مرگ رودخانه دائمی اردبیل؛
بالیقلوچای اردبیل یا بالخلو یا بالیخلی در تلفظ محلی،به عنوان یکی از سرشاخههای اصلی رود قره سو اردبیل و تأمین کننده آب سد یامچی، از معدود رودخانههایی است که از داخل شهر عبور میکند.حوزه آبریز رودخانه ۱۶۰۰ کیلومتر مربع محاسبه شده و طول رودخانه ۷۵ کیلومتر است که ۵۰ کیلومتر آن در کوهستان و ۲۵ کیلومتر دیگر در جلگه جریان دارد. حال گزارش می شود که رودخانه بالیقلوچای در شهر اردبیل فاقد آب بوده و خشک شده است. هشدار درباره وضعیت اسفبار این رودخانه از سال ۱۳۹۸ صادر شده بود.
به نام مردم به کام مدیران دولتی؛
نه مدیریت دولتی حاکم بر کشت و صنعت مغان را قبول داریم و نه سفره باز شده قبلی به اسم خصوصی سازی. می دانیم که مغان را فساد گرفته و سازمان های نظارتی به دلایلی نامعلوم قصد ورود موثر ندارند.
بحران کمآبی در اردبیل؛
احداث پتروشیمی میانکاله تازه متوقف شده، اما حالا خبر رسیده که قرار است پتروشیمی دیگری در نمین اردبیل احداث شود. پتروشیمیای که تبعات اجتماعی و محیط زیستی آن به مراتب بدتر از میانکاله است و بدون شک به بحران بیآبی در استان اردبیل دامن میزند. احداث پتروشیمی میانکه فقط تبعات زیست محیطی داشت، اما پتروشیمی نمین سلامت جامعه انسانی را تهدید میکند.
غفلت و کوتاهی مسئولان استانی و شهرستانی؛
روستاییان بخش موران از توابع گرمی استان اردبیل با مشکلات آب دست و پنجه نرم میکنند. لازم به ذکر است که برخی از روستاها اصلا آب آشامیدنی ندارند و این روستاها نزدیک به چند سال است که با مشکلاتی روبرو هستند و اکثر مردم به شهرها مهاجرت میکنند.
آتش زدن یک معدندار در اردبیل؛
اختلاف یک معدنکار با معارضان محلی سرانجام به قتل این معدنکار منجر شد، این معدنکار در یکی از روستاهای مشکینشهر اردبیل معدن هماتیت داشت و سنگآهن کارخانه سیمان این منطقه را تامین میکرده است.
مثلا مسئول هستید؟!
مثلا فرماندار هستید! اینکه بگوییم آرد قاچاق میشود و همانند آنها، تنها صورت مسئله را بیان کرده ایم که مسلما، مسئولیت شما را بیشتر هم خواهد کرد. لطفا بجای بیان مشکل، از روشهای ارتقا نظارت و کنترل قاچاق آرد و میزان کشفیات بگوئید.
نابودی محیط زیست؛
پوشش گیاهی، مراتع، جنگلها و فضای سبز در هر نقطهای از کشور، جزء سرمایهها و ثروت آن منطقه به حساب میآیند و حفاظت از این گنجینه ارزشمند در توسعه و آبادانی منطقه نقش مهمی ایفا میکند.
وعدههایی که عمل نمیشوند؛
بارها از زبان نمایندگان مجلس، مسئولان استانی و شهرستانی سابق و فعلی وعده راه اندازی دانشکده پرستاری در پارس آبادمغان را شنیده ایم که دیگر مردم نیز به اینگونه وعدههای پوچ و کاغذی عادت کردهاند. این وعده روی کاغذ نماینده پارس آباد در حالیست که ابراهیم امامی فرماندار پارس اباد نیز مردادماه سال ۹۹ با اشاره به اینکه وجود ۳ بیمارستان نقطه عطفی در ارتقا سلامت شهرستان میباشد، اظهار کرده بوده که با توجه به ظرفیتهای شهرستان در حوزه بهداشت و سلامت دانشکده پزشکی و پرستاری از مطالبات مردم این شهرستان بوده که امسال رشته پرستاری برای اولین بار در پارس آباد پذیرش خواهد شد؟!
وعدههای پوچ؛
خیلی درد دارد که ساختمانی را با هزینه میلیاردی بسازید و بعد از 12 سال ساخت به فکر تجهییز و بهره برداری از آن نبوده و سرمایه های ملی را به حال خود رها کنیم. گویا ژن مدیریت دولتی در ایران آلوده به اهمال و قصور و تقصیر است؟منتظر دریافت توضیحات هستیم.
