پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
سیاه چاله نظام تصمیم گیری و تصمیم سازی!
برگزیده ها
pic
بازدید عارف از نمایشگاه محصولات دانش‌بنیان و فناورانه شرکت‌های عضو منطقه بین‌المللی نوآوری
معاون اول رئیس‌جمهور با حضور در منطقه بین‌المللی نوآوری ایران از نمایشگاه محصولات دانش بنیان و فناورانه شرکت‌های عضو این منطقه بازدید کرد.محمدرضا عارف در این بازدید که با همراهی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور ، استاندار تهران ، دکتر مجید قاسمی رئیس شورای انجمن های علمی ایران و رئیس دانشگاه خاتم انجام شد، با توضیحات مسئولان این نمایشگاه در جریان آخرین و جدیدترین دستاوردها، توانمندی‌ها و محصولات دانش بنیان و فناورانه شرکت‌های عضو منطقه بین‌المللی نوآوری ایران در بخش‌های نانو، سیستم‌های مدیریت انرژی و امنیت سایبری، دارویی، الکترونیک، صنعت برق، خدمات فنی و مهندسی، تجهیزات پزشکی و پیوند استخوان و ماشین‌آلات صنعتی و معدنی قرار گرفت. عارف در حاشیه این بازدید در خصوص نقش شرکت‌های دانش بنیان در تحقق شعار سال با اشاره به گام‌های بلند پارک فناوری پردیس در مسیر استقلال، خوداتکایی و خودکفایی کشور و نامگذاری سال جدید تحت عنوان «سرمایه گذاری برای تولید» تاکید کرد که منطقه بین‌المللی نوآوری ایران نقشی کلیدی در تحقق شعار سال دارد و تولید در فرمایشات مقام معظم رهبری بخش سخت‌افزار و نرم‌افزار را شامل می‌شود و به ویژه اینکه جمهوری اسلامی ایران در بخش نرم‌افزار و صدور خدمات فنی مهندسی و فناوری‌های پیشرفته نقش برتر را دارد.
محمدرضا کاشفی، معاون توسعه مدیریت معاونت علمی ریاست‌جمهوری:
کاهش ۵۰ درصدی بودجه معاونت علمی و فناوری و اثرات چالشی آن روی حوزه علم و فناوری کشور
کاهش شدید بودجه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۴، زنگ خطری برای آینده نوآوری و توسعه فناوری در کشور به شمار می‌رود. محمدرضا کاشفی، نسبت به توقف پروژه‌های کلیدی در حوزه‌های هوش مصنوعی و میکروالکترونیک به دلیل کمبود شدید منابع مالی هشدار داد.در بودجه سال جدید، عددی معادل ۲۳.۹همت در بند «ت» ماده ۹۹ قانون برنامه هفتم قرار دارد که با توجه به این عدد در حال حاضر بودجه معاونت ۵۰درصد کاهش منابع نسبت به سال قبل دارد. وی هشدار داد: با نرخ بالای ارز، امکان تعریف پروژه‌های جدید در سال آینده وجود نخواهد داشت و پروژه‌های فعلی نیز با خطر توقف مواجه هستند. این امر می‌تواند به رکود در حوزه فناوری و آسیب‌های جدی به شرکت‌های دانش‌بنیان (تا ۳-۴ سال و حتی بیشتر) منجر شود.
بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس:
ضرورت شکل گیری زیست بوم فناورانه توانمندسازی معلولان
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در رویداد تخصصی هم‌رسان زیست‌بوم توان‌افزا با محوریت بررسی نقش و تأثیر شرکت‌های دانش‌بنیان در زنجیره ارزش توانمندسازی افراد دارای معلولیت بیان داشت که، در کشور برای شکل دادن به رویکرد توانمندسازی معلولان، زیست بوم این حوزه متناسب با تحولات فناوری باید شکل گیرد. نگاهداری اضافه کرد که در این رویداد تلاش کردیم معلولین، نهادهای قانونگذاری، مجموعه‌های مرتبط دولتی مثل معاونت علمی و فناوری و شرکت‌های دانش بنیان را در کنار هم قرار دهیم تا همکاری نهادی و زیست بوم مورد نیاز شکل بگیرد.امسال در کمیسیون اجتماعی حدود ۱۰ همت منابع جدید پیدا کردیم و به این امر اختصاص دادیم. البته ۴۰ همت برای اجرای این امر نیاز است که با این ۱۰ همت جدید امیدوار هستیم که در کمیسیون تلفیق هم تصویب و عملیاتی شود.
