با حضور رئیس جمهور؛
مراسم روز ملی فناوری فضایی شنبه ۱۴ بهمن ماه با حضور رییس جمهور در پژوهشگاه فضایی ایران برگزار می شود.
با همکاری انجمن مدیریت ایران و دانشگاه خاتم:
ششمین دوره کنفرانس بینالمللی مدیریت دانشی کشور در تاریخ ۱۹ مهرماه۱۴۰۲ با حضور رئیس انجمن مدیریت ایران، جمعی از استادان، فرهیختگان و پژوهشگران حوزه مدیریت دانشی با اهداف توسعه و اعتلای سرمایه انسانی سازمان، بهبود بهرهوری سرمایه انسانی از طریق کسب تجارب برتر و تعمیق کارکردهای سرمایه دانشی در اقتصاد دانشبنیان، در محل دانشگاه خاتم برگزار شد. دکتر مجید قاسمی در این کنفرانس بیان داشت که گسترش سریع دانش و اتکای فزاینده به رایانهها و تجزیهوتحلیل کلاندادهها و خودکارسازی، اقتصاد جهان توسعهیافته را به نوعی خاص از اقتصاد تغییر داده که وابستگی بالایی به سرمایه فکری و مهارتها نشان داده و به فرایند تولید وابستگی کمتری دارد. در بخشی از این مراسم، دکتر برندنر رئیس انجمن مدیریت دانش اتریش سخنرانی خود را با موضوع Knowledge Management in sustainable Relationships between countries انجام داد.
توانمندی های فناپ:
نمایشگاه معرفی توانمندیها و دستاوردهای تحقیق و توسعه در شرکت های هلدینگ فناپ با عنوان «رادار ۲۰۲۳» و با شعار «به سوی آینده» پیش از ظهر دوشنبه ۲۴ مهرماه ۱۴۰۲ با حضور دکتر مجید قاسمی رئیس دانشگاه خاتم، سورنا ستاری، مشاور عالی در امور توسعه دانشگاه صنعتی شریف، شهاب جوانمردی مدیرعامل فناپ و جمعی از مسئولان شرکت های این هلدینگ در دانشگاه خاتم افتتاح شد.
سفر دکتر حسن زمانیان به ترکیه؛
دکتر حسن زمانیان، معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رییس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران با سفر به ترکیه از چندین مرکز پژوهشی و دانشگاه برتر این کشور بازدید و با روسای آنان دیدار و گفتگو کرد. این سفر به دعوت رییس شورای تحقیقات علمی و فناوری ترکیه «توبیتاک» (TUBITAK) که اصلیترین نهاد ملی تحقیق و توسعه این کشور است، انجام شد و مقدمات آن را مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم فراهم کرد.
برگزیدگان امسال پنجمین دوره جایزه مصطفی؛
آیین اعطای جوایز برگزیدگان پنجمین دوره جایزه مصطفی (ص)، شامگاه دوشنبه دهم مهرماه با حضور روحالله دهقانی، معاون علمی رئیس جمهور در اصفهان برگزار میشود. برگزیدگان پنجمین دوره جایزه مصطفی (ص) در سال ۲۰۲۳ دانشمندانی از کشورهای ایران، ترکیه، مصر، لبنان و کامبوج هستند که در حوزههای علم و فناوری زیستی و پزشکی، علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات، علوم پایه و مهندسی حائز برتری و دریافت جایزه شده اند، امید فرخ زاد و احمد حسن به عنوان برگزیدگان غیرمقیم و مورات اویسال، سامیه خوری و احمد فوزی اسماعیل به عنوان برگزیدگان مقیم کشورهای اسلامی این جایزه را به خود اختصاص دادهاند.
مداخله در امور فرهنگستان علوم و استعفای فرجی دانا؛
رضا فرجی دانا از فرهنگستان علوم استعفا داده است، اما آنچه مهمتر از خود استعفای او به نظر میرسد دلیل استعفای فرجیدانا از ریاست فرهنگستان علوم است، در متن کوتاه استعفای او دلیل این امر «دخالتهای نابهجای شورای عالی انقلاب فرهنگی» عنوان شده است
کامبیز نوروزی:
کامبیز نوروزی، حقوقدان و فعال رسانهای، در واکنش به بستن اپلیکیشن طاقچه، گفت: با این شیوههای رفتاری، ما در حوزههای اجتماعی، اقتصادی ، آسیب میبینیم و متأسفانه جریانهایی که به بهانه حجاب به این شیوههای برخورد متوسل میشوند، اساسا هیچ مسئولیتی در این بخش احساس نمیکنند و به آسیبهای این شیوه رفتار بیاعتنا هستند.
دستکاری داده های مقالات؛
هشت ماه پیش «تئو بیکر»، دانشجوی ۱۸ ساله دانشگاه استنفورد گزارشی در روزنامه استنفورد دیلی (The Stanford Daily) در مورد دستکاری مقالاتی که رییس دانشگاه استنفورد در آنها مشارکت داشته است، منتشر کرد. گزارشی که میتواند او را به جوانترین برنده جایزه جورج پولک در تاریخ روزنامهنگاری آمریکا تبدیل کند در پی این گزارش، رییس دانشگاه استنفورد مجبور به استعفا شد؛ او هفته گذشته در بیانیهای اعلام کرد که به خاطر خیر دانشگاه و به خاطر بحث در مورد توانایی مدیریت او، از ۳۱ آگوست (۹ شهریور) پست خود را ترک خواهد کرد، ولی به عنوان عضو هیئتعلمی در دانشگاه باقی خواهد ماند.
یاد استاد؛
پنجمین مراسم بزرگداشت دکتر سیدمحمد امین قانعی راد همراه با ششمین سمینار نقد افکار و آثار وی، با حضور جمعی از اساتید علوم اجتماعی و اعضای انجمن جامعه شناسی ایران در در سالن فردوسی، خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. دکتر قانعی راد را بدون تعارف میتوان یکی از مفاخر جامعه شناسی کشور دانست و درگذشت وی، صدمات جبران ناپذیری را به حوزه علوم انسانی وارد نمود.
دود شدن نتیجه سال ها تحقیق با یک دکمه؛
سرایداری که از صدای هشدار یک یخچال آزمایشگاهی فوق سرد خسته شده بود، آن را خاموش کرد و دههها کار علمی را از بین برد. خاموش کردن یخچال علمی دستکم یک میلیون دلار خسارت وارد کرده است و اگر این یک تراژدی علمی نبود، میتوانست طرحی برای یک کمدی سیاه باشد. این سرایدار که در آزمایشگاه کار میکرد و از صدای بوق بیوقفهی یخچال کلافه شده بود، دکمهای را فشرد که صدا را قطع میکرد و البته این یخچال را خاموش میکرد. مایکل گینزبرگ (Michael Ginsberg)، وکیل مؤسسهی پلی تکنیک رنسلیر میگوید: رفتار و سهلانگاری این شخص باعث همه این اتفاقات شد. متاسفانه، ۲۵ سال تحقیق از بین رفت. یخچال فوق سردی که خاموش شده است، حاوی کشت سلولی، نمونهها و سایر عناصر ذخیره شده در دمای منفی ۱۱۲ درجه فارنهایت بوده است.
نمایشگاه الکامپ؛
صادق فرامرزی، عضو هیأت رئیسه سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران درباره جزئیات نمایشگاه الکامپ و میزان حضور شرکتها، توضیحاتی داد: برای نمایشگاه الکامپ فضایی به وسعت ۴۰ هزار متر اختصاص داده شده است و تا کنون ۴۷۰ تا ۴۸۰ شرکت، فضایی را به میزان ۲۳ هزار متر مربع به خود اختصاص دادهاند. همه اپراتورها و بسیاری از سازمانها مرتبط دولتی هم در این رویداد حضور دارند.
توصیه به نخبه ها؛
رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز پس از بازدید ۱.۵ ساعته از نمایشگاه دستاوردهای هستهای در عرصههای کشاورزی، پزشکی و سلامت، صنعت، محیط زیست، آب و ساخت نیروگاه؛ در جمع شماری از دانشمندان افتخارآفرین، کارشناسان و مسئولان صنعت هستهای، این صنعت را کلید پیشرفت ایران در بخشهای مختلف خواندند و با تأکید بر تلاش همهجانبه برای ملموس شدن تأثیر پیشرفتهای هستهای در زندگی مردم، گفتند: بومی شدن صنعت بسیار مهم هستهای نشاندهنده ناکامی غرب و تحقیر غربگرایانی است که درصدد تحقیر ملت و تضعیف روحیه کار و امید در کشور بودند.
خانه اندیشمندان علوم انسانی خبر داد:
خانه اندیشمندان علوم انسانی با اعلام این خبر نوشته است: «دکتر عبدالعلی قوام استاد برجسته و ممتاز رشته علوم سیاسی و روابط بینالملل صبح امروز (سهشنبه، نهم خردادماه) آسمانی شد. دکتر قوام در طول چهار دهه فعالیت علمی خویش، دهها اثر فاخر تولید و نقشی بینظیر و بی بدیل در تقویت و غنای ادبیات رشته روابط بینالملل در ایران ایفا کرد. بدون تردید غم فقدان این استاد فرهیخته برای استادان و دانشجویان علم سیاست در ایران بسیار سنگین و گران خواهد بود.
