پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۴۸۳۶
تاریخ انتشار : ۱۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۷
اعراب آداب خاصی در نوشیدن قهوه دارند. اين گزارش به گوشه‌ای از رسوم و آداب قهوه‌نوشی اعراب پرداخته است. نگارنده چند روزی مهمان خانواده‌ای عرب در روستایی در نزدیکی سوسنگرد بوده‌. در محلی که به آن مُضیف می‌گویند؛ جایی که با قهوه تازه از مهمانان پذیرایی شده است.

شعار سال: بعد از ناهار نوبت به مراسم ویژه قهوه‌خوری رسید. در این مراسم، رسم بر این است که اگر پس از نوشیدن فنجان نخست دیگر میلی به نوشیدن قهوه نداریم٬ باید فنجان را تکان دهیم و اگر تکان ندهیم یعنی این‌که باز هم قهوه می‌خواهیم. ندانستن این رسم سبب دوباره نوشیدن قهوه شد. قهوه عرب‌ها قهوه خیلی تلخ ولی خوش‌طعم است. عرب‌ها خودشان دانه‌های قهوه را تفت می‌دهند و می‌کوبند و دقت زیادی برای دم‌کردن قهوه دارند. البته قهوه‌خوری مراسمی تجملاتی و پر آداب و رسومی است که ما از آن بی‌خبر بودیم.

فنیان فنجان مخصوص قهوه عرب‌هاست که همه مهمانان با آن قهوه می‌نوشند. پذیرایی قهوه از سمت راست مضیف شروع می‌شود و کسی که قهوه تعارف می‌کند فنیان را با دست راست می‌گیرد و مهمان هم باید آن را با دست راست بگیرد و بدون آن‌که زمین بگذارد آن را بنوشد. اگر کسی سه بار فنیان را بدون حرکت به میزبان دهد و سه بار قهوه بنوشد یعنی این‌که برای حل مشکلش به نزد شیخ و یا مالک مضیف آمده و می‌خواهد که او مشکلش را حل کند.

این روزها مضیف بردیه بازدیدکنندگان زیادی دارد. در حقیقت تلاش علی حیدری، پسر کوچک خانواده که به عنوان راهنمای گردشگری فعالیت می‌کند در معرفی مضیف بردیه سبب شد تا در دی ماه سال گذشته مضیف و مراسم قهوه‌خوری عرب‌ها در فهرست آثار ملی کشور به ثبت برسد.


قهوه‌جوش عربی


روست٬ آسیاب و دم کردن قهوه در یک وعده


روست قهوه به شیوه سنتی روی آتش

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از وب سایت خبری-تحليلي پارسينه، تاریخ انتشار 9 آذر 1394، کد مطلب: 2639247: www. parsineh.com


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین