سیلی به صورت مکرون:
بریژیت مکرون، همسر رئیسجمهور فرانسه، در جریان سفر به ویتنام هنگام پیاده شدن از هواپیما به صورت امانوئل مکرون سیلی زده است. هرچند هنوز دفتر ریاستجمهوری فرانسه این ماجرا را تأیید یا تکذیب نکرده، اما خبر بلافاصله به تیتر رسانهها گردیده و در فضای مجازی فراگیر شده است.یکی از این طنزها، چهره مکرون روی درب باشگاهی قرار داده شده و در زیر آن نوشته شده است که، آیا همسرتان شما را کتک میزند؟ در باشگاه ما در کلاسهای دفاع شخصی ثبت نام کنید.
ضرورت پاکسازی اتمسفر سیاسی ایران از جعلیات:
متاسفانه اتمسفر سیاسی کشور دچار انحرافات دانشی-اعتقادی-ارزشی شدیدی شده و نیازمند نوعی پاکسازی بنیادین است. پاکسازی که شاید از رسالت های مهم پام دوم انقلاب باشد. کسانی که مثلا سابقه جبهه و جنگ داشته اند و مشتی لابی سیاسی ، بجای سنگ زیرآسیاب شدن و دست گیری از جوانان این کشور برای ورود به عرصه مشارکت سیاسی-مدیریتی کشور،گویا جا خوش کرده و تمایلی به ترک میدان داری ها ندارند. دانش تخصصی عموما اندک ، مدعی بودن و عدم پاسخگویی به زمین و زمان، زندگی شعارگونه ، عدم درک واقعیات تغییر یافته در جامعه و حضور غیرقابل انکار نسل های جدید ، کمترین مشکلات این جماعت است. گاهی اوقات ارزو می کنیم، ایکاش بعضی از افراد در جبهه شهید می شدند. علم غیب نداریم، اما ممکن بود آخرت بهتری را تجربه می کردند. صحبت های فرمانده سپاه فومن درخصوص بازسازی آتش جهنم واقعی، کاظم صدیقی و محسن رضایی درخصوص طوفان در مشهد همزمان با شهادت مرحوم رئیسی و انطباق هشت کشته حادثه با جایگاه امام هشتم و ...، در فضای مجازی حاشیه ساز شده و روزنامه جمهوری اسلامی اقدام به انتقاد شدید از این نوع رفتارها کرده است.
رونمایی از کتاب «در معیت پرزیدنت»:
نشست رونمایی و بررسی کتاب «در معیت پرزیدنت» در نمایشگاه کتاب با حضور حسام الدین آشنا، صادق زیباکلام، رضا امیرخانی و سیدعبدالجواد موسوی برگزار شد. این کتاب توسط انتشارات خبر امروز منتشر شده که شامل همراهی نویسنده(سید عبدالجواد موسوی) در سفر دکتر حسن روحانی به شهرهای استان های خوزستان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان است.
سارا شاد :
صفت زشت تملق و چاپلوسی از آفات رفتاری شدیدا آسیب زننده بوده که دارای ریشه های چندگانه فرهنگی و سیاسی و شخصیتی است. ضعف شخصیت فردی( تملق شونده و تملق گو) ، منفعت طلبی و خودخواهی جامعه ستیزانه ، ضعف ساخت ها و ساختارهای سیاسی و تمرکز بیش از اندازه قدرت، زمینه را برای توسعه و تقویت این صفت زشت ، فراهم می کند. انسان متملق نه تنها به خودش بلکه به طرف مقابل و از همه بدتر به یک جامعه با توجیه رفتار مثلا مودبانه و شایسته، خیانت می کند. در جامعه سالم، نظام های تربیتی، فرهنگی، سیاسی-مدیریتی ، بشدت با این پدیده برخورد نموده و سعی در اصلاح امور می کنند. اما در جوامع آسیب دیده و تحت فشار، نظام های فرهنگی و تربیتی ، کم توجه به این آسیب بوده و تلقی زرنگ بازی از آن دارند. نظامات مدیریتی- سیاسی هم ف این نقیصه و رذیله اخلاقی را تعبیر به همراهی و وفاداری می کنند. توضیحات و قلم شیوای سارا شاد با ذکر مثالی از دوره قاجار، به خوبی به این مهم پرداخته است.
