سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
شنبه ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 27
در مذمت شبه علم و ضرورت تخصص مدار کردن تصمیم گیری و تصمیم سازی برای اداره امور
به بهانه همایش «مسووليت اجتماعي علم و نقش انجمن‌هاي علمي»:

در مذمت شبه علم و ضرورت تخصص مدار کردن تصمیم گیری و تصمیم سازی برای اداره امور

اثربخشي اجتماعي علم در گرو فهم جامعه از فلسفه، مفهوم و آموزه مسووليت اجتماعي علم، راه‌هاي تحقق اين مسووليت و توجه به ضرورت‌ها و اقتضائات آن، از جمله استقلال نسبي دانشگاه‌ها و آزادي‌هاي آكادميك است. اين موضوعات همواره چالش‌برانگيز و مجادله‌آميز بوده‌اند. نظر به اهميت نظري و كاربردي اين موضوعات، اتحاديه انجمن‌هاي علوم اجتماعي ايران، به مناسبت روز علوم اجتماعي، نخستين همايش سالانه خود را با موضوع «مسووليت اجتماعي علم و نقش انجمن‌هاي علمي» با همكاري شماري از انجمن‌هاي عضو اتحاديه برگزار كرد.
پژوهش‌ها در حوزه‌های علمیه باید کاربردی و منجر به تولید نظریه بشوند
استاد حوزه علمیه خراسان:

پژوهش‌ها در حوزه‌های علمیه باید کاربردی و منجر به تولید نظریه بشوند

حجت الاسلام علی اکبر نوایی، استاد حوزه و دانشگاه حوزه علمیه خراسان گفت:ایران حوزه نفوذ و یا همان ناحیه نفوذ گسترده ای دارد و انقلاب اسلامی هژمونی جدیدی به وجود آورده که در حال تقابل با غرب است و لذا بر نمی تابند و می خواهند با آن مقابله کنند.ایشان با بیان اینکه تجزیه طلبی در ایران مختص بعد از پیروزی انقلاب نیست و از ۸۰ سال پیش توسط دولت بریتانیا مطرح شده، گفت: یکی از مهمترین و اساسی‌ترین اهداف تجزیه طلبی در ایران جلوگیری از ناحیه نفوذ راهبردی این کشور در جهان بوده که دشمن را نگران کرده است. حجت الاسلام نوایی گفت: پژوهش‌ها در حوزه‌های علمیه باید کاربردی و منجر به تولید نظریه بشوند و برای تحقق این مهم راه زیادی داریم تا چنین پژوهش‌های صورت بگیرد.
برنامه وزارت علوم برای اثربخشی پژوهش‌های علوم انسانی و اجتماعی
معاون پژوهشی وزیر علوم:

برنامه وزارت علوم برای اثربخشی پژوهش‌های علوم انسانی و اجتماعی

پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: یکی از تلاش‌های ما در زمینه اثربخشی در پژوهش‌های علوم انسانی و اجتماعی است که البته کار‌های زیادی انجام شده، اما اثربخشی بیشتر پژوهش‌ها می‌تواند کمک‌های شایانی به کشور باشد.
مهندسی تاکنون بیشترین خواهان و طالب را داشته است
عناوین دانشگاهی

مهندسی تاکنون بیشترین خواهان و طالب را داشته است

عامل دیگر قدرتمندی و جاذبه قطب مهندسی به جز عنصر منزلت بخش، را نه فقط در ایران بل درجهان باید پدیده تکنولوژی و نقش و ماهیت آن درعصر مدرن و دنیای جدید دانست. از وقتی تخنه یا تکنولوژی بقول هایدگر بنای وجودی و اصلی خود را که همان آفرینش (پوئسیس) بود ترک کرد و روبه جاده تعرض به طبیعت وجهان نهاد، دنیا هم دنیایی دیگر شد.
با کدام معیار رتبه ۱۵ علمی جهانیم؟
رقابت نابرابر!

با کدام معیار رتبه ۱۵ علمی جهانیم؟

دکتر غلامی وزیر عتف مدعی است که رتبه ۱۵ علمی جهان هستیم. از آقای دکتر غلامی بخواهید که پاسخ دهد، بر اساس کدام شاخص؟ تعداد مقالات چاپ شده در ژورنال‌های علمی؟ بنظر دکتر غلامی و با توجه به اصل این شاخص ها، این نوع مانور دادن‌ها، نوعی عوام فریبی نیست؟ از نظر جایگاه تولید فناوری در کدام رتبه هستیم آقای دکتر؟ از نظر تجاری سازی فناوری چی؟ آیا مقالات خیابان انقلاب نوشته و مقالات زورکی نوشته شده برای اخذ اجازه دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری را هم حساب کرده اید (که مسلم کرده اید)؟ حوزه علم و فناوری و تجاری سازی و حرکت و ارتقا نسل‌های دانشگاهی، جای مزاح نیست آقای دکتر!
پژوهش کلید توانمند توسعه هوشمند
علی پژوهان؛

پژوهش کلید توانمند توسعه هوشمند

مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در پیامی به مناسبت هفته پژوهش گفت: پژوهش کلید توانمند گشایش در‌های علم و پیشرفت است که کارآمدی آن در مسیر توسعه کشور امری بارز و مبرهن است.
چه کسانی منکر شتاب و رشد علمی ایران هستند؟
جریان‌شناسی انکارکنندگان جنبش علمی در کشور؛

