پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۱۰۵۲۳
تاریخ انتشار : ۰۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۳
یک اصفهان شناس گفت: به اعتقاد برخی از کارشناسان دهاقان از دو واژه "ده" و "آقایان" تشکیل شده است و چون سادات به این محل آمدند و توانستند مالکیت خود را بر دژهای نخستین منطقه تثبیت کنند به این منطقه دهاقان گفته‌اند.

شعارسال: یک اصفهان شناس گفت: به اعتقاد برخی از کارشناسان دهاقان از دو واژه "ده" و "آقایان" تشکیل شده است و چون سادات به این محل آمدند و توانستند مالکیت خود را بر دژهای نخستین منطقه تثبیت کنند به این منطقه دهاقان گفته‌اند.

محمدحسین ریاحی  در خصوص وجه تسمیه شهرستان دهاقان، اظهار کرد: چند وجه تسمیه در خصوص این شهر آمده است. به اعتقاد برخی از کارشناسان دهاقان از دو واژه "ده" و "آقایان" تشکیل شده است و چون سادات به این محل آمدند و توانستند مالکیت خود را بر دژهای نخستین منطقه تثبیت کنند به این منطقه دهاقان گفته‌اند.

وی افزود: برخی اعتقاد دارند این واژه از ایام بسیار قدیم بوده است و به دوران باستان بر می‌گردد و به دلیل کثرت منابع طبیعی و کشاورزی و اهمیت کشت و زرع و ده نشینی و خاک مرغوب به دهاقان معروف شده است.

این اصفهان شناس تصریح کرد: برخی نیز معتقدند "دهاق" از دهاگان به معنای دهگان گرفته شده است، به معنای محاسب و دهتار که در حقیقت به واژه دهگان "الف" تحکیم اضافه شده و به دهاگان تبدیل شده و به مرور زمان دهاقان شده است.

ریاحی ادامه داد: برخی نیز اعتقاد دارند دهاقان از واژه عربی "دهاق" به معنای پُر و غنی گرفته شده است و این منطقه چون از حیث سرشاری از طبیعت و کشاورزی غنی بوده است دهاق یا دهاقان نامیده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: یک وجه تسمیه دیگر که آمده این است که دهاقان، اقتباس شده از لغت "تاقان" به معنای سبک معماری کهن و با عظمت در زمان ساسانیان است.

این اصفهان شناس افزود: با توجه به تحقیقات باستان شناسی وجود بناهای تاریخی همچون میلِ سیاه و قلعه گبری و بودجان و دره‌ای به نام دره پیروزی حکایت از قدمت این شهر به دوران پیش از اسلام دارد. در دوران سلجوقی و صفویان به دلیل آب و هوای مطلوبش شکارگاه مناسبی برای شاهان صفوی بوده است و به خصوص شاه عباس دوم به این شهر توجه خاصی داشته که آثار و نشانه‌هایی از آن دوران وجود دارد.

ریاحی خاطرنشان کرد: دهاقان از نظر موقعیت جغرافیایی، جاذبه‌های گردشگری خوبی دارد و دارای آسیاب‌های زیبا و مزارع فراوان است. پرورش گل در این شهرستان مرسوم است و دره لاله‌های واژگون و جاده تفریحی بابا شیخ حسین بر جاذبه‌های این شهرستان افزوده است.

وی گفت: علما و شخصیت‌های بزرگی مانند آقا شیخ علی‌محمد دهاقانی، شیخ نورالله و شیخ قاسم، حاج عزیزالله ابوالقاسمی و خاندان اسماعیلیان در این شهر زیسته‌اند.

به گزارش ایسنا؛ شهرستان دهاقان در فاصله ۹۶ کیلومتری جنوب غربی شهر اصفهان در مرکز فلات ایران و در دامنه شرقی کوه‌های زاگرس واقع شده‌است.


شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ انتشار: 8 خرداد 1398 ، کدخبر: 98030803354،www.isna.ir

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین