سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
رشد ۷۰ تا ۸۵ درصدی قیمت زولبیا بامیه در رمضان ۱۴۰۳-۱۴۰۴ نسبت به سال گذشته
از ادعای افزایش قیمت مواد اولیه تا هزینه اجاره:

رشد ۷۰ تا ۸۵ درصدی قیمت زولبیا بامیه در رمضان ۱۴۰۳-۱۴۰۴ نسبت به سال گذشته

با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان، یکی از موضوعات مورد توجه افزایش قیمت زولبیا و بامیه، شیرینی‌های پرطرفدار این ایام است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که قیمت زولبیا و بامیه در بازار تهران و دیگر شهر‌ها از ۲۶۰ هزار تومان آغاز می‌شود و تا ۲۹۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم نیز می‌رسد. در مقایسه با سال گذشته (اواخر سال ۱۴۰۲ و ابتدای سال ۱۴۰۳)، که قیمت مصوب هر کیلو زولبیا و بامیه در واحد‌های درجه یک ۱۷۰ هزار تومان و در واحد‌های درجه دو ۱۴۰ هزار تومان تعیین شده بود، مشخص می‌شود که قیمت این محصول با رشدی بین ۷۰ تا ۸۵ درصد مواجه شده است. تولید کنندگان افزایش قیمت مواد اولیه و هزینه انفجاری اجاره بها را علل این افزایش قیمت می‌دانند.
توصیه به مصرف سنگدان مرغ: بهترین قسمت مرغ که استفاده از آن در کباب کوبیده ممنوع است
خواص واقعی یا تبلیغات برای افزایش مصرف؟

توصیه به مصرف سنگدان مرغ: بهترین قسمت مرغ که استفاده از آن در کباب کوبیده ممنوع است

سنگدان بهترین قسمت مرغ است و کمترین میزان باقیمانده داروها و ترکیبات شیمیایی را در مقایسه با سایر بخش‌های مرغ دارد. سنگدان مرغ، بوقلمون و شترمرغ در سراسر دنیا مصرف غذایی داشته و در کشورهای مختلف در سالاد، سوپ، خورش‌ها، مخلوط با انواع لوبیا، تخم مرغ و ادویه جات تا همراه با برنج و نان مصرف و به روش‌های مختلف گریل شده، کباب شده، سوخاری شده و آب پز قابلیت طبخ دارد. از آنجایی که سنگدان جزو گوشت‌های اندامی به شمار می رود نسبت به گوشت، قیمت پایین تری دارد. آنچه لازم به توجه است این که سنگدان ارزش غذایی بسیار خوبی دارد و محتوای پروتئینی آن می‌تواند قابل قیاس با گوشت فیله مرغ باشد. محتوای چربی آن در مقایسه با گوشت، پایین تر بوده و جالب است بدانید، در ۱۰۰ گرم سنگدان با حدود ۹۴ کالری، تنها ۲ گرم چربی و به میزان بیشتری پروتئین با خاصیت سیرکنندگی بالا وجود دارد.البته باید توجه داشت که به دلیل محتوای بالای "پورین" می‌تواند برای افرادی که اسیداوریک بالا و بیماری نقرس دارند، محدودیت مصرف داشته باشد.استفاده از سنگدان در کباب کوبیده ممنوع است، از دلایل منع آن می‌گوید: چون سنگدان به صورت مخلوط با گوشت در کباب کوبیده استفاده می‌شود، سلامت و بهداشت آن مشخص نیست. همچنین قیمت آن بسیار کمتر از گوشت است و اختلاط آن با گوشت چرخکرده قرمز در کباب کوبیده نوعی تقلب محسوب می‌شود.
چرا بازار روغن به‌هم ریخت؟ از حاشیه های خروج صافولا از ایران تا عملکرد نامشخص طرح های خودکفایی جهادکشاورزی؟
وقتی هیچ مسئولی بازخواست نمی شود؟

چرا بازار روغن به‌هم ریخت؟ از حاشیه های خروج صافولا از ایران تا عملکرد نامشخص طرح های خودکفایی جهادکشاورزی؟

