پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
pic
اشکال بزرگ صنعت برق ناترازی اقتصادی است + آقای علی آبادی ،اگر دچار ضعف در فهم راهبردی الگوی توسعه هستی به ما ربطی ندارد،برای جیب مردم نقشه نکش
عباس علی آبادی، در مراسم تکریم و معارفه معاون وزیر و رئیس سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری برق ایران ضمن تشکر از زحمات سه ساله محمود کمانی و همکارانش در این سازمان گفت اشکال بزرگ صنعت برق کشور ناترازی اقتصادی بوده و انرژی‌های تجدیدپذیر یکی از روش‌های مطمئن برای جبران ناترازی برق است. همین دو عبارت بیان شده توسط وزیر گویای بسیاری از واقعیات است. اگر برای تعارف بوده که هیچ، اما اگر بعنوان باورداشت برنامه‌ای، بیان شده باشد، مطمئنا نباید تردیدی در ضعف فهم ایشان نسبت به الگو‌های توسعه‌ای داشت. کشوری که درامد‌ها با مکانیزم‌های گوناگون تحت کنترل قرار می‌گیرد، بالغ بر ۸۰ درصد اقتصاد دولتی بوده و یا در اختیار خصولتی‌های بعضا بی شناسنامه و بدشناسنامه است، صحبت از ناترازی اقتصادی چه معنایی دارد؟ در کشوری که عامل اصلی کسری بودجه، پرداختی‌های صورت گرفته به کارمندان دولت است (بالغ بر ۸۰ درصد بودجه دستگاه‌های اجرایی، صرف حقوق و دستمزد می‌شود) و این کسری بوجه، مسبب تورم و کاهش ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم می‌شود، صحبت از ناترازی اقتصادی چه معنایی دارد؟ جناب علی آبادی عزیز، مشفقانه هشدار می‌دهیم که من بعد با دقت بیشتری مراقب بیانات خود باشید. عامل اصلی ناترازی در صنعت برق، وضعیت اسف بار بهره وری خنده دار حدود ۳۰ تا ۳۵ درصدی صنعت، تعارض بالای منافع حاکم بر صنعت، ضعف در سرمایه گذاری‌ها روی صنعت برق، پا پس کشیدن مدیران بابا برقی از بحث استاندارد سازی لوازم مصرف کننده برق (مثلا در مصرف خانگی، بحث الکتروموتور کولر‌های آبی)، کم توجهی شدید و تخلفات وزارت نیرو در برابر نیروگاه‌های کوچک و فعالان بخش خصوصی و مواردی همانند است. مجددا بشکل مشفقانه تذکر می‌دهیم که مراقب صحبت‌های عمومی خودتان باشید.
آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده شرکت کروز: درخواست نظر از هیات ۳ نفره کارشناسی توسط قاضی صلواتی
قاضی صلواتی: پرونده کروز دارای ۲۱۸ صفحه کیفرخواست است که از دادسرای ناحیه ۳۲ اقتصادی صادر شده و دارای پرونده ۶۶ جلد و ۱۸ متهم دارد که ۷ نفر از متهمان کارمندان گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) هستند. در حال حاضر هیات ۳ نفره کارشناسی شامل یک کارشناس رسمی در رشته امور گمرکی، یک کارشناس رسمی در رشته اقتصاد و بازرگانی، یک کارشناس در رشته حسابرسی و حسابداری برای بررسی پرونده شرکت کروز تشکیل شده است. وی در پاسخ به سوالی در رابطه با علت طولانی شده روند رسیدگی به این پرونده بیان کرد: پس از اتمام جلسات دادگاه به دلیل اینکه متهم ردیف اول پرونده (حمید کشاورز توچایی) مکرراً تقاضای کارشناسی پرونده را به دادگاه ارائه داده بود و همچنین اختلاف نظری که بین ضابط و دادگاه در رابطه با این پرونده وجود داشت، دادگاه تصمیم گرفت که موضوع اتهامات را به هیئت کارشناسی محول و ارجاع دهد.
ماجرای عزل افقهی از مدیرعاملی تاپیکو چیست؟ + آیا فسادستیزی هزینه دارد؟
روز ۲۵ شهریور خبر عزل بابک افقهی از مدیرعاملی تاپیکو رسانه‌ای شد! عزلی که تنها چند روز پس از مجمع تاپیکو و روشنگری‌هایی که او درباره ستاره خلیج فارس در این مجمع انجام داد اتفاق افتاد! ماجرا چیست؟ طرف دوم ماجرا (حامیان نوروزی) مدعی هستند که عمر ۱۱ ماهه مدیریتی بابک افقهی در تاپیکو، به دلیل حواشی و ضعف مدیریتی به پایان رسید و با تصمیم نوروزی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا)، وی از عضویت هیئت مدیره و مدیرعاملی شرکت سرمایه‌گذاری نفت، گاز و پتروشیمی تأمین برکنار شد. تاپیکو با سرمایه ۱۰.۱ هزار میلیارد تومانی در بازار دوم معاملات بورس حضور داشته و شستا مالکیت بیش از ۶۶.۷ درصد را در اختیار دارد. بابک افقهی در مجمع بیان کرده بود که بنده وقتی وارد هیئت مدیره اش شدم متوجه شدم چه اتفاقاتی دارد می‌افتد و چه عدم النفع‌هایی متوجه ما می‌شود... ما ساکت ننشستیم و هر روز که به نفت ستاره وارد شدیم میگن افقهی از تاپیکو می‌رود... افقهی فلان است و...، چون وارد حیاط خلوتی شدیم و اتفاقاتی در آنجا می‌افتد که ما مصمم هستیم این مسیر را ادامه دهیم و تا تهش خواهم رفت که این ۴۹ درصد از دارائی را از حیاط خلوت بقیه خارج کنم... چه اتفاقی آنجا می‌افتد چرا که ما بزرگترین پالایشگاه میعانات نفتی جهان هستیم و داریم بخش قابل توجهی از بنزین کشور را تولید می‌کنیم و پول بنزین را به ما نمی‌دهند، در بقیه محصولات خوراک‌ها رو نمی‌دهند، چرا دیسکانت نمی‌دهند؟
چه کسی می‌تواند ۲۵ میلیون لیتر بنزین قاچاق می‌کند؟! عدم امکان قاچاق ۲۵ میلیون لیتری بنزین در سطح خرد
رضا نواز سخنگوی صنف جایگاه‌داران، در جدیدترین اظهارات خود با اشاره به موضوع رسانه‌ای شدن کشف ۲۰۰۰ سوخت قاچاق مدعی شد که امکان ندارد ۲۵ میلیون لیتر قاچاق بنزین به صورت خرد یا از جایگاه‌ها باشد.طرح «بنزین به نفر» به‌عنوان راه‌حلی جامع برای رفع ناترازی بنزین در کشور، نه‌تنها از منظر اقتصادی بلکه از نظر اجتماعی و زیست‌محیطی نیز برتری‌های چشمگیری نسبت به سایر راه‌حل‌ها دارد. این طرح نه‌تنها مسئله قیمت‌گذاری بنزین را به‌طور ساختاری حل می‌کند، بلکه از تکرار بحران‌های امنیتی و اجتماعی که ناشی از افزایش‌های ناگهانی قیمت بنزین است، جلوگیری می‌کند.
خبر دادن طالبان، از آغاز پروژه خط لوله گاز تاپی(ترکمنستان-افغانستان-پاکستان) + سرنوشت نامعلوم خط لوله آی پی ( ایران- پاکستان)
اینکه اجازه بدهیم هر وکیل و وزیری در دوره صدارت و وکالت خود هر نیشکری بخورد و در انتها با انواع توجیه گری پاسخگویی را کنار نهاده و سکوت اختیار کند، سنگ روی سنگ توسعه بند نمی‌شود. از جواد اوجی وزیر سابق نفت می‌پرسیم که چقدر درباره خط تاپی و آی پی هشدار دادیم؟ خجالت نمی‌کشید که آنقدر ویترین چینی مدیریتی نمودید و به اشکال ناشایست و زشت، وعده‌های گل درشت هاب گازی داده و موقعیت‌های راهبردی کشور را نابود کردید؟ ما به دادگاه عدل الهی کاری نداریم و دخالت در امور امر مطلق نمی‌کنیم، ما همین جا شما را به پاسخگویی وادار خواهیم کرد. چقدر در عرض سه سال حقوق رو فیشی و پشت فیشی گرفتی جناب جواد اوجی؟ چقدر کشور را بدلیل شهوت کسب قدرت با سطح صلاحیت غیرکافی (تاکیدا عرض می‌گردد غیرکافی و آمادگی مناظره دانشگاهی یا در رسانه ملی با شما را داریم) به عقب راندید؟ جناب زنگنه، همین سوالات و شرایط را با اندکی تغییر از شما هم داریم. اطلاع یافتیم که طالبان از آغاز «پروژه مهم» خط لوله تاپی که گاز را از ترکمنستان به کشور‌های افغانستان، پاکستان و هند انتقال می‌دهد، خبر داده است.
احتمال افزایش ناترازی برق به ۲۴ هزار مگاوات لزوم تدابیر جدی برای صنعت برق
حمیدرضا صالحی رئیس هیات مدیره فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران بیان داشت که امسال ناترازی ۱۹ هزار مگاوات بود، اما ممکن است این عدد به ۲۴ هزار مگاوات افزایش یابد و لازم است برای گذر از این شرایط تدابیر لازم اندیشیده شود. نباید روی تصمیمات اشتباهی که در گذشته اتخاذ شده پافشاری شود، باید در زمان کوتاه راهکار‌های گذشته را تغییر دهیم و به دنبال راه‌حل‌های جدید باشیم. به گفته صالحی با وجود این شرایط بازهم می‌توان بخشی از ناترازی برق را از طریق انرژی خورشیدی برطرف کرد، علاوه بر این باید به فکر توسعه نیروگاه‌های حرارتی و ارتقای راندمان آن‌ها باشیم؛ درحال حاضر ۶۳ درصد از نیروگاه‌های حرارتی در اختیار بخش غیر دولتی است، ارزیابی می‌شود که اگر صنایع بزرگ کشور از طریق بورس انرژی و داشتن قرارداد با صاحبان نیروگاه‌های غیردولتی نیاز برق خود را برطرف کنند، منابع بزرگی ایجاد و جذب سرمایه گذاری می‌شود که می‌توان از آن در نیروگاه‌سازی و کاهش ناترازی فعلی به‌کار گرفت. پایگاه تحلیلی خبری شعار سال: چقدر در دو سال پایانی دولت روحانی و سه سال دولت رئیسی به برخی از کله‌های پوک مدیریتی راهکار دادیم و اجرایی نشد؟ حیف عمر که به پای جماعت احمق ریخته می‌شود. اگر نبود عرق و تعهد به منافع ملی و الزام برای تلاش منجر به ابادانی کشور، ترجیح می‌دادیم به سگ نگاه کنیم و به برخی چهره‌های واجب الکفاره نگاه نیندازیم. لطفا عقبه تلاش‌های صورت گرفته توسط پایگاه تحلیلی خبری شعار سال در پنج سال اخیر را در این پایگاه خبری جستجو نموده و قضاوت کنید.
