تهران - اخبار شهرستان‌ها

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
پنجشنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 24
تهران - اخبار شهرستان‌ها
ماجرای هتل ولنجک تهران چیست؛ گسل مهم است یا طبقات؟ + سردرگمی های افکار عمومی و شائبه حمایت ها و تخریب های پولکی
یک ضربه به نعل و ضربه دیگر به میخ:

ماجرای هتل ولنجک تهران چیست؛ گسل مهم است یا طبقات؟ + سردرگمی های افکار عمومی و شائبه حمایت ها و تخریب های پولکی

از سال ۹۶ فرآیند ساخت هتل آغاز شده و سازمان میراث پیگیری ساخت این هتل را انجام می‌دهد. یک روز می گویند که هتل روی گسل است و روز دیگر می شنویم که شهرداری موافق ساخت هتل است.سوژه بسیاری از رسانه‌ها و صحبت اغلب مسوولان روی یک موضوع است هتل ولنجک یا اسپیناس امیران در شمالی‌ترین نقطه تهران، اما ابهامات آن هنوز رفع نشده است، در ۳۰ یا ۱۱ طبقه ساخته شود، روی گسل است یا نه؟ مهم اصل ساخت آن در مکان فعلی است که بحث‌های زیادی روی آن وجود دارد و اینکه تهدید جان مردم هم پس از ساخت ارزشی ندارد!علی‌ بیت‌اللهی رییس بخش زلزله‌شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در این باره می‌گوید: با توجه به اینکه زمین هتل ولنجک روی گسل شمال تهران قرار دارد، براساس قانون مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری و دستورالعمل ساخت و ساز در پهنه گسل، اعلام شده که ساخت این هتل در این مکان با هر تعداد طبقه ممنوع است.زاکانی در این خصوص مدعی است که این هتل اما مجوز شورای عالی شهرسازی و کمیسیون ماده پنج دارد، زمین آن برای هتل دیده شده و تمام ایرادات توسط متخصصان رد شده است ما نمی‌توانیم با نگاه‌های ژورنالیستی و خبری شهر را اداره و به آن توجه کنیم این هتل هیچ منع قانونی برای ساخت ندارد و برای جنبه‌های گسل و مسایل دیگر نیز پاسخ کارشناسی داده شده است.
افتتاح ایستگاه متروی میدان خراسان تهران با حضور هرمزی و چمران+ وعده به افتتاح چهار ایستگاه جدید در بهار ۱۴۰۴
ایستگاه مترو‌ی میدان خراسان با سبک معماری ویژه:

افتتاح ایستگاه متروی میدان خراسان تهران با حضور هرمزی و چمران+ وعده به افتتاح چهار ایستگاه جدید در بهار ۱۴۰۴

یکصدوشصتمین ایستگاه متروی تهران صبح روز دوشنبه ۲۷ اسفند ماه ۱۴۰۳ باحضور چمران رئیس شورای اسلامی شهر و محسن هرمزی؛ معاون شهردار پایتخت در محدوده «میدان خراسان» به بهره‌برداری رسید. ادعا می‌شود که این ایستگاه بدلیل معماری خاص ایرانی ـ اسلامی به‌عنوان یکی از زیباترین ایستگاه‌های خطوط زیرزمینی تهران شناخته شده و در قسمت میانی خط ۶ متروی پایتخت (بیست‌وچهارمین ایستگاه) در عمق ۲۶ متری از سطح زمین قرار دارد. خط ۶ متروی تهران از محدوده شمال‌غربی پایتخت در محله کن آغاز و با احتساب بخش تکمیلی جنوب شرقی آن با ۴۲ کیلومتر طول، به محدوده حرم حضرت عبدالعظیم (ع) در شهر ری خواهد رسید. شهردار تهران هم‌چنین از تکمیل و افتتاح چهار ایستگاه دیگر خط ۶ متروی تهران (سرباز، استاد نجات اللهی و شهدای هفدهم شهریور، ورزشگاه تختی) در بهار سال ۱۴۰۴ خبر داده است. پیش‌بینی می‌شود بخش توسعه جنوب‌شرقی خط ۶ نیز شامل ۵ ایستگاه، در سال آتی به بهره‌برداری برسد.
از پل فرانسوی سیدخندان چه می دانید؟
تاریخ محله سید خندان:

از پل فرانسوی سیدخندان چه می دانید؟

نامش «سیدجعفر شاه صاحب» بود و «سیدخندان» لقبش بود و به‌ قول مرحوم «سیدمرتضی احمدی» در کتاب «پرسه در احوالات تهرون و تهرونیا» این‌طور آدمی بود: «مردی بود قدکوتاه و کمی کپُل. صبور و آرام. همیشه شال به کمرش می‌بست و عرق‌چین سبز روی سرش دیده می‌شد. تنها زندگی می‌کرد و به تنهایی‌اش خو گرفته بود. صورت شاد و لب خندانش هر آدم عُنُق و بداخمی را به شادی می‌آورد».تا اواخر دوره قاجار وقتی از دروازه شمیران بالا می‌آمدی، تا چشم کار می‌کرد باغ و زمین کشاورزی بود. فقط یک قصر و عمارت قاجاری در ‌محدوده وزارت ارتباطات امروزی و نرسیده به پل سیدخندان قرار داشت که به فرمان فتحعلی‌شاه ساخته شده‌ بود. مسافرانی که از مسیر جاده قدیم راهی شمیران می‌شدند، نرسیده به سه‌راه ضرابخانه، قهوه‌خانه سید جعفر را می‌دیدند که مأمنی شده بود تا غبار خستگی را از تن بزدایند و برای ادامه مسیر جانی تازه بگیرند.سیدخندان تا پایان دوره پهلوی اول، رفیق مسافران شمیران بود و بعد از آن هم بود و نام و آوازه‌اش در تهران پیچیده بود و سال ۱۳۲۳ شمسی که از پای سماورش برخاست و از قهوه‌خانه‌اش و از میان مسیر تهران به شمیران و از میان مردم رفت نام آن محله شده بود «سیدخندان».در دهه‌ ۵۰ خورشیدی با ساخت بزرگراه داریوش (بزرگراه شهید قاسم سلیمانی، بزرگراه رسالت سابق) محله‌ سیدخندان رونق بیش‌تری گرفت و رفت و آمدها در آنجا بسیار شد. این بزرگراه، سیدخندان و چندین محله‌ پیرامون آن را به یکدیگر پیوند می‌دهد. در سال ۱۳۵۶ خورشیدی نیز نخستین پل تک پایه‌ای ایران توسط پیمانکاران فرانسوی در محله‌ سیدخندان ساخته شد. پل سیدخندان که اکنون از نام‌آشناترین سازه‌های تهران است بعدها الگویی برای مهندسان ایرانی برای ساخت پل‌های تک‌پایه‌ای شد.
آمادگی شهرداری تهران جهت مقابله با زلزله احتمالی و لیست کمبودها و نیازمندی ها
توضیحات اعضای شورای شهر:

آمادگی شهرداری تهران جهت مقابله با زلزله احتمالی و لیست کمبودها و نیازمندی ها

تهران، شهری که بیش از چهار هزار هکتار بافت ناپایدار داشته و در اثر وقوع زلزله اتفاقاتی رخ خواهد داد که اعلام اثرات آن نگران کننده است. اعضای شورای شهر تهران نسبت به وقوع زلزله احتمالی در پایتخت و اقدامات ایمنی پس از آن هشدار داده و بیان داشتند که در پایتخت بیش از چهار هزار هکتار بافت ناپایدار و ۶۸ پل ناایمن در تهران داریم. آنان بر لزوم نصب ۵۰۰ مخزن آب اضطراری در سطح شهر و ضرورت پیش بینی محل دفن در زمان وقوع زلزله تأکید کردند. با وجود اینکه سامانه هشدار سریع زلزله شهرداری تهران آماده شده است، اتصال این سامانه به تلفن همراه شهروندان پروسه‌ای جداگانه ای بوده که باید با همت ملی شکل بگیرد و در تلفن‌های همراه نصب شود.
واکنش زاکانی به ادامه حضور در شهرداری تهران در صورت ارایه فرصت شش ماهه برای انتخابات آتی + شایعات درباره رایزنی ها برای لیست جدید شورا
حاشیه های تعویق شش ماهه انتخابات شورا:

واکنش زاکانی به ادامه حضور در شهرداری تهران در صورت ارایه فرصت شش ماهه برای انتخابات آتی + شایعات درباره رایزنی ها برای لیست جدید شورا

شهردار تهران در پاسخ به این سوال که در صورت تمدید زمان فعالیت شورا‌ها آیا تمایل به شهردار شدن دارید؟ گفت: آن چیزی که هست این است که مدیریت شهری ششم جهتی را شروع کرده که تغییرات در حال ملموس شدن است و عرصه خدمت گزاری آینده تهران را متفاوت می‌کند (شعار سال: هرچند که جواب سوال مان را از پیش می‌دانیم، اما مجددا می‌پرسیم، افتخار می‌دهید در جلسه مناظره دانشگاهی و رسانه‌ای در خصوص عملکرد و شیوه مدیریت شما با شاخص و آمار، با همدیگر گفتگو کنیم؟). وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شنیده شده است که در حال جمع آوری لیست برای انتخابات شورای شهر تهران هستید، افزود: لیست انتخاباتی را از شما می‌شنوم و همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا حمایت می‌کنید؟ نیز گفت: الان با من درباره کار صحبت کنید.
چرا طرح بازسازی محله‌‌‌محور تهران قدیم به گل نشست ؟
درس های بازسازی محله سیروس تهران:

چرا طرح بازسازی محله‌‌‌محور تهران قدیم به گل نشست ؟

مداخلات عظیم دولتی برای نوسازی بافت فرسوده اگرچه در حوزه تعریف جذاب است؛ اما لزوما به نتیجه مطلوب نمی‌رسد. حتی اگر دولت‌ها بتوانند زمین‌ها را تملک کرده و به شکل یکپارچه تجمیع کرده و مجتمع‌های جدید بسازند؛ به بافت و هویت بومی منطقه آسیب می‌زنند. گرانی خانه در منطقه پس از بازسازی محله محور و اخراج بخشی از ساکنان بومی به دلیل رشد قیمت تملک و اجاره آسیب بعدی این نحوه ورود است. در چنین شرایطی مداخله غیرمستقیم از دل محله با مشارکت ساکنان بومی یا ساخت مجتمع‌های کم واحد با حمایت دولت و به شرط اجاره با قیمت مناسب از دیگر راهکار‌های مناسب برای بازسازی این محلات است. در شهر تهران ساخت وساز زمانی صرفه اقتصادی دارد که تراکم بیش از ۴ طبقه در یک طرح تعریف شود؛ اما در پروژه «سیروس ۲»، ساخت واحد‌هایی ۶۵ تا ۱۱۰ متر مربعی با فضای تراس گسترده به شکل ۲، ۳ و ۴ طبقه تعریف شده بود. درواقع پروژه سیروس ۲ از ابتدا غیراقتصادی تعریف شد. شکست در پروژه‌ای حدودا ۴۰ هکتاری در منطقه ۱۲، جز با استدلال سو مدیریت، با چه منطقی قابل توجیه است؟
آغاز ثبت‌نام برای مجوز دستفروشی توسط شهرداری تهران +ساماندهی دستفروشان تئاتر شهر در بازارچه سرمد
رسمی شدن شغل دستفروشی در پایتخت:

آغاز ثبت‌نام برای مجوز دستفروشی توسط شهرداری تهران +ساماندهی دستفروشان تئاتر شهر در بازارچه سرمد

سخنگوی شهرداری تهران گفت، «در راستای طرح ساماندهی دستفروشان، با همکاری وزارت اقتصاد و شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل، ثبت‌نام دستفروشان در درگاه ملی مجوز‌ها آغاز شده است.». با استفاده از این مجوز دستفروشان می‌توانند به صورت رسمی اجازه فعالیت داشته باشند. بازارچه‌های متنوعی برای استقرار دستفروشان در نقاط مختلف شهر در نظر گرفته شده است. به عنوان مثال بازارچه سرمد در محدوده منطقه ۱۱ به وسعت ۲ هزار متر برای دستفروشان محله چهارراه ولیعصر تا سه‌راه جمهوری تعبیه شده و پیش‌بینی می‌شود به زودی محور انقلاب و خیابان ولیعصر از چهارراه ولیعصر تا خیابان فاطمی نیز ساماندهی شود. در سال‌های اخیر پدیده دستفروشی سرعت روبه رشدی داشته و بسیاری از افراد از همین مسیر امرار معاش کرده و خرج خانواده‌شان را تأمین می‌کنند. مدیریت شهری تلاش می‌کند تا با فراهم کردن فضایی امن برای آن‌ها در فرآیند توانمندسازی به آن‌ها کمک کند.
نیازمند به ۵۰ همت اعتبار برای نوسازی شبکه برق تهران با فرسودگی ۳۰ درصدی
فرهاد شبیهی، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران:

نیازمند به ۵۰ همت اعتبار برای نوسازی شبکه برق تهران با فرسودگی ۳۰ درصدی

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران در حاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق کشور مدعی شد که حدود ۳۰ درصد شبکه انتقال و فوق توزیع در تهران فرسوده بوده و اصلاح آن زمان‌بر خواهد بود. برای این کار نیازمند منابع مالی قابل توجهی هستیم که حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است. وی با اشاره به انجام برنامه‌ریزی‌هایی برای افزایش ظرفیت نیروگاه‌ها و تسریع و تسهیل ورود نیروگاه‌ها به مدار، اظهار کرد: در تهران، قم و البرز برنامه‌هایی برای افزایش ظرفیت نیروگاهی داریم، اما در تهران، هدف ما افزایش ۱۴۰۰ مگاوات ظرفیت خازنی است. وی با بیان اینکه پروژه‌ای برای تغییر سطح ولتاژ در شهر تهران داریم که شامل آوردن لایه ۴۰۰ کیلوولت به مرکز شهر از طریق ولتاژ HVDC می‌شود و .... برخی از منتقدین این صحبت‌ها را بدلیل ماهیت کلی گویانه آن‌ها بیشتر شبیه شعار می‌دانند و معتقدند تا زمانی که تعهد عملکردی و نظارت و بازرسی موثر بر صنعت برق حکمفرما نوشدف این صنعت اصلاح پذیر نخواهد بود. چرا که صنعت برق، سال‌های سال است که خود را پشت چهره فنی خود مخفس کرده و بنوعی نظارت گریزی داشته است.
کلید خوردن پنجمین سوال از شهردار تهران: ابهامات مربوط به تاکسی ون‌های واگذار شده (از واگذاری تا بهره برداری)
جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای شهر تهران:

کلید خوردن پنجمین سوال از شهردار تهران: ابهامات مربوط به تاکسی ون‌های واگذار شده (از واگذاری تا بهره برداری)

وزارت کشور در سال ۱۴۰۱ اقدام به توزیع سهمیه ۵۰۰۰ دستگاه ون بین شهرداری‌های کشور کرد که میزان مشارکت شهرداری‌ها ۳۰ درصد و سهم مشارکت وزارت کشور ۷۰ درصد در نظر گرفته شده بود. سهمیه برای شهرداری تهران ۶۳۰ دستگاه بود که با وجود گذشت حدود ۲ سال از زمان واگذاری ون‌ها و رونمایی آن‌ها توسط شهردار تهران در سیزدهمین شنبه امید و افتخار مورخ ۱۴۰۱/۸/۲۸ و علی رغم واریز کامل و حتی بیش از حد نیاز سهم شهرداری تهران در موعد مقرر، تنها ۲۵۲ دستگاه ون به شهرداری تهران تحویل شده و خودرو‌های تحویل شده نیز در شبکه حمل و نقل عمومی پایتخت مورد بهره برداری قرار نگرفته و یا مورد بهره برداری غیر اصولی قرار گرفته اند. با توجه به اینکه قیمت هر دستگاه ون بر اساس ماده ۴ قرارداد بین وزارت شرکت خودروساز برابر با یک میلیارد و بیست میلیون تومان بوده است و بر همین اساس سهم ۳۰ درصدی شهرداری تهران برای ۶۳۰ دستگاه حدود ۱۹۳ میلیارد تومان می‌شود توجیه سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور برای درخواست واریز مبلغ ۲۷۷ میلیارد تومان و دلیل پذیرش این موضوع از طرف شهرداری چه بوده است؟ دلیل عدم تحویل کامل ناوگان تخصیص یافته در طی ۲ سال گذشته چیست و شهرداری تهران چه اقدامات مؤثری برای تسریع دریافت این ناوگان به انجام رسانده است؟
درآمد شش میلیارد تومانی روزانه شهرداری تهران از فروش طرح ترافیک + میزان جرایم چقدر است؟ محل مصرف کجاست؟
طرح ترافیک یا دستبرد در جیب شهروندان؟

