رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه در دو دهه اخیر دانشگاه علوم پزشکی در حوزه سلامت از رشد خوبی برخوردار بوده است،گفت: دانشگاه علوم پزشکی در حوزه پژوهش، غذا و دارو و آموزش پزشکی رتبه اول را به خود اختصاص داد.
وی با اشاره به اینکه بیشترین ساخت وساز در حوزه پزشکی در دولت یازدهم اتفاق افتاده است،افزود: در حال حاضر 27 مرکز خانه سلامت روستایی، 30 مرکز خانه بهداشت شهری و 32 پایگاه سلامت شهری در مازندران در حال ساخت است.
جان بابایی با اعلام اینکه در سه سال اخیر بیش از 80 هزارمتر در حوزه بهداشت به سرانه ساخت و ساز استان افزوده شده است،گفت: مشارکت مردم در ساخت این پروژه ها بسیار تاثیر گذار بوده است.
وی افزود: در ساخت وساز مراکز بهداشتی و سلامت شورا و مردم نقش زیادی دارند و این مشارکت سبب می شود تا ساخت پروژه ها تسریع یابد.
جان بابایی به نقش مهم و بی بدیل خیران در حوزه سلامت اشاره کرد و افزود: خیران در توسعه مراکز بهداشتی ضمن اثر گذاری نقش بسزایی دارند .
وی ادامه داد: چنانچه فرهنگ مشارکت در استان وسیع تر باشد این مشارکت استمرار داشته و دائمی تر می شود.
جان بابایی با اشاره به خدمات این دانشگاه در حوزه بهداشت دهان و دندان گفت: 50 یونولیت دندانپزشکی با استقرار در سطح مدارس به دانش اموزان زیر 14 سال خدمات دندانپزشکی بصورت رایگان ارائه کرده است.
وی ادامه داد: در سال 94-95 بیش از 200 هزار دانش آموز در دو مقطع ابتدایی و راهنمایی از خدمات دندانپزشکی بهره مند شدند.
جان بابایی گفت: در همین راستا بیش از 80 هزار موردشیار دندان های آسیا دانش آموزان زیر 14 سال پر شده است.
جان بابایی افزود: با توجه به افزایش دندانپزشکی در استان تعداد دندان کشیده و پر شده و پوسیدگی زیر 14 سال بالای 2 بوده است که باید این شاخص بهداشت دهان و دندان را به یک برسانیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران از ساخت 18 کلینک دندانپزشکی در مازندران خبر داد و افزود:بزرگترین کلینک در مجتمع پزشکی باغبان با تعرفه دولتی در مرکز استان ساخته شد.
وی به ساماندهی سموم کشاورزی در حوزه سلامت اشاره کرد و گفت:تفاهم نامه ای در خصوص عملیاتی و اجرایی کردن این موضوع باجهاد کشاورزی منعقد شده است.
جان بابایی ادامه داد:تلاش می شود تا سلامت و خود مراقبتی در مازندران فرهنگ سازی شده و از این حیث نمونه شود.
وی در خصوص مصرف مواد غذایی سرخ شده و اینکه ما جزء کشورهای پر مصرف در مواد سرخ کردنی هستیم، گفت:می طلبد تا شهروندان در مصرف غذایی سرخ کرده پرهیز و به سمت غذاهای آب پز سوق پیدا کنند
با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، تاریخ انتشار: 11 اسفند 1395، کدخبر: 465256، www.ilna.ir