پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
pic
پایان حکومت نظامی در کره جنوبی و احتمال استیضاح و خلع رئیس جمهور + توصیه‌های وزارت امور خارجه به ایرانیان حاضر در کره جنوبی
به دنبال مقاومت مردم و احزاب و مخالفت پارلمان رئیس جمهوری، مجبور شد با عقب نشینی، حکومت نظامی را لغو کند. چند ساعت قبل از این، رئیس جمهوری کره جنوبی با متهم کردن مخالفان در پارلمان به حمایت از کره شمالی، حکومت نظامی اعلام و فرمانده ارتش را مسوول اداره کشور کرد. این در حالی است که برخی از تحلیل گران معتقدند که پارلمان به زودی جلسه استیضاح رئیس جمهور و خلع او را برگذار نموده و دولت در کره جنوبی سقوط خواهد نمود. آخرین اخبار دریافتی نشان می دهد که در پی تحولات اخیر کره جنوبی اعضای کابینه دولت تصمیم به استعفای دسته جمعی گرفتند. این استعفا در واکنش به تصمیم اخیر رئیس جمهور این کشور گرفته شده است. «یون سوک یول» رئیس‌جمهور کره‌جنوبی شامگاه سه‌شنبه حکومت نظامی اعلام کرد و مدعی شد که مخالفان طرفدار کره‌شمالی و در حال طراحی «شورش» هستد.
تاکید بند‌های ۸۳ تا ۸۷ اجلاس ۴۵ شورای همکاری خلیج فارس بر جزایر سه گانه و حمایت ۶ کشورعربی از آن
سران ۶ کشورعرب شورای همکاری خلیج فارس (امارات، کویت، عربستان، بحرین، قطر و عمان) در پایان چهل و پنجمین اجلاس خود که روزیکشنبه در کویت برگزار شد بیانیه‌ای با ۱۵۴ بند صادر کردند که بند‌های ۸۳ و ۸۴ و ۸۵ و ۸۶ و ۸۷ آن مربوط به جزایر سه گانه ایرانی بوموسی و تنب بزرگ و تنب کوچک است. در این بیانیه آمده است که شورای عالی سفر‌های مکرر مقامات ارشد ایران به سه جزیره اشغالی اماراتی تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی را محکوم کرد که آخرین آن‌ها سفر وزیر راه و شهرسازی ایران در ۵ نوامبر ۲۰۲۴ به جزیره ابوموسی با هدف حمایت از طرح ساخت ۱۱۰ واحد مسکونی استعماری در این جزیره بود و سفرعلی رضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به جزیره ابوموسی در تاریخ ۲۵ اکتبر ۲۰۲۴ که طی سخنانی جزایر اماراتی را متعلق به ایران دانست.
اگر شما قانونی نوشتید که نتوانستید جامعه را قانع کنید، فقط روی کاغذ قانون است
علی لاریجانی گفت: مساله حجاب بیش از آنکه نیاز به قانون داشته باشد احتیاج به قانع کردن دارد. او گفت: شما وقتی قانون می نویسید باید قدرت قانع کردن مردم جامعه را داشته باشید. یعنی اگر شما قانونی نوشتید که نتوانستید جامعه را قانع کنید، فقط روی کاغذ قانون است. من فکر می کنم مساله حجاب بیش از آنکه نیاز به قانون داشته باشد احتیاج به قانع کردن داریم. یعنی از رسانه های باید استفاده کرد و به مردم توضیح داد. یعنی راه حل فرهنگی دارد.
افشای گزارش محرمانه آژانس در مورد ایران + الزام به تغییر سیاست های تعاملاتی جهانی با ایران و پذیرش ایران هسته ای
بر اساس یک گزارش محرمانه که بدست خبرگزاری رویترز رسیده، ایران توضیح داده که چگونه قصد دارد در واکنش به قطعنامه‌ای که هفته گذشته توسط شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصویب شد، هزاران سانتریفیوژ به تأسیسات خود اضافه کند. ایران تأکید کرده که به دنبال تولید تسلیحات هسته‌ای نیست اما کشورهای غربی می‌گویند که هیچ توجیه غیرنظامی برای غنی‌سازی اورانیوم با خلوص ۶۰ درصد وجود ندارد. این میزان خلوص نزدیک به ۹۰ درصد مورد نیاز برای تسلیحات است و تاکنون هیچ کشوری بدون ساخت بمب هسته‌ای به آن دست نیافته است.با این حال مقام‌های ایرانی در هفته‌های گذشته سیگنال‌هایی در خصوص تمایل تهران برای گفتگو با دولت جدید آمریکا ارسال کرده‌اند و ممکن است آنها بخواهند پای میز مذاکره تغییر میزان خلوص غنی‌سازی اورانیوم را به عنوان ابزار چانه زنی مطرح کنند.