ادعای راه افتادن تجارت در حوزه سیاسی ایران:
جلیلی در رابطه با علت مخالفت خود در مناظره با بیژن نامدار زنگنه وزیر اسبق نفت که راجع به آن سوال پرسیدند، بیان کرد: در بسیاری از مناظرهها و جلسات پرسش و پاسخ شرکت میکنم. وی ادامه داد:، اما برخی از مباحث فرصت بسیاری میخواهد و در یکی دو ساعت جمع نمیشود. سعید جلیلی در ادامه سلسله جلسات حکمت سیاسی اسلام در قرآن که در حوزه هنری برگزار شد، گفت در چند دهه اخیر مفهوم تجارت به سایر موارد مانند سیاست تسری یافته است و بازاریابی سیاسی بسیار مطرح است و گفتهاند که همان قواعد جاری در تجارت در عرصه اقتصادی در فضای سیاسی هم قابل استفاده است. جلیلی در پاسخ به این پرسش که یکی از تجارتهای خسارت بار قرارداد کرسنت بوده است و برخی رسانهها شما را مقصر میدانستند و موضع شما چیست، بیان کرد: اینکه مباحث قرآن را و امتداد آنها را پیگیری میکنیم این است که به اصطلاح در همه موارد این مسائل مصداق دارد، خبرنگار نروژی در رابطه با فسادهای این قرارداد مواردی را مطرح کرده بود، صحبت ما این است که نباید اجازه دهیم حقوق بیت المال تضعیف شود. لازم به توضیح است که، دور جدید از سلسله جلسات سعید جلیلی نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با موضوع حکمت سیاسی اسلام در قرآن از عصر سهشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ در سالن سوره حوزه هنری در حال برگزاری است.
اندیشه مصباح در آینه عباس عبدی:
جمهوری اسلامی وفق قانون اساسی بر سه رکن جمهوریت مبتنی بر قانون اساسی، اسلامیت مبتنی بر دین مبین اسلام و انقلابی گری مبتنی بر آرای امامین انقلاب قرار دارد. اما نحله های فکری چون مصباح یزدی، تمایل چندانی به برقراری تعادل بین این سه رکن نداشته و قائل به اولویت رکن انقلابی گری، اسلامیت بر رکن جمهوریت بودند. برخی از افراد در این نحله فکری، کار را به حدی به انحراف کشیدند که حتی هیچ جایگاه مستقلی برای رای مردم و جمهوریت قائل نبودند. عباس عبدی در این خصوص معتقد است که حکومت به ویژه از نوع جمهوری که مقید به ایران و در خدمت آن باشد برای این نحله فکری تندرو بیمعناست. به همین علت هشدار میدهند: «مراقب باشیم کسانی که اولویتشان ایرانی بودن است، سرکار نیایند.» . واژه شهروندان و مردم ایران برای ایشان نامفهوم است. آنچه معنا دارد، انسان مومن و مسلمان با معیارهای بسیار محدود خودشان است.
نقد عباس عبدی به نظریه ولایتفقیه مصباحیزدی؛
عباس عبدی نوشت: این گزاره که «مشروعیت حکومت هیچگاه مشروط به رای انسانها نبوده، بلکه امری الهی و با نصب او بوده است.» یعنی طی هزاران سال و در دهها و صدها کشور که هزاران حکومت داشتهاند فقط مجموعا در چند سال محدود، حکومتی مشروعیت داشته و بقیه غیرمشروع بودهاند؟ به نظرتان نمیآید که این نوعی تعریض به خواست و اراده خداست که این بشر را خلق کرده که همواره تحت حکومت افراد نامشروع باشد؟
علی لاریجانی درباره قانون حجاب:
علی لاریجانی گفت: مساله حجاب بیش از آنکه نیاز به قانون داشته باشد احتیاج به قانع کردن دارد. او گفت: شما وقتی قانون می نویسید باید قدرت قانع کردن مردم جامعه را داشته باشید. یعنی اگر شما قانونی نوشتید که نتوانستید جامعه را قانع کنید، فقط روی کاغذ قانون است. من فکر می کنم مساله حجاب بیش از آنکه نیاز به قانون داشته باشد احتیاج به قانع کردن داریم. یعنی از رسانه های باید استفاده کرد و به مردم توضیح داد. یعنی راه حل فرهنگی دارد.
پیگیری امور از استاندارها:
یکی از فعالیتهای اساسی تشکلهای مردمی و نهادهای تخصصی خارج دولت، مطالبه گری، جهت دهی و نظارت غیرمستقیم بر فعالیت استاندارها میباشد. بر این قاعده و به منظور تسریع در دسترسی شهروندان به پیگیری مطالبات خود از استاندارها، اسامی، تلفن و نمابر استانداران دولت چهاردهم (۳۱ استان)، در ادامه متن آورده شده است. لازم به توضیح است که تا زمان انتشار خبر حاضر، وضعیت استانداران در ۲۳ استان، تعیین و نهایی شده است.