تقدیر از منتخبین سی امین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی
سی امین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی به منظور تجلیل و تکریم از فناوران و محققین برجسته ایرانی و معرفی فعالیت‌های تحقیقات و فناوری برتر علوم پزشکی در ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۳ در دانشگاه شهید بهشتی، برگزار گردید. در این مراسم از ۱۲ محقق در بخش برگزیدگان حقیقی و ۲۵ نهاد حقوقی و پژوهشی شامل دانشگاه‌های علوم پزشکی، مجلات علمی، مراکز تحقیقاتی، مراکز رشد، شرکت‌های دانش بنیان و موسسات غیردولتی حامی پژوهش تجلیل شد.۴۰۰ متقاضی در این جشنواره شرکت کرده بودند و آثار در سه کمیته علوم بالینی، علوم پایه و فناوری سلامت توسط کمیته داوران، بررسی شده است. به گفته شاهین آخوندزاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در این دوره از جشنواره بعد از ۲۰ سال دوباره رییس جمهور برای تکریم محققان در جشنواره رازی حضور یافته است. وی همچنین تا کید کرده بود: مشخصه سی امین جشنواره رازی کیفیت است. سال گذشته ۶۸ و امسال ۳۷ برگزیده داریم، زیرا در جشنواره سی‌ام محققان را بر اساس تراز ملی آن‌ها انتخاب کردیم.
تسهیل ورود حمایت از فناوری‌های پیشرفته همچون هوش مصنوعی به نظام مالی و بانکی کشور
دکتر افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور بیان داشت که، با توجه به این‌که بخش عمده‌ای از تحولات نوآورانه و فناورانه‌ای که امروز شاهد آن هستیم در حوزه پولی و بانکی اتفاق می‌افتد، این معاونت همکاری ویژه‌ای را با بانک مرکزی و سایر ارکان نظام پولی و بانکی کشور در دستور کار قرار داده است. توافق‌نامه معاونت علمی و بانک مرکزی، با محوریت استفاده از ظرفیت‌های قانونی به‌ویژه قانون جهش تولید دانش‌بنیان، برای تسهیل سرمایه‌گذاری در توسعه فناورانه و نفوذ نوآوری‌ها به عرصه پولی و بانکی، گامی در تحول نوآورانه این حوزه خواهد بود. در قالب این توافق‌نامه همکاری، نئوبانک هوشمند با هدف ارائه خدمات مالی نوین و فناورانه به عموم جامعه و فعالان زیست‌بوم فناوری و نوآوری مورد حمایت قرار می‌گیرد. پیش بینی می‌شود که با امضای توافق‌نامه همکاری ایجاد و توسعه زیست‌بوم نوآوری در حوزه خدمات پولی و صنعت بانکداری، مسیر تأمین نیاز‌های مالی و بانکی شرکت‌های دانش‌بنیان فعال این حوزه و کمک به تأمین نیاز‌های فناورانه نظام بانکی کشور هموار می‌شود.
سومین دیدار دکتر عارف، معاون اول ریاست جمهوری با انجمن‌های علمی برتر با رویکرد کاهش مشکلات فعالیتی و بهره گیری مطلوبتر از خدمات تخصصی انجمن ها
توجه خاص دولت چهاردهم به بهره گیری از توانمندی‌های علمی و متخصصان سبب شد که سومین جلسه دیدار انجمن‌های علمی با دکتر عارف در کمتر از چندماه رقم زده شود. در جلسه روز شنبه ۲۲ دی ماه ۱۴۰۳، دو رویکرد بیان مهمترین مشکلات انجمن‌های علمی و ارایه راه حل‌ها برای رفع آن‌ها و همچنین جمع بندی و اتفاق نظر درباره بهره گیری از توانمندی‌های انجمن‌های علمی در مباحث سیاستگذاری، نظارت‌های راهبردی، توسعه سیستم‌های پشتیبان تصمیم، توسعه و تقویت شبکه مشاوران و مدیران حرفه‌ای، مورد توجه باشد. اعضای جلسه شامل سه گروه هیات مدیره شورای انجمن‌های علمی و روسای انجمن‌های علمی و اتحادیه‌های برتر، برخی از مقامات مرتبط با چالش‌ها و مشکلات مبتلابه انجمن‌های علمی (وزیر محترم عتف، نماینده سازمان برنامه و بودجه، رئیس کل سازمان امور مالیاتی)، معاون اول رئیس جمهور و مدیران ذیل تشکیلات معاون اول، بودند. مقرر گردید ظرف یک هفته، کارگروهی دائمی برای پیگیری مستمر مشکلات تشکیل شود.
دخالت حداکثری شوراهای عالی در بحث حساس و شدیدا فنی هوش مصنوعی، چه دردی از کشور را حل می کند جناب رئیس جمهور؟ + متوجه هستید که در رقابت مستقیم بین المللی قرار داریم؟
برهم ریختگی و نابسامانی نظامات تصمیم گیری در کشور و عدم ارتباط معنادار بین دو حوزه تصمیم سازی و تصمیم گیری را به راحتی می توان در وضعیت ساخت و ساختارهای سازمانی مشاهده کرد. شوراهای عالی که می بایست وظیفه سیاستگذاری و هماهنگ سازی سیاست ها و هم جهتی برنامه های توسعه ای را عهده دار شوند، عملا در جزیی ترین و فنی ترین مساول داخلت کرده و با کمال تاسف و پوزش، نخود هر آشی می شوند. از جناب رئیس جمهور می پرسیم که ضرورت حضور حداکثری شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی در بحث هوش مصنوعی چیست؟ جناب رئیس جمهور؛آیا متوجه هستید که در رقابتی بین المللی قرار داریم و کم توجهی های ما باعث می شود که در آینده ای نزدیک تبدیل به کشور مصرف کننده و تحت سلطه ناپیدای دیگر کشورهای پیشرو در این خصوص شویم؟ ایا به مخاطرات امنیتی این کار اندیشیده اید؟ مسلما می دانید که هوش مصنوعی ، در طراحی صرف بانک های اطلاعاتی و کلان داده ها ، سکوها و پلتفرم ها، پردازشگر و تحلیل کننده ها و صدها مصداق همانند آنها خلاصه نمی شود. زمانی که جمعی از نمایندگان مجلس کشور در حال گوش دادن به بغبغوهای طرح صیانت و کم توجهی به پیامدهای تحمیلی آن بر کشور بودند ، رقبای خارجی معماری اطلاعاتی شان را ارتقا روزانه می دادند. آقای رئیس جمهور، لطفا با قید فوریت دستور کنارکشیدن های حداکثری و الزام به حضور مناسب و حداقلی شوراهای عالی در بحث هوش مصنوعی را بدهید و کار را به دست اهلش بسپارید. اگر این زمین بازی را در عمل و تولید و کاربرد واقعی فناوری های مرتبط ، تصرف نکنیم، تبدیل به کشور تحت سلطه می شویم.
توافق به استفاده از هوش مصنوعی در صنعت فضایی با امضا تفاهم نامه همکاری مشترک
براساس تفاهم نامه ای که در مراسمی به امضای حسن سالاریه، سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران و محمد سعید سرافراز، رئیس مرکز ملی هوش مصنوعی ایران رسید، استفاده از هوش مصنوعی در صنعت فضایی وارد فاز عملیاتی شد.سرپرست پژوهشگاه فضایی با اشاره به اینکه توانمندی پردازشگرها به طور چشم‌گیری بهبود یافته و الگوریتم‌های پیشرفته بر روی ماهواره‌ها و ایستگاه های زمینی قابل اجرا هستند، تصریح کرد که انتقال داده‌ها توسط الگوریتم‌های پیچیده در منظومه ماهواره‌های مرتبط با هم انجام می‌شود و هرچه تعداد ماهواره‌ها بیشتر باشد، مدیریت ترافیک انتقالی پیچیده تر می‌شود که این موضوع نیازمند یادگیری و پیاده‌سازی هوش مصنوعی است و کشورهای بسیاری به دنبال سرمایه‌گذاری در این حوزه هستند.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
تولید گاز سولفور هگزا کلراید (SF6) استاندارد برای جراحی های چشم توسط دانش بنیان های داخلی
یکی از محصولات اصلی شرکت گاز سولفور هگزا کلراید (SF ۶) است. این گاز در جراحی‌های چشم‌پزشکی برای ایجاد تامپوناد یا اثر فشاری روی شبکیه استفاده می‌شود. گاز سولفور هگزا کلراید در بیماران مبتلا به دیابت، تروما یا نزدیک‌بینی شدید، که دچار جداشدگی لایه‌های شبکیه هستند، به‌کار می‌رود. تولید داخلی این گاز سالانه از خروج حدود ۸۰۰ هزار یورو جلوگیری می‌کند. در حال حاضر سالانه حدود ۴ تا ۵ هزار کپسول ۸۰ سی‌سی از این گاز تولید و برای جراحی‌های چشم‌پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. هر بیمار حدود ۵ میلی‌لیتر از این گاز نیاز دارد و با این حجم تولیدی، ما می‌توانیم سالانه نیاز حدود ۷۵ تا ۸۰ هزار بیمار را در سراسر کشور برطرف کنیم.
یحیی پالیزدار، مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه:
همکاری سالانه ۵ تا ۷ هزار میلیارد تومانی فولاد مبارکه با شرکت‌های دانش‌بنیان
یحیی پالیزدار، مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه در نشست با اعضای انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر کشور: فولاد مبارکه در راستای تحقق پایداری و بومی‌سازی فعالیت‌های متعددی انجام داده، به‌گونه‌ای که سالانه بین ۵ تا ۷ هزار میلیارد تومان با شرکت‌های دانش‌بنیان همکاری دارد؛ یکی از ماموریت‌های اصلی صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه حفظ پایداری این صنعت برای آینده است.
سامانه جان ، نمایشگاه دائمی محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان و گردش مالی ۴۰ همتی شرکت‌های مستقر در پارک‌های فناوری + نظارت بر سامانه های وزارت عتف کجا است؟
مراسم رونمایی از سامانه جریان اقتصادی نوین (جان) با حضور محمدعلی زلفی‌گل و هیات همراه برگزار شد. معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم با بیان اینکه سامانه جان یکی از نظام‌مندترین و با کیفیت‌ترین سامانه‌هایی است که در اختیار شرکت‌های فناور قرار گرفته است، گفت: جان، در واقع یک نمایشگاه دائمی است که هم نیازهای کشور را مرتفع می‌کند و هم پاسخی برای جلوگیری از خروج ارز به شمار می‌رود.وی افزود، در حال حاضر ۱۲ هزار و ۵۰۰ واحد فناور در ۵۶ پارک فناوری کشور مستقر هستند که گردش مالی ۴۰ هزار میلیارد تومانی را رقم زده‌اند و این سامانه می‌تواند عرصه‌ای برای معرفی و خرید و فروش محصولات آنها خواهد بود. بسیاری از منتقدین می پرسند که ار سال ۱۴۰۱ که سامان جان در وزارت عتف راه اندازی شد و با اتصال سایر سامانه های فعال در ذیل این وزارتخانه یا سامانه های تخصصی دارای کارکرد متشابه تکمیل گردید، چه دستاورد ملموسی داشته و به چه صورت بر کارکردهای آن نظارت صورت پذیرفته است؟ حتی برخی از منتقدین معتقدند که این سامانه ها تا سرحد نوعی بایگانی الکترونیک، تقلیل جایگاه داده اند. نکنه جالب داستان کم توجهی حتی تا سرحد انتخاب نام است. به تشابهات زیر توجه کنید. سامانه نان و سامانه نانینو،سامانه سمات وزارت عتف و سمات بانک مرکزی برای اعتبارسنجی ، سامانه ساجد وزارت عتف و سامانه ساجد دیوان عدالت اداری.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
