بودجههای چند ده همتی و عملکرد شدیدا منتی؟
شهرداری تهران نهم دیماه امسال لایحه متمم ۳۹ هزار میلیاردتومانی بودجه سال ۱۴۰۳ را به شورا ارائه داد؛ لایحهای که براساس آن شهرداری پایتخت پیشنهاد افزایش سقف بودجه امسال شهرداری را به رقم ۱۸۹ هزار میلیارد تومان، روی میز شورای شهر گذاشته است. این لایحه روز گذشته بدون حضور خبرنگاران بررسی شد. به گفته برخی از اعضای شورای شهر موضوع محرمانهای در این جلسه مطرح نشد و لزومی به منع ورود خبرنگاران به جلسه نبود. تا زمانی که مدیریت صرف سلیقه مدیران بگردد ، مسلما بحث کردن در رابطه با اصول حکمرانی، یک شوخی زشت و مشابه فحش ناموس دادن است. چه کسی و کدام قانون به شورای شهر و شهرداری اجازه محرمانه کردن این جنس از جلسات را داده است؟ جایگاه سازمان های نظارتی کجاست؟ آیا سازمان های بازرسی و نظارتی نمی دانند که دزدی های جدید ، الزاما یک پایشان در اسناد بودجه است؟ بنظر شما چه جماعتی را می توان خر فرض کرد؟ دهه شصت گذشته است و گربه ها هم با بدآموزی های پیش آمده یادگرفته اند که محض رضای خدا موش نگیرند. آقای چمران، مستقیما به حضرتعالی اخطار قانونی می دهیم که شفافیت حداکثری را خصوصا در مباحث مرتبط با تصویب بودجه در شهرداری ، در سرلوحه کار قرار دهید. شهرداری به اندازه کافی آلودگی دارد، با برخی از اقدامات و توجیهات، این آلودگی را تشدید نکنید.
قانون شکنی یا استفاده از خلاهای قانونی؟
«ناصر امانی» عضو شورای اسلامی شهر تهران درباره پروژههای مسکنسازی در محله تهرانسر بیان داشت که یکی از تذکرات ما در صحن شورا در خصوص مجوز ساخت و ساز ساختمانهای ۱۶ طبقه در منطقه تهرانسر بود. در تهرانسر یک پروژه بیش از هزار واحدی قرار است اجرا شود و کلنگ آن زده شده است. تراکم این منطقه به دلیل نزدیکی به فرودگاه مهرآباد حداکثر ۶ طبقه بوده، اما ظاهرا قرار است در این پروژه در حد ۱۶ طبقه مجوز داده شود که اینها از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.: این پروژه در راستای ساخت همان ۲۰۰ هزار واحد مسکونی است که شهرداری وعده آن را داده است و در مناطق مختلف شهر قرار است اجرا شود که بخشی از آن کلنگ زده شده است و بخشی دیگر پروانه صادر شده است و یکی از این پروژه هایی که کلنگ آن زده شده و مورد اعتراض مردم است، همین پروژه تهرانسر است، چراکه سرانه های خدماتی تامین نشده است و همچنین در این منطقه مشکل آب و فاضلاب هنوز رفع نشده است.
زهرا شمس احسان، عضو شورای شهر تهران:
شهر دوستدار کودک، تنها به زمین بازی کودکان ختم نمیشود و برنامههای دیگری را طلب میکند تا کودکان بتوانند در شهر، چیزهایی آموزش ببینند و همراه بازی و سرگرمی، تجربیات جدید بهدست آورند.این نیاز احساس میشود تا شهرداری تهران، برنامه هایی را در راستای رشد و شکوفایی کودکان عملیاتی کند تا از شهر دوستدار کودک، تنها یک نام باقی نماند. با نگاه سلبی هم اگر به داستان نگریسته شود، در دوره قبلی شورای اسلامی شهر تهران، صحبت از کار کودکان و خط قرمز بودن چنین چیزی مطرح بود، اما همچنان شاهد آن هستیم که تعداد کودکان کار افزایش پیدا کرده است.
حاشیه های طرح مسکن ملی؛
وزارت راه و شهرسازی از آغاز طرح نهضت ملی مسکن تاکنون برای ساخت بیش از یکمیلیون و ۶۶۶هزار واحد مسکونی زمین تأمین کرده و همچنان کمبود زمین یک مشکل بزرگ در این طرح است، اما در استان تهران اوضاع کاملا متفاوت است و حتی ۶۰درصد بیش از تعداد متقاضیان واجد شرایط، زمین تأمین شده است. در تهران فقط 10 درصد ثبت نامی ها واجد شرایط بوده و این واقعیت، تحلیل گران را روی این موضوع متمرکز نموده که آیا با رانت جویی و دلال بازی در مسکن ملی استان تهران مواجه هستیم؟
نجات تهران با دست فرمان تورنتو؛
شهرداری تهران برای نجات پایتخت نشینان از بحران قیمت مسکن و ناتوانی در خرید خانه مصرفی وارد بیراهه سیاستی شده است؛ به این معنا که به جای استفاده از مدل صحیح و اثرگذار برای تنظیم بازار مسکن، در نقش یک بنگاه بزرگ مسکن سازی ظاهر شده است. کلنگ ساخت پنج هزار واحد مسکونی توسط شهرداری و با مشارکت یک نهاد دولتی چند روز پیش در حالی به زمین خورد که صاحبنظران ارشد شهری معتقدند تنظیم بازار مسکن نه با مداخله مستقیم در مسکن سازی توسط نهادهای دولتی و شبه دولتی، بلکه با استفاده از ابزارهایی مثل عوارض که در اختیار مدیریت شهری قرار دارد، میسر است. مسوولیت شهرداری؛ مسکن سازی یا تنظیم بازار ملک؟ سه صاحبنظر ارشد شهری پاسخ میدهند.
هشدار دکتر ناطقی الهی استاد مدیریت بحران؛
پیرو وقوع زلزلهای به بزرگی ۴.۳ ریشتر، ساعت ۲۲ و ۵۱ دقیقه جمعه شب در شهرستان رضوانشهر گیلان، دکتر فریبرز ناطقی الهی، استاد مدیریت بحران، بر اساس پژوهشهای علمی اخیر شان، پیش بینیهای خود از زلزله و هشدارهای پیش رو برای مسئولان را مطرح کرده است. وی ضمن تحلیل بسترهای کشور که سابقه لرزهای دارند، به مسئولان در تهران هشدار داد.
استاندار تهران:
محسن منصوری استاندار تهران در رزمایش اقتدار پلیس در نوروز ۱۴۰۱، اظهار کرد: امروز وقتی امنیت منطقه را تحلیل میکنید، میبینید که در جای جای منطقه نا امنیهایی وجود دارد. نا امنیهایی که در برخی از کشورهای همسایه شاهد آن هستیم و اتفاقاتی در این کشورها رخ میدهند که ما به هیچ وجه مشابه آن را در کشورمان نمیبینیم.
ماجرای یک آژیر؛
امشب در برخی مناطق غرب تهران صدای آژیر خطر شنیده شده است.
آیا تهران منتظر زلزلهی بزرگتری است؟
نگرانیها و سوالات زیاد مردم تهران از شایعه و گمانه زنیهای وقوع زلزلهی هشت ریشتری در پایتخت را با پژوهشگران حوزه زلزله شناسی در میان گذاشتیم که پاسخهای این کارشناسان را در مطلب زیر می خوانید.
هیأت علمی مرکز تحقیقات راه:
تهران شهر بسیار بزرگی است، جمعیت ثابت بالای ۸ میلیونی و جمعیت شناور روزافزون بین ۲ تا ۳ میلیونی (گاه بیشتر از آن)، این شهر را در زمره کلانشهرهای بزرگ دنیا قرار داده است. ارزیابیها نشان میدهد تهران از نظر ریسک لرزهای در بین ۵ شهر اول دنیا و از نظر ریسک کلیه مخاطرات در بین ۱۰ کلانشهر دنیا قرار میگیرد.
عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران:
عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران در خصوص گزارش حسابرسی سال ۹۳ شهرداری تهران گفت: موارد تخلفی در گزارش حسابرسی در این سال جدید و به جز یک مورد جدای از ۸۰۰ مورد تخلف اعلامی از سوی سازمان بازرسی کل کشور است.
عوامل اصلی آلودگی هوا؛
مهمترین عوامل آلودگی هوای شهر تهران چه وسایلی هستند؟
تهران در تابستان امسال چند روز هوای سالم داشت؟
هوای تهران در تابستانی که گذشت ۷۵ روز در شرایط سالم و ۱۸ روز در شرایط نامطلوب قرار داشت.
اینفوگرافی؛
طبق آمار معاونت اجتماعی شهرداری تهران میزان احساس امنیت در هر یک از مناطق تهران به صورت اینفوگرافی قابل مشاهده است.
حذف تهران از لیست امن ترین شهرها؛
رئیس مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران میگوید: درباره حذف تهران از لیست امنترین شهرهای جهان، دو گمانهزنی وجود دارد: یا تهران بهدلیل اضافه شدن شاخصهای جدید، نمره قبولی نگرفته است، یا اینکه این مؤسسه به اطلاعات مورد نظر خود درباره تهران دسترسی نداشته است.
فراهانی پیشنهاد داد:
رئیس کمیته بودجه شورای شهر با بیان اینکه گود برج میلاد جز 200 گود پرخطر تهران است پبشنهاد کرد: در صورتی که سرمایهگذار برای ادامه ساخت فاز 2 برج میلاد پیدا نشد، این گود ایمن سازی و تبدیل به پلازای شهری شود.
میزگرد «زلزله تهران آسیبها و تهدیدها»؛
میزگرد «زلزله تهران آسیبها و تهدیدها» با حضور مهدی زارع استاد پژوهشگاه بینالمللی زلزله، غلامرضا قدرتی امیری استاد زلزله دانشگاه علم و صنعت، منصور درجاتی مدیرکل بحران استانداری تهران و احمد صادقی مدیر کل سابق بحران شهرداری تهران در خبرگزاری فارس برگزار شد.
زنان تهرانی در کدام مناطق احساس امنیت دارند؟
بخشی از آمار اطلس کیفیت زندگی شهر تهران که به ارزیابی کیفیت زندگی در این شهر پرداخته است، منتشر شد.
اسفنانی:
مدیر کل تعزیرات استان تهران، بر لزوم وارد کردن اطلاعات مالکان و وضعیت مساکن کشور در سامانه املاک تأکید کرد و گفت: در شرایط کنونی هیچ ارگان و سازمانی اطلاع ندارد که هر شهروند چه تعداد ملک و ساختمان دارد.
کدام مناطق پایتخت در صدر ساخت و ساز است؟
آخرین سرشماری نفوس و مسکن، نشان میدهد، کدام مناطق پایتخت در صدر ساخت و ساز با متراژهای مختلف قرار دارند.