ترانه خوانی سفرا در ایران:
ترانه خوانی سفرا در ایران سابقه چندین ساله دارد و نوعی بهره گیری از هنر برای توسعه دیپلماسی قلمداد میشود. اهداف پشت پرده این نوع ترانه خوانی میتواند در طیفی از مردمی سازی روابط سیاسی و عمیقتر کردن ان تا صدایی اپوزیسیون، متفاوت باشد. در چند سال گذشته، شاهد ترانه خوانی سفیر انگلیس در تهران، سفیر آلمان در تهران و مواردی همانند بوده ایم. اجرای ترانه معروف «پرسون پرسون» از سوی سفیر کره جنوبی که با تنظیمی ارکسترال در حال اجراست، واکنشهای فراوانی را در پی داشت. به مناسبت شصت و دومین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک ایران و کره جنوبی - آقای کیم جون پیو سفیر کره جنوبی در تهران ترانه «پرسون پرسون» را همراه ارکستر خوانده و به صورت رسمی منتشر شده است قابل توجه است که ترانه «پرسون پرسون» یکی از بهترین آثار دلکش عصمت بابلی (دلکش) که به قلم اصغر واقدی نوشته شده و آهنگ آن را ناصر زرآبادی ساخته شده و در دهه ۴۰ توسط وی خوانده شده بود.
تنبیه با مسدودکردن سیمکارت :
در چند ماه اخیر مواردی از قطع و مسدودشدن سیمکارت خبرنگاران و فعالان سیاسی وجود داشته که با پیگیری آنها مشخص شده این محدودیت توسط برخی نهادها انجام شده است. موضوعی که بر اساس گفتههای پیام درفشان، وکیل حقوقبشری، پیش از این هم در پروندههای مشابه چنین محدودیتی وجود داشته است. همچنین شهلا اروجی این شکل مجازات را برخلاف قوانین موجود میداند و تأکید دارد که چنین مجازاتی در قوانین ما پیشبینی نشده است و حتی بهعنوان مجازات تکمیلی و تبعی هم قابل اعمال نیست.
تکرار گاف انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری:
از سال ۱۳۹۲ و در زمان انتخابات ریاست جمهوری یازدهم شاهد این موضوع بودیم که افکار عمومی درباره انعکاس اشتباه عکس کوه فوجی یاما ژاپن بجای کوه دماوند، از خود واکنش نشان داد. چرا که دماوند نشانگانی از اقتدار ملی ایران محسوب میشود. با وجود تمامی تاکیدات بر اصلاح این اشتباه رایج در جامعه، متاسفانه مشاهده میشود که در اولین نشست خبری رئیس جمهور با اصحاب رسانه، تصویر کوهی شبیه کوه فوجی یاما بجای کوه دماوند در پشت سر رئیس جمهور منعکس شده است.
روح الامین سعیدی:
کتاب فرانظریه اسلامی سیاست جهانی به قلم روحالامین سعیدی عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) توسط نشر پایا روانه بازار کتاب شد.فرانظریه اسلامی سیاست جهانی حاصل چهار سال پژوهش و نگارش از ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ است که به عقیده نگارنده میتواند بهعنوان پیشدرآمد و پشتوانه پردازش یک نظریه اسلامی در عرصه روابط بینالملل یا سیاست جهانی مورد استفاده قرار گیرد.
نامه منصوری به روح الله بیات :
مطلبی با سربرگ ستاد انتخاباتی جلیلی و ادعای مکاتبه بین محسن منصوری با روح الله بیات (مسئول سامان دهی ستادهای انتخاباتی آقای جلیلی) با موضوع تعیین جانشینی رهبری (بخشی از مطالب نامه)، در فضای مجازی منتشر شده است. از طرف دیگر، «احمد خاتمی» عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، مطلب منتشرشده در نامه منتسب و با سربرگ ستاد انتخاباتی یکی از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری را تکذیب کرد. علاوه بر این وحید حقانیان بیان داشت که دیدار ظریف با رهبری و تاکیدات ایشان صحت ندارد، هدف از این لجن پراکنیها و انتشار اخبار کذب صرفا جنگ روانی است.