محکوم شدن مقامات رژیم صهیونیستی به «جنایت جنگی» :
مقاومت جواب داد صدور حکم جلب نتانیاهو و گالانت در لاهه + حواشی حکم
«دیوان کیفری بین‌المللی» مستقر در لاهه روز پنجشنبه (یکم آذرماه) حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و «یوآو گالانت» وزیر جنگ سابق این رژیم را به جرم «ارتکاب جنایات جنگی در غزه» صادر کرد. با گذشت ۴۰۰ روز از جنایات گسترده رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین به‌خصوص ساکنان غزه، مقاومت فلسطینی‌ها نتیجه داد و رژیم صهیونیستی برای نخستین بار و به رغم تمام تلاش‌های آمریکا، در یک دادگاه بین‌المللی محکوم شد. در بیانیه این سازمان بین‌المللی آمده است، نتانیاهو و گالانت هر دو به‌عنوان هم‌دستان در ارتکاب جنایت جنگی با استفاده از گرسنگی به‌عنوان روش جنگی و جنایات علیه بشریت شامل قتل، آزار و اذیت، و سایر اعمال غیرانسانی مسئولیت کیفری دارند... همچنین، اتاق شواهد به داده‌هایی دست یافت که نشان می‌دهند آقای نتانیاهو و آقای گالانت هر دو به‌عنوان مقامات ارشد غیرنظامی برای جنایت جنگی حمله عمدی علیه جمعیت غیرنظامی مسئولیت کیفری دارند.
علی اصغر طهماسبی، یازدهمین استاندار گلستان شد + سوابق ، اسامی استاندارهای قبلی و اسامی نامزدهای سه گانه استان
فاطمه مهاجرانی با اعلام خبر انتخاب استاندار گلستان در هیات دولت، اظهار کرد: در جلسه روز یکشنبه هیات دولت ، علی‌اصغر طهماسبی از اهالی بومی استان، در جلسه هیئت دولت به عنوان استاندار انتخاب شد. علی‌اصغر طهماسبی پیش از این، مسئول دفتر نماینده ولی فقیه در استان گلستان بود و در سوابق خود معاونت سیاسی امنیتی استانداری گلستان را دارد. طهماسبی یازدهمین استاندار استان گلستان بوده و پیش از او علی محمد زنگانه این مسئولیت را برعهده داشت. انتخاب طهماسبی از لیست سه گانه ای صورت پذیرفته که به وزارت کشور پیشنهاد شده بود.
مسعود امامی یگانه ، یازدهمین استاندار اردبیل شد + سوابق ، اسامی استاندارهای قبلی و اسامی نامزدهای سیزده گانه استان
سخنگوی دولت از انتخاب استاندار اردبیل خبر داد. فاطمه مهاجرانی با اعلام خبر انتخاب استاندار اردبیل در هیئت دولت، اظهار کرد: در جلسه روز یکشنبه 27 آبان ماه هیات دولت، مسعود امامی یگانه به عنوان استاندار اردبیل انتخاب شد. مسعود امامی یگانه، یازدهمین استاندار استان اردبیل بوده و متولد سال ۱۳۵۶ اردبیل، به عنوان سیاستمدار و مدیر ارشد اجرایی در دولت یازدهم و دوازدهم، سمت‌هایی همچون معاون عمرانی استانداری اردبیل، فرماندار اردبیل، مدیرکل بحران استانداری اردبیل و مدیرکل امور شهری استانداری اردبیل را به عهده داشته است.«سیدحامدعاملی» ( استاندار قبلی) با صدور پیامی به «مسعود امامی یگانه»؛ استاندار جدید اردبیل انتصاب وی را تبریک گفت. لازم به توضیح است که انتخاب امامی از بین نامزدهای سیزده گانه صورت پذیرفته است.