عاقبت طرح صیانت و خدمات رسانی نیم بند اپراتورهای اینترنت داخلی؟
نصب استارلینک در پشت بام خانه های تهران! + هان ای دل عبرت بین
بار‌ها در خصوص عواقب طرح صیانت هشدار داده و مشفقانه تشریح کرده بودیم که چه بر سر منافع ملی می‌آید. اما گوشی نخواست بشنود. بار‌ها در خصوص سو استفاده و بهره کشی استثمارگونه اپراتور‌های اینترنتی کشور گلایه کردیم و صدا‌ها به یک ور اپراتور‌ها هم نبود و.. اما یادمان رفت که سنت الهی، هم می‌تواند در جریان باشد. تمایلی به خدای ناکرده تضعیف منافع ملی مان و تضعیف صنایع و شرکت‌های داخلی نداریم، اما آنچه که آقایان ارایه می‌کردند، خدمات رسانی نبود، شاید در قیاسی مع الفارق، نوعی خدمات رسانی منت دار کثیف بود. خبر می‌رسد در حالی که اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در سراسر جهان به سرعت در حال گسترش است، ورود این فناوری به ایران با استقبال مواجه شده است. محدودیت‌های گسترده اینترنت و فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی، همراه با تحریم‌های تکنولوژیک، کاربران ایرانی را به استفاده از راه‌حل‌های جایگزین سوق داده است. آیا نمی‌شد با افزایش نظارت‌ها و اندکی ارتقا انصاف، جلوی پیامد‌های نامطلوب ورود فناوری هار را گرفت؟
زیان انباشته ۲۴۰ هزار میلیاردی ایران خودرو و سایپا معادل تاسیس دو کارخانه پیشرفته!
سعید مدنی مدیرعامل سابق سایپا مدعی شده است که زیان انباشته ۲۴۰ هزار میلیارد تومانی، کاهش تیراژ و عقب ماندن از چشم انداز تولید ۲ خودروساز بزرگ از نتایج قیمت گذاری دستوری است. با این زیان انباشته می‌توان ۲ کارخانه بزرگ و پیشرفته تولید خودرو راه اندازی کرد. اگر دولت قصد پرداخت یارانه به مصرف‌کننده و ثابت نگهداشتن قیمت‌ها را دارد، باید مابه تفاوت قیمت تمام شده و حاشیه سود منطقی را به خودروساز پرداخت کند. سعید مدنی تمرکز صحبت هایش را بر هزینه تحمیلی بر خودروساز‌ها قرار داد، اما نگفت که وضعیت بهره وری در صنعت خودرو چقدر است و خط تولیدی را که می‌توان با ۴۰۰ کارگر گرداند چرا باید ۲۵۰۰ استخدامی داشته باشد؟ سعید مدنی از زد و بند‌ها در چرخه تامین کالا و لجستیک و سیستم پشتیبانی در دو خودرو ساز حرفی نزده است؟ سعید مدنی نگفته که چرا باید تولید خودرو در ایران به این حد انحصاری باشد؟ چرا تعرفه واردات اینقدر گران است؟ چرا قطعات خودروی داخلی باید از چین وارد شود؟ چرا خودرو ساز باید پسته فروش شود و وارداتچی گردد؟ چرا رسیدگی به شکایت مردم در حد صفر است؟ چرا تقریبا عین مشتریان دو خودرو ساز داخلی از کیفیت تولید ناراضی هستند؟ چرا باید ۷ درصد کل تولید ناخالص داخلی صرف هزینه تصادفات و معلولیت شود؟ چرا باید معادل پنج سال اضافه مصرف سوخت خودروی داخلی معادل واردات رایگان یک دستگاه خودروی خارجی شود. سعید جان، نوش جانت (خودت می‌دونی چی گفتیم)، اما حداقل آزاده باش.