تداوم ابهامات در انگیزه و علل درگیری:
چندی قبل در فضای مجازی شاهد انتشار کلیپی بودیم که در آن در شهرستان اسکو، یک مرد جلوی چشمان دو فرزند و همسرش مورد حمله و ضرب و شتم و صدمه با شوکر قرار گرفته بود. در پشت خودروی این فرد پوستری از پزشکیان نصب بود و این امر حاشیه ها و سوالات زیادی را در افکار عمومی ایجاد نموده است. خبر می رسد که دو فرد ضارب و وکیل تبریزی شناسایی و بازجویی گردیده و ضاربین بازداشت شده اند. بعد از وقوع این ماجرا ، شاهد دلجویی پزشکیان از وکیل صدمه دیده و ارسال پیام توسط پرویز پرستویی در این خصوص هستیم. لازم به توضیح است که دو فرد مورد اشاره وابستگی به ستاد انتخاباتی خاصی نداشته و گویا جزو لباس شخصی ها و ضابطین بوده اند، با این وجود، ابهام درباره علل درگیری و غیرشفاف بودن اخبار مبادله شده برای افکار عمومی، پابرجاست.برخی از افراد، متاسفانه با وجود تمامی کم اطلاعی ها، قصد جهت دهی به رویداد زشت اتفاق افتاده را به سمت و سوی خاص و سواستفاده از احساسات عمومی را داشتند که با اخطار نهادی مشخص مواجه شدند. شفاف سازی رسانه ها، تا حد زیادی از التهاب موضوع کاسته است.
رضا داوری اردکانی:
جهان توسعه نیافته در حقیقت گرچه نام جهان دارد از قوام تاریخی بی بهره است یا بهره کافی ندارد. جهان متجدد به صورتی که در اروپای غربی و آمریکای شمالی تحقق پذیرفته، توسعه یافته نامیده میشود، اما جهان قدیم را نمیتوان توسعه نیافته خواند و کسی نگفته و نمیتواند بگوید که مثلا هخامنشیان یا ساسانیان توسعه نیافته بودند، اما اکنون بسیاری از کشورهای جهان که بعضی از آنها سابقه تاریخی هم دارند در ذیل نام توسعه نیافته یا در حال توسعه قرار دارند پس توسعه نیافتگی امری است که اخیرا عارض چین و هند و ایران و مصر و ... شده است. اگر این کشور همان بودند که در گذشته تاریخی بودند به آنها توسعه نیافته گفته نمیشد، اما چه شده که آنها را توسعه نیافته میخوانند؟ این کشورها چیزی که سابقا بوده اند نیستند و در عین حال، به مرحله توسعه هم نرسیده اند پس در واقع نه تعلق درست به گذشته تاریخی خود دارند و نه به مراحل پیشرفتی که در جهان توسعه یافته تحقق یافته رسیده اند. این کشورها میخواهند در پی جهان توسعه یافته بروند و به مزایایی که آنها در زندگی، علم و تکنولوژی دارند دست یابند. مشکل این است که خواستن اگر به معنی هوس داشتن باشد توانستن نیست و صاحب هوس را به مقصود نمیرساند. جهان متجدد با خرد و فرهنگ خاص به مراحل توسعه رسیده و کشورهای دیگر به صرف آموختن علوم جدید و تقلید از رسوم تجدد به مقصد و مقصودی که دارند نمیرسند. جهان توسعه نیافته یا در حال توسعه مخصوصا از آن جهت کارش دشوار است که باید اجزاء یک سیستم و نظم به هم پیوسته تاریخی را جداجدا اخذ کند و هر یک را در جای خود قرار دهد و میان آنها اتصال و پیوستگی بومی خودش را به وجود آورد.
آیا این ماجرا واقعیت دارد؟
جو سیاسی کشور بنا بر دلایلی معلوم ملتهب است و در این فضا تا جای ممکن باید از التهاب های جدید پرهیز کرد. خبر می رسد که یک دیپلمات طالبان ، عکاس ایرانی را به داخل کنسولگری افغانستان در مشهد کشانده و او را در آنجا شکنجه کرده است . روزنامه جمهوری اسلامی در مطلب خود از دیپلماتی افغانستانی به نام «سلیم» [مشهور به دکتر سلیم] نام برده که یک عکاس ایرانی را به داخل کنسولگری افغانستان در مشهد کشانده و در آنجا شکنجه کرده است و ... . اولا از وزارت امور خارجه درخواست می کنیم که درخصوص صحت این خبر اطلاع رسانی واقعی و شفاف داشته باشند و توضیحات کافی را ارایه دهند. ثانیا به عاملان این نوع برخوردها هشدار می دهیم که پا از گلیم خودشان درازتر نکنند، متوجه باشند که ما مار را در لانه اش به بند می کشیم. سربسته و جهت عبرت عرض شد.
