فاضل میبدی:
محمدتقی فاضل میبدی استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت که یکی از وظایف حکومتها حفظ آزادی فکری، اقتصادی و اجتماعی مردم است.چرا انسان باید در جامعه، گرسنه بماند؟ گاهی تعجب میکنم که برخی از آقایان میگویند ما برای اقتصاد و معیشت، انقلاب نکردیم! این گروه، یا اسلام را نشناختهاند و یا از ابتدا با انقلاب نبودهاند؛ چون آنچه جامعه را به شورش یا انقلاب و یا حرکت اجتماعی میکشاند، فقر و گرسنگی است.وی «بردگی اقتصادی» را بدترین نوع بردگی دانست و افزود: غالب آیاتی که در مکه، نازل شده، حاوی کلمه «انفاق» یا «اطعام مساکین» یا «سهم فقرا» و یا «سهم یتیمان» است و پیامبر(ص) قصد دارد در جامعهای که کسانی از طبقه فرودست جامعه به شمار میروند و مشکلات معیشتی دارند، اما در مقابل، طبقه فرادست جامعه و افرادی چون ابوجهلها و ابولهبها آزادگی را از مردم گرفتهاند، آزادگی را به آنان باز گرداند.
رویارویی مجدد سعید و عباس در دادگاه افکار عمومی:
سعید مرتضوی در گفتگویی با رسانه ، به ادعاها و افشاگری های پالیزدار واکنش نشان داد. نکته قابل تامل در این گفتگو ، استفاده از عبارات کلی و ارزشی در دفاع از خود و رد افشاگری ها و ادعاهای پالیزدار بوده است. دادستان اسبق تهران درباره مصاحبه اخیر عباس پالیزدار گفت ، رکیک و توهینآمیز و تهدید و دروغپراکنیهای غیرعقلایی و ادعاهای ایشان علیه اینجانب که بیشتر مبین نوع تربیت و ادب نامبرده است، کذب محض و داستانسازی فکر و مغز منحرف و مریض ایشان است.
جماعت لاپوشان فساد کیستند؟
نماینده پیشین مجلس گفت: کدامیک از مسئولان امروز در لاپوشانی فاسدان دیروز نقش داشته و یا وارث تاراج ایران شده اند؟
ویدیوی منتشرشده از آیتالله یزدی پس از انتشار مصاحبه پالیزدار؛
پس از انتشار مصاحبه عباس پالیزدار، عضو هیات تحقیق و تفحص مجلس هفتم از قوه قضاییه که بازتاب گستردهای در فضای مجازی و محافل رسانهای داشته است، برخی کانالهای خبری نزدیک به جریان انقلاب، ویدیویی را از آیتالله محمد یزدی منتشر کردهاند که ایشان در زمان حیات خود گفته بود که «حاضرم کل داراییهایم را با ۲ تا ۳ میلیون تومان معامله کنم.». نکته جالب توجه ، تمرکز افکار عمومی روی این موضوع و به میان کشیدن ادعاهایی همانند توسط برخی از سیاسیون در سال های اخیر بوده است. قضاوت درباره مصادیق این تشابه با خودتان.
وعده های انتخاباتی پورمحمدی درباره فسادستیزی:
پورمحمدی گفت: یکی از راههای اصلی مبارزه با فساد شفافیت است. اگر شفافیت و دولت الکترونیک به شکل صیح محقق شود فشاد به شدت کاهش می یابد. یکی از ارکان شفاف سازی آزاد سازی تبادل اطلاعات است. میدان دار شفافیت رسانه ها هستند، این قرار را امروز میگذارم که رسانهها و مردم آزادند هر نوع گزارشی را درمورد دولت آینده من منتشر کنند؛ حتی گزارشات دروغ را. جلوی گزارش را نمی گیرم، تجربه ثابت کرده اگر آزادی عمل در اطلاع رسانی و تبادل اطلاعات داشته باشیم بیشترین کمک را به خودمان می کند
از محکومیت تا رفع اتهام:
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد در سال ٩۵ به اتهام اخذ رشوه محکوم شده و این حکم با دستور مستقیم رئیسی نقض گردید.حکم قطعی صادره علیه وزیر ارشاد دولت سیزدهم که در دوران ریاست آملی بر قوه قضائیه صادر و قطعی شده بود(آن موقع ، نامبرده معاون استاندار اصفهان بوده است)، در دوره ریاست حجته الاسلام رئیسی بر قوه قضاییه با اعمال ماده 477 نقض و بن های خرید کالا از فروشگاه رفاه که توسط آقای ریخته گران به محمد مهدی اسماعیلی تحویل شده رشوه قلمداد نگردید.
