وقتی سرقفلی دارها، حاضر به حضور نیروهای جوان و متخصص نیستند؟
سال های سال است که ضعف نظارت موثره وزارت ورزش بر عملکرد فدراسیون ها، باعث ایجاد انواع حاشیه ها و بد عملکردی ها شده است. در برخی از این کج روی ها، خود وزارت ورزش نیز تقصیردار بوده که از جمله آنها می توان به شیوه برگزاری انتخابات و مجامع ، وضعیت سرپرستی ها در فدراسیون ها ، وضعیت حسابرسی های مالی ، برنامه محوری و پاسخ گویی فدراسیون ها به عملکرد خود و غیره اشاره داشت. در حالی که خبر می رسد مجمع انتخاباتی فدراسیون کاراته قرار است 28 تیرماه برگزار شود،اقدامات تخریبی شدیدی توسط برخی از سرقفلی دارهای این رشته برای عدم حضور نیروهای جوان و متخصص کاراته در حال اجرا است. فدراسیون کاراته در شرایط حاضر از عملکردهای نامناسب گذشته و ضعف شدید حمایت های مالی در رنج است و در مقابل، پدرخوانده ها و بعضی از افراد مدعی سرقفلی، به دنبال تخریب شدید نامزدهایی هستند که برنامه محوری و تامین منابع مالی را در سرلوحه اقدامات خود قرار داده اند. لازم به توضیح است که در دور اخیر، برخی از نامزدهای شایسته ریاست فدراسیون، قول برای تلاش جهت دستیابی فدراسیون کاراته به خانه کاراته را داده اند. البته اگر ریش قرمزهای پشت پرده بگذارند که جوانان ، به وعده های خود عمل کنند.
افول عملکردی در فدراسیونی پیشتاز:
وضعیت در فدراسیون دوچرخه سواری آنقدر نابسامان شده که حتی از اعزام ساده یک تیم به مسابقات قهرمانی آسیا هم عاجز و ناتوان است. فدراسیون دوچرخه سواری فقط در حوزه کوهستان دچار سقوط و افول نشده. مگر وضعیت دوچرخه سواری در بخش جاده و پیست متفاوت است؟ فقط یک مرور ساده نشان می دهد که این رشته ورزشی در تمامی بخش ها، چگونه دچار وضعیتی شده که اگر به هر رویدادی اعزام شود، نتایجی نامطلوب کسب کرده و به یک زنگ تفریح تبدیل شده. موضوع در جایی بیشتر نگران کننده می شود که طرح و برنامه ای جهت اصلاح وضع کنونی و حرکت رو به جلو نیز دیده نمی شود. فدراسیون نیز دچار یک رخوت و خمودی شده که به نظر نمی رسد در این دوره مدیریت، رهایی از آن شکل بگیرد.
دنیامالی و کوچه بن بست رفاقت!
وزارت ورزش و جوانان به دلیل حکم دیوان عدالت اداری مبنی بر ابطال انتخابات فدراسیون کاراته مجبور شد تا حسن طباطبایی را از ریاست این فدراسیون برکنار کند. از ۶ آبان که مزدا صوفی به عنوان سرپرست فدراسیون کاراته انتخاب شد بالغ بر 120 روز یا چهارماه می گذرد و هنوز وزارت ورزش اقدامی برای برگزاری انتخابات این فدراسیون نکرده است.ادعا می شود که صوفی از رفقای قدیمی و همشهری وزیر ورزش به شمار می رود و در همان روزهایی که وزارت ورزش تصمیم گرفت عنان کار کاراته را به او بسپارد خیلی از کسانی که در جامعه کاراته فعال هستند این انتخاب را یک تصمیم عقبگرد برای کاراته عنوان کردند و اکنون این روزها بیشتر باید به این نتیجه رسید که چرا عده زیادی از افراد فعال در کاراته چنین گاردی نسبت به صوفی داشتند. احمد دنیامالی و شروین اسبقیان معاون او بارها در مصاحبه های خود تاکید کرده اند انتخاب سرپرست فدراسیون برای این است تا در فاصله ۶۰ روزه فرایند برگزاری مجمع انتخاباتی فراهم شود اما گویا دنیامالی برای فدراسیونی که رفیق خود را در راس آن گذاشته چنین قانونی را نمی خواهد اجرا کند و شاید هم خود را به فراموشی زده است.جای دارد روابط عمومی وزارت ورزش، روابط عمومی فدراسیون کاراته و روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، توضیحات لازم در این خصوص را به افکار عمومی ارایه دهند.
