یادداشت بهداد ماپار؛
شصت سال پیش، جتسونها (شخصیتهای کارتونی) تصور میکردند که در آینده، ما وعدههای غذاییمان را به شکل قرص میخوریم. این اتفاق هنوز نیفتاده است. اما کارشناسان فکر میکنند که ما در 30، 40، 50 سال آینده چه چیزی (و چگونه) خواهیم خورد؟
دکتر ربابه شیخ الاسلام:
دکتر ربابه شیخ الاسلام مدیر انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت با اظهار تاسف از اینکه همزمان با تورم بالای تحمیلی به مردم وضع تغذیه جامعه روز به روز بدتر و باعث بروز و شیوع سوءتغذیه خصوصا در کودکان، بد خوری و کم و بیش خوری گروههای متفاوت مردم و به طبع آن افزایش بار بیماریهای غیر واگیر و افزایش روز افزون هزینههای درمانی شده است، گفت: «مواد غذایی مختلف در طول یک سال از ۲۷ تا بیش از ۵۰ درصد افزایش قیمت داشته است وقشر متوسط حداقل ۵ دهک درآمدی از تدارک سبد مطلوب غذایی عاجزند.»
دانستنی ها؛
پیش آمده که بعضی روزها بدون در نظر گرفتن این که چقدر غذا میخورید، احساس سیری و رضایت کامل در شما شکل نگرفته باشد؟ گرسنگی مداوم یکی از شکایت شایع توسط جوانان و بعضی از افراد پرکار است.چندین محرک برای گرسنگی وجود دارند که از مواردی آشکار مانند غذا خوردن ناکافی تا مواردی پیچیدهتر را شامل میشوند. در متن حاضر به عادتهایی اشاره شده که داشتن آنها، زمینه بروز گرسنگیهای مکرر را فراهم میکند . برخی از مهمترین آنها عبارتند از: عدممصرف کافی پروتئین ،مصرف زیاد غلات تصفیهشده ،رژیم غذایی فاقد چربی ،نوشیدن ناکافی آب ،انتخاب منابع غذایی فاقد فیبر ، غذاخوردن خیلی سریع .
الگوی نامناسب تغذیه؛
یک متخصص تغذیه و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران معتقد است با توجه به تورم و گرانیای که در حوزه گوشت قرمز و مرغ اتفاق افتاده، دولت باید به فکر جایگزینها باشد.
روزه داری در روزهای بلند؛
روزهداری در روزهای بلند سال همزمان با اشتغال و تحصیل چالشهای خاص خود را دارد که متخصصان تغذیه برای آنها راه کارهایی دارند؛ یکی از این چالشها، تشنگی در طول روز است که کاهش آن با کمک این نکات آسان است.
رژیم غذایی مناسب در عید؛
یک متخصص تغذیه به تشریح رژیم غذایی سالم در ایام تعطیلات عید نوروز پرداخت.
تغذیه نوزادان؛
صنعت تولید شیرخشک جهان، سالانه حدود ۵ میلیارد دلار را به بازاریابیهایی اختصاص میدهد تا منجر به تغییر تصمیمات والدین برای تغذیه نوزادان شود.
حذف چربی؛
شکم صاف یکی از دغدغههای اصلی افرادی است که برای تناسب اندام خود اهمیت قائل هستند. معمولا چربیها در بافت شکم خیلی سریعتر از دیگر قسمتهای بدن تجمع مییابند، اما حذف آنها چندان ساده نیست. حتی گاه بعضی افراد بهرغم رعایت رژیمهای سختگیرانه باز هم در این زمینه موفق نیستند که علت را باید عادتهای ناسالم غذایی دانست.
کاهش مصرف شیر؛
روزنامه ایران نوشت:دکتر زهرا عبداللهی، مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت براساس آخرین آمارهای وزارت بهداشت هر ایرانی روزانه ۱۹۰ گرم لبنیات در روز مصرف میکند که اگر این آمار را سالانه محاسبه کنیم سرانه سالانه مصرف لبنیات در کشورمان نزدیک به ۷۰ کیلوگرم است.
دستورات قرآنی در حوزه تغذیه؛
بیتردید تغذیه سالم و منطبق با استانداردهای اسلامی نقشی بسزایی در سلامت جسم و روح انسان و مقابله با افسردگی ایفا میکند و او را در طی مسیر تکامل یاری میدهد، قریب به ۲۵۰ آیه قرآنی بر اهمیت غذا و تغذیه دلالت میکنند، حال باید دید این کتاب آسمانی خوردن چه نوع غذاهایی را توصیه کرده است؟
تغذیه ناسالم؛
اختلال هرزه خواری یا پیکا (Pica) یک نوع اختلال خوردن است که فرد را به مصرف موادی مانند خاک یا رنگ و چیزهای آلوده که ارزش غذایی ندارند، وادار میسازد.
انجام یک مطالعه مروری؛
پژوهشگران سیاستگذاری غذا و تغدیه و ایمنی مواد غذایی با انجام یک مطالعه مروری، مقالات منتشر شده در زمینه عوامل موثر بر رفتارهای غذایی مهاجران را بررسی کردند.
بحران مصرف لبنیات در ایران؛
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: سرانه مصرف شیر و فرآوردههای آن در ایران در مقایسه با میانگین مصرف جهانی ۳۰ درصد و در مقایسه با میانگین کشورهای توسعهیافته ۶۵ درصد کمتر است.
یک خوراکی پرطرفدار!
ارده و شیره به عنوان یک ماده غذایی طبیعی خواص بسیاری به همراه دارد، استفاده از ارده و شیره برای بهبود سلامت بدن و همچنین درمان برخی از بیماریها بی نظیر است.
۴ ماده غذایی را در رژیم غذایی قرار دهید!
اگر بیشتر اوقات به دلیل گرسنگی ناگهانی، در حال خوردن میانوعده هستید، زمان آن فرا رسیده است که در برنامه غذایی خود تجدیدنظر کنید و غذاهای سیرکننده را به رژیم خود بیافزایید تا در طول روز، احساس گرسنگی کمتر به سراغتان بیاید.
فواید مصرف سیر؛
سیر جایگاه ویژهای در غذای هندیها دارد و به عنوان یکی از قویترین مواد غذایی برای درمان انواع بیماریها شناخته شده است.
عادت غذایی؛
با اینکه اغلب غذاهای بینالمللی به سلیقه ایرانیان خوش نمیآید، مواردی در آشپزی بینالمللی است که میتوان از نظر سلامتی مد نظر قرار بگیرد، مواردی که در بلندمدت از انواع بیماریها جلوگیری میکند.
غذا به مثابه اعتیاد؛
بیش از نیمی از کالری مصرفی اکثریت جمعیت مورد مطالعه، از غذاهای بیشفرآوریشده، یا به عبارتی فرمولاسیونهای صنعتی تأمین میشود که در آنها میزان بالایی از شکر، نمک، چربیها و مواد افزودنی با هم ترکیب شدهاند.
متخصص تغذیه مطرح کرد:
رژیم شناس و متخصص تغذیه گفت: خانمها بعد از سن ۵۰ سالگی ممکن است دچار پرفشاری خون شوند، بنابراین باید مواد غذایی پرچرب مانند جگر را از برنامه غذایی خود حذف کنند. همچنین خانمها حتما در این سن باید به مصرف قرصهای مکمل و ویتامینها توجه داشته باشند.
تغذیه و سلامت؛
گلابی منبع خوبی برای ویتامینهای گروه ب، ث، آهن، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم و روی است و در درمان فشارخون و همچنین بیماریهای کلیه والتهاب پروستات بسیار موثر خواهد بود.