اعلام آمادگی ایران برای ساخت ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در عراق + فرار به جلو برای پروژه یابی داخلی یا راهبردی جهت توسعه فناوری محور؟
بهمن عبداللهی در نشست هم‌اندیشی و همکاری اتاق تعاون ایران و هیأت‌های تجاری عراق بیان داشت که باتوجه به درخواست و دعوت طرف عراقی برای بهره‌مندی از توانمندی‌های تعاونی‌های مسکن ایران و ساخت مسکن انبوه و ارزان‌قیمت در عراق آمادگی در این زمینه وجود دارد.رئیس هیأت تجاری عراق در این نشست بیان داشت که هزینه ساخت‌وساز و شهرک‌سازی در عراق بسیار بالا رفته است و همین امر سبب شده اقشار ضعیف و کم‌درآمد توانایی خرید مسکن را نداشته باشند. ما قصد داریم با همکاری اتاق تعاون ایران و با بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های تعاونی مسکن ایران بتوانیم هزینه ساخت‌وساز در عراق را کاهش دهیم و درعین‌حال بتوانیم سرعت ساخت مسکن را بالا ببریم. هدف ما برای تحقق این امر استفاده از خانه‌های پیش‌ساخته مشابه تجربه ایران است.
ایران به آرزوی گازی خود نزدیک شد  + باشعه تو اینجوری فکر کن
عوام زدگی و شعار گرایی متاسفانه تبدیل به بخش غیرقابل انکار از منظومه مدیریتی کشور شده است . عدم تعریف قوانین تنبیهی و بنوعی ضعف نظام نظارتی، بر تشدید این سنت نادرست افزوده است. وقتی از منظومه گازی و هاب گازی حرف می‌زنیم باید به بحث سرمایه گذاری روی استخراج، گاز رسانی در سطح ملی (صنعتی و خانگی)، صادرات گاز، تنوع بخشی به محصولات و خروجی‌های صنعت گاز، حضور در کلیه طرح‌های مرتبط با گاز در سطح منطقه، گاز و تحریم ها، گاز و امنیت ملی و ... توجه داشته باشیم. سوال اینجاست که آیا با یک پیمان نامه مشترک، ما به آرزوی گازی خودمان نزدیک شده ایم؟ حیف که رسانه مقید به چارچوب است. مطمئن هستیم که افزایش مطالبه گری و نقد گزارشات و عملکرد‌ها توسط رسانه‌های تخصصی، فضا را برای بهبود عملکرد و ارتقا وظیفه مندی مدیران در دستگا ههای اجرایی فراهم می‌کند. کشور نیازمند هاب گازی بوده و اراده ملی بر تحقق آن تعلق گرفته است، لذا اجازه نمی‌دهیم که هر حرکتی را به اسم هاب گازی پنداشته و مانور تبلیغاتی روی آن صورت گیرد. قابل توجه عزیزان ما در شرکت ملی گاز، وزارت نفت، وزارت امور خارجه.
امید فلاح مدیر ابَر پروژه روی خاورمیانه :
معدن سرب و روی و باریت مهدی آباد یزد، در آستانه بهره برداری
ابَر پروژه فرآوری روی ایران، این روز‌ها در حال برداشتن گام‌های نهایی در جهت راه اندازی رسمی است. کارخانه‌ای که بر اساس میزان تولید در فاز نخست؛ لقب بزرگ‌ترین در ایران و خاورمیانه را به خود اختصاص داده است. معدن سرب و روی و باریت مهدی آباد در استان یزد (زیرمجموعه ایمیدرو)، با دارا بودن بیش از ۷۰۰ میلیون تن ذخیره زمین شناسی سرب و روی و حدود ۱۷۰ میلیون تن ذخیره قابل استخراج، دومین ذخیره جهان محسوب می‌شود و با این پشتوانه توانسته بزرگ‌ترین پروژه تولید کنسانتره روی خاورمیانه را در دل خود جای دهد. نکته جالب توجه اینکه تقریبا شبیه این توضیحات در سال گذشته (اوایل شهریور ۱۴۰۲) در فضای رسانه‌ای کشور در حال تبادل بود.
نیازمندی به ۲ میلیارد متر مکعب گاز در روز  تا ۱۰ سال آینده  + برنامه خروج از ناترازی و ارتقا سرمایه گذاری ها چیست؟
یک نماینده پیشین مجلس گفت: ما تا ۱۰ سال آینده ۲ میلیارد متر مکعب در روز گاز نیاز داریم و برای تامین این میزان گاز هیچ برنامه‌ای نداشته‌ایم و تنها راهکاری که در چند سال گذشته ارائه داده‌ایم اینکه گاز صنایع و پتروشیمی‌ها را قطع کنیم و به نیروگاه‌ها به جای گاز سوخت مایع ارسال کنیم. در حال حاضر، ما توسعه بسیاری از میادین و ال‌ان‌جی کشور را رها کرده‌ایم، در پارس جنوبی نیز ما بعد از ۲۱ سال که قطر در میادین مشترک با ما شروع به حفاری و تولید و برداشت کرد؛ اقدام به توسعه کردیم. ما منابع خدادادی را حیف و میل می‌کنیم و از سویی دیگر با عدم اجرای به موقع پروژه‌ها بخش اعظم ذخایر نیز برای همیشه در زیر زمین خواهد ماند.