افشاگری های میرسلیم:
مصطفی میرسلیم، مجمع تشخیص مصلحت نظام به دیده بان ایران گفت: شهرداران برای افزایش نفوذ خود نزد دیگر اشخاص و نهادها یا برای کسب درآمد با اتکاء به روش خلق پول، به طور ویژه، زمین یا تراکم ساخت و ساز به افراد یا نهادهای در مضیقه مسکن یا مکان اداری، میفروشند یا با تخفیف واگذار میکنند. در چنین فرآیندی هم صاحبکار راضی است و هم شهرداری ولی البته اجحاف در زمینه حقوق عمومی صورت میگیرد.این نماینده دوره یازدهم مجلس نه تنها شهرداریها و شوراهای شهر را محلی برای رواج نفوذ و زد و بند میداند بلکه رابطه برخی از نمایندگان مجلس و دولت را هم از این جنس میداند. میرسلیم درباره سلامت انتخابات، راندمان فعالیت شهرداریها، نظارت شورای شهرها بر عملکرد شهرداریها و حتی رابطه مجلس و دولت گفتوگویی دیدهبان ایران با کرد که در زیر آمده است.
نقد فضای سیاسی کشور:
علی ربیعی نوشت: آنچه این روزها به نام جمهوری اسلامی فریاد زده میشود و چیزی که از اسلام با «پایداری» زیاد بازنمایی میگردد، همگی، تیرهایی است که هر روز بر اندیشه و نگاه مطهری شلیک میشود.
از شکایت مطبوعاتی تا تهدید به افشاگری:
علی غفاری مدیرمسئول پایگاه خبری صراط در شبکه اجتماعی ایکس از نقض حکم نود و یک روز حبس خود توسط شعبه اول دیوان عالی کشور خبر داد.وی با انتشار توئیتی بیان داشته است که این حکم توسط قاضی دادگاه مطبوعات و برخلاف نظر اکثریت اعضای هیات منصفه با شکایت سید نظام الدین موسوی و سید محسن دهنوی دو نماینده عضو هیات رئیسه مجلس صادر شده بود. حالا زمان آزمون شورای نگهبان برای رد صلاحیت این دو نماینده قالی بافی فرا رسیده است.فایل صوتی افشاگرانه به زودی در پایگاه خبری صراط نیوز منتشر خواهد شد تا مردم با پشت پرده نماینده های سوپرانقلابی بیشتر آشنا شوند.
انتقادات سید مهدی حسینی دورود از صفار هرندی:
فهم فسادی چنین شرمآور تقریر و تفسیر نمیخواهد بلکه خطا اینجاست که به جای اعتراف به گناه خود و اصلاح وضع موجود و بهجای حب ایران و عشق به میهن، توجیهگر ظلم و ظالم و فساد و فاسد و انداختن توپ در زمین این و آن باشیم. افزون براین، در متون دینی ما توجیه گناه از خود گناه بدتر است و گناه هر قدر سنگین به سنگینى توجیه گناه نمیرسد.
ابوالفضل نجیب، روزنامهنگار:
جنگ و تجاوز اگر فی النفسه زشت و مذموم است، دفاع زشت و اعاده حقوق از دست رفته آلوده به بی اخلاقی و انتقامجویی و رفتار متقابل به همان اندازه زشت و ناپسند و غیر قابل توجیه است. اصولا مرز میان متجاوز و مدافع، ستمگر و ستم دیده درست در نقطه بر هم خوردن توازن قوا به نفع مظلوم و ستمدیده معنی پیدا میکند. اگر قرار بر رفتار متقابل ستمدیده با ستمگر باشد، به این معنی است که ستمگر توانسته ما را نیز به موجودی شبیه خود تبدیل کند؛ و یعنی دست ستمدیده را برای هر رفتار غیر اخلاقی ولو از موضع محق و بر حق بودن باز و شبیه خود کند. آنچه در مقام مطالبه حق و دفاع از جانب برخی عناصر و جنگجویان حماس شاهد بودیم، در خوش بینانهترین فرض مستحیل شدن و این همان شدن ستمدیده با ستمگر بود.
تیر خلاص شلیک شد؛
بسیاری از نمایندگان مجلس و اعضای جبهه پایداری محمدباقر قالیباف را متهم ردیف اول فلج شدن مساله شفافیت آرا میدانند و در عیان و خفا این دست از مسائل را بیان میکنند. کار این زد و خورد به اندازهای بالا گرفت که محمد سعید احدیان در فروردینماه سال جاری در متنی از «مدعیان شفافیت» انتقاد کرد و مجتبی توانگر، نماینده نزدیک به قالیباف نیز در نامه معروف و تنش رسانهایاش با جریان پایداری، این جبهه را سر راه تصویب شفافیت خواند.
آنچه مجلس یازدهمیها و تیم رسانهای قالیباف مبنی بر شفافیت داوطلبانه بر آن تاکید دارند و مانور رسانهای میدهند، اما بیشتر شبیه طنز تلخی در این باره است. مشخصا وقتی مساله به صورت داوطلبانه در حال اجرا است به صورت گزینشی چراغ شفافیت خاموش و روشن میشود کما اینکه با مرور سامانه شفافیت داوطلبانه آقایان میبینیم در طرح مهمی همچون «تحقیق و تفحص از اوقاف» رایها به صورت شفاف ثبت نشده است.به نظر میرسد داستان طرح شفافیت در مجلس یازدهم دیگه به فصل پایانی رسیده است. تراژدی که پایان آن البته در کارنامه مجلس یازدهمیها ثبت خواهد شد. شعاری که علیه رقبا به کار گرفته شد، اما در عرصه عمل هیچ کس نخواست ردای شفافیت را بر تن کند. کودتایی علیه یک طرح از داخل و خارج مجلس.
محمد سرافراز:
محمد سرافراز رئیس اسبق صدا و سیما در ویدئویی که از وی در فضای مجازی منتشر شده میگوید: عدهای هستند که اگر روزی تحریمها برداشته شوند سکته میکنند. زیرا درآمدهای سرشاری بابت تحریم دارند. نیروهای توانمند کشور هم یا دنبال مهاجرت هستند یا از کشور رفتهاند. آمریکا هم به دنبال این هست و تا حد زیادی هم موفق شده که در ایران یک دولت ضعیف، با مردمی ناراضی، بیاعتماد و ناامید نسبت به آینده باشند.
پشت پرده سیاست؛
واشنگتن فری بیکن نوشت: علی واعظ در ۶ ماه گذشته حداقل ۵ بار به کاخ سفید رفته و با جک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید و برت مک گورک، هماهنگ کننده دولت در امور خاورمیانه و شمال آفریقا بوده دیدار کرده است.
سالیوان و مک گورک نقش مهمی در بازگشایی دیپلماسی با ایران و شرکت در مذاکراتی داشتند که منجر به آزادسازی ۶ میلیارد دلار و آزادی پنج آمریکایی زندانی شد!
ترکی العتبی، عضو «چارچوب هماهنگی» عراق:
عضو چارچوب هماهنگی شیعیان با بیان اینکه تحقیقات درباره پرونده تخلفات دولت الکاظمی ادامه دارد، اعلام کرد که برخی تخلفات نخستوزیر سابق عراق و همدستانش محرز شده و منتظر محاکمه وی هستیم. پیشتر نیز احزاب و نمایندگان مجلس عراق از مصطفی الکاظمی نخست وزیر سابق عراق به دلیل مشارکت در ترور شهیدان ابومهدی المهندس و حاج قاسم سلیمانی، شورای عالی قضائی عراق، مصطفی الکاظمی را به عنوان رئیس وقت سازمان اطلاعات، برای تحقیق و رسیدگی به پرونده ترور فرماندهان پیروزی و نقض حاکمیت فرودگاه بغداد، به دادگاه معرفی کرده بودند.