درآمد شش میلیارد تومانی روزانه شهرداری تهران از فروش طرح ترافیک + میزان جرایم چقدر است؟ محل مصرف کجاست؟

سال‌های سال است که پایگاه تحلیلی خبری شعار سال درباره دکان سه نبش فروش طرح ترافیک و درآمد ناشی از جرایم آن در حال هشدار دادن است و متاسفانه هیچ نهاد نظارتی و بازرسی هم زنده نیست که پیگیر اصولی ماجرا باشد. تشکری هاشمی عضو شورای شهر از درآمد شش میلیارد تومانی روزانه شهرداری تهران از فروش طرح ترافیک سخن می‌گوید. اما درباره درآمد ناشی از جرایم ورود و خروج و تردد بدون مجوز حرفی نمی‌زند (شاید مبلغی در همین حد و یا بیشتر باشد). می‌گوید این مبلغ صرف حمل و نقل عمومی می‌شود؟ کدام پروژه، کدام عملکرد، کدام شفاف سازی، کدام آش و پشم؟ اگر اسم این نوع برخورد در نظام اداری، قصور، تقصیر، ترک فعل و اهمال مدیریتی نیست، چه نام دارد؟ اگر قرار است سازمان بازرسی کل کشور و سایر نهاد‌های نظارتی و بازرسی و قضایی (دادستان) سکوت کنند، چرا اصلا تاسیس شده اند؟
دومین آرامستان تهران کجاست؟
با تکمیل ظرفیت بهشت زهرا:

دومین آرامستان تهران کجاست؟

فرهاد خسروانی مدیر مطالعات خدمات شهری و محیط زیست مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران جزئیاتی از آرامستان جدید تهران و مطالعات انجام شده برای این آرامستان را توضیح داد. وی افزود که باتوجه به اینکه روزانه حدود ۱۸۰ نفر متوفی برای بهشت زهرا داریم، ظرفیت فعلی این آرامستان تا سال آینده (۱۴۰۴) تکمیل گردیده و برای ۵۰ سال آینده نیاز به ۷ میلیون قبر جدید خواهیم داشت. مکان جدیدی که برای ساخت آرامستان در نظر گرفته شده، با مساحتی حدود ۲۰۰ هکتار، در جنوب شرقی و در حریم شهر تهران قرار دارد. تنها بخشی از این زمین که از جنبه‌های مختلف زیست محیطی، مکانی و حمل و نقلی، به ویژه اتوبوسرانی مناسب است، برای آرامستان در نظر گرفته شده و این بخش حدود یک‌هفتم ظرفیت تدفین آرامستان بهشت زهرا (س) را دارد.
اطلاعات اشتباه سخنگوی قوه قضائیه؛ ساخت هتل۳۰ طبقه متوقف نشد!+برخورد مومنانه پنهانی یا برخورد قانونی آشکار؟
تداوم ساخت هتل ولنجک برخلاف ادعاهای توقف:

اطلاعات اشتباه سخنگوی قوه قضائیه؛ ساخت هتل۳۰ طبقه متوقف نشد!+برخورد مومنانه پنهانی یا برخورد قانونی آشکار؟

ساخت و ساز هتل ولنجک تهران با وجود اظهارات سخنگوی قوه قضاییه همچنان ادامه دارد و متوقف نشده است. این پروژه به صورت سه‌شیفت در حال ساخت است و علیرغم اعلام ابطال قوه‌قضائیه و حتی تشکیل پرونده کیفری برای افرادی که در این خصوص قصور داشتند، صاحب این هتل از موضع خود کوتاه نیامده و به ساخت و ساز ادامه می‌دهد. اینطور به نظر می‌رسد که اطلاعات دقیقی درباره این پروژه جنجالی به سخنگوی قوه‌قضائیه ارائه نشده است. حالا باید منتظر ماند و دید در مقابل نادیده‌گرفتن و دهن‌کجی به حکم توقف ساخت و ساز این هتل در محله ولنجک، قوه‌قضائیه با شهرداری، سازنده و دیگر عوامل دخیل در این پروژه برخورد مومنانه پنهانی را در پیش می‌گیرد یا با در دستور کار قراردادن برخورد قانونی و آشکار نشان دهد که همه شهروندان در مقابل قانون برابرند.
ساخت غیرمجاز دروازه دربند؛ تعرض شهرداری تهران به میراث ملی + به اسم شهروند به کام پیمانکار و عوامل پشت و روی پرده
احسان رستمی پور:

ساخت غیرمجاز دروازه دربند؛ تعرض شهرداری تهران به میراث ملی + به اسم شهروند به کام پیمانکار و عوامل پشت و روی پرده

شهرداری منطقه یک درحالی مشغول ساخت دروازه در مسیر دربند است که میراث فرهنگی شمیرانات تاکنون چندبار خواستار توقف ساخت این دروازه و دریافت مجوزهای لازم شده است.ساخت دروازه در مسیر دربند، حریم منظری دو اثر ثبت ملی و منظره طبیعی کوهستان را مخدوش خواهد کرد. با این حال شهردار منطقه یک گفته این یک دروازه فرهنگی است. میراث نامه زده و خواستار توقف شده اما شهرداری به کارش ادامه می دهد! به نظر می‌رسد ایجاد محدودیت برای محیط‌های عمومی شهر تهران، سیاست مدیران فعلی شهرداری است و در این مسیر قوانین حفاظتی و شهری نیز نادیده گرفته می‌شود.
فاضلاب شهر پردیس آب قنات ها را آلوده کرده است + هشدار به فاضلاب شیمیایی پارک فناوری پردیس
بابک رهنما بخشدار مرکزی:

فاضلاب شهر پردیس آب قنات ها را آلوده کرده است + هشدار به فاضلاب شیمیایی پارک فناوری پردیس

بابک رهنما بخشدار مرکزی پردیس روزچهارشنبه به خبرنگاران گفت، سال گذشته اعتباری در حدود ۲ میلیارد تومان صرف هزینه بهسازی قنات روستای باغکمش با دبی آب سه برابرشد و با آزمایشهای انجام شده مشخص شد که آب به دلیل ورود فاضلاب آلودگی میکروبی دارد و ... . نکته قابل تاکید درخصوص فاضلاب شهر پردیس با توجه به برخی شنیده های پایگاه تحلیلی خبری شعار سال،کم توجهی به آلودگی های خطرناک شیمیایی در فاضلاب پارک فناوری پردیس است. موضوعی که متاسفانه مورد کم توجهی متولیان امر قرار گرفته است. بطور سربسته در خصوص برخی تشکیلات داروسازی ،گزارشات خطرناکی شنیده می شود.
تصمیم جدی شورای شهر برای استیضاح زاکانی + کجاست استانداردهای توالت ، پارکینگ ، حمل و نقل عمومی؟
گزینه های جانشین محمد مخبر، سعید محمد، پرویز فتاح :

تصمیم جدی شورای شهر برای استیضاح زاکانی + کجاست استانداردهای توالت ، پارکینگ ، حمل و نقل عمومی؟

با توجه به عملکرد ضعیف آقای زاکانی در شهرداری تهران و نارضایتی اعضای شورای شهر از شهردار تهران و با عنایت به نزدیک شدن به انتخابات شورای شهر در سال آینده شنیده ها حاکی از آن است که اعضای شورای شهر تصمیم قطعی بر استیضاح و تغییر شهردار را در دستور کار خود قرار داده اند. شهرداری که وعده های طلایی برای کاربلدی منجر به آبادانی شهر می داد ، حالا مورد سوال شهروندان در مواردی نظیر زمان دسترسی به توالت عمومی، وضعیت پارکینگ عمومی و زمان دسترسی بدان ، وضعیت اتوبوس های شهری و حمل و نقل عمومی، وضعیت پله های برقی پل های عابر پیاده ،وضعیت آسفالت معابر شهری و خرابی گذرگاه های آهنی پاره کننده لاستیک خودرو قرار می گیرد.برای تعیین جایگزین زاکانی هنوز تصمیم قطعی اتخاذ نشده ولی اسامی افراد شاخصی مشابه محمد مخبر، سعید محمد، پرویز فتاح در بین اعضای شورای شهر به گوش می‌رسد. بعضی ها معتقد هستند که زاکانی عاشق پروژه های عمرانی بزرگ است ،حالا چرا، والله اعلم.
زیر پای میدان ونک چگونه خالی شد؟ + کدام مناطق تهران مستعد «فروریزش» است؟
فرو ریزش یا فرونشست:

زیر پای میدان ونک چگونه خالی شد؟ + کدام مناطق تهران مستعد «فروریزش» است؟

حادثه هفته گذشته در زیر زمین «شمال میدان ونک» با برچسب فرونشست از سوی عوامل مدیریت بحران، به عنوان «پیامد برداشت آب از سفره‌های زیرزمینی» تعبیر شد، اما آنچه در روز جمعه باعث «بروز حفره در سطح زمین» در آن نقطه از شهر شد، «فروریزش» بود، نه «فرونشست».
۳ سال به زاکانی فرصت دادیم و مسائل حل نشد، الان وقت تصمیم‌گیری است + شهرداری در دوره پسا زاکانی و ابعاد پرونده حقوقی احتمالی وی
انتقادات تشکری هاشمی و قائمی در مورد زاکانی:

۳ سال به زاکانی فرصت دادیم و مسائل حل نشد، الان وقت تصمیم‌گیری است + شهرداری در دوره پسا زاکانی و ابعاد پرونده حقوقی احتمالی وی

تشکری هاشمی تاکید کرد: اولین راهکار «اصلاح امور و برگشتن قطار به روی ریل اصلی خود» است. ما قرار بر آن نداریم که وضع موجود را تداوم دهیم؛ ۳ سال فرصت دادیم و مسائل حل نشد، الان وقت تصمیم‌گیری است. قائمی، عضو شورای شهر تهران نیز در این خصوص بیان داشت که زاکانی روزی که شهردار شد ۳ مخالف داشت الان حداقل ۱۰ تا ، او قول‌هایی داده که هیچ‌کدام محقق نشده است. برخی از تحلیل گران بر اساس شرایط موجود، خداحافظی زاکانی را حتمی دانسته و برای دوره پسا زاکانی با نامزدهایی نظیر مخبر، آذری جهرمی، محسن هاشمی و غیره، سناریو سازی می کنند. سوالی که افکار عمومی را رنج می دهد این است که آیا صرف رفتن زاکانی صورت مسئله را پاک خواهد کرد؟ آیا نباید تخلفات و ترک فعل های ادعا شده به سیستم قضایی ارجاع گردیده و تعیین تکلیف گردد؟ آیا بهتر نیست که بجای عبارت کلیشه ای پسازاکانی به عبارت و منظومه آینده پرونده حقوقی زاکانی در شهرداری پرداخته شود؟
تصویب قیمت جدید قبور بهشت زهرا (س) تهران+ طبقه اول رایگان، دوم و سوم ۱۵۰ میلیون ریال
لایحه تعیین بهای خدمات آرامستان بهشت زهرا:

تصویب قیمت جدید قبور بهشت زهرا (س) تهران+ طبقه اول رایگان، دوم و سوم ۱۵۰ میلیون ریال

همزمان با دویست و سی و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، لایحه تعیین بهای خدمات آرامستان بهشت زهرا (س) بررسی و به تصویب رسید که براساس آن قیمت قبر طبقه اول رایگان و طبقات دوم و سوم ۱۵۰ میلیون ریال تعیین شد.
از منطقه ۱۹ فاقد بیمارستان تا ۳۶ بیمارستان منطقه شش شهری + استراتژی کوتاه مدت ساخت درمانگاه کجاست؟
پراکنش نامتوازن بیمارستانی در شهر تهران:

از منطقه ۱۹ فاقد بیمارستان تا ۳۶ بیمارستان منطقه شش شهری + استراتژی کوتاه مدت ساخت درمانگاه کجاست؟