ورود به چرخه عملیات برای چهارمین هواپیمای زمینگیر کاسپین با تکیه بر توان داخلی + از روش تامین موتورش بگو کاپیتان
اینکه مدیران کشور بنوعی صلاحیت و تعهد برای ساخت و خودباوری برسند ، بسیار نیکو بوده و باعث افتخار است. اما گلایه ها زمانی شروع می شود که احساس شود مدیری قصد ویترین چینی داشته و خدای ناکرده می خواهد داستان گنجشک رنگ شده و قناری را رقم بزند ( ان شاالله درخصوص هواپیمایی کاسپین چنین چیزی نبوده و نباشد و نیست) . توان جمهوری اسلامی در اورهال هواپیما، توان نسبتا خوب و صاحب جایگاهی در منطقه است. کشور در خصوص قطعات یدکی و تامین موتور هواپیما واقعا دچار مشکلات عدیده بوده و این امر باعث زمینگیر شدن بخشی از ناوگان پروازی کشور شده است. دیگر نکته قابل تاکید اینکه بر اساس برخی گمانه ها و شنیده ها، به زودی اقدام به ارسال انواع موتور هواپیما به ایران( البته به قیمت دو تا سه برابر بالاتر از قیمت واقعی) خواهد شد. مسئولان و مدیران راه و شهرسازی و حتی ایرلاین دارها با افتخار از دور زدن تحریم و توانمندی در تقویت قابلیت های خدمات پروازی کشور خواهند گفت. غافل از اینکه بعد از فروش چندبرابر قیمت موتورهای تایپ هواپیمای از رده خارج شده ، نوبت به سخت گیری در استانداردهای پروازی و اجازه نداشتن این نوع هواپیماها برای پروازهای خارجی می رسد. نوبت به اجرای بخش دوم داستان یا اجبار ایران به خرید ناوگان جدید خواهد رسید. قابل توجه نهادهای امنیتی کشور. نظر کاپیتان نورعلی در این خصوص چیست؟
بررسی رای اعتماد به عباس علی آبادی :
موافقان و مخالفان وزیر نیرو دولت چهاردهم چه گفتند؟
در جلسه صبح روز چهارشنبه ۳۱ مردادماه ۱۴۰۳ مجلس شورای اسلامی برررسی صلاحیت عباس علی‌آبادی وزیر پیشنهادی نیرو دولت چهاردهم، در دستور مجلس قرار گرفت و نمایندگان مخالف (محسن بیگلری، عباس گودرزی) و موافق غلامرضا شریعتی، رحمت الله نوروزی، هادی هاشمی نیا، روح الله لک علی آبادی به بیان نظرات خود پرداختند. عباس علی آبادی با اشاره به مواجهه کشور با ناترازی برق و آب گفت: ناترازی آب و برق معضل امروز وزارت نیرو است و تامین مطمئن آن بر عهده وزیر نیرو است؛ اگرچه گرما و تغییرات اقلیمی تاثیرگذار است، اما مشکلات فراتر از موضوع گرماست و برطرف کردن کمبود‌ها در این حوزه امر پیچیده و چند وجهی است و این امر چند وجهی نیازمند همدلی در سطح حاکمیت و همراهی در سطح قوا به ویژه مجلس است. در صورت تایید نمایندگان مجلس مصمم هستم اهداف تعیین شده در برنامه هفتم و قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق را اجرایی کنم.
بررسی رای اعتماد به محسن پاک نژاد :
موافقان و مخالفان وزیر نفت دولت چهاردهم چه گفتند؟
در جلسه رای اعتماد به محسن پاک‌نژاد به عنوان وزیر پیشنهادی نفت دولت چهاردهم نمایندگان مخالف ( اسماعیل حسینی، هادی محمدپور) و موافق(علیرضا توکل شوریجه،اسفندیار عبدالهی،امید نصیبی،عزت اله حبیب زاده) به تشریح نظرات خود پیرامون وی پرداختند.محسن پاک‌نژاد در دفاع از برنامه‌های خود گفت: تحقق اهداف عالیه انقلاب اسلامی جز با همراهی و همدلی و استفاده از ظرفیت ارکان نظام جمهوری اسلامی امکان پذیر نمی‌شود. وی با اشاره به وظایف وزارت بیان داشت که بخش قابل توجهی از درآمدها از طریق صنعت نفت و محصولات پتروشیمی فراهم می‌شود؛ اهمیت راهبردی صنعت نفت باعث شده این صنعت آمال توطئه‌های دشمنان و تحریم‌ها باشد که با وجود توطئه‌ها و تحریم‌ها، صنعت نفت ما بالنده و استوار است.
موافقان و مخالفان وزیر صمت پیشنهادی دولت چهاردهم چه گفتند؟
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دومین روز از بررسی صلاحیت کابینه پیشنهادی دولت چهاردهم، به بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی صمت در دو گروه مخالف (احد آزادی خواه ف روح الله ایزد خواه، مصطفی طاهری، سیدمیثم ظهوریان) و موافق (جلیل مختار، مصطفی مطورزاده، عبدالحکیم آق ارکاکلی) پرداختند. روند بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت ناتمام ماند و به جلسه بعدی (روز سه شنبه) موکول شد. اتابک در تشریح برنامه‌های خود بیان داشت که برنامه بنده مطابق با اسناد بالادستی و سند هفتم توسعه تدوین شده است. فرصت‌ها و تهدید‌ها و سیاست گذاری در صنایع و امور تجاری در نظر گرفته شده است. وزارت صمت به عنوان یکی از بزرگترین بخش‌های کشور سهم اثرگذاری در میزان رفاه و ایجاد عدالت در کشور دارد.