در جلسه اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه با رئیس جمهور چه گذشت؟ + تاکید رئیس جمهور بر بهره گیری از ظرفیت انجمن های علمی و احزاب ریشه دار
مسعود پزشکیان صبح روز دوشنبه در دیدار اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در محل ریاست جمهوری، مسئله تحزب و نقش‌آفرینی موثر احزاب در کارآمد‌سازی نظام سیاسی و اجرایی کشور را نیازمند آسیب‌شناسی دانست و گفت، احزاب کشور به رغم نقش و کارکرد مهمی که می‌توانند در زندگی عمومی و سیاسی جامعه ایفا کنند، عموما نگاه مشخصی درباره مسایل مبتلا به جامعه در بخش‌های مختلف بهداشت، آموزش و فرهنگ ندارند و شاید به همین علت بوده است که بنده تاکنون در هیچ حزبی عضویت نداشته‌ام. گام اول در اثربخشی به فعالیت احزاب پرهیز از نگاه‌های سلبی، یک طرفه و بسته و متمایل شدن به رویکرد‌های علمی، متقن و کارشناسی و به عبارت دیگر پذیرش سخن حق و برتر است. پزشکیان همچنین بر آمادگی دولت برای بهره‌گیری از ظرفیت انجمن‌های علمی و احزاب ریشه‌دار از جمله حزب موتلفه اسلامی در اداره کشور تأکید کرد و گفت، در این راستا دولت حتما از نظرات، پیشنهادات و طرح‌های مستند، علمی و کارشناسی در مسیر خدمت به مردم و حل مشکلات کشور بهره خواهد برد. پیش از سخنان پزشکیان، اسدالله بادامچیان دبیر کل حزب موتلفه اسلامی، مهندس مصطفی میرسلیم، محمدحسین نیکنام، محمدرضا پورابراهیمی و محمدکاظم انبارلویی از اعضای شورای مرکزی این حزب به بیان نظرات و دیدگاه‌های خود درباره موضوعات مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و بین‌المللی پرداختند.
نظرات منتشره: ۲ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
عبدالملکی: تانکر‌هایی که از کشور‌های اسلامی برای اسرائیل نفت می‌برند را منفجر می‌کنیم + بیا پائین سردرد گرفتیم
یکی از آسیب‌های فضای سیاسی کشور، اجازه دادن به برخی از افراد برای ارایه بیانات بعضا پوپولیستی و عموما بدور از اندیشه سیاسی موثر است. از اسیب‌های فضای اداری و سازمانی کشور نیز، کم توجهی به پیگیری عملکرد مدیران توسط نهاد‌های نظارتی با تاکید بر دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور می‌باشد. واقعا عملکرد امثال عبدالملکی چیست و چه کارکردی برای این کشور داشته اند که الان ادعای تانکر هوا کردن دارد؟ بیا پائین سرمون درد گرفت. عبدالملکی، وزیر دولت ابراهیم رییسی گفت: چه فرقی می‌کند که یک کشتی از فرانسه و جا‌های دیگر برای رژیم صهیونیستی بار بیاورد، یا اینکه تانکر‌ها از کشور‌های اسلامی برای رژیم صهیونیستی نفت ببرند، آن را می‌زنیم. از نظر ما فرقی نمی‌کند. جفت این‌ها اهداف مشروع است. اینکه این‌ها مسلمان هستند دلیل نمی‌شود که بگوییم اجازه دهیم این‌ها تجارت خود را انجام دهندو.. محض توضیح برای افکار عمومی عرض می‌شود که ایشان همان فردی است که با یک میلیون تومان اشتغال ایجاد می‌کند و داستان لامبورگینی دارد. قضاوت در خصوص عملکرد ایشان در وزارت کار تعاون و امور اجتماعی، همچنین مناطق آزاد با وعده ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری را به افکار عمومی می‌سپاریم.