به قلم وحید حاج سعیدی:
خیر سرمان انتخابات است و قرار است از بین جماعتی صالح، اصلح را انتخاب کنیم. دریغ از طرحی، برنامهای، ایدهای، راهکاری، راهبردی، مقالهای، مصاحبهای، یادداشتی، دست نوشتهای، دلنوشتهای، فحشی، بد و بیراهی، مشتی، لگدی، کوفتی، چیزی...
هیچ خبری نیست و ظاهراً همه منتظر هستند تبلیغات یک هفتهای شروع شود تا به قول رفیق ما در آن یک هفته طلایی بترکانند!
احمد مسجد جامعی در یادداشت «دیانت اموی»:
در گفتارهای سیاسی معاصران شاهدیم که کسانی با استناد به گوشهای از وقایع کربلا، گفتار و رفتار خود را توجیه و دیگران را محکوم میکنند؛ در واقع، هر یک خود را نماد حسین، سیدالشهدا (ع) و طرف مقابل را همچون عمرسعد، ابنزیاد و یزید میدانند و در نهایت، از این رای برای دنیای خود بهره میبرند؛ در حالی که در سیره پیشینیان، مانند مرحوم مدرس، چنین رویکردی دیده نمیشود: او مراقب بود تا در نقد سیاسی رفتار رقبا، معانی و مفاهیم دینی به کار نبرد؛ حتی گفتهاند که وقتی کسی در نطق خود، از جایگاه نمایندگی در مجلس شورای ملی، از این دست سخنان بر زبان آورد، سید حسن مدرس که نماینده علمای برجسته نجف در مجلس شورای ملی و مدرس مدرسه سپهسالار هم بود، به او تذکر میداد که جای این سخنان نه خانه سپهسالار (کنایه از مجلس شورای ملی)، بلکه در کنار آنجا، مسجد و مدرسه سپهسالار است.
مسیح مهاجری مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی :
رابرت مالی مذاکراتی با بعضی افراد ایرانی داشته، به نحوی که مسایل داشت به جایی می رسید، که شاید حتی برخی از مقامات آمریکایی هم تا آن حد مطلع نبودند، اما تندروهای داخلی و کاسبان تحریم اطلاعات مربوط به مذاکرات را لو دادند، تا مذاکرات به جایی نرسد.
امیرعلی اکبری:
امیر علیاکبری، کشتیگیر فرنگی سابق تیم ملی ایران، که بعد از ماجرای دوپینگ، قید ماندن در این رشته را زد و راهی خارج از ایران شد تا در رشته MMA بتواند فعالیت کند، با حضور در برنامه «مهلا» انتقادات تندی را از تعدادی از مسئولین داشته است.
«مبارزه با فساد» را در ادبیات سیاسی ایران؛
مبارزه با فساد در دوره برخی مسئولان که با شعار مبارزه با فساد وارد دولت شدند، به فراخور نوع وابستگی افراد به جریانهای سیاسی انجام میشود. چه آنکه برای زمین زدن برخی افراد، اطلاعاتی از آنها در رسانهها افشا میشود که یا تحت بررسی محاکم قضایی است و یا اساسا به مقامات قضایی ارائه نشده و به مثابه اهرم فشار علیه آنها در رسانهها منتشر میشود که در هر دو صورت، جرم تلقی میشود.در شرایط فعلی حاکمیت یکدست دولت و مجلس، سکوت برخی مسئولان دولت در برابر ترک فعلها و فساد ها، به دلیل همسویی افراد در ظن فساد، آنها را در موضع تناقض با رفتار پیشین و دوگانگی رفتار و شعارها در مواجه با فساد قرار میدهد. موضوعی که اعتماد عمومی به دولت و مجلس را تضعیف و چشم انداز بی اعتمادی به نظام سیاسی را پیش روی آگاهان قرار میدهد.