اخراج خبرنگاران ایرانی از عربستان:
دولت عربستان ۶ نفر از اعضای گروه رسانهای بعثه ایران در مدینه منوره را از عربستان اخراج کرد. این گروه رسانهای شامل ۶ خبرنگار و مستندساز، سهشنبه هفته پیش در حال ضبط تلاوت قرآن کریم در مسجدالنبی دستگیر و پس از چند ساعت بازجویی و بدون اعلام دلیل به بازداشتگاه پلیس مرکزی مدینه منتقل شدند. پلیس سعودی، دو روز بعد، دو خبرنگار شامل خبرنگار شبکه «العالم» و خبرنگار «خبرگزاری صداوسیما» را هنگام پیاده شدن از خودرو برای حضور در مراسم دعای کمیل، در هتل محل اقامت زائران ایرانی، دستگیر و به بازداشتگاه منتقل کرد. پلیس عربستان همان روز، یک مستندساز رادیویی را نیز از هتل محل اقامت در مدینه احضار و بازداشت کرد. این افراد سرانجام شامگاه سهشنبه «هشتم خرداد ماه ۱۴۰۳»، بدون انجام اعمال حج، از عربستان اخراج شدند. اخراج خبرنگاران صداوسیما و اعضای گروه رسانهای «بعثه» ایران از عربستان سعودی در حالی اتفاق افتاده است که پیگیریهای پرحجم وزارت امور خارجه و نمایندگی، ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی و سفیر ایران در عربستان، برای آزادی این افراد در جریان بوده است. اعضای این گروه شامل آقایان «سید سلیم غفوری»، «شفیع شعله کار»، «سید مهدی مویدی»، «مهدی امیری»، «پوریا سلیمان زاده» و «علیرضا تابان»، شامگاه سهشنبه «هشتم خرداد ماه ۱۴۰۳»، با تصمیم دولت عربستان سعودی، با یک پرواز غیرایرانی، به دوبی منتقل شدند و صبح روز «چهارشنبه، نهم خرداد ماه ۱۴۰۳»، با یک پرواز ایرانی به تهران بازگشتند.
مهدی دونده، فرماندار نیشابور:
مهدی دونده فرماندار نیشابور مدعی شده است که فردی که در نیشابور با امام زمان مرتبط است، در شب سانحه سقوط بالگرد حامل رییس جمهور و همراهانش، امام غائب را در قالب مثلثی دیده که یک ضلع مثلث محل استقرار امام عصر (عج)، ضلع دیگر، محل سقوط بالگرد و ضلع دیگر آن حرم امام هشتم (ع) بوده است. دونده با بیان این که امام جمعه نیشابور این فرد را میشناسد، ابراز امیدواری کرد که به زودی به اتفاق یعقوبی (امام جمعه) با این فرد بیشتر گفتگو کند و .... جای دارد از مسئولان امنیتی کشور تقاضا گردد، برای رعایت پارهای از مصالح، از طرح چنین مسائلی در فضای عمومی کشور ممانعت بعمل آورند.
تاوان دوزاری:
با توجه به رنگ پیراهن سفید احمدی نژاد در افتتاحیه ششمین دوره انتخابات خبرگان، آمنه سادات ذبیح پور ، در توئیتی از این حرکت احمدی نژاد بیان انزجار نمود و او را دوزاری نامید. بعد از این حرکت ،حسینی وکیل احمدی نژاد اقدام به ادعای روابط غیراخلاقی و افشاگری در خصوص ارتباط آمنه السادات رفیع پور با یک عکاس در سفر نیویورک نمود. آمنه سادات توئیت خود را پاک کرد و آقای حسینی نیز همین کار را نمود. شعار سال برخلاف نمایلات حرفه ای خود و با وجود نظرداشت به تحفظات زندگی شخصی، قصد ورود به این خبر غیرقابل راست آزمایی را نداشته ولی بدلیل اهمیت و شدت اثرگذاری ها در جامعه سیاسیون ایرانی، اقدام به ارایه گزارش نموده است. مجددا تاکید می گردد که انعکاس این گزارش در معنای تائید ادعاها نیست. برخی از منتقدین با وقوع این رویداد مجددا اشاره به قدرت اسناد امنیتی احمدی نژاد داشته اند. برخی از تحلیل گران هم بیان کرده اند که باید منتظر واکنش های خانم ذبیح پور در پیگیری حقوقی ادعاها شد.