جامعه‌ای که مسئله اصلی‌اش حجاب باشد نه عدالت اجتماعی و اقتصاد سالم، دیگر جامعه دینی نیست
فاضل میبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم:

جامعه‌ای که مسئله اصلی‌اش حجاب باشد نه عدالت اجتماعی و اقتصاد سالم، دیگر جامعه دینی نیست

فاضل میبدی عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم درخصوص ورود مداحان به سیاست گفت: این یک جریان هدایت شده‌ای است. از امام حسین (ع) بسیار صحبت می‌شود، ولی از آن اصلی که ایشان به خاطرش شهید شدند، صحبت نمی‌کنند. جامعه‌ای که مسئله اصلی‌اش حجاب باشد نه عدالت اجتماعی و اقتصاد سالم، دیگر جامعه دینی نیست.
افول دین‌داری در برابر درخشش سکولاریسم
گسترش جوامع سکولار؛

افول دین‌داری در برابر درخشش سکولاریسم

افول دینداری در مقابل گسترش سکولاریسم، واقعیتی غیرقابل انکار در تمامی جوامع بوده که بخشی از دلایل وقوع این رویداد نامیمون را باید در بدراهگی و دینداری نامتوازن دینداران جستجو کرد. در چنین شرایطی است که سرخورده شدن از فضای دینی و معنویت، تشدید کننده پناهندگی به آغوش سکولاریسم است. اما راهکار چیست؟ اگر توان اصلاح دینداری و فاصله گیری از بنیادگرایی ها، ایدئولوژی سازی ها ، اسطوره تراشی ها، بدعت ها ، نگاه انحصاری به درک امر مطلق، قوالی گری ها و همانند آنها را داشتیم که چنین آسیبی هیچگاه بوجود نمی امد. برخی از تحلیل گران معتقدند که راهکار عملی در چنین وضعیتی ، احیاگری دینی است. یعنی باید همزمان در دو جبهه اصلاح دینداران و توجیه افراد بریده از دین ، حضور داشت. رویکرد حضور نیز با آغازگری از درون همراه است . دقیقا مثل یک دوچرخه سوار. یک دوچرخه سوار برای اقتصاد مصرف گرا، فاجعه است چرا که ، خودرو نمی خرد ، وام خودرو نمی گیرد، دیر مریض می شود ،بنزین نمی خرد ، قطعات یدکی نمی خرد ،پول پارکینگ نمی‌دهد ،چاق نمی شود ، جریمه نمی شود و .... .
انسانیت را در ملاقات با امر قدسی جست‌و‌جو کنیم
عضو هیئت علمی پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی:

انسانیت را در ملاقات با امر قدسی جست‌و‌جو کنیم

علیرضا بلیغ با بیان اینکه آدمی انسانیت خود را در ملاقات با امر قدسی جست‌وجو می‌کند، گفت: قرار گرفتن کعبه برای مسلمانان به نوعی علم جغرافیا را در جهان دستخوش تغییر قرار داد و دانش‌های جدیدی به‌دنبال آن پدید آمدند. لذا می‌توان گفت که جهت زندگی انسان در ملاقات با امر قدسی تعیین می‌شود.
باید تفاوت درجات ایمانی را در جامعه به رسمیت بشناسیم
احمد پاکتچی و مقابله با بنیادگرایی دینی:

باید تفاوت درجات ایمانی را در جامعه به رسمیت بشناسیم

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی ضمن اشاره به روایاتی که بیانگر بهره‌مندی افراد از درجات مختلف ایمان است، تصریح کرد: کسی که می‌خواهد جامعه را مدیریت کند باید به این نکته توجه داشته باشد که برای دهک‌های ایمانی مختلف جامعه برنامه داشته باشد و پیش بردن همه جامعه با برنامه واحد الگوی درستی نیست.
همراهی مردم با مداخله فرهنگی حاکمیت در غدیر؛ چرا؟!
مهدی افراز:

همراهی مردم با مداخله فرهنگی حاکمیت در غدیر؛ چرا؟!

مهدی افراز در یادداشتی انتقادی به پروژه عید غدیر نوشت: خشکاندن جوشش‌های محلی، جشن‌های خُرد و ضیافت‌های خودجوش در قبال برپایی مهمانی متمرکز، خیابانی و کیلومتری غدیر، یکی از ایرادات ناصحانه‌ای بود که سال گذشته در نشست‌ها و جلسات ارزیابی مهمانی ده کیلومتری غدیر بار‌ها از سوی ناقدین مورد طرح قرار می‌گرفت و این رویداد را از حیث ماهوی منافی رویکرد‌های مردمی و فولکلور انقلاب در ساحت فرهنگی قلمداد می‌نمود. وی متذکر می شود که عید غدیر، هیچگاه در زمره یک جشن ملی ظهور نیافته و در واقع فاصله روشنی میان فرهنگ ذهنی و فرهنگ عینی ایرانیان در ازای این سوژه برقرار بوده است؛ لذا تنها نیروی اجتماعی که توانایی ایجاد چنین تحولی را داشته؛ تغییر سیاست حاکمیت در تعامل با این پدیده بوده است.
چرا حجاج ایرانی، کتاب‌های دختر رئیس‌جمهور را در هتل جا گذاشتند؟
هزینه اهدای کتاب ریحانه به حجاج چقدر بود؟