نظرات منتشره: ۲ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
دستاوردهای ادعایی در شانزدهمین اجلاس گروه بریکس:
اولین حضور رسمی ایران در بریکس؛ مبادلات تجاری بدون دلار
شانزدهمین اجلاس سران گروه بریکس در کازان روسیه در حال برگزاری است و جمهوری اسلامی ایران پس از عضویت در گروه اقتصاد‌های نوظهور، نخستین حضور خود را در اجلاس سران بریکس تجربه می‌کند. اروپایی‌ها نیز نسبت به برگزاری این اجلاس روی خوش نشان ندادند و سخنگوی اتحادیه اروپا در اظهارنظری گفته بود «شما نمی‌توانید به کشوری مانند روسیه اعتماد کنید. این کشور در راستای رسیدن به منافعش، به هیچ تعهدی پایبند نیست. روسیه هم زمان با برگزاری نشست کازان درحال نقض منشور ملل متحد، قوانین بین‌المللی و تعهدات قانونی این کشور است.». پزشکیان نیز نسبت به این دغدغه اروپایی‌ها اشراف دارد تا آنجا که در سخنرانی خود تاکید کرد رشد سطح همکاری اقتصادی از جمله میزان سرمایه‌گذاری و تجارت متقابل میان اعضاء بریکس می‌تواند به عنوان معیار و شاخص موفقیت یا عدم موفقیت بریکس به صورت سالانه مورد ارزیابی قرار گیرد. ناظران سیاسی با پیشبینی پیروزی ترامپ و افزایش تنش‌های امریکا با چین بر اهمیت بریکس تاکید می‌کنند. کارشناسان سیاسی موفقیت بریکس را در اجرای مکانیزم سازوکار بانکی آن ارزیابی می‌کنند. اینکه تا چه حد کشور‌های عضو در برابر فشار امریکا مقاومت کنند یا بتوانند با سازوکار بانکی تعریف شده در بریکس، آن را دور بزنند، کلید ارزیابی موفقیت یا شکست بریکس است.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
تبیین مواضع ایران و مصر در دیدارمسعود پزشکیان با عبدالفتاح السیسی در حاشیه اجلاس بریکس
در حاشیه اجلاس بریکس روسای جمهور ایران و مصر در دیدار یکدیگر مهمترین مسائل منطقه و راهکارهای توقف جنگ در غزه و لبنان و جلوگیری از سرایت درگیری‌ها به دیگر نقاط منطقه را مورد بررسی قرار دادند. عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر در این دیدار با بیان اینکه عامل اصلی قدرت ما مسلمانان ، اتحاد با یکدیگر است، افزود، ما باید با همکاری یکدیگر کمک کنیم تا جنگ در غزه و لبنان پایان یابد و همچنین درگیری‌ها به دیگر نقاط منطقه سرایت نکند. نه به عنوان یک عالم سیاسی، بلکه در وهله اول به عنوان یک مسلمان باور دارم که باید با تفاهم و گسترش دوستی امور خود را به پیش ببریم و از همین رو در تمام سال‌هایی که روابط ما دچار مشکل است، حتی یکبار علیه جمهوری اسلامی ایران موضعی اتخاذ نکرده‌ام.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
پاسخ دیپلماتیک ، حقوقی و انسانی منوچهر متکی به انتقادات نماینده نروژ درخصوص حمایت های ایران از حماس و حزب الله و عملیات ۷ اکتبر
منوچهر متکی نماینده ایران در نشست کمیته ترویج احترام به حقوق بشردوستانه IPU در پاسخ به اظهارات نماینده نروژ درخصوص انتقاد از حمایت‌های ایران از حماس و حزب الله و تروریستی نامیدن عملیات ۷ اکتبر بیان داشت که، عملیات ۷ اکتبر حماس را تروریستی نامیدید؛ در حالی که این کمترین و مشروع‌ترین پاسخ مظلومان به جنایات ۷۵ ساله اسرائیل است. اگر دیپلماسی راه‌حل بود، توافق اسلو نتیجه می‌داد. اسلام‌هراسی در اروپا توسط شما آغاز شد؛ حال که مخالفت با صهیونیست‌ها در اروپا مشاهده می‌شود، چرا باید مردم فلسطین در آسیا هزینه آن را بپردازند؟ جنایات هیتلر در اروپا رخ داد و هزینه آن را کشور‌های دیگر نباید متحمل شوند. آیا بنای یادبودی برای ۱۰ هزار کودک شهید فلسطینی برپا کرده‌اید؟ آیا جنایات رژیم اسرائیل در فلسطین و لبنان را محکوم کرده‌اید؟ شیوه و الگوی برخورد دیپلماتیک، حقوقی و انسانی متکی مورد توجه رسانه‌ها و کانون‌های اندیشه ورزی سیاسی قرار گرفته و تنها انتقاد وارده این بود که انتظار می‌رفت، متکی این بیانیه را با زبان انگلیسی قرائت می‌نمود.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
چرا رییس جمهور نباید زیر بار فشار نمایندگان برای انتخاب استانداران برود؟ + نماینده مجلس بیل زن بود، باغچه خودش را بیل می زد
این روز‌ها انتخاب استانداران به یکی از موضوعات مورد مناقشه میان جناح‌ها و حتی دستگاه‌های حاکمیتی تبدیل شده است. نمایندگان مجلس تلاش می‌کنند تا آنجا که می‌توانند استانداران استان‌های خود را ابقاء نمایند و در غیر اینصورت کسانی را جایگزین کنند که مورد پسند خودشان باشند. در بعضی موارد مجمع نمایندگان استان‌ها درباره فلان شخص توافق می‌کنند و نام او را طی نامه‌ای به وزارت کشور یا ریاست جمهوری می‌دهند و از دولت می‌خواهند به او حکم استانداری بدهند. در مواردی هم جمع نمایندگان یک استان به چنین توافقی نمی‌رسند و هر یک از آن‌ها با استفاده از ابزارهائی که در اختیار دارند و واسطه‌هائی که می‌شناسند فرد مورد نظر خود را به دولتمردان پیشنهاد می‌دهند و با اصرار پیگیر می‌شوند فرد موردنظرشان استاندار شود. دولت، تنها به دلیل پرهیز از افتادن در چاه تضاد منافع و انواع مفاسد نیست که باید از دخالت نمایندگان در انتخاب و انتصاب استانداران و سایر مدیران اجرائی جلوگیری کند، بلکه اصولاً دخالت نمایندگان مجلس در تعیین مسئولین اجرائی برخلاف قانون اساسی است.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
دیدار اعضای کمیته ویژه ناآرامی‌های سال ۱۴۰۱ با پزشکیان و درخواست تمدید ماموریت + پیشنهادات پزشکیان
اعضای کمیته ویژه ناآرامی‌های سال ۱۴۰۱ در دیدار با رئیس جمهور ضمن ارائه گزارشی از نتایج پیگیری‌های خود خواستار تمدید مهلت فعالیت این کمیته به منظور تکمیل تحقیقات در این زمینه شدند و پزشکیان نیز از اعضای این کمیته خواست با کمک گرفتن از نیروهای رسانه‌ای خبره اقدامات مثبت صورت گرفته در این زمینه را به اطلاع افکار عمومی برسانند.پزشکیان در این دیدار گفت که اقداماتی همچون برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی،تصویب لایحه تجمعات قانونی و جهاد تبیین مانع از انباشت برخی نارضایتی‌ها خواهد شد. لازم به توضیح است که به اعتقاد تحلیل گران، نگاه پزشکیان در تمدید ماموریت کمیته مورد اشاره، همراستا سازی حقوق بشر، حقوق اساسی و مطالبات مردمی بوده است.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
الزام به ارتقا سطح بازدارندگی نظامی ایران و تقویت بازدارندگی در حوزه اقتصاد
حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی با حضور در برنامه جریان که از شبکه یک سیما به صورت زنده پخش شد در موضوع «مقاومت؛ اندیشه برآمده از نهضت امام خمینی(ره)» صحبت کرد.سیدحسن خمینی تولیت آستان حرم مطهر امام خمینی (ره) در برنامه تلویزیونی «جریان» گفت: من از خیلی‌ها پرسیده‌ام که چرا دولت آمریکا تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد اسرائیل گذاشته و پشت رژیم اسرائیل می‌ایستد؟! بعضی‌ها می‌گویند نقش لابی‌های صهیونیستی و قدرت مالی است و من فکر نمی‌کنم خیلی جواب درستی باشد. یک گروه دیگر بحث انرژی و نفت را مطرح می‌کنند. من فکر می‌کنم این اسرائیل نیست که آمریکا را دنبال خودش می‌کشد؛ اسرائیل در خدمت آمریکا است و در حقیقت اسرائیلی‌ها نقش سربازهایی را دارند که برای آمریکا در خط مقدم می‌جنگند.اسرائیل فرزند آمریکا است و آنها او را از خودشان می‌دانند و باید در این آش نمک خودشان را داشته باشند. آنها احساس می‌کنند خاورمیانه بازیگری از آنها نیاز دارد؛ چه برای خلأ قدرت و چه برای اینکه در این منطقه نظم را هرگونه که دلشان ‌می‌خواهد تغییر بدهند. به همین جهت اسرائیل عامل ناامنی در منطقه ما است.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
به دروغ می‌گویند ایران پشت مقاومت را خالی کرده؛ مقاومت می‌داند ایران پشت آن‌هاست
محمد جواد لاریجانی رئیس پژوهشگاه دانش های بنیان در واکنش به ترورهای اخیر در لبنان توسط رژیم صهیونستی گفت به دروغ می‌گویند ایران پشت مقاومت را خالی کرده است. مقاومت می‌داند ایران پشت آنهاست. سیاست ایران در دفاع و حمایت از مقاومت سیاست محکم است. ما در حمایت از مقاومت نگران این نیستیم که بگویند ما موشک دادیم.بنا نبود مقاومت روی فرش قرمز راه برود؛ مسیر جهاد فرش قرمز ندارد. برای صهیونیست‌ها اصلا قابل تحمل نیست کسی در منطقه وجود داشته باشد که از آنها نترسد. مقاومت چالش دارد، چند تا می زنیم چند تا می‌خوریم. به غلط القا می‌کنند که روحیه مقاومت تضعیف شده است.ترور سید حسن نصرالله نتیجه یک گسل امنیتی چند ساله بود که به تدریج در حزب‌الله ایجاد شده بود. شهید نصرالله اخیرا در خصوص گسل و حفره در سازمان حساس شده بود و دشمن هم دستپاچه شده بود که ماجرا لو نرود.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
کمیسیون فرهنگی گلوگاهی برای قانون‌نویسی اقلیت برای اکثریت + موضوع قابل تعمیم به کلیه کمیسیون ها و کلیت مجلس، اگر نظارت مردمی برمجلس تقویت نشود
کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم مرکز ثقل بررسی طرح‌ها و لوایح پرحاشیه بود. از طرح صیانت و جمعیت تا اظهار نظر‌های افراد و اعضای آن باعث شده بود تا همیشه از این کمیسیون در راهروی مجلس یازدهم خبر‌های عجیبی به گوش برسد. حالا هم جمع کمیسیون فرهنگی برای داستان‌های جدید جمع است. واقعیت امر این است که بی‌توجهی نمایندگان مجلس دوازدهم - همچون دوره قبل آن - از عضویت در کمیسیون فرهنگی و قضایی و حقوقی نشان می‌دهد که حتی نمایندگانی که با مفاد طرح‌ها و قوانینی همچون مصوبات حجاب و جمعیت یا موضوع صیانت موافق نستند اقدام عملی و اثرگذاری برای جلوگیری از تکرار تجربه مجلس یازدهم در این زمینه نمی‌کنند. نکته جالب توجه دیگر اینکه، این چالش و معزل می‌تواند شامل همه کمیسیون‌ها و یا حتی کلیت مجلس شود، در شرایطی که نظارت مردمی بر کار مجلس وجود نداشته باشد. موضوعی که جای دارد برای خارج کردن مجلس از سلیقه گرایی‌های احتمالی، آسیب احتمالی دلال شدن نمایندگان، هدایت احتمالی نمایندگان مجلس از بیرون، محافظه کار شدن مجلس و سایر اسیب‌های احتمالی متشابه، اقدام به تقویت نظارت موثر آحاد جامعه بر کار نمایندگان خود و همچنین شفاف سازی حداکثری روند‌های فعالیتی و نوع تصمیمات نمایندگان مجلس، نمود. خطاب خاص این موضوع هم جناب سردار دکتر خلبان حاج محمدباقر قالیباف و هیات رئیسه محترم مجلس است.
نظرات منتشره: ۲ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
حافظه ضعیف تروئیکای اروپایی در فروش سلاح شیمایی و موشک به عراق در جنگ تحمیلی:
بیانیه ۳ کشور اروپایی فرانسه آلمان و انگلیس: محکومیت ارسال موشک از ایران به روسیه + تحریم ایران ایر
دولت‌های آلمان، فرانسه و انگلیس اعلام کردند که بر روی اعمال تحریم‌ها علیه هواپیمایی ایران کار خواهند کرد. سه کشور اروپایی بیان داشتند که اقدامات فوری برای لغو قرارداد‌های دوجانبه خدمات هوایی با ایران و تحریم شرکت هواپیمایی "ایران ایر" انجام می‌دهند. آن‌ها وعده دادند تحریم‌هایی را علیه طرف‌های ایرانی اعمال می‌کنند. درحالیکه این کشور‌ها تهران را متهم به ارسال موشک‌های بالستیک به روسیه می‌کنند تهران این اقدام را تکذیب نموده و می‌گوید به روسیه موشک ارسال نکرده است. سوال پیش آمده برای افکار عمومی این است که در دوره جنگ تحمیلی چه کشور‌ها و کمپانی‌هایی به عراق، هواپیما، موشک و سلاح شیمیایی می‌فروختند؟ از سفارت انگلیس، فرانسه و آلمان در تهران با قید فوریت پاسخ مستند برای افکار عمومی می‌خواهیم. آیا از این همه تناقض و فعالیت چند استانداره، شرم تان نمی‌شود؟ راستی چه خبر از حمایت سه کشور محترم از مردم فلسطین و ۴۲ هزار کشته از انسان‌های بیگناه توسط دولت اسرائیل؟ سلام بر حقوق جهت دار و تبعیض آمیز بشر.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