بحران برق وجود ندارد! + درخواست از دادستان برای ورود به جرم نشر اکاذیب و درخواست از سازمان بازرسی برای رسیدگی به قصور، تقصیر، اهمال و ترک فعل
قطعی گسترده برق شبکه خانگی و صنایع مشکل‌ساز شده است. این قطعی‌ها علنا نه تنها تولید، بلکه زندگی شهروندان را هم مختل کرده است. اما شرکت توانیر اعتقادی به بحران ناترازی یا به عبارت دقیق کمبود برق ندارد و وجود هر گونه بحرانی را رد می‌کند. موضوعی که ضرورت دارد، دادستان کل کشور با موضوع وقوع جرم نشر اکاذیب با هدف تشویش اذهان عمومی بدان ورود کند. ضرورت دارد که سازمان بازرسی کل کشور پیگیر چهار اتهام قصورف تقصیر، ترک فعل و اهمال در این خصوص باشد. ضرورت دارد که معاونت حقوق عامه دیوان عدالت وفق ماده ۱۲۰ به این موضوع ورود کرده و تذکرات لازم را بدهد. آقای رئیس قوه قضائیه، تشکیلات تحت امر شما دارند چکار می‌کنند؟ بدون تردید، محور و رکن مهمی از ارکان توسعه کشور در شرایط حاضر و مرحله گذار، وابستگی تام به عمل درست به ماموریت‌ها و وجود حساسیت‌های کافی در بخش‌های زیر مجموعه ان قوه مهم دارد.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
تشریح سند چشم‌انداز ۱۴۲۰ صنعت برق کشور در حضور رئیس‌جمهور + تدوین سند بدون نظرخواهی عمومی از متخصصان یعنی دو زار ،جناب پزشکیان
عبدالصاحب ارجمند مدیرکل دفتر راهبری و نظارت بر انتقال و توزیع وزارت نیرو خبر داد که در نشست مشترکی که پس از بازدید رئیس جمهور از دیسپاچینگ ملی با مدیران ارشد صنعت برق صورت پذیرفت، سند چشم انداز و بسته سیاستی توسعه صنعت برق کشور که بر اساس سیاست‌های کلی نظام در حوزه انرژی، مدیریت مصرف، اقتصاد مقاومتی و برنامه هفتم توسعه و تدوین شده ، تشریح گردید. وی مدعی شد که سند ملی برق با استفاده از ظرفیت نخبگان دانشگاهی و تجربی صنعت برق تدوین گردیده است و .... . خدمت رئیس جمهور محترم باید عرض نمود که کلیه اسناد بالا دستی که با رویکرد حکمرانی( تعامل سیاستگذاری دولتی، منافع بخش خصوصی و حقوق عامه) تدوین نشوند، به اندازه دو ریال ارزش نداشته و بنوعی خودنوشته مدیران دولتی باید محسوب شوند. وزارت نیرو اگر از کار خود مطمئن است، چرا سند تدوین شده را برای ارزیابی عمومی توسط متخصصان ، انتشار نداده و همگانی نمی کند؟ احتمالا قصد پر کردن وقت بازدید شما با حرف های گل درشت وجود داشت، جناب رئیس جمهور. اگر وزارت نیرو دفاعی از خودش دارد، بجای موضع گیری یا دادن جوابیه و پیغام و پسغام، عین سند را به قضاوت افکار عمومی متخصصان بگذارد. منتظریم.
ناصر میرزایی دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان شیرآلات بهداشتی:
توانایی صنعت شیرآلات ایران برای رقابت با برندهای مطرح اروپایی
ناصر میرزایی دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان شیرآلات بهداشتی ایران بیان داشت که کشور ما از بعد صادراتی توانسته به برخی کشورهای اروپایی، حوزه خلیج فارس و برخی از کشورهای آفریقایی کالای ایرانی صادر کند و خوشبختانه این امکان فراهم شده تا با برندهای خوشنام اروپایی نیز رقابت داشته باشیم.تولید شیرآلات بهداشتی در ایران به سال های دهه ۳۰باز می گردد. سیر رشد تولید تا سال های دهه ۷۰آهسته بوده، ولی از این دهه آهنگ رشد سرعت گرفت. با وجود همه این تلاش ها ، فعالیت واحدهای زیرپله ای در حوزه صادرات محصولات بی کیفیت به کشورهای هدف، باعث گردیده تا جایگاه محصولات ایرانی در کشورهای حوزه خلیج فارس تنزل یابد و جایگاه برندهای ایرانی توسط برخی برندهای چینی و ترکیه ای گرفته شود.میرزایی درباره نحوه ساماندهی و کنترل فعالیت واحدهای زیرپله ای گفت،باید شرایطی فراهم شود که تمامی تولیدکنندگان در شهرک های صنعتی فعالیت نموده تا وزارت بهداشت و انجمن بتوانند نسبت به آبکاری، ساماندهی پساب ها و همچنین میزان سرب مورد استفاده در محصولات نظارت کافی داشته باشند ، اما متاسفانه این واحدها در سراسر کشور پراکنده هستند و هیچگونه نظارتی بر آنها وجود ندارد.