رای به کارنامه و برنامه یا حفظ موقعیت در فدراسیون:
در فرایند انتخابات آمده است که کمیته بدوی برگزاری انتخابات باید بر اساس قوانین صلاحیتها را تایید کند. یکی از موارد این است که افرادی که کاندیدا شده اند نباید محکومیت کیفری و مالی داشته باشند. ایشان (آقای تاج) در سیما رسما اعلام کرد من محکوم کیفری شده ام، آنهم به خاطر موضوع آقای محمدرضا ساکت. این را خود آقای تاج در برنامه فوتبال برتر اعلام کرد. وی در همان برنامه زنده اعلام کرد که پرونده آقای ساکت به ۴۷۷ رفته است که آنجا (در ۴۷۷) قرار است بررسی مجدد شود؛ یعنی هنوز حکم نشکسته است. آقای تاج در همان برنامه گفت ما ۵۰ میلیارد تومان بابت آن قرارداد (مارک ویلموتس) پرداخت کرده ایم؛ یعنی ضرر زده اند. این نشان میدهد که موضوع مالی هم داشته اند. حالا سوال این است که؛ از اعضای مجمع آن ۷۲ نفری که امروز به ایشان رای داده اند آیا این مسایل را نمیدانستند؟ یعنی به کسی که خودش میگوید محکومیت کیفری دارم رای داده اند پس مجمع همین مسیر را دوست دارد و میخواهد همین روال بر فوتبال کشور حاکم باشد.
تداوم حضور تکراری ها در فوتبال، هم تاج ماند و هم رفقا؟
مجمع ۳۲ انتخاباتی فدراسیون فوتبال ایران ۹ صبح شنبه ۱۱ اسفندماه در هتل اسپیناس پالاس برگزار شد و مهدی تاج با ۷۲ رای برای ۴ سال (نوبت سوم) رئیس فدراسیون فوتبال باقی ماند. علی کفاشیان و شهاب الدین عزیزی خادم نتوانستند تایید صلاحیت را از کمیته بدوی بگیرند و به مجمع نرسیدند. حیدر بهاروند قبل از مجمع، به نفع مهدی تاج کنار کشیده بود. امیر عابدینی ۱۰ رای از ۸۷ رای را کسب کرد.۵ رای هم باطله شد. وزیر ورزش و جوانان در مورد حضور پیدا نکردنش در انتخابات فدراسیون فوتبال، بیان کرد که جایی که حضورم لازم باشد، حتما حضور پیدا خواهم کرد. علی اکبر طاهری گفت کاندیداها نباید محکومیت کیفری و مالی داشته و کمیته بدوی برای تائید صلاحیتها، باید این مورد را بررسی کند. در حالی که تاج در برنامه فوتبال رسما اعلام کرد که به خاطر موضوع محمدرضا ساکت محکوم کیفری شده ام؛ لذا با توجه به ادعای خودشان، ایشان در روز ثبت نام دارای پرونده محکومیت کیفری بوده و تائید صلاحیت شان جای سوال دارد. تاج اقرار کرده بود که در پرونده ویلموتس ۵۰ میلیارد تومان خسارت زده و که کمیته بدوی باید رسیدگی میکرد و این موضوع هم نادیده گرفته شد. بر اساس نتایج نهایی: نواب رئیس: مهدی محمدنبی، حیدر بهاروند و فریده شجاعی / نماینده هیاتهای فوتبال: طهمورث حیدری و علی طاهری / نماینده باشگاهها: علی خطیر و محمد اسفندیارپور / کارشناس: فرزین دبیری، حجت کریمی و محمدرحمان سالاری، انتخاب شدند.
قانون گرایی یا ویژه بینی:
بخشنامه ای در صداوسیما صادر و در آن گفته شده «تا پایان انتخابات فدراسیون فوتبال انتقاد از فدراسیون و مهدی تاج متوقف شود.» .صداوسیما در فاصله یک ماه تا انتخابات برنامه هایی در مورد شرایط فدراسیون فوتبال، اساسنامه، حواشی و شائبه های موجود روی آنتن برد. در این برنامه ها برخی کارشناسان انتقادات جدی نسبت به عملکرد رئیس فدراسیون و پروسه انتخابات مطرح کردند که بازخورد وسیعی در بین اهالی فوتبال داشت. با این حال و در شرایطی که انتظار می رفت در روزهای نزدیک به انتخابات تعداد این برنامه ها بیشتر شود و حواشی به وجود آمده از جمله انتشار اسناد محکومیت کیفری رئیس فعلی فدراسیون و حذف دو رقیب اصلی او مورد بررسی قرار بگیرند به یک باره تولید این برنامه ها کم و دعوت از منتقدین فدراسیون به برنامه های تلویزیونی متوقف شد.
چشم نهادهای نظارتی و وزیر ورزش روشن؛
کمیته بدوی انتخابات فدراسیون فوتبال روز گذشته نتایج اولیه بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات فدراسیون فوتبال را اعلام کرد و حدس بزنید چه کسانی رد صلاحیت شدند؟ دو رقیب اصلی مهدی تاج یعنی علی کفاشیان و شهابالدین عزیزی خادم! هرچند که بعضی از منتقدین معتقدند که این مثلث خودش می تواند نوعی مهندسی انتخاباتی را به ذهن متبادر کند. فعلا خبری از رد یا تایید صلاحیت عابدینی و بهاروند نیست ولی تفاوتی در اصل ماجرا ندارد. تا اینجای کار گویا قرار است تاج یا با خودش رقابت کند یا با دوستان پوششیاش! همینقدر خندهدار!
توسط کمیته بدوی انتخابات :
دو نفر از کاندیداهای اصلی انتخابات فدراسیون فوتبال توسط کمیته بدوی انتخابات رد صلاحیت شدند. علی کفاشیان و شهابالدین عزیزی خادم دو کاندیدایی هستند که صلاحیتشان توسط کمیته بدوی انتخابات تایید نشده است.دبیرکل فدراسیون فوتبال ایران تاکید کرد که افراد رد صلاحیت شده انتخابات میتوانند اعتراضشان را طی دو روز اعلام کنند.
ثبت شکایت در ارکان قضایی فدراسیون فوتبال :
«نادر فریادشیران» که صبح روز یکشنبه اول بهمن ماه ۱۴۰۳ در دادگاه فرهنگ و رسانه حاضر شده بود، بازداشت شد. مربی سابق فوتبال ایران پیشتر اظهاراتی علیه مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال مطرح کرده بود که همین مسئله، شکایت فدراسیون را به دنبال داشت. بعد از این اتفاق عبدالحمید احمدی رئیس انجمن ورزشی نویسان ایران با رئیس فدراسیون فوتبال تماس گرفت و درخواست کرد تاج رضایت دهد. فدراسیون نیز بعد از این ماجرا رضایت خود را اعلام کرد. در روز سه شنبه سوم بهمن ماه ۱۴۰۳، نادر فریادشیران، دروازهبان و مربی سابق تیم ملی فوتبال به دنبال شکایت مهدی تاج از او خارج از ارکان قضایی فدراسیون فوتبال، به کمیته اخلاق فدراسیون شکایت کرد و درخواست لغو نامزدی مهدی تاج را نمود.
امید به ارتقا سلامت در فوتبال :
براساس اخبار دریافتی، یکی از تیمهای مطرح حاضر در انتخابات فدراسیون فوتبال با مشکل قضایی نامزد ریاست و رد صلاحیت نامزد نایب رئیسی مواجه شده است. موضوعی که به اعتقاد بعضیها، امید به ارتقا سلامت در فدراسیون فوتبال را بیشتر میکند. طبق اطلاعات به دست آمده این دو نامزد تلاش زیادی در چند روز گذشته داشتهاند تا مشکلات خود را برطرف کنند، اما همانطور که پیش از این هم ذکر شد قانون در این زمینه صراحت دارد. طبق بند ۴ ماده ۲۹ اساسنامه فدراسیون فوتبال و در بخش شرایط نامزدهای پست ریاست فدراسیون آمده: «عدم وجود سابقه محکومیت کیفری براساس گواهی مراجع صالح قانونی و قضایی.». کمیته بدوی انتخابات فدراسیون فوتبال نیز، این روزها در حال بررسی مستمر مدارک و صلاحیت نامزدهای انتخابات ۱۱ اسفند است.
تغییرات در فدراسیون والیبال :
مجمع عمومی فوقالعاده فدراسیون یکشنبه، ۳۰ دی برای انتخاب اعضای هیات رئیسه و تعیین و تکلیف برنامههای فدراسیون به ریاست محمدشروین اسبقیان معاون قهرمانی وزارت ورزش در آکادمی ملی المپیک برگزار شد.در این مجمع غلامرضا نوروزی نماینده کمیته ملی المپیک بود و برای استعفای وحید مرادی از نایب رئیسی فدراسیون، انتخاب نواب رئیس اول و دوم، دو خبره ورزشی، نماینده هیاتها و نماینده باشگاهها رایگیری شد و اعضا توسط مجمع انتخاب شدند.میلاد تقوی رئیس فدراسیون والیبال در این مجمع ضمن تشکر از وحید مرادی استعفای او را خواند که در بخشی از آن آمده است:«از آنجایی که اینجانب راضی نیستم هیچ هزینه مادی و معنوی به فدراسیون والیبال تحمیل نمایم لذا بدین وسیله استعفای خود را از نایب رئیسی فدراسیون اعلام میکنم.». در این مجمع برای استعفای وحید مرادی از سمت نایب رئیسی فدراسیون والیبال رای گیری شد (۵۸ رای موافق، ۴ رای مخالف و ۳ رای ممتنع) و استعفای وحید مرادی را پذیرفتند.
مازیار مهرانی:
فدراسیون کاراته به دلایلی چند در حال تجربه یک بحران و ساخت بنا روی دهانه آتشفشان است. مزدا صوفی با وجود هزار اما و اگر، بعنوان سرپرست فدراسیون انتخاب شده است. حکمی که با توجه به احتمال برگزاری انتخابات فدراسیون در آینده نزدیک، دوام چندانی نخواهد داشت. اما در این بین، صوفی بشکلی ناباورانه اقدام به ایجاد حجم بالایی تغییرات و انتصابات (آنها هم وفق قانون ، الزاما سرپرست خواهند بود) کرده است. موضوعی که نگرانی های زیادی را برای دوره بعد از ایشان و حضور مدیر جدید فدراسیون فراهم نموده است. بر اساس برخی شنیده ها، صوفی بدلیل شرایط مدرک تحصیلی خود و پاره ای حواشی دیگر، شانسی برای تائید صلاحیت بعنوان نامزد ریاست فدراسیون ندارد. همچنین اقبال چندان مناسبی به ایشان در فدراسیون وجود ندارد. سوال اینجاست که با توجه به اطلاع کامل صوفی از این واقعیت ها، چرا اقدام به گل آلود کردن آب برای مدیر آتی می کند؟
گرد و خاک های ادامه دار مزدا صوفی:
مزدا صوفی در ششم آبان ماه ۱۴۰۳ به عنوان سرپرست فدراسیون کاراته و برای مهیا کردن فضای مجمع انتخاباتی، از سوی وزیر ورزش و جوانان حکم دریافت کرد. اما نامبرده در ۷۶ روز مدیریت ۱۵ تغییرات در فدراسیون ایجاد کرده است! با نگاهی به لیست عریض و طویل تغییرات در کاراته اولین پرسشی که مطرح میشود این است که آیا نیاز بوده که هر ۵ روز یکبار فردی از کاراته برود و نفر جدیدی مسولیت بپذیرد؟! نکته بعدی اینکه پس از برگزاری انتخابات فدراسیون کاراته ممکن است رئیس جدید هم نخواهد با افرادی که صوفی معرفی کرده کار کند، آن وقت جامعه کاراته باید دوباره شاهده دور جدیدی از رفت و آمدها در فدراسیون پرحاشیه کاراته باشد؟!
حاشیه های تکواندو:
رییس فدراسیون تکواندو گفت: مینو مداح خودش تیم را رها کرد و مهروز ساعی هم استعفا کرد تا فکر نکنند میخواهد سرمربی شود.
ماندن یا نماندن تاج بر سر مهدی تاج؟
سیویکمین جلسه مجمع عمومی فدراسیون فوتبال صبح امروز از ساعت ۱۱ برگزار شد. ۳۶ نفر از ۸۰ عضو مجمع فدراسیون فوتبال به صورتهای مالی رأی منفی دادند تا مهدی تاج با تکماده از این مرحله عبور کند؛ هرچند ابهامات بسیاری باقی مانده است. تاج درباره مجمع روز گذشته گفت که انحراف بودجه که یکی از رسانهها به آن اشاره کرده بود در واقع یک انحراف خیلی خوب است که ما باید آن را توضیح دهیم. انحراف بودجه این است که ما یک عدد زیاد ۱۱۹ میلیاردی را هزینه کردیم که این مبلغ مربوط به درآمدی است که برای اولین بار از صداوسیما داشتیم. یعنی ما از صدا و سیما نزدیک به سه میلیون دلار پول گرفتیم. این مبلغ را در بودجه ندیده بودیم و به هزینه پرداختیم. این اتفاق خیلی خوبی است، چون یک انحراف مثبت بوده است؟! تعیین ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۳ بعنوان تاریخ انتخابات، از دیگر تصمیمات مجمع بود.
