختمانی در دو سال؛ تیرآهن ۶۶ درصد گران شد
هزینه سرسام آور تولید مسکن؛

افزایش ۵۰ تا ۸۰ درصدی قیمت مصالح ساختمانی در دو سال؛ تیرآهن ۶۶ درصد گران شد

نگاهی به قیمت فعلی ۳۰ مورد از مصالح ساختمانی و مقایسه آن با قیمت تابستان ۱۴۰۰ -که بازه تصویب قانون جهش مسکن بوده- نشان می‌دهد متوسط افزایش قیمت مصالح در بازه مورد بررسی ۵۶ درصد بوده که در ۲۰ محصول این افزایش قیمت بیش از ۵۰ درصد اتفاق افتاده است. همچنین قیمت‌های اخذشده از طرح آمارگیری قیمت مصالح ساختمانی تابستان ۱۴۰۰ براساس قیمت متوسط بوده، درحالی‌که قیمت‌های بازاری می‌تواند انحراف قیمتی روبه بالا داشته باشد. اما نگاهی به قیمت مصالح ساختمانی در تابستان ۱۴۰۰ و براساس گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد موزائیک معمولی ۳۰ در ۳۰ که در آن بازه قیمتی کمی بیش از ۳۳ هزار و ۴۰۰ داشته با افزایش ۸۳ درصدی به قیمت ۶۱ هزار تومان در هر مترمربع رسیده است.
هزاران خانواده بی خانمان بدنبال انبار اثاثیه منزل در کانتینر
مستاجران به دنبال کانتینر!

هزاران خانواده بی خانمان بدنبال انبار اثاثیه منزل در کانتینر

اگر سری به انبارهای کانتینری در اطراف تهران بزنید، تعداد کانتینرهایی که برای انبار وسیله‌ها و اثاثیه منزل اجاره شده، توجه شما را جلب خواهد کرد. در سال‌های پیش، این کانتینرها بیشتر برای انبار تجهیزات کارگاه‌ها، مطب‌ها و دفاتر اداری مورد استفاده قرار می‌گرفت. امروز اما، تغییر کاربری تعداد زیادی از آن‌ها به منظور انبار اثاث خانه‌ها، پرده از یک واقعیت تلخ بر می‌دارد: تهران، شهروندانش را بیرون می‌کند!
قوطی کبریتی به نام خانه ۲۵ متری؟! این دیگر تنوع نیست؛ تبعیض است
خود مسئولان حاضرند در این قوطی کبریت‌ها زندگی کنند؟

قوطی کبریتی به نام خانه ۲۵ متری؟! این دیگر تنوع نیست؛ تبعیض است

رئیس بخش مسکن وزارت راه و شهرسازی معتقد است یک خانه ۲۵ متری برای حداقل‌های زندگی کافی است. ظاهرا دولت قصد دارد با خانه‌های ۲۵ متری بحران مسکن را حل کند! صالح شکوهی عضو هیأت علمی دانشگاه علم و صنعت در این خصوص گفته است: اگر منظورمان از تنوع این است که پولدار‌ها خانه‌های خوب و بزرگ داشته باشند و برای فقرا هم به هر صورت یک سرپناهی بسازیم که پولدار‌ها حتی به عنوان اصطبل هم به آن راضی نمی‌شوند، این دیگر تنوع نیست؛ تبعیض است.
پنج عامل ناتوانی مستاجر‌های ۱۴۰۲ در پرداخت اجاره بهای ۱۴۰۱
شکست جدید از اجاره‌بها:

پنج عامل ناتوانی مستاجر‌های ۱۴۰۲ در پرداخت اجاره بهای ۱۴۰۱

شکست جدید مستاجر‌ها از بازار اجاره، سکانس تازه‌ای از مهاجرت اجباری خانوار‌های فاقد مسکن به مناطق ارزان‌تر را رقم زده است. تازه‌ترین بررسی‌ها و تحقیقات میدانی «دنیای‌اقتصاد» از وضعیت بازار اجاره مسکن در تابستان امسال به شناخت ۵ عامل ناتوانی مستاجر‌های ۱۴۰۲ در پرداخت ارقام اجاره بها حتی با سطوح سال گذشته، منجر می‌شود. تورم عمومی بالا، تورم مسکن شدید و سرریز شدن تقاضا در بازار اجاره مهم‌ترین این عوامل هستند. مجموعه این عوامل باعث شده تاب آوری مستاجر‌ها نه‌تن‌ها در برابر ارقام جدید اجاره بها بلکه حتی در مقابل تورم صفر در این بازار (حفظ سطوح سال گذشته اجاره بها)، نیز به شدت کاهش یافته است.
اعلام هزینه رسمی ساخت و ساز هر متر مربع بنا در سال ۱۴۰۲ بر اساس تعداد طبقات توسط نظام مهندسی
سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران:

اعلام هزینه رسمی ساخت و ساز هر متر مربع بنا در سال ۱۴۰۲ بر اساس تعداد طبقات توسط نظام مهندسی

طبق اعلام سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، در چهارچوب اختیارات قانونی و در راستای اجرای ماده ۱۷ پیوست مبحث دوم مقررات ملی ساختمان، جدول هزینه ساخت‌وساز هر مترمربع بنا ساختمان برای سال ۱۴۰۲ که با اعمال شاخص‌های تعدیل کار‌های ساختمانی اعلام‌شده از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور محاسبه شده است.
چرا ویلایی‌سازی دولتی نیز به نتیجه نمی‌رسد؟
سراب «مسکن تدریجی»:

چرا ویلایی‌سازی دولتی نیز به نتیجه نمی‌رسد؟

مدل مسکن سازی که با نام مسکن تدریجی معرفی شد، ایده قابل توجهی به نظر می‌رسد، اما افزون بر ایراداتی که کارشناسان مسکن بر این مدل خانه سازی گرفتند، طی شدن حدود ۷ ماه از زمان ارایه این طرح و عدم توفیق دولت در ترویج آن، نشان داد که این مدل نیز در شرایط کنونی اقتصاد ایران، پاسخ مناسبی به بحران مسکن نیست.
۳