شعار سال: آفت کشها از دهه ۱۹۹۰ بشکل گسترده در مزارع و باغات ایالات متحده آمریکا و سایر مزارع و باغات در کشورهای گوناگون، استفاده میشوند و با وجود تحقیقات گسترده ایی در این موضوع و علائم خطرناکی که در طی استفاده از آفت کشها بر بدن اعمال میشوند، باز هم کشاورزها از این ماده خطرناک استفاده میکنند. آفت کشها در ۷۰ درصد از میوهها و سبزیجات جذب شده و در محصول رشد میکنند. بررسیها نشان میدهند که این مقدار در، توت فرنگی و اسفناج در بیشترین مقدار میباشد. در فهرست ۲۰۱۸ Dirty Dozen که توسط سازمان زیست محیطی «Environmental Working Group» (آمریکا) تهیه میشود، نام ۷ میوه و ۵ سبزی دیده میشود و برای سومین سال متوالی، توت فرنگی در صدر فهرست آلودهترین میوهها و سبزیجات آلوده به آفت کشها جای گرفت.
توت فرنگی از میوههایی است که برای جلوگیری از پوسیدگی و از بین رفتن محصول به ان سم و مواد قارچ کش میزنند و سپس روانه بازار میکنند این در حالی است که این سمها و کودهای شیمیایی باعث میشود سلامت مصرف کنندگان آن به خطر بیفتد. بررسیها نشان میدهند، از آنجا که سطح توت فرنگی دارای خلل و فرج فراوانی است و پوست یکنواختی ندارد، سموم دفع آفاتی که برای پرورش این میوه به کار برده میشود، به راحتی در آن نفوذ کرده و باقی میماند و به راحتی نیز از آن خارج نمیشود. از این رو، شستن این میوه با آب خالی نمیتواند سموم را از روی آن پاک کند، لذا باید باغداران و تولید کنندگان این میوه استانداردهایی را همواره مد نظر داشته باشند. از آن جایی که باغداران برای بیشتر ماندن این میوه در بازار، پیش از برداشت و در زمان عرضه، توت فرنگیها را سم پاشی میکنند، این سموم در میوه باقی مانده و در بافت آن نیز نفوذ میکنند و فرصت کافی برای تجزیه نخواهند داشت، به این ترتیب عوارض جبران ناپذیری را برای بدن به همراه میآورند.
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال،برگرفته از منابع گوناگون