صدور حکم اخراج محمد هادی مفتح، رییس مرکز اسلامی هامبورگ از آلمان ظرف دو هفته
رسانه‌های آلمانی حدود پنج هفته پس از اقدام جنجالی دولت این کشور در تعطیلی مرکز اسلامی هامبورگ، از صدور حکم اخراج محمد هادی مفتح، رئیس این مرکز از خاک آلمان خبر دادند. مفتح از تابستان ۲۰۱۸ رئیس مرکز اسلامی هامبورگ IZH بوده است. در ۲۴ ژوئیه، نانسی فایزر، وزیر کشور فدرال آلمان فعالیت IZH را به عنوان «مرکز مهم تبلیغاتی ایران در اروپا» ممنوع کرد. پلیس آلمان در سراسر این کشور دارایی‌ها و امکانات این مرکز و پنج سازمان وابسته آن را مصادره کرد. از آن زمان، مسجد آبی نیز تحت مدیریت فدرال بوده است. رییس مرکز اسلامی⁧ هامبورگ⁩ باید تا ۱۱ سپتامبر از آلمان خارج شده باشد و دیگر اجازه بازگشت و اقامت در این کشور را نخواهد داشت و در صورت تخلف از این دستور، به ۳ سال زندان محکوم خواهد شد. وزارت کشور ⁧آلمان⁩ در ۲۴ ژوئیه همه مراکز اسلامی متعلق به ایران (۵۲ مرکز) را تعطیل و اموال آن‌ها را به همراه چند صدهزار یورو پول نقد، توقیف کرد.
نظرات منتشره: ۲ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
عبور پوتین از خط قرمز ایران؟ + حاشیه های بحث عدم ایجاد کریدور زنگزور و تصرف استان سیونیک ارمنستان از سوی آذربایجان
دکتر محمد یوسفی، متخصص امور روسیه در این رابطه می‌گوید که بحث عدم ایجاد کریدور زنگزور و تصرف استان سیونیک ارمنستان از سوی آذربایجان، آنقدر برای تهران با اهمیت و حیاتی بود که جمهوری اسلامی در هنگام تنش بین ایروان و باکو، نیرو‌های نظامی خود را به منظور برحذر داشتن باکو از انجام این عمل به مرز آذربایجان اعزام نمود. در طی سفر اخیر رئیس جمهور روسیه به آذربایجان شاهد همراهی روس‌ها با طرف آذربایجانی به منظور ایجاد کریدور ارتباطی زنگزور بودیم، تا جایی که لاوروف وزیر خارجه روسیه در انتقاد از ارمنی‌ها می‌گوید: ارمنستان در حال خرابکاری در اجرای پروژه ارتباطی (کریدور زنگزور) است که امضای پاشینیان در زیر آن قرار گرفته، او همچنین در سخنان خود خواستار ایجاد این کریدور ارتباطی از طرف ارمنی‌ها شد. واقعیت اینجاست که علی رغم برخی همکاری‌های اخیر ایجاد شده فی مابین تهران و مسکو در برخی زمینه ها، ایران در مسئله قفقاز با روس‌ها رقابت استراتژیک دارد و نه اتحاد، روس‌ها همواره نشان دادند که در منطقه قفقاز به عنوان جغرافیای خارج نزدیک خود، حاضر به دادن نقش و پذیرش بازیگری ایران نیستند.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
موافقان و مخالفان وزیر کشور دولت چهاردهم چه گفتند؟
در جلسه علنی روز سه شنبه (۳۰ مردادماه) مجلس شورای اسلامی، بررسی صلاحیت، سوابق و برنامه‌های اسکندر مومنی وزیر پیشنهادی وزارت کشور در دستور کار صحن علنی و ارایه نظر نمایندگان مخالف (مصطفی پوردهقان، گودرزی، باقری) و موافق (میرزایی، صوفی، پژمانفر) قرار گرفت. در ادامه این جلسه، اسکندر مومنی وزیر پیشنهادی کشور ضمن دفاع از برنامه‌های خود برای این وزارتخانه، با بیان اینکه قانون اساسی، سیاست‌های کلی نظام، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، قانون برنامه پنج ساله هفتم و دیگر قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی مبنای تمام هدف‌گذاری‌ها، تصمیمات و اقدامات ما خواهد بود
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
حتی اگر همه وزرا رای اعتماد بگیرند پزشکیان با این کابینه‌ نمی‌تواند به وعده‌هاش عمل کند!