مرکزیت منطقه آزاد تجاری؛
برخی نمایندگان استان اردبیل بدون در نظر گرفتن شاخصهها و پتانسیلهای یک منطقه که آیا صلاحیت و قابلیت لازم را برای تبدیل شدن به منطقه آزاد تجاری را دارد یا خیر، در تکاپوی ترسیم دایره یِ گجی در حوزه انتخابیه یِ خودشان هستند تا کلنگ افتتاح مرکزیت منطقه آزاد تجاری را بر زمین بکوبند!
امام جمعه پارس آباد اظهار داشت: پارس آبادمغان ۴۳ سال است جاده مناسب ندارد. شهرستانی با درآمد میلیاردی، کسی جوابگوی وضعیت نابسمان جاده هایش نیست.
اماکن ورزشی؛
تنها سالن ژیمناستیک در محوطه تختی پارس آبادمغان با وضعیت بغرنج و اسفناکی مواجه شده و کار به جایی رسیده که در این سالن میتوان پارههای آجر، میز و کمد شکسته، جاکفشی و تاتامیهای دربه داغون، گردوخاک نشسته بر روی تاتامی و انواع جانوران موذی را پیدا کرد که نه تنها آثاری از بهداشت در این سالن دیده نمیشود بلکه سلامتی ژیمناستیک کاران نیز با وضعیت موجود تهدید میشود.
وعدههای آبکی؛
باید نقص قوانین نظارتی در جمهوری اسلامی ایران توسط کلیه شهروندان فریاد زده شود، تا مدیران اهمال کار دولتی که با مالیات همین مردم حقوق میگیرند، جرات وعده دادن سرخرمن نکنند. اگر روزی برسد که برخورد با وعدههای آبکی مدیران، همانند برخورد با صادر کنندگان چک بیمحل باشد، هیچ سوء استفادهگری جرات پوشیدن لباس مدیریتی به کله اش نمیزند. آقای استاندار اردبیل، وعده تعریض جاده عربلو-حاج عوض پارس آباد از دهه فجر سال ۱۳۹۷ داده شده است، حتما باید خفت شوید تا پاسخگو به وظایف مسلم خودتان باشید؟
پیام شهروندان؛
«قباله» انگوت تنها روستایی که با تانکر آبرسانی میشود. این روستا حتی آنتن دهی مناسب و اینترنت هم ندارد که اونایی که میرن مدرسه و از برنامه شاد نمیتونن استفاده کنن. شهروندان در پیامی از مسئولین خواسته اند که به این موارد رسیدگی کنند.
کشاورزی بیله سوار این بار تحت حمایت دولت
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس یکی از راههای استمرار زنجیره حوزه صادرات کشور را حمایت از کشاورزی شهرستان بیله سوار عنوان کرد.
پسماندهای آلوده؛
اینجا شهر اردبیل است و پسماند شیمیایی کارخانجات شهرک صنعتی به رودخانه های شهری میریزد و کسی پاسخگوی در خطر افتادن سلامتی مردم نیست!
پسماندهای شهر اردبیل؛
فیلم کوتاه و دردناک است، شیرابه زباله در دامن طبیعت سرازیر و رودی تشکیل و جاری شده، مواد سمی در مسیر حرکت خود همه چیز را نابود کرده، جسد پرندهای مهاجر کنار شیرابه و ردی از انهدام حیات گیاهی در اطراف مسیر حرکت این آب سمی؛ اینجا "یاستی بلاغ در روستای طالب قشلاقی" محل دپوی پسماندهای شهر اردبیل است.
حرکت اقلیم استان اردبیل به سمت خشکی؛
برای مهار بیابانزایی و جلوگیری از مرگ سرزمینی، به نظر میرسد نیازمند تغییر نگرشها در حوزه سیاستگذاریهای اقتصادی، سیاسی و بهطور کلی تغییر رویکردهای توسعهای نسبت به طبیعت هستیم. شواهد تخریب سرزمینی نشان میدهد بیابان در ایران و بسیاری از کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا، آسیای مرکزی، آمریکای شمالی و جنوبی و حتی در جنگلهای آمازون رو به گسترش است.
باغداران مشگینشهر:
تعدادی از باغداران در شهرستان مشگینشهر میگویند که بازار محصول سیب بعنوان مهمترین تولید باغی این شهرستان وضعیت مناسبی نداشته و محصول تولیدی در دست آنها مانده است.
عدم تنوع فعالیت کسب و کار عشایر؛
معرفت آذری در نشست خبری با اصحاب رسانه استان اردبیل اظهار کرد: ۱۴۸ قشلاق و سه هزار و ۳۰۰ خانوار عشایر اردبیلی فاقد آب شرب بوده و با افزایش تانکرهای آبرسانی درصدد پوشش هر چه مناسب عشایر به آب مورد نیاز هستیم.