اختلال گسترده در GPS؛ مسیریاب‌ها مختل شدند! + ضرورت ارایه توضیح و شفاف سازی برای افکار عمومی
اختلال گسترده در GPS مسیریاب‌ها را مختل کرده است. تیم فنی نشان متوجه الگو‌های اختلال GPS در مناطق مختلفی از کشور مخصوصا چند کلان شهر شده‌اند. برخی از تحلیل گران این مسئله را به جعل جی پی اس مرتبط دانسته اند . این در حالی است که قبلا و بشکل نقطه ای و موضعی ممکن بود با این پدیده مواجه بوده باشیم، اما گستردگی موضوع با این حد از اختلال در پهنه جغرافیایی، برای اولین بار در کشور تجربه می شود. پیام رسان ها بعد از وقوع این پدیده در روز یکشنبه، اقدام به انتشار پیام های اطلاع رسانی نموده و بخشی از تاکسی های اینترنتی قادر به کار نبودند. ضروری است که نهادهای تخصصی و سازمان های عهده دار وظایف قانونی در این حوزه، اقدام به ارایه نظر کنند.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
بیست و پنجمین نشست شورای هماهنگی روابط عمومی دستگاه های اجرایی:
حمایت معاونت علمی از انعکاس دستاوردهای امیدآفرین دانش‌بنیان توسط دستگاه‌های اجرایی
بیست و پنجمین نشست شورای هماهنگی روابط عمومی دستگاه های اجرایی به میزبانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در خانه نوآوری و فناوری ایران برگزار شد.معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور با اشاره به ضرورت هم‌افزایی و هم‌دلی تمامی دستگاه‌های اجرایی در انعکاس و بازتاب امیدآفرینانه‌ دستاوردهای دانش‌بنیان کشور ادامه داد: سهم مستقیم معاونت علمی در تمامی دستاوردهای علمی و فناورانه کشور را کم تر از ۱۰ درصد می دانم و معتقدم تمامی وزارتخانه‌ها و دستگاه های اجرایی کشور، سهمی قابل توجه و نقشی عملیاتی و میدانی در توسعه علم و فناوری امروز کشور دارند؛ بنابراین توجه کشور به این موضوع چه در حمایت از توسعه و چه در انعکاس دستاوردهای کشور، نیازمند تلاش بسیار ویژه و عزم جدی همه دستگاه‌ها است.
آغاز بتن‌ریزی ساختمان اصلی راکتور تحقیقاتی ۱۰ مگاوات اصفهان + تبریک بخاطر دستاورد ملی و تاسف برای کم اطلاعی از طرح پرچم کشور
همزمان با پنجمین روز از دهه فجر انقلاب اسلامی، عملیات بتن‌ریزی ساختمان اصلی راکتور تحقیقاتی ۱۰ مگاوات اصفهان (IRR-۱۰) با حضور معاون رییس‌جمهور آغاز شد. رئیس سازمان انرژی اتمی در این خصوص بیان داشت که در اصفهان سه راکتور هسته ای داریم و چهارمین آن در حال ساخت است و از این منظر این مرکز می‌تواند یکی از قطب‌های هسته‌ای در این منطقه محسوب شود.موضوعی که جای تشکر و قدردانی خاص داشته و مصداقی بر اثبات توانمندی علمی و فناورانه کشور است. اما نکته دارای تاسف در همین مراسم، انعکاس آرم الله وسط پرچم جمهوری اسلامی ایران به رنگ مشکی است. در حالی که طبق قانون ، آرم الله وسط پرچم رسمی کشور، قرمز بوده و این کم توجهی احتمالا غیرعامدانه، می تواند بعنوان توهین به پرچم قلمداد شود. جای تاسف دارد که شاهد کاهش حلاوت و شیرینی این اقدام با کم دقتی صورت گرفته هستیم. لازم به توضیح است که این اشتباه بعضا در برخی از مراسم نیروهای نظامی و انتظامی کشور هم دیده می شود. آقای مهندس محمد اسلامی ما از شما بابت اقدامات تان تشکر می کنیم، اما شما لطفا بشکل رسمی از مردم بخاطر این سهو ،پوزش بخواهید.
کانادا ارائه «فن‌آوری حساس» به دانشگاه ها و شهروندان ایرانی را محدود کرد
دولت کانادا اخیرا سیاست جدیدی درباره تامین مالی تحقیقات در زمینه «فناوری‌های حساس» اعلام کرده که نگرانی‌هایی در جامعه آکادمیک در ایران برانگیخته است. بسیاری در شبکه‌های اجتماعی تصور کردند این قانون به معنای تحریم دانشجو‌های دانشگاه‌های ایران است. بر اساس این تصمیم، اگر موسسات آموزشی و دانشگاه‌های کانادایی برای انجام تحقیق روی «فناوری‌های حساس» با بعضی موسسات چینی، ایرانی و روسی در ارتباط باشند، از وام دولتی محروم خواهند شد.
اعلام نتایج رتبه بندی پژوهشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی دولتی توسط ISC بر اساس عملکرد سال ۱۴۰۱
رتبه‌بندی و ارزیابی سال ۱۴۰۱ پژوهشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی دولتی، توسط مؤسسه ISC اعلام شد. دکتر سید احمد فاضل زاده رئیس مؤسسه ISC گفت: رتبه بندی و ارزیابی پژوهشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی دولتی در سال ۱۴۰۱ توسط مؤسسه ISC انجام گرفت. وی اظهار داشت: در این رتبه بندی، معیار‌های کلی در ارزیابی و رتبه بندی پژوهشگاه‌ها و مراکز پژوهشی در ۵ حوزه پژوهش (با وزن ۲۵ درصد)، فناوری و نوآوری (با وزن ۳۵ درصد)، بین المللی سازی (با وزن ۱۰ درصد)، اثرگذاری اقتصادی (با وزن ۲۰ درصد) و خدمات اجتماعی، زیر ساخت و تسهیلات (با وزن ۱۰ درصد) می‌باشد.
تاکیدات وزیر کشور در خصوص مسئول بودن فتا، پدافند غیر عامل و وزارت ارتباطات در زمینه هک اپلیکیشن‌ها
احمد وحیدی وزیر کشور پیرو هک های صورت پذیرفته سریالی در کشور( هک دوم جایگاه های سوخت، اسنپ و تپسی، هک وزارتخانه ها نظیر وزارت عتف و دانشگاه امام صادق و غیره) بیان داشت که فتا و پدافند غیر عامل و وزارت ارتباطات در خصوص هک اپلیکیشن ها مسئولیت دارند و بر اساس دستورالعمل صادره ایمنی را باید تأمین کنند اخیرا برای یکی از اپلیکیشن ها این اتفاق افتاده، باید ایمنی سکوها تأمین شود. با توجه به تاکیدات وزیر، جوانه های امید بواسطه اصلاح هر چند موردی روندهای تصمیم گیری در کشور و تقویت حوزه های نظارت، بوجود امده است. امیدواریم به زودی شاهد تقویت چرحه سه گانه انتصابات ، برنامه ریزی و سیاستگذاری و در نهایت نظارت و بازرسی در کشور باشیم.
قرار گرفتن ایران در رده هفتم کشورها با بیشترین مقاله تقلبی در سال ۲۰۲۳ + سلام بر زلفی گل ، عین الهی و طهرانچی دانشگاه آزاد، چطورید آمو!