علاوه بر مشکلات درونی این کابینه، موانع بزرگی نیز از بیرون بر سر راه آن وجود دارند که دست و پنجه نرم کردن با آنها تمام نیرو، وقت و امکانات دولت را می‌گیرد و اجازه تحقق اهداف را به آن نمی‌دهد.درباره کابینه پیشنهادی رئیس‌ جمهور پزشکیان، واقعیت اینست که حتی اگر تمام افراد پیشنهادی بتوانند رای اعتماد بگیرند، دولت چهاردهم با این ترکیب نمی‌تواند به وعده‌های داده شده توسط رئیس‌ جمهور در ایام تبلیغات انتخاباتی عمل کند. برخلاف ادعاهائی که درباره برخورداری این کابینه از صبغه وفاق ملی می‌شود، کابینه‌ شامل طیفی نامتجانس است از افرادی با صلابت که حاضر نیستند برای گدائی رای از اعتقادات خود برگردند.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
بعد از ترور اسماعیل هنیه، اسرائیل به دنبال طولانی کردن مذاکرات آتش بس است تا پاسخ انتقامی ایران به تعویق افتد
سید حسین موسویان دیپلمات پیشین ایران در مصاحبه شبکه جهانی بی بی سی در مورد مذاکرات صلح غزه می گوید: نتانیاهو دنبال خرید زمان است تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا. او فکر می کند اگر ترامپ پیروز شود، اهدافش را بهتر به پیش خواهد برد. او با بحران داخلی، رای دیوان بین المللی دادگستری در مورد نسل کشی و احتمال بازداشت و فشار بی سابقه افکار عمومی جهان مواجه است. لذا او بدنبال کشاندن آمریکا به جنگ با ایران است. ایران نیز بدنبال یک پاسخ محکمی است که بازدارندگی آن بحدی قوی باشد تا مانع تکرار تجاوزات اسرائیل و نقض حاکمیت ملی ایران شود.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
بررسی صلاحیت عباس عراقچی وزیر پیشنهادی وزارت امور خارجه:
دیدگاه مخالفان و موافقان با وزیر پیشنهادی امور خارجه دولت چهاردهم + حاشیه های ثابتی
در جلسه علنی روز یکشنبه (۲۸ مردادماه) مجلس شورای اسلامی، بررسی صلاحیت و برنامه‌های سیدعباس عراقچی وزیر پیشنهادی امورخارجه در دستور کار قرار گرفت و موافقان (احد آزادی خواه، هادی قوامی، منوچهر متکی) و مخالفان (احمدی سنگر، محمدرضا صباغیان، میثم ظهوریان، امیرحسین ثابتی) وی نظرات و دیدگاه‌های خود را بیان کردند. عباس عراقچی وزیر پیشنهادی وزارت امور خارجه سیاست خارجی در دفاع از برنامه‌های خود برای این وزاتخانه، دولت چهاردهم را «فراگیر، فعال و اثرگذار» خواند و گفت در صورت کسب رای اعتماد از مجلس و در مقام وزیر امور خارجه سه ماموریت اصلی شامل «تامین منافع ملی، و حفظ و افزایش ثروت ملی»، «تحکیم امنیت ملی و ارتقاء قدرت» و «حفظ و تقویت عزت و منزلت» را دنبال خواهد کرد.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
یادداشت و دیدگاه ها
طنز و کاریکاتور
گفتگو و گزارش
نقد و بررسی
آقازادگی يا اعتماد به نزديکان : هزینه زایی یا تسریع در امور
چالش حضور نزديکان رؤسای جمهوری در نهاد:
ما و کاپشن های پزشکیان
صلاح الدین هرسنی:
وبلاگستان
حکمرانی چیست ؟ از معنا شناسی و گونه یابی تا ضرورت ها و کارکردها
محمدرضا یزدانی زازرانی؛ استادیار علوم سیاسی دانشگاه آزاد خوراسگان:
تفسیر فرهنگی از اقتصاد سیاسی در انقلاب ۵۷ و نظریه مقاومت شکننده
برداشت ها از کتاب مقاومت شکننده از قاسم خرمی تا نجف لک زایی:
نقدی بر کتاب زن و انتخابات
بازاندیشی های تاریخ محور:
خواندنیها-دانستنیها
نظرات وگلایه ها
شرکتهای دانش بنیان و استارتاپ ها
نکته ها و گاف ها