گعده تاج با روسای هیات های فوتبال:
طبق اطلاعات رسیده مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال روسای هیاتهای استانی را در شهر ساری جمع و با آنها جلسه برگزار نموده است. هدف پشت پرده از برگزاری این جلسه چندانش فاف نیست، اما به نظر میرسد این گعده بی ارتباط به انتخابات پیش روی فدراسیون فوتبال نباشد. فقط در یک قلم از اتفاقات بد رخ داده در سالهای گذشته و در دوره مدیریت مهدی تاج، فوتبال کشور چهار میلیون و هفتصد هزار دلار (رقمی بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان) بابت بدهی به ویلموتس ضرر کرده است. با توجه به وضعیت بد فوتبال کشور چه در ردههای ملی و چه در ردههای باشگاهی، شرایط ناامیدکننده زیرساختی که منجر به آوارگی تیمهای ایرانی شده، پروندههای متعدد فساد در فوتبال که برخی از آنها در قوه قضاییه به صدور کیفرخواست منجر شده و برخی دیگر در دست بررسی است، به نحوی که خود مهدی تاج در چند روز گذشته، اعتراف کرد از شرایط فدراسیون راضی نیست، انتظار میرفت که اعضای مجمع فدراسیون فوتبال خیلی زودتر به وقایع رخ داده واکنش نشان دهند. وزیر ورزش و جوانان حواسش به برگزاری این گعدهها باشد. گرچه طبق اساسنامه جدید وزارت ورزش تنها نقش نظارتی روی مجمع فدراسیون فوتبال دارد، اما همچنان از اهرمهای بسیار قدرتمندی برای جهت دهی به مجمع فدراسیون برخوردار است. گزارشی از جلسه مورد اشاره، در ادامه متن آورده شده است.
منتظر تقاص دنیوی و اخروی بعضی از پولهای حرام و سو مدیریتها باشید:
معاون امور بینالملل فدراسیون فوتبال خبر داد که پرونده مارک ویلموتس با پرداخت حدود ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار از سوی فدراسیون فوتبال در تاریخ یک آبان ۱۴۰۳ در فیفا بسته شده است. اصلا به آقای مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال چه مربوط ؟ چه مربوط به مردم که در آن زمان چه کسی رئیس فدراسیون فوتبال بود و باید روی قراردادها نظارت می کرد؟ زنده باد لقمه حرام گلو گیر و خفه کننده . منتظریم در همین دنیای خاکی تا بعضی چیزها را با چشمان خودمان ببینیم.
وفاداری یا دور زدن قانون سقف بودجه:
اگر قانون عجیب سقف بودجه تا میانههای فصل گذشته دوام آورد و سپس تغییر کرد، امسال از همین ابتدا همهچیز تغییر کرد تا در روزهای پایانی نقل و انتقالات، تیمها بتوانند قرارداد بازیکنهای بیرون مانده را ثبت کنند. عجب قانونی و عجب ضابطانی!
آیا تتو برای فوتبالیست های لیگ برتری ، تخلف است؟
رئیس فدراسیون فوتبال با اشاره به اقدام بازیکن تیم فوتبال استقلال و تصویری که از تتو او منتشر شده است، گفت: در کشور اسلامی و فوتبال ما نباید شاهد چنین اتفاقات ناخوشایندی باشیم. سوال ما از تاج بی تاج این است که ایا تتو وقف مقررات فدراسیون یا سایر نهادهای ورزشی برای بازیکنان لیگ برتر، تخلف محسوب میشود یا نه؟ اگر نه، حرف زدنت معنا ندارد. اگر آری، چرا اقدام انضباطی نمیکنید؟ اشکان دژگه رو یادتون هست؟ واقعا باید تاسف خورد به حال افرادی مثل تاج که تکلیفش با خودش مشخص نیست. بنظر شما مهدی تاج جرات پوست کندن خربزه را دارد، وقتی که پای منافع پیش بیاید؟ آقای تاج، خوب میفهمی چه میگوییم و از چه چیز حرف میزنیم، خودت را تاکی میخواهی به کوچه علی کجه بزنی؟ هرچند که طبق بعضی شنیدهها، کار داره توی مسیر خاص خودش میافته. سربسته عرض شد آقا مهدی. بار پیش هم سربسته عرض کردیم فکر کردی بلوفه و غلوه.
گسل های فدراسیون فوتبال به حرکت درآمد:
بررسی پرونده فساد مس رفسنجان ادامه دارد و این بار یکی از مدیران فدراسیون فوتبال احضار شده است. آقای "م" جهت پاره ای از توضیحات به دادسرا فراخوانده شد. شعار سال طبق هشدارهای قبلی ، اعلام می دارد که منتظر به تور افتادن شاه ماهی فساد فوتبالی کشور و گروهی از صیادان دوره های قبل باشید. صیادانی که بعضا سابقه های محکومیتی هم دارند.