رقیب چینی اینترنت ماهواره‌ای استارلینک به میدان آمد + قرارداد ساخت منظومه ماهواره ای ایران به کجا رسید آقای حسین دلبریان؟
رقیب چینی اینترنت ماهواره‌ای استارلینک اولین ماهواره‌های منظومه ۱۵ هزارتایی خود را به فضا پرتاب کرد. پروژه بزرگ صورت فلکی کیانفان یا G ۶۰ در سال ۲۰۲۳ با هدف ارائه خدمات ارتباطی گسترده‌تر و باکیفیت‌تر برای کاربران داخلی چین راه اندازی شد. برنامه ریزی شده است که این پروژه در طولانی مدت شبکه‌ای متشکل از ۱۵ هزار ماهواره چندرسانه‌ای در مدار زمین (LEO) مستقر کند. با توجه به اخبار دریافتی، تا سال ۲۰۲۷، این پروژه قصد دارد جهان را پوشش دهد و در نهایت تا سال ۲۰۳۰، ۱۵ هزار ماهواره خدمات یکپارچه مانند اتصال مستقیم تلفن همراه را به جهان ارائه خواهند داد. سوال اینجاست که درمهرماه ۱۴۰۲، ادعای امضای قرارداد ساخت نخستین "منظومه ماهواره‌ای ایران" مطرح شده بود و پایگاه تحلیلی خبری شعار سال در متنی انتقادی از ضرورت راست آزمایی‌ها برای دانستن هزینه کرد بیت المال در چاه آرزو‌ها یا ارتقا خدمات رسانی‌ها، پرسیده بود. در دی ماه ۱۴۰۱ نیز حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی ایران در این باره صحبت کرده بود. اوائیل آذرماه ۱۴۰۱ نیز آقای سالاریه سخنان رسانه‌ای زیادی در این باره داشت؟ حال به بهانه انتشار خبر رقیب چینی اینترنت ماهواره‌ای استارلینک، باید از حسین سالاریه رئیس سازمان سازمان فضایی ایران و حسین دلبریان، سخنگوی سازمان فضایی ایران پرسید، راستی چه خبر از قرارداد و عملکرد و خروجی‌های آن؟ گفته بودیم که پیگیری می‌کنیم نشنیدید. گفته بودیم اگر پول بیت المال را هدر بدهید، وارد نظامات بازرسی-امنیتی-قضایی می‌شویم، نشنیدید. بهتر است برای خودتان هم که شده، گزارشی از ابعاد و دستاورد‌های غیرامنیتی کار برای افکار عمومی ارایه کنید.
مخاطرات زیست محیطی در نیمی از صنایع مورد بررسی در استان: ۷۳۸ مورد رصد کارشناسی و صدور ۳۷۳ اخطار زیست محیطی برای صنایع آلاینده استان قزوین در بهار ۱۴۰۳
سعیده خضیر مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین بیان داشت که، با پایش ۷۳۸ واحد صنعتی توسط کارشناسان حفاظت محیط زیست استان در سه ماهه ابتدای سال جاری ۳۷۳ واحد صنعتی مورد ابلاغ اخطار محیط زیستی قرار گرفتند. بر اساس داده‌های مدیرکل استان، بنظر می‌رسد که نیمی از صنایع دارای احتمال آلایندگی در حقیقت دارای عملکرد آلوده ساز برای محیط زیست بوده اند. علل صدور اخطار‌ها عوامل متعددی همچون بررسی شکایت‌های واصله، تکمیل نکردن اطلاعات پروفایل مراکز در سامانه جامع محیط زیست، اقدام نکردن به انجام خود اظهاری در پایش و ثبت در سامانه جامع، نتایج آنالیز‌های انجام شده در پایش‌های ادواری و خود اظهاری در حوزه‌های پساب، هوا، صدا، امواج و پسماند بوده است.
هوشمندسازی کنتورهای گاز و راه اندازی سامانه «لورا» در مناطق فاقد اینترنت
رضا نوشادی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران طرح کلان و راهبردی وزارت نفت و صنعت گاز برای هوشمندسازی کنتور‌های گاز در کشور و آنچه که نامبرده پایان‌دادن به گازدزدی و یافتن گاز‌های گمشده بیان داشته را تشریح کرد. وی مدعی است که با هوشمندشدن سازوکار بررسی مصارف مشترکان، گاز‌های گمشده، حساب‌نشده و گازدزدی همگی رخت برمی‌بندند. نوشادی بیان داشته است که اسناد بسته‌های کاری و مناقصه هفت استان که برای پایلوت در نظر گرفته شده‌اند، تمام شده و هفته گذشته برای اجرای طرح به‌صورت پایلوت و آزمایشی در هفت استان، ۷ بسته مناقصه داشتیم و برندگان اجرای پروژه در استان‌های تهران، آذربایجان شرقی، کرمان، خراسان رضوی، همدان، مازندران و استان مرکزی مشخص شدند. لازم به توضیح است که طرح هوشمندسازی کنتور‌های گاز از سال ۱۳۹۶ در کشور اجرایی شده است. هدف این طرح هم بهینه سازی مصرف بیان شده و هیچ تاکیداتی بر روی گاز دزدی و ... صورت نگرفته است. همچنین آقای رضا نوشادی بیان نداشته اند که این طرح، چطور می‌تواند جلوی گاز دزدی را بگیرد؟ عجب آقا رضا، عجب؟!