چرا حجاج ایرانی، کتاب‌های دختر رئیس‌جمهور را در هتل جا گذاشتند؟

محمد مهاجری در مطلبی درباره اینکه «چرا حجاج ایرانی، کتاب‌های دختر رییس‌جمهور را در هتل جا گذاشتند» توضیح داده است. گزارش‌های موثق رسیده حکایت از آن دارد که حجاج پس از پایان سفر، کتاب‌های مذکور را در اتاق‌ها و محوطه هتل‌های محل اقامت رها کرده و زحمت به همراه آوردن و بازگرداندن آن‌ها به ایران را به خود نداده اند. پیش از این پرسش‌هایی در باره اینکه هزینه ۳ کتاب گرانقیمت مذکور در تیراژ بالا، از کجا تامین شده؟ و جایگاه موسسه ناشر کتاب (متعلق به خانواده آقای رئیسی) کجاست؟ و چرا و بدستور چه مقامی در اختیار زائران قرار گرفته؟ و هزینه اهدای این کتاب‌ها چقدر بوده‌است مطرح شده که پاسخی به آن‌ها داده نشده است.
آتش زدن قرآن قانونی اما نامناسب است + توهین به مقدسات در حقوق بین الملل جرم انگاری شده اقای نخست وزیر
توصیه به اقامه دعوی حقوق بشری علیه نخست وزیر سوئد؛

آتش زدن قرآن قانونی اما نامناسب است + توهین به مقدسات در حقوق بین الملل جرم انگاری شده اقای نخست وزیر

اینکه سایرین را حول مسائل حقوق بشری تهیج و تحریک کنید و موقع پاسخگویی ، آن کار دیگر کنید و با استانداردهای دوگانه وارد شوید را هیچ کس نمی پسندد. هر دانش اموخته و دانشجوی حقوق بین الملل می داند که توهین به مقدسات در خقوق بین الملل جرم انگاری شده است. آیا وقت ان نرسیده که با رویکرد حقوقی و توسط نهادهای مردمی ف وارد اقامه دعوی حقوق بشری منجر به بستن همیشگی این نوع رفتارهای نکبت بار شویم؟
صحبت‌های گل درشت حاج علی اکبری و توصیه به ائمه جمعه در خصوص چینش آرایش دفاعی متناسب با شرایط!
گره‌گشایی از کار مردم مهم‌ترین رسالت ائمه جمعه است؟!

صحبت‌های گل درشت حاج علی اکبری و توصیه به ائمه جمعه در خصوص چینش آرایش دفاعی متناسب با شرایط!

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه جناب آقای حجت‌الاسلام و المسلمین محمدجواد حاج علی اکبری بیان داشت که ائمه جمعه آرایش دفاعی متناسب با شرایط را چینش کنند. گره‌گشایی از کار مردم مهم‌ترین رسالت ائمه جمعه است. این در حالی است که بسیاری از منتقدین به کج کارکردی و تقلیل شدید میزان اثرگذاری ائمه جمعه در بهبود زندگی مردم، انتقاد دارند. افکار عمومی می‌پرسد که آیا با شعار درمانی و بیان حرف‌های گل درشت و حتی تندروی و تشر زدن و غیره، می‌توان انتظار بهبود وضعیت را داشت؟ آیا حتی با دادن اختیارات فرا قانونی و فرمانی به ائمه جمعه می‌توان تحول آفرینی کرد؟ آیا تجارب قبلی در خصوص مداخلات ائمه جمعه در امور اقتصادی که مورد تشر رهبر معظم انقلاب هم قرار گرفت، کافی به رعایت برخی حریم‌ها نبود؟ و .... حال سوال اینجاست که واضح بفرمائید منظور از چینش ارایش دفاعی متناسب با شرایط چیست؟ آیا با یک شعار زیبا مواجه هستیم و یک آرزو یا قصد راهبری راهبردی با شیوه‌ای معین را داریم؟
الگوی دینداری یا الگوهای دینداری؟
در گفت و گو با دکتر عبدالحسین خسروپناه:

الگوی دینداری یا الگوهای دینداری؟

برخی در نقد اشکال متنوع دینداری می‌گویند: «دین و دین‌ورزی، سوپرمارکت نیست که وارد آن شوی و هر چه را می‌پسندی انتخاب کنی و آنچه باب میل‌ات نیست، کنار بگذاری!» بنابراین، بر «یک الگوی دینداری واحد» تأکید می‌گذارند که از اصول عملی و آداب ظاهری خاصی پیروی می‌کند.
مرکز اسلامی لندن تا اطلاع بعدی تعطیل شد
شرایط خاص مرکز اسلامی انگلیس؛

مرکز اسلامی لندن تا اطلاع بعدی تعطیل شد

بر اساس گزارش‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، مسئولان مرکز اسلامی انگلیس روز چهارشنبه با نصب نوشته‌ای بر در ورودی این مرکز، دلیل این تعطیلی را «شرایط خاص» اعلام کرده‌اند. هنوز جزئیات بیشتری درباره شرایط این تعطیلی منتشر نشده است. در جریان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی»، ایرانیان ساکن بریتانیا بار‌ها با تجمع و تظاهرات مقابل مرکز اسلامی انگلیس خواستار تعطیلی آن شده بودند.
۵