بازار روغن خوراکی با چالش‌هایی از جمله کاهش تولید داخلی، سیاست‌های حمایتی ناکارآمد، محدودیت‌های ثبت سفارش، و خروج سرمایه‌گذاران خارجی روبه‌رو شده است، این عوامل منجر به کمبود نامحسوس این کالای اساسی در بازار شده که ممکن است در اینده نزدیک، دامن زده شده و تشدید گردد . در این بین کسی هم پاسخگو نیست که چرا تدابیر لازم برای عدم وقوع این چالش طراحی و تدارک دیده نشده است؟ کسی از وزارت جهادکشاورزی نمی پرسد که وضعیت عملکردی اجرای طرح های خودکفایی با تاکید بر خودکفایی در دانه های روغنی و ضریب کاهش وابستگی سالیانه در چه وضعیتی است؟ چرا کسی نمی خواهد وارد نظریه پردازی و سناریو سازی درباب وضعیت شش ماه آینده و کاهش ذخایر استراتژیک روغن کشور شود؟ لعنت بر حقوق ماهیانه ای که در حلقوم بعضی از احمق ها به اسم مدیر اجرایی ریخته می شود. آقایان سازمان بازرسی کل کشور جناب دکتر خدائیان، واقعا جای دارد برعلیه برخی از همکاران شما به اتهام قصور، تقصیر،ترک فعل و اهمال در امر نظارت موثر ، اعلام جرم شده و تفهیم اتهام صورت پذیرد. متوجه اهمیت موضوع آنهم در شرایط حساسی نظیر شرایط حاضر هستید؟ بنا بر پاره ای ملاحظات امنیتی ، نمی توان در خصوص آمار ذخایر استراتژیک صحبت رسانه ای کرد( ماهیت اتاق فکری دارند) ، اما این دلیلی نمی شود که وظیفه نظارتی شما بر زمین بماند یا ناشفاف برای افکار عمومی باشد.
تامین  ۶۰ درصد سبد غذایی و انرژی مردم ایران از نان با متوسط مصرف سرانه ۱۶۱کیلوگرم در سال
خرید ۸۲ میلیارد تومانی نان توسط ایرانی ها در روز:

تامین ۶۰ درصد سبد غذایی و انرژی مردم ایران از نان با متوسط مصرف سرانه ۱۶۱کیلوگرم در سال

علیرضا زالی رئیس گروه کاری سلامت و امنیت غذایی استان تهران با اعلام اینکه ایرانی‌ها روزانه به میزان ۸۲ میلیارد تومان نان خریداری می‌کنند، گفت آرد کامل دارای ویتامین‌های گروه ب و آنتی اکسیدان‌ها و ضد سرطان است. ۶۰ درصد سبد غذایی و تامین انرژی مردم ایران از نان صورت می‌گیرد و سرانه مصرف نان هر ایرانی به ۱۶۱ کیلوگرم رسیده و ایرانیان ۳۷ درصد بیشتر نسبت به مردم جهان نان استفاده می‌کنند.
مباحث جدلی حاکمیت غذایی در اتحادیه اروپا
امنیت غذایی و الگوهای تطبیقی:

مباحث جدلی حاکمیت غذایی در اتحادیه اروپا

حاکمیت غذایی حق کنترل مکانیزم و سیاست‌های تولید، توزیع و مصرف مواد غذایی را نه به شرکت‌ها و نهادهای بازار – که بر سیستم جهانی غذا تسلط دارند – بلکه به خود تولیدکننده‌ها و مصرف کنندگان می‌دهد. به عبارت دیگر حاکمیت غذایی حق انسان‌ها را در تولید و مصرف غذای سالم و سازگار با فرهنگ بومی خود با استفاده از روش‌های پایدار به رسمیت می‌شناسد و بر حق انتخاب غذا و سیستم‌های کشاورزی محلی تأکید می‌کند.
فلافل غذای ایرانی نیست، اسرائیلی هم نیست آقای ضرغامی + چند ساعت آموزش ضروری برای آقای وزیر
منشاء فلافل؛