نشریه علمی معتبر «نیچر» در گزارش سالانه خود اعلام کرد که سال ۲۰۲۳ به لحاظ تقلب آکادمیک رکورد شکسته است و بیش از ۱۰ هزار مقاله تحقیقاتی پس از انتشار بازپس‌گرفته شده‌اند. نرخ بازپس‌گیری مقالات نسبت به مجموع مقالات منتشر شده در هر سال در دهه گذشته بیش از سه برابر شده و در سال ۲۰۲۲ از ۰.۲ درصد فراتر رفته است. در میان کشور‌هایی که بیش از ۱۰۰ هزار مقاله در دو دهه گذشته منتشر کرده‌اند، عربستان سعودی با نرخ استرداد ۳۰ مقاله در هر ۱۰ هزار مقاله بالاترین نرخ بازپس‌گیری مقالات را دارد. این آمار، مقالاتی را که در همایش‌ها پذیرفته شده‌اند در بر نگرفته است. لازم به توضیح است که کم توجهی به اصالت سنجی پروژه‌های تحقیقاتی و پایان نامه‌ای، ضعف شدید اساتید دانشگاه در سه بحث زبان، روش تحقیق و امار و همچنین جذب بالای دانشجویان کم توان و بعضا سهمیه‌ای، در تشدید تولید مقالات کم ارزش و تقلبی بشدت موثر می‌باشد. فعلا بحثی درباره خیابان انقلاب و اجبار به چاپ مقاله از پایان نامه‌های دکتری و ارشد به اسم کار پژوهشی، نداریم.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
افزایش ۴ برابری تسهیلات پژوهشی برای شرکت‌های دانش‌بنیان
معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: بودجه تحقیق و توسعه امسال نسبت به سال گذشته ۴ برابر شده و این رقم در سال جاری بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان است.
انحصار در خدمات کم بود، حالا با لال شدگی صدای رسانه ها هم مواجه شدیم:
اعطای نشان علم‌وصنعت به همراه اول برای توجه ویژه به دانشگاه؟! + منبع و مرجع مشروعیت این نشان کجاست؟
خبر می رسد که همراه اول به دلیل توجه به کوشش‌های دانشگاهی و بومی‌سازی فناوری‌های موردنیاز صنعت تلکام، نشان علم‌وصنعت را دریافت کرد. ناز شستش ، اما مرجع مشروعیت این نشان چیست؟ آیا نشان نامیدن هر تندیس خودساخته و تاسیسی ، می تواند ارزشمند باشد؟ از همراه اول باید پرسید که چقدر بعنوان حامی در این جشنواره هزینه کرده است ( در قیاس مع الفارق، یاد داوود هزینه افتادیم)؟ وقتی در اتصال به اینترنت مشکل داریم،وقتی پیامک ها در مواردی یک خط در میان می آید و با تاخیر ارسال و دریافت در بعضی جاها مواجه هست ، وقتی ..... ، باید هم با اسپانسری و ارتباطات ، نشان های خودپایه ( شاید واژه من درآوردی مناسب عمق مسئله نباشد) را به همراه اول داد. درد ماجرا اینجاست که برخی از همکاران رسانه ای ما هم گویا بدلیل قراردادهای تبلیغاتی ، بنوعی لال شده اند. درخواست قانونی لیست همکاران طرف قرارداد با همراه اول از طریق مکاتبه یا درخواست از سامانه شفافیت ، می تواند خیلی از موضوعات و مواضع را شفاف تر نماید. بررسی سرفصل های مالی ارایه شده به بورس و کنکاش در صورت های مالی سالیانه هم ، می تواند بر عمق شفافیت ها بیفزاید.شهروندان می توانند سری هم به سامانه ثبت شکایات در شورای رقابت بزنند. آنجا هم می تواند با بعضی پیگیری ها ، باعث به سامانی شد.
پالایشگاه های کرمانشاه و لاوان، پیشرو در نوسازی مبتنی بر توانمندی داخلی:
انعقاد قراداد ارتقای کیفی نفت کوره شرکت پالایش نفت کرمانشاه با حضور معاون رئیس جمهور
آیین رسمی امضای قرارداد ارتقای کیفی نفت کوره تولیدی پالایشگاه‌های نفت کرمانشاه و لاوان با حضور روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، حمیدرضا زیدی‌فرد معاون وزیر در امور مهندسی، پژوهش و فناوری، جلیل سالاری مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، جمعی از مدیران پالایشگاهی و مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار شد. معاون وزير نفت در اين جلسه ضمن تاكيد بر رسيدن به سطح دانش فنی در همه حوزه هاي کیفی‌سازی و کمّی‌سازی شركتهاي پالايشی كشور، يادآورشد که یکی از چالش‌های کشور بحث نفت‌کوره بود كه خوشبختانه امروز شاهد برداشتن گامي موثر در اين مسير توسط پالايشگاه كرمانشاه و لاوان هستيم. این دو پالایشگاه نخستین شرکت‌هایی هستند که به دانش فنی داخلی در حوزه نفت کوره اعتماد کردند و برای این مجموعه‌ها استقرار دانش‌فنی داخلی باعث افتخار است .
