سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
مرکز ایلام

خانه سنگواره‌ای آبدانان

این خانه ی بسیار زیبا با به کار بردن دو میلیون سنگ فسیلی و رنگارنگ در آن، شکل جدیدی به خود گرفته است.
طبیعت ایلام:از چم گردلان تا ابراهیم قتال
بوم گردی در ایلام؛

طبیعت ایلام:از چم گردلان تا ابراهیم قتال

جاذبه های طبیعی ایلام بسیار وسیع بوده و به عنوان پایتخت طبیعت گردی کشور شهرت یافته است. در ادامه متن به برخی از این جاذبه های طبیعی اشاره می شود. سد چم گردلان در نزدیکی شهرستان ملکشاهی احداث شده و آب شرب بخش عمده‌ای از شهرستان ایلام را برعهده دارد. امامزاده سید ابراهیم (ع) معروف به ابراهیم قتال از نوادگان امام علی که با ۷ واسطه به محمد حنفیه می رسد، در ۴۵ کیلومتری شهرستان دهلران و از توابع بخش بیشه دراز می‌باشد؛ دارای یک آبگیر بزرگ و سدی کوچک است. باتوجه به طبیعت زیبا و هوای مطبوع استان ایلام منطقه‌ای گردشگری است، اما به دلیل شیوع ویروس کرونا، راه‌های دسترسی به تفرجگاه‌های آن بطور موقت مسدود شده است
پاییز هزار رنگ عروس زاگرس؛ جنگل‌های بلوط در انتظار طبیعت دوستان ایلام
پائیز در ایلام:

پاییز هزار رنگ عروس زاگرس؛ جنگل‌های بلوط در انتظار طبیعت دوستان ایلام

استان ایلام در غرب ایران از جاذبه‌های ناشناخته‌ زیادی در بخش گردشگری برخوردار است، بخش زیادی از زیبایی‌های این استان در پاییز دیدنی است و در این فصل جذابیت‌های استان به اوج خود می‌رسد.فصل پاییز آغاز پیدایش زیبایی‌های طبیعی استان ایلام به‌عنوان عروس زاگرس است، جنگل‌های استان در این فصل تماشایی هستند چراکه علاوه بر ثمر دهی میوه بلوط در جنگل‌های استان فرآورده‌های کوهی دیگری هم مثل زالزالک، پسته وحشی، گیلاس وحشی و...یافت می‌شود.
تصاویری از شگفتی‌های آسمان شب در ایلام
عکاسی نجومی؛

تصاویری از شگفتی‌های آسمان شب در ایلام

تصاویری از شگفتی‌های آسمان شب در ایلام عکاسی نجومی یکی از شاخه‌های جذاب هنر عکاسی به شمار می‌آید که باعث شده تا هر روزه علاقه‌مندان بیشتری به این شاخه روی آورند، این تصاویر از آسمان شب به روش لانگ اکسپوژر (long exposure) توسط مسعود یعقوبی در ایلام ثبت شده‌ است.
شاخص ترین آثار ایلام برای گردشگران
از تنگه بهرام تا سیاه گاو؛

شاخص ترین آثار ایلام برای گردشگران

استان ایلام با آثار شاخص گردشگری مثل دریاچه دوقلوی سیاه گاو، تنگه بهرام چوبین، شهر تاریخی سیمره، چشمه قیر و...در انتظار گردشگران نوروزی است.ایلام کنونی جزئی از کشور عیلام باستان بوده و هم اکنون آثار تاریخی با قدمت ۱۰ هزار ساله در این استان وجود دارد که این را به اثبات رسانده است.
جاذبه‌های جذاب ییلاق ایلام در تابستان: از «غار بهشت» تا «میشخاص»
طبیعت گردی در ایلام:

جاذبه‌های جذاب ییلاق ایلام در تابستان: از «غار بهشت» تا «میشخاص»

فصل تابستان با گرمای آزاردهنده را می‌توان با سفر به جاذبه‌های ییلاقی ایلام ازجمله غار بهشت، منطقه میشخاص با باغات فراوان، خوران ایوان و... به خوشی سپری کرد.استان ایلام در منطقه‌ای کوهستانی در حاشیه جنوب غربی رشته‌کوه‌های زاگرس قرارگرفته است و بیشتر مساحت اسـتان را مناطق کوهستانی، تپه کوهستانی و یا تپه‌ماهور تشکیل می‌دهد که به شیب‌های تند در دشت‌های کم ارتفاع منـتهی می‌شوند. دره‌های شگفت، رودها و آبشارهای طرب‌انگیز، غارهای بی‌نظیر، کوه‌های سر به فلک کشیده، اقلیم‌های متنوع آب و هوایی، هم‌جواری دیدنی کوه و دشت، سادگی هزار رنگ طبیعت وحشی و چشم‌اندازهای بدیع استان، ایلام را به شاهکار خلقت ایران تبدیل کرده است.
بازدید از ایلام : عروس زاگرس در بهار
ایلام در بهار:

بازدید از ایلام : عروس زاگرس در بهار

استان ایلام به‌عنوان عروس زاگرس در غرب ایران با جاذبه‌های بی‌مانند خود در فصل بهار منتظر گردشگرانی است که می‌خواهند اوج زیبایی طبیعت را نظاره کنند.دره‌های شگفت‌انگیز، رودها و آبشارهای طرب ناک، غارهای بی‌نظیر، کوه‌های سر به فلک کشیده، اقلیم‌های متنوع آب و هوایی، هم‌جواری دیدنی کوه و دشت، سادگی هزار رنگ طبیعت، صداقت فرهنگ و هنر و چشم‌اندازهای بدیع، ایلام - سرزمین رنگ‌ها - را به شاهکار شکوهمند ایران‌زمین بدل کرده است.
اردیبهشت، ماه گردشگری ایلام: طبیعت‌گردی با طعم گیاهان خوراکی
جاذبه‌های عروس زاگرس را ببینید؛