فلافل غذای ایرانی نیست، اسرائیلی هم نیست آقای ضرغامی + چند ساعت آموزش ضروری برای آقای وزیر

از آفات مسلم جمهوری اسلامی در گام دوم انقلاب ،تداوم کم توجهی ها و عدم حساسیت ها به صلاحیت فنی ،حرفه ای و مدیریتی وزرا، در کنار صلاحیت سیاسی آنهاست. آخر کسی در این مجلس به اصطلاح انقلابی حضور نداشت که بپرسد که ضرغامی را چه به وزارت گردشگری و میراث فرهنگی؟ اطلاعات این فرد از این حوزه چقدر است؟ چقدر توان شناخت اولویت ها و چرخه ها را دارد؟ حال وزیر عزیز و همسایه سابق ما، فلافل عربی را غذای ایرانی می داند و در مقابل اسرائیل غاصب، موضع گیری می کند. بخدا اگر به آینده بینانسلی جمهوری اسلامی حساسیت ندارید، برای آبروی خودتان ارزش و احترام قائل باشید. فلافل نه غذای ایرانی است و نه اسرائیلی، سابقه عربی دارد و توسعه یافته شبه قاره هند و بنگلادش است.
سناریو‌ها برای غذا در صد سال آینده
تحول صنعت غذا با تحول اقلیم و توسعه فناوری؛

سناریو‌ها برای غذا در صد سال آینده

یکی از حوزه‌هایی که شاهد بیشترین میزان تغییر در آینده خواهد بود، صنعت مواد غذایی است، به طوری که اوج گیری روش‌های مختلف مانند مهندسی ژنتیک در این مسیر تاثیر خواهد گذاشت. چهار رویکرد مهم در این خصوص عبارتند از: تغییر کشاورزی با رویکرد‌های جدید، مانند کشاورزی عمودی، کشاورزی دقیق، و ویرایش ژنوم / کاهش ضایعات مواد غذایی با سیاست‌های دولت و فناوری‌های جدید / تولید پروتئین‌های جایگزین، از جمله گوشت بر پایه گیاهی، گوشت کشت شده، حشرات و جلبک‌ها بسته‌بندی مواد غذایی به روش‌های نوآورانه برای کاهش آسیب، تازگی طولانی مدت و مبارزه با باکتری‌ها.
با تغذیه ایرانی ها چه کردیم؟ پرس چهار نفره کله و پاچه، ۴۵۰ هزار تومان
دست مردم از کله و پاچه کوتاه شد؛

با تغذیه ایرانی ها چه کردیم؟ پرس چهار نفره کله و پاچه، ۴۵۰ هزار تومان

رئیس اتحادیه طباخان، فروشندگان کله و پاچه و سیرابی (طبخ شده و خام) تهران اظهار داشت: نرخ فروش کله و پاچه در ۱۴۰۱ حدود ۱۵ درصد افزایش داشته است. همچنین نرخ گوشت در یک ماهه اخیر کاهشی بوده است و اعضای صنف مشکل خاصی برای تهیه کله و پاچه نداشتند.
جعبه فروشی و فروش شیرنی در جعبه‌های پشت طوسی ممنوع
سازمان استاندارد:

جعبه فروشی و فروش شیرنی در جعبه‌های پشت طوسی ممنوع

سازمان استاندارد ایران با ارسال نامه‌ای به اتحادیه اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینی فروش وکافه قنادی اعلام کرد که عرضه شیرینی در جعبه‌های با درب پشت طوسی و فاقد روکش و نشان‌های بهداشتی ممنوع است.
فصل کونوس چینی یا چیدن ازگیل + خواص
در گیلان:

فصل کونوس چینی یا چیدن ازگیل + خواص

اَزگیل در زبان گیلکی "کونوس", "کُنوس"؛ در زبان مازندرانی"کِنِس" و "کندس" و در زبان تالشی "فتر" نامیده می‌شود. میوه ازگیل بسیار سخت و اسیدی است و تا زمانی که خوب رسیده نشود قابل خوردن نیست. گوشت ازگیل پس از رسیدن از رنگ سفید به قهوه‌ای تغییر می‌یابد و کاملاً نرم و شیرین می‌شود. ازگیل سرشار از ویتامین‌های «ب» و «ث» است. خواص دارویی ازگیل نیز از روزگاران بسیار دور مورد توجه بوده. بقراط ازگیل را برای مبتلایان به ترشی معده و مدفوع سوزان و عوارض تب، نافع می‌پنداشت. فصل برداشت ازگیل از نیمه‌های ابان تا اوایل دی ماه در گیلان است.
امنیت غذایی در ایران چگونه است؟
فاطمه محمدی نصرآبادی؛

امنیت غذایی در ایران چگونه است؟

جامعه ما شرایط خاص دارد؛ ما چندین سال تحت انواع و اقسام تحریم‌ها بوده ایم. به همین دلیل یک سری از محصولات غذای پایه هستند و باید بتوان این محصولات را تا حدی در کشور تولید کرد. غذا و دارو معمولا شامل تحریم‌ها نمی‌شود، ولی اگر زمانی به هر دلیلی نتوانستیم آن‌ها را هم وارد کنیم باید بتوانیم حداقل‌ها را برای جامعه خود فراهم کنیم. یک طرف قضیه این است که باید در مورد برخی از محصولات خوداتکایی داشته باشیم.
نابودی دیابت با دارچین
بر اساس مطالعات؛

نابودی دیابت با دارچین

مطالعات نشان می‌دهد خوردن زیاد دارچین به رفع دیابت کمک می‌کند، ادویه محبوب خانگی سرشار از آنتی اکسیدان بوده و به کنترل قند خون کمک می‌کند.
آشنایی با انواع قهوه
دانستنی ها؛

آشنایی با انواع قهوه

برای همه ما این تجربه پیش آمده که وارد کافه شده و سفارش قهوه داده باشیم و با اسامی عجیب و غریب مواجه گردیده و آخرش هم ندانیم اصلا چی خورده ایم. هشت مدل قهوه رایج در کافی شاپ‌ها با رسم شکل در تصویر ارایه شده است.
تقلبی بودن پودر کاکائوی را این طور بشناسید
با توجه به افزایش قیمت‌ها؛

تقلبی بودن پودر کاکائوی را این طور بشناسید

تقلب در مواد شیمیایی غذایی مانند تقلب در سایر زمینه‌ها در همه دنیا رایج است با توجه به گران شدن قیمت‌های جهانی و افزایش قیمت دلار در ایران که تاثیر مستقیم بر روی افزایش قیمت مواد اولیه شیمیایی غذایی داشته بازار تقلب در این مواد افزایش چشمگیری یافته است. اما از آنجایی که مواد غذایی به طور مستقیم توسط افراد مصرف می‌شوند نسبت به سایر زمینه‌ها ممکن است خطرات بیشتری برای سلامتی داشته باشند.
پخت زولبیا و بامیه
شیرینی ماه رمضان؛

پخت زولبیا و بامیه

زولبیا و بامیه از شیرینی‌های پرطرفدار در ایام مبارک رمضان هستند و به همین دلیل کارگاه‌های پخت زولبیا و بامیه در این ایام رونق بیشتری به خود می‌گیرند.
تصاویر مسابقه عکاسی غذای سال
از سرکشی به نودل‌ها تا خشک کردن بامیه؛

تصاویر مسابقه عکاسی غذای سال

"لی هایفنگ" لقب عکاس سال ۲۰۲۱ "پینک لیدی" را از آن خود کرد. "پینک لیدی" (بانوی صورتی) یک جایزۀ بین المللی برای عکاسی از غذا و تجلیل از مواد غذایی است. "لی هایفنگ" به دلیل تصویری به نام "طعم" که در "لیچنگ" شانشی گرفته شده برنده جایزه برتر "پینک لیدی" شد. او در این تصویر یک خانواده شاد و جوان در حال تهیه غذا را در خانه‌ای در چین نشان می‌دهد.
۱
نظرات و گلایه ها