چهلم عماد افروغ؛
روز گذشته پنجم خردادماه مراسم چهلمین روز درگذشت دکتر عماد افروغ برگزار شد. افروغ که بود و چه کرد که تحمل درگذشتش برایمان سخت و دردناک است. افروغ نخبه ریاضیای بود که در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی برای مفید و مؤثرتر بودن قدم به علوم انسانی و رشته جامعه شناسی گذاشت. جامعه شناسی بود که فیلسوف شد. فیلسوفی بود که سیاستمدار شد. سیاستمداری بود که حکیم الهی شد. آیا واقعا این امتیازات و ویژگیهای این بزرگمرد است، مسلما خیر؟! افروغ غصه مردم را میخورد و در این راه چه ناراحتیها که تحمل نکرد. همین حالات او را بیمار کرد و در نهایت از میان ما رفت. او خودش ناراحت نبود و در این بیماری، سیر و سلوک عجیبی را طی کرد، تا حدی که میگفت دوست ندارم خوب شوم، به بهای اینکه حالی که الان دارم از من گرفته شود. او مرگ را نه پوسیدن و از بین رفتن بلکه لقای الهی میدید و بارها گفته بود که من آماده ام که بروم. حال ما مانده ایم با دنیای بی افروغ؛ در زمانهای که به او نیاز مبرم داشتیم. باید غصه خودمان را بخوریم که سالهای بی فروغ افروغ را چطور میتوانیم تحمل کنیم.به جرأت میتوان گفت که افروغ تا سالها، جانشینی ندارد، باید سالها بل سدهها صبر کرد تا مادر گیتی، درّی، چون او بپرورد.
گروه صنعتی مپنا؛
همزمان با روز کارگر ، سید ابراهیم رئیسی در شرکت مپنا حضور یافت و از نمایشگاه دستاوردهای فناورانه گروه مپنا در بخش نیروگاههای حرارتی و تجدیدپذیر، نفت و گاز، حمل و نقل ریلی، سرویس و تعمیرات اساسی، موتورهای هوایی، برقیسازی خودرو، هوشمندسازی، صنایع انرژیبر، بهداشت، آب و ... بازدید کرد. در جریان بازدید رئیس جمهور از مرکز پایش وضعیت نیروگاهی مپنا، راهکار دانشبنیان گروه مپنا در حوزه انقلاب صنعتی چهارم با نام مپنامایند از سوی مسئولان این گروه صنعتی ارائه و تشریح داده شد.
با حضور جمعی از مسئولان؛
رییس بنیاد ملی توسعه پایدار ایران گفت: به رغم تاریخ کهن و منابع بسیار در گیلان، این استان سومین استان کشور تحت پوشش کمیته امداد است.
بزرگداشت عماد؛
مراسم نکوداشت زنده یاد عماد افروغ نویسنده، جامعه شناس، استاد دانشگاه و نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی صبح روز جمعه هشتم اردیبهشت ماه در تالار حافظ شیراز برگزار شد. در آیین نکوداشت این دانشمند فرزانه و جامعهشناس انقلاب اسلامی، خانواده و بستگان آن مرحوم، نمایندگان فارس در مجلس شورای اسلامی، سید مجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، حمیدرضا قانعی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از اساتید، صاحبنظران و اندیشمندان حضور داشتند.
مسابقات رباتیک؛
آخرین روز هفدهمین دوره رقابتهای ربوکاپ آزاد ایران روز جمعه ۸ اردیبهشت در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد برگزار شد.
رئیسجمهور پای صحبت دانشمندان؛
پیمان صالحی سخنگوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اهمیتی که رئیسجمهور برای دانشمندان قائل است و دیدارهای منظم وی با جامعه دانشگاهی گفت: سیدابراهیم رئیسی در دیدار با شماری از پژوهشگران پراستناد ضمن شنیدن صحبتهای آنها، راهکارهایی برای حل مشکلات معیشتی و جلوگیری از مهاجرت نخبگان ارائه داد. شمسی پور عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مورد محورهای اصلی مطرح شده در این جلسه توسط دانشمندان گفت: خروج نخبگان و ضرورت حمایت از استادان جوان و دانشجویان مقطع دکتری، مساله اشتغال دانشآموختگان با توجه به ظرفیتهای بزرگ صنعتی، کشاورزی، انرژی و ... از موارد مطرح شده بود.
پای صحبت نخبگان؛
سخنگوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اهمیتی که رئیسجمهور برای دانشمندان قائل است و دیدارهای منظم وی با جامعه دانشگاهی گفت: آیتالله سیدابراهیم رئیسی در دیدار با شماری از پژوهشگران پراستناد ضمن شنیدن صحبتهای آنها، راهکارهایی برای حل مشکلات معیشتی و جلوگیری از مهاجرت نخبگان ارائه داد.