حاشیه غذاهای دریایی:
هر چند مسمومیت های مواد غذایی دریایی، نسبت به مواد دیگر غذایی، نادرتر است ولی علائم مسمومیت غذایی با جانوران دریایی (ichthyotoxism) در تشخیص های افتراقی، گیج کننده بوده و معاینات بالینی و تاریخچة دقیق مصرف مواد غذایی دریایی می تواند راه گشا باشد. عموماً، سموم جانداران دریایی، ناشی از سموم جلبک های میکروسکوپی سمّی است که در طیّ زنجیرة غذایی انباشته گردیده و این سموم موجب علائم و نشانه های نورولوژیک و گوارشی می-شوند.مسمومیت با ماهیان سیگواترا، جدّی ترین سمیّت دریایی است. این بیماری به صورت عمده مربوط به مناطق گرمسیری، تحت گرمسیری و معتدل است که بیشترین رخداد آن در عرض 35 درجة شمالی و جنوبی روی می دهد.ماهی(از سیمای بیرونی نمی توان آن را بعنوان غذایی سمّی شناخت) که در سازند های مرجانی زندگی می کند و ممکن است دینوفلاژله یا (Gambierdiscus toxicus) را که منشاء سمّ است، مستقیماً هضم کند و یا اینکه آن را از طریق خوردن دیگر ماهیان بدست آورد.این سم که بنام سیگوآتوکسین (Ciguatoxin) شناخته می شود برای خود ماهی زیانی نمی آفریند. امّا همچنان که در مسیر زنجیرة غذایی به سوی جانوران گوشتخوار سیر می کند انباشته می گردد؛ اینگونه است که جانوران شکارچی بزرگتر نیز سمّی تر می باشند. تخمین زده می شود که سالانه حدود 50 هزار مورد مسمومیت با ماهیان سیگواترایی روی می دهد. تفاوت چنگو با نیزه ماهی جنوب( خانواده منقار ماهیان) را باید به همین دلیل ، خیلی جدی گرفت.
تداوم سکوت وزارت جهادکشاورزی:
سازمان غذا و دارو به مردم هشدار داده است برنج هندی سانلند آلوده است، آن را خریداری نکنند و هر جا عرضه شد به این سازمان اطلاع دهند. با وجود هشدار ۲ روز پیش، این برنج تا ساعت ۱۵ روز یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ در تمامی سکوهای فروش اینترنتی فروخته میشود.واردات و توزیع چند هزار تن برنج آلوده در شرایطی خبرسازی میشود که سال گذشته هم سیبزمینی آلوده وارد کشور شد. اواخر بهمن ۱۴۰۳ در خبرها اعلام شد کشور تونس، ۲۵۰۰ تن سیبزمینی وارداتی از ترکیه را به این کشور برگردانده است؛ آلودگی سیبزمینی ترکیهای با یک باکتری خطرناک دلیل این عودت بود. نکته جالب توجه اینکه وزارت جهادکشاورزی ، هیچ عکس العمل تائیدی یا تکذیبی و حتی اصلاحی نسبت به رسانه ها بخرج نداده و تداوم این رفتارها ،بر حجم ابهامات و تشدید شایعات و شائبه ها خواهد افزود.
مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران :
مهدی بختیاریزاده مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران از افزایش شکایات مردمی بهدلیل توزیع گوشت بیکیفیت بستهبندی از سوی مراجع دولتی در میادین و بازارهای میوه و ترهبار شهرداری تهران خبر داد. لازم به توضیح است که پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، بارها از ناپز بودن گوشت گوسفندی تنظیم بازار گلایه کرده بود (دام ذبح شده، احتمالا میش پیر بوده است). طبق مصوبه دولت سیزدهم، حداکثر میبایست ۲۰ درصد گوشت وارداتی از دام پیر بوده و مابقی باید از دام جوان تامین میشد.
در پی ادعای احمد بی طرفان:
اخیرا ویدیوی در فضای مجازی منتشر شده است که در آن، شخصی به نام احمد بیطرفان با بیان اینکه پنجاه سال در حوزه قنادی و صنعت قند حبه و کله بوده، درباره مواد افزودنی سرطانزایی اظهار نظر کرده که در ایران به قند و شکر اضافه می شود.عبدالعظیم بهفر مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه اطلاعات فضای مجازی قابل استناد نیست؛ در خصوص میزان بلانکیت در قند، شکر و نبات توضیحاتی داد.
در بازار آب معدنی چه خبر است؟
تا سالهای گذشته، تصور عموم بر آن بود که آبهای معدنی از سلامت بالایی برخوردار بوده و مصرف آن حتی میتواند املاح مورد نیاز بدن را تامین کند اما با انتشار تصاویری نهفقط در فضای مجازی بلکه مشاهده شدن رفتارهای غیراخلاقی در سطح عمومی درباره نحوه تامین آبهای بستهبندی، این اعتماد نیز از بین رفت. کم اطلاعی مردم باعث شده که فرق آب معدنی و اب آشامیدنی ندانند. کم اطلاعی مردم درباره رنگ درب های آب معدنی باعث شده که بازار تقلب در این حوزه رواج خاص بگیرد.
آلوده ترین میوه دنیا که ایرانی ها زیاد می خورند:
توت فرنگی میوه ای حساس با دوره ماندگاری پائین است. بدلیل زود رس بودن میوه و زمان ماندگاری پائین ،متاسفانه دوره کارنس سموم طی نشده و در عموم موارد، این میوه دارای باقیمانده سموم نباتی است. همچنین بعضا گزارش شده که برای افزایش ماندگاری میوه در زمان انتقال ، اقدام به محلول پاشی ضد قارچ روی میوه می شود. سوال اینجاست که کدام یک از دو وزارتخانه جهادکشاورزی و یا بهداشت و درمان، وضعیت سموم در این میوه را در میادین میوه و تره بار یا میوه فروشی های سطح شهر می سنجند. منتظر دریافت توضیحات از وزرای این دو وزارتخانه هستیم.
وضعیت سلامت مواد غذایی در ایران:
مدیر آزمایشگاه کنترل کیفیت مواد غذایی درباره آلودگی برخی از محصولات غذایی حرف های جالبی برای گفتن دارد. از مخاطرات استفاده از آب های معدنی و آب آشامیدنی موجود در ظروف یکبار مصرف می گوید. از مخاطرات روغن زیتون و کنجد ارایه شده در جلوی چشم مشتری(کولد پرس) می گوید. معتقد است که ادعای روغن زیرو ترانس یک دروغ بزرگ است و ... .
بازرسی از واحدهای صنفی در ماه رمضان؛
کارشناسان مرکز بهداشت قم به منظور پیشگیری و مبارزه با کالاهای غیر بهداشتی و غیر مجاز موجود در بازرسی از یک قنادی سطح شهر مقادیری از شربت آلومینیوم ام جی اس کشف و ضبط کردند.
روغن خر یا گوشت خر؟
در سالهای اخیر پدیده کشتار خر در نقاط مختلف ایران از جمله نواحی کشاورزی و صنعتی حاشیه تهران رواج پیدا کرده است. چندی پیش تصویری در یکی از شبکههای اجتماعی از کلههای بریده چند راس خر که به شکل نامناسب در حاشیه اتوبان آزادگان رها شده بودند واکنش تند کاربران را در پی داشت. گزارش میدانی خبرنگار یک رسانه بیارتباط با این موضوع نیست.
با افزایش قیمت روغن؛
با افزایش قیمت روغن، بازار فروش روغنهای تقلبی در فضای مجازی نیز گرم شده است. مردم قبل از خرید از کیفیت کالای مورد نظر اطمینان داشته باشند.
در دیدار با وزیر کشاورزی کشور مالزی؛
معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو از وزیر کشاورزی کشور مالزی خواست با توجه به دغدغه کشور ایران در حوزه روغن پالم نظارتهای پیش از صادرات در مورد این محصول تشدید شود. افت و خیزهای بسیاری مربوط به این حوزه بین دو کشور وجود داشته است، در مورد این تجارت از دولت مالزی میخواهیم که به این موضوع توجه ویژه داشته باشد، چراکه یکی از دغدغههای ما کنترل صادرات این فرآورده است.
آلودگی محصولات کشاورزی؛
ماجرای وجود نیترات در برخی میوههای صادراتی ایران، موضوع آلودگی میوهها را دوباره در صدر توجهات قرار داده است. گویا سم، فقط برای ایرانیان مجاز است و مسئولان کشورهایی که محصولات کشاورزی ایران برای آنها صادر میشود حاضر به پذیرش این محصولات نیستند.
بازی با سلامت مردم؛
فروش عسل تقلبی تبدیل به پدیدهای فراگیر در بازار مواد غذایی شده است. با چند نشانگان سنتی یا جدید مثل استفاده از ظروف معمولی، استفاده از لباس روستایی توسط فروشنده، استفاده از شیشههای شیک و ذکر تضمینی بودن کیفیت عسل و مواردی همانند، اقدام به فریب خریدار میکنند. از این مجرمان باید پرسید که آیا میدانی عسل تقلبی چه بر سر بیماران قندی، بیماران دارای ضعف در سیستم ایمنی و سالمندان میآورد؟
پرده برداری از تقلبی بزرگ؛
تاپینگ! گویا این اسم خوراکی است که چندین سال است به جای پنیر پیتزا به خوردمان میدهند، محصولی که نوعی چربی گیاهی است به جای محصولی لبنی فروخته میشود اما با همان قیمت و با همان بستهبندی، تا جایی که احتمالا اغلب شما اولین بار است که میفهمید آنچه احتمالا تمام یکی دو سال گذشته از برندهای معروف تولید کننده پنیر پیتزا خریدهاید چیز دیگری بوده است.
تهدید سلامت؛
برای اینکه متوجه شویم، روغن سرخ کردنی مصرفی ما، روغن پالم است یا خیر، میتوان از روشهای مختلفی وارد شد. یکی از این روش ها، روش آزمایشی سکون روغن است. در این حالت روغن قوطی را تکان داده و اندکی از آن را در یک استکان میریزیم و در حد ۳۰ ثانیه منتظر میمانیم. در صورت وجود روغن پالم، محتوای استکان دو لایه شده و لایه پائینی سفید رنگ خواهد بود.
سازمان ملی استاندارد:
معاون سازمان ملی استاندارد اظهار داشت: پیرو مطالبی که در فضای مجازی در خصوص کرم زنده در سوسیس و کالباس پخش شده است باید گفت گاو هم در سوسیس و کالباس زنده نمیماند چه برسد به کرم.
خوردنیهای ناسالم؛
هرچند کرونا توجه به مرگهای وابسته به مصرف، نمک، روغن و شکر را کم کرده، اما در واقعیت ماجرا هیچ تغییری ایجاد نشده است.
مضرات نوشابه؛
تصور حداکثری ما از مصرف نوشابه، وجود قند بالای منجر به چاقی و یا اثرات تخریبی محدود در دستگاه گوارش است. نظر عشاق محترم نوشابه را به دیدن کلیپ جلب میکنیم تا شاید با ابعاد بیشتری از واقعیات تخریبی این نوشیدنی آشنا شوند.
مدیر روابط عمومی شرکت پگاه:
از روز دوشنبه کیلیپ کوتاهی در فضای مجازی دست به دست میشود که در آن شخصی در اسلامشهر که به نظر میرسد فروشنده است، با باز کردن بسته بندی یک دوغ متعلق به شرکت پگاه مدعی وجود دستمال کاغذی در آن شده است. خبرنگار مردمسالاریآنلاین" این موضوع را از شرکت پگاه پیگیری کرد.
به علت آسیب به سلامت؛
رسانهها از مدتها پیش نسبت به تبلیغات کالاهای آسیبرسان به سلامت در رادیو و تلویزیون انتقاد کرده بودند اما وزارت بهداشت تاکنون واکنشی به این موضوع نشان نداده بود. در همین زمینه وزارت بهداشت تبلیغات نوشابه لاکیدو محصول شرکت کاله را ممنوع اعلام کرد.