سوده نجفی عضو هیأت‌رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در انتقاد به وضعیت نامناسب پراکنش بیمارستانی در مناطق مختلف شهری تهران بیان داشت که مناطق ٩، ١٧ و ٢١، مناطقی هستند که تنها یک بیمارستان در آن‌ها فعالیت می‌کند و سرانه مطلوبی ندارند ضعیف‌ترین منطقه شهر تهران، منطقه ١٩ است. متاسفانه هیچ بیمارستانی در این منطقه وجود ندارد. در منطقه شش نیز با تراکم فوق العاده بیمارستان‌ها به تعداد ۳۴ بیمارستان مواجه هستیم. با وجود آنکه سرانه سلامت تهران نسبت به برخی از شهر‌ها و استان‌های کشور مطلوب نیست، اما شهروندان سایر استان‌ها بدلیل پایتخت بودن و همچنین تامین برخی از تجهییزات پزشکی خاص، از سایر شهر‌ها به تهران مراجعه می‌کنند. همین موضوع باعث شده این تصور بین شهروندان ایجاد شود که وضعیت سلامت شهر تهران نسبت به همه شهر‌ها و استان‌های کشور مطلوب است. بر اساس آمار‌هایی که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارائه شده، متاسفانه سرانه سلامت شهر تهران نسبت به برخی از شهر‌ها و استان‌های کشور مطلوب نیست و «شهر تهران با کمبود بیش از ١١٠ مرکز جامع سلامت مواجه است.».
توئیت عبدالرضا داوری و افشای فهرست مدیران دریافت‌کننده کمک‌هزینه ودیعه مسکن در شهرداری تهران + حالا مهدی چمران، هی زور بزن و توجیه کن
ماجرای ودیعه مسکن در شهرداری پایتخت:

توئیت عبدالرضا داوری و افشای فهرست مدیران دریافت‌کننده کمک‌هزینه ودیعه مسکن در شهرداری تهران + حالا مهدی چمران، هی زور بزن و توجیه کن

مدتی است فهرستی از کمک‌های شهرداری به برخی از مدیرانش برای ودیعه مسکن در کانال‌های خبری شهری منتشر شده است. یکی از اعضای شورای شهر تهران سال گذشته درخواست کرده بود این کمک‌ها دست‌کم برای اعضای شورا شفاف باشد. مهدی اقراریان، رئیس کمیته نظارت شورای شهر تهران، درباره اینکه چرا این اطلاعات برای اعضای شورا شفاف نمی‌شود، می‌گوید: متأسفانه به نظر می‌رسد برخی از اعضای منتقد را محرم نمی‌دانند. او ادامه می‌دهد: در ۱۶ مهر ماه سال گذشته گزارشی درباره کمک‌های ودیعه مسکن به دست من رسید که برای صحت‌سنجی آن از شهرداری درخواست کردم فهرست این کمک‌ها را به من ارائه دهند که این‌طور نشد. این کمک‌ها از جبیب شهردار محترم نیست؛ بلکه از جیب شهرداری و مردم تهران است و باید برای نظارت در اختیار اعضای شورای شهر قرار گیرد. مهدی چمران نیز روز گذشته در حاشیه شورای شهر تهران درباره ودیعه میلیاردی به برخی از مدیران شهرداری تهران می‌گوید: بنده از جزئیات این موضوع اطلاع ندارم؛ اما این مبلغ برای کمک هزینه مسکن بوده و مشخص نیست که این رقم به صورت وام بوده یا شکل دیگری است. رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به این پرسش که پرداخت چنین مبالغی نیاز به مجوز شورا دارد یا خیر هم توضیح می‌دهد: این موارد فقط در اختیار شهردار تهران است؛ شهردار تهران از لیستی که حکایت از پرداخت ۲۵ میلیارد و ۵۰۰ تومان کمک‌هزینه ودیعه مسکن به ۳۶ نفر از مدیران فعلی و سابق شهرداری تهران بود دفاع کرد. زاکانی درباره این حواشی بیان داشت که، سازمان‌ها خانه سازمانی برای استقرار مدیران خود دارند؛ اما شهرداری تهران ندراد. به‌همین‌خاطر در دوره‌های قبلی املاک شهر را به ثمن بخس و با تخفیف ۵۰ درصدی به مدیران می‌دادند که مصداق کامل بی‌عدالتی بود. در این دوره ما به جای آنکه برخی از زمین‌ها و املاک شهرداری را در اختیار مدیران قرار دهیم، به آنان وام با درصد سود بانکی دادیم. برای پیشبرد این کار در ابتدا به مدیران ودیعه دادیم و سپس آن را تبدیل به وام کردیم. آنان نیز قسط‌های این وام را پرداخت می‌کنند.
نظرات و گلایه ها