وضع مطلوب ذخایر نیروگاهی کشور در تابستان ۱۴۰۳ + صادرات فرآورده پالایشگاه آبادان مطابق قانون بودجه بوده
نسبت به زمان مشابه پارسال حدود ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب/ لیتر سوخت بیشتری به نیروگاه‌ها و مولد‌های برق کشور (گاز طبیعی و فرآورده‌های نفتی) تحویل شده که ۹۱درصد این حجم گاز طبیعی است. هم‌اکنون ۱۰۷ نیروگاه بزرگ‌مقیاس کشور و ۴۰۰ نیروگاه کوچک‌مقیاس و مولد برق، از گاز طبیعی بهره‌مند هستند که روزانه معادل ۳۳۳ میلیون مترمکعب/ لیتر از سوی وزارت نفت به آن‌ها تحویل می‌شود. اکنون با روند افزایش مصرف، در بخش صنایع غیرعمده کشور روزانه ۱۰ میلیون مترمکعب و در بخش صنایع عمده، پتروشیمی‌ها، صنایع فولادی، سیمان و پالایشی روزانه ۲۰ میلیون مترمکعب بیشتر از زمان مشابه پارسال مصرف می‌شود. براساس بند «ج» تبصره هفت قانون بودجه سال ۱۴۰۳ و قانون بودجه ۱۴۰۲، اگر پالایشگاه بتواند بیش از برنامه تعیین‌شده ظرفیت فرآورش خود را افزایش دهد، می‌تواند تا سقف ۲۳۰ میلیون یورو برای تسهیلاتی که در قالب اجرای فاز ۲ دریافت کرده است صادرات انجام دهد و سررسید تسهیلات را پرداخت کند. معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش همچنین گفت: اقدام پالایشگاه آبادان برای صادرات فرآورده‌های تولیدی حاصل از افزایش ظرفیت پالایشی کاملاً قانونی و مطابق قانون بودجه بوده است.
ادعای نرخ گذاری روی پرواز‌های اربعین و ممنوعیت پرواز‌های چارتری
مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در حاشیه جلسه هیات دولت عنوان داشت که برای سفر‌های هوایی اربعین ۱۴۰۳ یک نرخ‌گذاری خواهیم داشت و هر شرکت هواپیمایی که در این بخش همکاری لازم را نداشته باشند اجازه پرواز نمی‌دهیم. برای پرواز‌های اربعین به صورت رفت و برگشت نرخ‌گذاری خواهیم داشت و به مسافران هم توصیه می‌کنیم که به صورت رفت وبرگشت بلیت تهیه کنند. جعفر یازرلو، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری نیز در دو هفته قبل بیان داشته بود که در پرواز‌های بازه اربعین حسینی واگذاری پرواز‌ها از طرف شرکت‌های هواپیمایی به چارترکنندگان و عرضه چارتری بلیت در مسیر عتبات عالیات ممنوع است و عرضه و فروش بلیت می‌بایست از طریق کانال‌های شفاف و از طریق عرضه به عموم صورت گیرد. ضوابط بازه اربعین حسینی سال ۱۴۰۳ از سوی سازمان هواپیمایی کشوری تا دو سه هفته آینده به شرکت‌های هواپیمایی ابلاغ خواهد شد. در این ابلاغ مکانیسم عرضه صندلی، فروش بلیت، نرخ مسیر‌ها و سایر الزامات به شرکت‌های هواپیمایی و تمامی کانال‌های عرضه و فروش بلیت برای اجرا اعلام خواهد شد.
یادداشت و دیدگاه ها
صنعت بدون برنامه به بیراهه می‌رود
احسان فدایی، کارشناس حوزه صنعت:
نقطه‌کور خودروی چینی
بازار قطعات یدکی مونتاژی‌ها نرمال است؟
دست‌انداز ناترازی گاز بر اقتصاد + تحلیل مصرف، ذخیره سازی، روند آتی و چالش ها
گزارش ستاره حجتی از هشدار اتاق بازرگانی تهران دربارهٔ مسئلهٔ عمیق ناترازی تولید و مصرف گاز:
حقایق قابل فهم از فرسودگی ورزشگاه آزادی
فرسودگی ورزشگاه آزادی نمادی از فرسودگی تدریجی زیرساخت‌ها در کشور؛
طنز و کاریکاتور
گفتگو و گزارش
عسلویه نیازمند نگاه جدی رئیس جمهور است+ رفع ناترازی ها در گرو توجه جدی دولت به «عسلویه»
مهدی کرباسیان مدیرعامل اسبق منطقه ویژه اقتصاد انرژی پارس:
نقد و بررسی
صادرات سنگ متوقف شد؟
شروط صادرات محور شدن ماده خام؛
وبلاگستان
خواندنیها -دانستنیها
نظرسنجی در شعار سال
تا چه حدی از عملکرد وزارت صنعت،معدن و تجارت، راضی هستید؟
هیچ
کم
متوسط
زیاد
نظرات وگلایه ها
شرکتهای دانش بنیان و استارتاپ ها
نکته ها و گاف ها
ICT،های،بیو،نانو،تجهییزات
اصناف،اتحادیه،تشکل ها
ابنیه،راه،خودرو،حمل و نقل
نفت،انرژی،برق