مدیرعامل شرکت یکتا کارآمدان توسعه آریا:
راه‌اندازی خط تولید خودکار پنل خورشیدی در کشور
متخصصان شرکت دانش بنیان یکتا کارآمدان توسعه آریا موفق به ساخت و راه اندازی خط تولید خودکار پنل‌های خورشیدی در کشور شدند. در این خط تولیدی از فناوری‌های مختلفی شامل کنترل یکپارچه دستگاه توسط PLC۱۲۰۰ زیمنس، سنجش دما توسط سنسورهای پلاتینیوم PT۱۰۰، ایجاد مکش بستر توسط ساید چنل دبی بالا، ایجاد مکش موضعی جهت برداشتن سلول های خورشیدی توسط شیر های ونتوری FESTO، سازه آلومینیوم مهندسی، ایجاد حرکات خطی و دورانی توسط سه سرو موتور استفاده شده است.
معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان:
تبیین چرایی مهاجرت ۷۰ درصدی نخبگان از خوزستان
معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان مدعی شده است که مخاطرات زیست محیطی به عنوان یکی از عوامل اصلی مهاجرت ۷۰ درصد نخبگان در استان خوزستان محسوب می‌شود. برای مقابله با مخاطرات زیست محیطی و جلوگیری از مهاجرت نخبگان در استان خوزستان، نیاز به همکاری و هماهنگی بین نهادهای مختلف دولتی و غیردولتی، صنعت و جامعه عمومی است. این تدابیر باید به صورت همزمان و پیوسته اجرایی شود.
اولویت های یکسال اخیر معاونت علمی چه بوده است؟
نگاهی به عملکرد یکسالۀ دهقانی فیروزآبادی در معاونت علمی
روز گذشته سالگرد برعهده گرفتن مسئولیت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان توسط روح‌الله دهقانی فیروزآبادی بود، در این گزارش مروری اجمالی بر کارنامۀ یکسالۀ معاون علمی دولت سیزدهم خواهیم داشت.
یادداشت و دیدگاه ها
ضرورت تحول در نظام تامین مالی پژوهش کشور
دکتر رضا حسان، عضو هیات‌علمی ایرانداک :
چرایی تاکید بر فلسفه در دانشگاه های صنعتی دنیا؟
مصطفی تقوی، رئیس گروه فلسفه علم دانشگاه شریف:
ضرورت ساده‌سازی و خبری‌سازی مقالات علمی
قابل فهم کردن و عام فهم کردن مقالات تخصصی؛
طنز و کاریکاتور
گفتگو و گزارش
اعلام آمادگی بنیاد ملی نخبگان در اجرای طرح‌های توسعه حوزه علوم انسانی
سید حسن حسینی دبیر شورای نخبگان و مشاورعالی رئیس بنیاد ملی نخبگان:
نشست پاسداشت عقلانیت و توسعه؛ آرا و آثار دکتر محمود سریع‌القلم
گرامیداشت نویسنده کتاب‌«عقلانیت و توسعه» :
سراب همکاری میان صنعت و دانشگاه : از دانشگاه ایده ال گرا تا صنعت درگیر بحران
جایگاه خالی اقدامات نیاز محورانه و ماموریت گرایانه:
آیا فعالیت استارتاپی در ایران صرفه اقتصادی دارد؟
موانع کسب و کار و قاتلان استارتاپ ها:
نقد و بررسی
هفت نکته در خصوص دانش بنیان‌ها و کوچ جمعی نخبگان فناوری
دوگانه دانش‌بنیان رانتی ـ کارآفرین واقعی؛
وبلاگستان
خواندنیها و دانستنیها
نظرات وگلایه ها
شرکتهای دانش بنیان و استارتاپ ها
نکته ها و گاف ها