اردیبهشت، ماه گردشگری ایلام: طبیعت‌گردی با طعم گیاهان خوراکی

اردیبهشت‌ماه اوج زیبایی و سرسبزی استان ایلام به شمار می‌رود، این ماه زمان خاص گردشگری و طبیعت‌گردی در کوه‌های ایلام و البته چشیدن طعم گیاهان خوراکی آن است.وفور گونه‌های گیاهی خوراکی در مناطق کوهستانی استان ایلام موجب شده که همه‌ساله در فصل بهار منبع اشتغالی برای شمار زیادی از اهالی این استان به‌ویژه روستائیان ایجاد شود و زنان هنرمند ایلامی نیز با درست کردن غذاهای محلی سفره خانواده را رنگین می‌کنند.این گیاهان همانند کنگر، قارچ، تره کوهی، پنیرک، کله شگ، پاغازه و پیچگ در کوهستان‌های ایلام می‌رویند و برخی نیز با تهیه انبوه این گیاهان آن‌ها را با قیمت‌های مختلف در سطح بازار به فروش می‌رسانند. قارچ، کنگر، پنیرک، کله شنگ، تره، بوره ولی، پاغازه، شنگ، آوندول، علف چشمه، پیازکوهی، سیرکوهی و انواع قارچ‌های کوهی ازجمله گیاهان خوراکی شناسایی‌شده و معروف کوهستان‌های ایلام هستند.
ایلام با شعار«گردشگری ارزان» مهیای نوروز ۹۷ شد
جاذبه های عروس زاگراس برای گردشگری؛

ایلام با شعار«گردشگری ارزان» مهیای نوروز ۹۷ شد

استان ایلام با جاذبه‌های متعدد و با شعار «گردشگری ارزان» در حالی مهیای نوروز شده که بررسی ها نشان می دهد هر ساله بر تعداد گردشگران و مسافران این استان افزوده می شود.
شهرستان ایوان با ۶۴ اثر تاریخی و طبیعی به استقبال نوروز می رود
از آتشکده سیاهگل تا طاق شیرین و فرهاد؛

شهرستان ایوان با ۶۴ اثر تاریخی و طبیعی به استقبال نوروز می رود

شهرستان ایوان با داشتن ۶۴ اثر تاریخی و طبیعی از جمله آتشکده سیاهگل و طاق شیرین و فرهاد به استقبال نوروز می رود.آتشکده سیاهگل، طاق شیرین و فرهاد، گنبد جهانگیر، شهر تاریخی جوی زر، تپه نرگس و تپه زرنه از آثار شاخص تاریخی و فرهنگی این شهرستان می باشد.
بدره؛ سرزمین تنگه های خارق العاده
وجود ۳۰ اثر تاریخی و طبیعی در شهرستان؛

بدره؛ سرزمین تنگه های خارق العاده

شهرستان بدره در جنوب استان ایلام با وجود تنگه های بسیار زیبا و طبیعتی بکر یکی از مهمترین مقصدهای گردشگران و مسافران نوروزی است.
آخرین رگه‌های جنگل‌های هیرکانی در رودبارک
گذری بر جاذبه‌های گردشگری سرزمین چهار فصل ایران ؛

آخرین رگه‌های جنگل‌های هیرکانی در رودبارک

رودبارک یکی از روستاها و مناطق ملی گردشگری شهرستان مهدی‌شهر در استان سمنان است و در آن می‌توان آخرین رگه‌های جنگل‌های هیرکانی در استان سمنان را یافت.
قلاویزان قطعه ای از بهشت
یادی از مناطق جنگی؛

قلاویزان قطعه ای از بهشت

استان ایلام بعنوان یکی از مناطق استراتژیک در جنگ شاهد عملیات های بزرگی بوده که امروز این مناطق میزبان کاروان های راهیان نور می باشند.
پل گاومیشان ،معماری ساسانیان
سیمره باستانی؛

پل گاومیشان ،معماری ساسانیان

پل گاومیشان یکی از تاریخی‌ترین پل‌های ایران است. طبق تحقیقاتی که محققان در این منطقه انجام داده اند، پل مربوط به دوره ساسانیان است. این پل در شهرستان دره شهر استان ایلام به عنوان اولین پلی که در زمان ساسانیان روی رودخانه سمیره بنا شده شناخته می‌شود. از همین جهت نشان دهنده فرهنگ غنی و تاریخی آن منطقه می‌باشد. این بنا در اواخر سال ۱۳۷۷ به ثبت آثار ملی ایران در آمده است. طبق کتیبه‌ها و گفته بومیان منطقه پل گاومیشان در سال ۱۰۰۸ هجری قمری توسط والی آن زمان منطقه حسین خان بزرگ مرمت و تعمیر شده است. البته طبق شواهد و باقیمانده بنا می‌توان دید که بر اثر زلزله‌های متعدد منطقه و آسیب‌های انسانی و محیطی نیمی از این بنای تاریخی تخریب شده است. پایه‌های اصلی پل بسیار قطور و به صورت دایره‌ای شکل هستند. مصالح اصلی تشکیل دهنده پل سنگ و ملات گچ است. سنگ‌های مکعبی بریده شده که منظم در کنار هم چیده شده اند و آن ستون‌های زیبا را بوجود آورده است. پل گاومیشان دارای طاق‌های قوس دار و خشتی است که با آجر ساخته شده اند. پهنای دهانه‌های طاق‌ها که ورودی آب رودخانه نیز هستند در بعضی قسمت‌ها به ۵۰ متر نیز می‌رسند.
۱
نظرات و گلایه ها