چه کسانی منکر شتاب و رشد علمی ایران هستند؟

صحبت از جنبش علمی به اوایل دهه 80 باز می‌گردد. برای یافتن نخستین نشانه‌هایی از طرح آن در فضای علمی و نخبگانی کشور باید به اسفند ماه 79 برگشت؛ زمانی که رهبر انقلاب به دانشگاه صنعتی امیرکبیر رفتند و در جمع دانشجویان این دانشگاه فرمودند: «دانشگاه باید بتواند یک جنبش نرم‌افزاری همه‌جانبه و عمیق در اختیار این کشور و این ملت بگذارد تا کسانی که اهل کار و تلاش هستند، با پیشنهادها و با قالب‌ها و نوآوری‌های علمی خودی بتوانند بنای حقیقی یک جامعه آباد و عادلانه مبتنی‌بر تفکرات و ارزش‌های اسلامی را بالا ببرند. امروز کشور ما از دانشگاه این را می‌خواهد.» این بیانات رهبر انقلاب آغازگر مسیری پرفراز و نشیب اما غرورآمیز در ایران اسلامی بود که رفته‌رفته تبدیل به گفتمان مهم در کشور شد. تغییر نگاه دانشجویان و اساتید و نخبگان به علم یکی از نتایج تاکید رهبری بر مساله جنبش نرم‌افزاری بود و بر حرکت‌های علمی محققان ایرانی شتاب بخشید.
تضارب آرا مانع همکاری علمی بین دانشجویان نشود
غلام‌رضا عسگری مطرح کرد؛

تضارب آرا مانع همکاری علمی بین دانشجویان نشود

مدیر اجرایی پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران با تأکید بر آن‌که تضارب آرا بین دانشجویان نباید مانع همکاری علمی بین آن‌ها شود، خاطرنشان کرد: با توجه به سرعت پیشرفت‌های علمی می‌توان آینده خوبی را از لحاظ توسعه دانش‌بنیان متصور شد؛ به شرط آن که حمایت‌های لازم از مجموعه‌ها صورت بگیرد.
ما ترجمان لازم داریم و نه ترجمه/ تبلیغ صرف تأثیر موضعی دارد
آیت الله جوادی آملی:

ما ترجمان لازم داریم و نه ترجمه/ تبلیغ صرف تأثیر موضعی دارد

در جریان دیدار اعضای شورای سیاست گذاری حوزه‌های علمیه خواهران با آیت الله جوادی آملی ،ایشان اظهار نمودند: ما ترجمان لازم داریم و نه ترجمه، جریانی لازم داریم که حرف ما را بفهمد و دقیق منتقل کند و حرف‌های دیگران را نیز به همین شکل به ما برساند.وی با توجه به اهمیت توجه به استعدادهای برتر حوزوی ، افزود: لازم است نخبگان در حوزه‌ها بمانند و به امر تحقیق و تألیف مشغول باشند، نهال فروشی از بزرگترین آفات حوزه‌ها است.
دانشگاه‌ها نیازمند باز‌اندیشی و نقد بنیادی هستند
نعمت‌الله فاضلی :

دانشگاه‌ها نیازمند باز‌اندیشی و نقد بنیادی هستند

نعمت‌الله فاضلی، استاد برجسته جامعه‌شناسی در رابطه با وضعیت فعلی آموزش عالی و دانشگاه‌های کشور، ‌گفت: ما در دهه‌های اخیر رویکردهای اجتماعی و فرهنگی را قربانی رویکرد سیاسی و اکنون هم قربانی رویکرد اقتصادی می‌کنیم.
دانشگاه تربیت مدرس، یک شرکت دانش‌بنیان در حوزه علوم انسانی تاسیس می کند
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس:

دانشگاه تربیت مدرس، یک شرکت دانش‌بنیان در حوزه علوم انسانی تاسیس می کند

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس گفت: بسیاری از مشکلاتی که در جامعه داریم با نگاه کاربردی به علوم انسانی قابل حل است و در صددیم یک شرکت دانش‌بنیان در این حوزه با کاربرد مشاوره پیش از استخدام تاسیس کنیم.
دانشگاهی عاری از سیاست‌زدگی خواهیم داشت
بهمن نامورمطلق:

دانشگاهی عاری از سیاست‌زدگی خواهیم داشت

موضوع راه‌اندازی دانشگاه هنرهای سنتی و صنایع دستی در زمان حضور بهمن نامورمطلق به عنوان معاون صنایع‌دستی در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مطرح شد اما این امر در دوره هیچ‌کدام از سه رئیس این سازمان محقق نشد.
دیدار نخبگان با رهبر انقلاب
حاشیه‌نگاری؛

دیدار نخبگان با رهبر انقلاب

یک نفر از وسط جمعیت بلند می‌شود و برای صحبت کردن پنج دقیقه وقت می‌خواهد. آقا به سیاق همه جلسات دانشجویی می‌گویند:« مدیر جلسه من نیستم.» و اضافه می‌کنند:« من هم یک نوبت برای سخنرانی دارم، نه بیشتر.»مجری در فواصل بین سخنرانی‌ها، یکی دو پاراگراف متنِ ادبی-انگیزشی می‌خواند و تریبون را به نفر بعدی تحویل می‌دهد. نفر دوم، خانم الهام حیدری است. برگزیده جایزه کاظمی آشتیانی. محور سخنانش توجه و تمرکز بر «تعلیم و تربیت غیررسمی» است. چیزی که در آموزشگاه‌ها در جریان است. جایی بیرون مدرسه و دانشگاه. حیدری از لزوم توجه و نظارت بر این واحدهای آموزشی می‌گوید و آسیب‌هایی مثل ایجاد نیازهای کاذب برای محصّلین و مالیات‌گریزی را برای آموزشگاه‌ها نام می‌برد. دست آخر هم چند راهکار برای افزایش نظارت حاکمیت بر این مجموعه‌ها بیان می‌کند. پیش آقا که می‌رود، چهار-پنج جلد کتاب با خودش می‌برد و تقدیم آقا می‌کند.
۱
نظرات و گلایه ها