صنعت و خدمات - خودرو

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
صنعت و خدمات - خودرو
تمدید مرخصی خودرو‌های پلاک موقت از ۴۵ روز به ۲ سال + راحتی جناب استاندار؟ نوشابه ، سالاد، دسر، لازم نیست حاضر کنیم؟
سید محمد رضا موالی زاده ، استاندار خوزستان:

تمدید مرخصی خودرو‌های پلاک موقت از ۴۵ روز به ۲ سال + راحتی جناب استاندار؟ نوشابه ، سالاد، دسر، لازم نیست حاضر کنیم؟

استاندار خوزستان از آغاز روند افزایشی مدت تردد خودرو‌های پلاک موقت در منطقه آزاد اروند خبر داد و گفت: مرخصی خودرو‌های پلاک موقت از ۴۵ روز به ۲ سال تمدید می‌شود. این در حالی است که قانونگذار مدت زمان 45 روزه مرخضی را بر اساس حکمت و مصلحت خاص مصوب نموده بود. با این اقدام استاندار آنهم بدون محدودیت در خودروهایپلاک موقت دارای حجم موتور بالا، آیا به زود شاهد مسابقه به رخ کشیدن داشته ها ، تشدید قاچاق از مناطق آزاد به عمق سرزمینی و غره نخواهیم بود. منتظر دریافت توضیحات موالی زاده هستیم. منافع چه گروه هایی قرار است تامین شود جناب استاندار؟
کارشناس غربی باور نمی‌کند که پژو پارس و ۴۰۵ و حتی کامیون بنز ۶۶ ساله همچنان در ایران زنده‌اند
خودرو سازی یا عتیقه فروشی:

کارشناس غربی باور نمی‌کند که پژو پارس و ۴۰۵ و حتی کامیون بنز ۶۶ ساله همچنان در ایران زنده‌اند

یک نشریه‌ آمریکایی از تولید طولانی‌مدت پژو ۴۰۵ و پارس در ایران ابراز شگفتی کرد. وب‌سایت آمریکایی theautopian طی مطلبی به کامیون‌های قدیمی بنز پرداخته که همچنان در ایران تولید می‌شوند. سوال اینجاست که آیا ما با خودروساز متعهد به فناوری روز مواجه هستیم یا نوعی عتیقه فروشی؟ هرچند که شاید دوام برخی از این خودروها و سازگاری با شرایط ایران، عاملی برای تقاضای بالا برای آنها باشد.
بی مسئولیتی چینی ها در کنار بی اعتباری وزارت صمت
میلاد بیگی، کارشناس صنعت خودرو :

بی مسئولیتی چینی ها در کنار بی اعتباری وزارت صمت

صنعت خودروسازی ایران تا پیش از سه سال گذشته شاهد حضور خودروسازانی از آلمان، کره ،ژاپن، تایوان،فرانسه و در کنار آنها چینی ها بود.اما این روزها همه آنها به بهانه تحریم کنار رفته اند و دیگر چینی ها در کنار نیستند و بازیگر اصلی صنعت خودروی کشور شده‌اند. چینی‌ها بر اساس شواهد مبتنی‌بر نسخه اولیه «توافق ۲۵ساله» و همچنین پیش‌بینی کارشناسان، احتمال دارد در صنعت خودروی ایران حضور پیدا کنند. اما نحوه همکاری به پارامتر‌های مختلفی از جمله نحوه مذاکره و سیاست‌گذاری برای سرمایه‌گذاری خارجی بستگی دارد. چینی ها هیچ گونه امتیاز خاصی برای ایرانی‌ها قائل نیستند. در واقع بر خلاف دوره پیش از تحریم دیگر خبری از خرید اعتباری و این ها نیست.مبلغ باید اول پرداخت و سپس سفارش گذاری شود. نقل وانتقال پول نیز که در این میان خود حکایت مفصلی است و در کنار ارسال محموله به ایران غم انگیزتر نیز می شود.با توجه به تمام این احوال و از بین رفتن فرصت و شخصیت کاری تولید کنندگان ایرانی و سوءاستفاده طرف خارجی طی سال های بعد از تحریم بازهم شاهد هیچ تحرکت مثبت و یا ارائه راهکاری مبتنی بر حفظ کرامت و شان ایرانی ها از سوی معاونت امور صنایع نیستیم.
حواشی ناتمام واگذاری ایران خودرو ، از تصرف ساختمان تا شکایت کشی ها و خداحافظی عظیمی
واگذاری با دسری از جنس دعوا:

حواشی ناتمام واگذاری ایران خودرو ، از تصرف ساختمان تا شکایت کشی ها و خداحافظی عظیمی

پس از اینکه ایران خودرو در نامه‌ای به بورس خواستار لغو مصوبات مجمع شد، بورس تاکید کرد که آنچه در مجمع رخ داده مطابق مقررات بوده است. در روز جمعه علیمردان عظیمی پیام خداحافظی خود را در فضای مجازی منتشر کرد و در عصر جمعه ۱۹ بهمن ماه ۱۴۰۳، شاهد حضور هیات مدیره جدید در شرکت بودیم. پس از نامه عظیمی، کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که به موضوع واگذاری ایران خودرو به گروه کروز ورود خواهد کرد. در این رابطه حسینعلی حاجی‌دلیگانی، نایب‌رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در گفتگوی ویژه خبری با اشاره به برگزاری مجمع ایران خودرو اعلام کرد: این نشست برخلاف دستور قضائی برگزار شده و باید با آن برخورد شود. وی با تأکید بر اینکه مجمع مذکور نه برای اجرای دستور اولیه بلکه به‌استناد دستور دوم قضائی برگزار شده است، اظهار داشت: رأی تجدیدنظر به صراحت اعلام کرده که باید به رأی بدوی بازگردیم و بر اساس رأی بدوی، شرکت کروز صلاحیت کسب کرسی سوم را ندارد.
تداوم ابهامات درباره مجمع عمومی عادی صاحبان سهام ایران‌خودرو در ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ و حاشیه‌های موفقیت کروز در تصاحب حداکثر اعضای هیئت‌مدیره
از متن تا حاشیه مجمع ایران خودرو:

تداوم ابهامات درباره مجمع عمومی عادی صاحبان سهام ایران‌خودرو در ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ و حاشیه‌های موفقیت کروز در تصاحب حداکثر اعضای هیئت‌مدیره

مجمع عمومی عادی صاحبان سهام ایران‌خودرو عصر امروز با حضور ۴۳ درصد از سهامداران دارای حق رأی برگزار شد . مجمعی که هنوز وضعیت رسمی یا غیر رسمی بودن نتایج و خروجی های ان مشخص نیست.بر اساس اخبار غیر رسمی دریافتی، در این مجمع، صبا انرژی (سهامی خاص)، شرکت سرمایه‌گذاری گنجینه ایرانیان (سهامی عام)، شرکت بهینه‌ساز بهمن (سهامی خاص)، شرکت اعتبار آفرین (سهامی عام)، شرکت سرمایه‌گذاری ملی ایران (سهامی خاص) به عنوان اعضای اصلی هیئت‌مدیرۀ جدید انتخاب شدند. بنابراین ادعا می شود که ۳ کرسی از 5 کرسی هیات مدیره ایران‌خودرو به شرکت قطعه‌سازی کروز رسیده است.نکته تکمیلی اینکه با انتشار اطلاعیه‌ای بر روی کدال، صحبت از عدم رسمیت این جلسه و انتخابات آن می شود. باید منتظر بود تا مقامات ذی صلاح درباره رسمیت یا عدم رسمیت این مجمع اظهار نظر کنند.
۱۰ برداشت نادرست درباره واگذاری ایران خودرو به بخش خصوصی + جاواکنی احتمالی برای کروزی‌ها، واقعا چرا؟ ً!
آگاه سازی یا تبلیغات زیرپوستی برای کروز؟

۱۰ برداشت نادرست درباره واگذاری ایران خودرو به بخش خصوصی + جاواکنی احتمالی برای کروزی‌ها، واقعا چرا؟ ً!

برخی از رسانه‌ها با تیتری واحد"۱۰ دروغ درباره واگذاری ایران خودرو به بخش خصوصی"، مثلا اقدام به آگاه سازی درباره واگذاری ایران خودرو و برخی شایعات و حواشی آن کرده اند. اما در عمل، مطالعه ۱۰ بند مثلا استدلالی، بشکل غیرمستقیم می‌تواند برداشت به تبلغات برای کروز و تطهیر و تقویت شرایط این شرکت شود. گویا با نوعی رپرتاژ آگهی سروکار داریم؟ اگر این کار، توسط جریانی خاص صورت پذیرفته باشد که هیچ. اما اگر این آگاه سازی رپورتاژ گونه توسط کروزی‌ها انجام شده باشد، باید تاسف خورد. به اطلاع نهاد‌های تصمیم گیر و نظارتی هم می‌رساند که حضور قطعه ساز بعنوان سهامدار عمده خودرو ساز (هر شرکتی که باشد)، می‌تواند نوعی تعارض منافع ایجاد کند. حضور همزمان یک شرکت و محصولش در بورس، می‌تواند تعارض منافع ایجاد نماید. کروز، شاید از نظر سرمایه در وضع خوبی باشد، اما از بعد فناوری روز دنیا در خودرو سازی دارای تجربه اندک و از بعد برخی حاشیه‌ها، شایعات و شائبه‌ها، در وضع مناسبی نزد گروهی از مطلعین، قرار ندارد. موضوعی که‌ای کاش کروزی‌ها حساسیت بیشتری بدان نشان داده و در راستای اثبات وضعیت، کارآمدی و تداوم فعالیت سالم خود، مشروعیت بیشتری را نزد افکار عمومی، دنباله گیری می‌کرد.
سه جایگزین منجر به ارتقا کارامدی بجای مداخله مستقیم دولت در صنعت خودرو
مهار تدریجی صنعت بی در و پیکر خودرو:

سه جایگزین منجر به ارتقا کارامدی بجای مداخله مستقیم دولت در صنعت خودرو

همه ذی نفعان و ذی مدخلان ، به ناکارامدی صنعت خودروی کشور اذعان دارند. پیشنهادات برای گذر از این وضعیت فاجعه بار در طیفی از خصوصی سازی صد در صدی این صنعت تا اقدامات منجر به بهبود وضعیت ، در نوسان است. هر یک از پیشنهادات اصلاحی نیز، با مقاومت هایی چند روبرو شده است. بنظر می رسد که استفاده از سه کار پیشنهادی در متن حاضر،آنهم بشکل توامان ، می تواند بسترساز اصلاح تدریجی صنعت خودرو باشد. دولت به‌جای دخالت مستقیم در صنعت خودرو باید نظارت بر این صنعت را به «نهادهای ناظر مستقل» بسپارد و خودروسازان را ملزم به «شفاف‌سازی اطلاعات مالی و مدیریتی» کرده و «بستر قانونی مناسبی برای حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان» فراهم کند . اگر این سه پیشنهاد ، دارای ضمانت اجرایی کافی باشند، احتمال در چند سال آسنده شاهد سامان گیری تدریجی این صنعت بی در و پیکر خواهیم بود.
خودرو ساز سیاسی : حاجی های پشت پرده صنعت خودروی کشور چه کسانی هستند؟
یا استفاده می کنی یا مجبور به استفاده می شوی؟

خودرو ساز سیاسی : حاجی های پشت پرده صنعت خودروی کشور چه کسانی هستند؟

خودروهای کم کیفیت و بی کیفیت بهره مند از نوعی رانت حضور انحصاری در کنار فعالیت سلیقه ای و هزار نوع عوارض و پیامد تحمیل شده بر شهروندان بدلیل استفاده از این نوع خودروها را نباید با نگاهی تقلیل گرا، صرفا به حوزه فنی و تخصصی ربط داد. بارها پلیس اعلام کرد که از پلاک گذاری خودروهای غیر استاندارد جلوگیری خواهد کرد اما باز هم چنین اتفاقی نیفتاد! چنین مسئله‌ای در زمینه خودرو را دیگر نمی‌توان یک مسئله اقتصادی دانست بلکه مسائل سیاسی در آن دخیل است که اجازه نمی‌دهد یک روند قانونی و عادی و منطقی در مسیر کنترل و نظارت بر خودروساز داخلی شکل بگیرد. به واقع مافیای خودرو در ایران قدرت زیادی دارد که با وجود زیان ده بودن، باز هم سر پا است و همچنان مشغول ساخت خودروهای بی‌کیفیتی است که در استحقاق مردم ایران نیست. به راستی حاجی های پشت پرده صنعت خودرو سازی کشور چه کسانی هستند؟
واكاوي قاتل خودروسازي بازخواني القاي بدبيني به ساخت ايران ؟ + شما خیلی خوش بینی خانم حسنعلی زاده و خدای ناکرده ، شاید ریشه متن جای دیگری است؟
فرناز حسنعلي‌زاده :

واكاوي قاتل خودروسازي بازخواني القاي بدبيني به ساخت ايران ؟ + شما خیلی خوش بینی خانم حسنعلی زاده و خدای ناکرده ، شاید ریشه متن جای دیگری است؟

مقاله ای با عنوان واكاوي قاتل خودروسازي بازخواني القاي بدبيني به ساخت ايران ؟ به قلم سرکار خانم فرناز حسنعلی زاده در سایت وزین اعتماد منعکس شده است. تم اصلی متن بر این امر قرار دارد که شهروندان ایرانی دچار درماندگي آموخته‌شده و بدبيني القاء‌شده هستند. نویسنده معتقد است که برچسب‌زدن به خودروهاي وطني و «ارابه مرگ» ناميدن آنها از يك طرف و دامن‌زدن به باورهاي رايج اما نادرست و ناديده‌گرفتن واقعيت‌ها از طرف ديگر، امروز مانند يك بدافزار به جان خودروسازي و قطعه‌سازي كشور افتاده است.نسخه‌اي كه به‌جاي شفا دادن، كور مي‌كند و .... . نویسنده متن در نظر نگرفته که فبل از بحث واگذاری خودروسازی به بخش خصوصی یا دولتی و غیره، بحث اصلی پاسخگو کردن خودرو ساز در بحث کیفیت تولید و علل بهره وری بشدت پائین و ریخت و پاش های این صنعت و از همه مهمتر تعارض منافع حاکم بر این بخش است. کجای دنیا شنیده اید که خودروساز در بورس باشد و محصولش در بورس کالا؟ کجای دنیا شنیده اید که قطعه ساز سهامدار اصلی خودرو ساز باشد؟ کجای دنیا شنیده اید که قطعه ساز اقدام به واردات قطعه با کیفیتی دست چندم به اسم تولید ملی کند؟ کجای دنیا شنیده اید که ایمنی خودرو به حدی پائین باشد که ورق بدنه با انگشت بالا و پائین برود و خبری از شبه شاسی نباشد و سپر خودرو یک تکه پلاستیک تزئینی باشد؟ کجای دنیا شنیده اید که تعویض برخی از قطعات در دوره گارانتی نیازمند چند هفته خوابیدن خودرو در نمایندگی باشد؟ کجای دنیا شنیده اید که خودرو ساز در مسئله تست تصادف مشکل داشته باشد؟ کجای دنیا شنیده اید که خودرو ساز کمترین پاسخگویی موثر به کیفیت خودرو را نداشته و مشتری را حواله به دادگاه و پاسگاه دهد؟..... . آیا هنوز هم قبل از پاسخگویی به این سوالات ، معتقدید که بحث اصلی بر واگذاری سهام خودرو سازها قرار دارد؟ هنوز هم معتقدید که شهروندان دچار بدبینی القا شده و انکار خودباوری شده اند؟ شما بگونه مستقیم و غیرمستقیم تجربه زیستی شهروندان را زیر سوال برده اید. اگر متن را خودتان تهیه نموده اید، ضرورت بر بازاندیشی و اصلاح است. اگر خدای ناکرده، دیگران داده اند که منعکس گردد، بحثی جداگانه است ( نویسنده متن، فردی حرفه ای است و این گزینه در خصوص نامبرده صدق نمی کند) و اگر حمایتی برای هدایتی ، آنهم در پشت پرده صورت گرفته که از دقت نظر پایگاه وزینی چون اعتماد بدور است که اجازه نشر دهد. منتظر دریافت توضیحات هستیم.
زیان انباشته ۲۴۰ هزار میلیاردی ایران خودرو و سایپا معادل تاسیس دو کارخانه پیشرفته!
سعید مدنی مدیرعامل اسبق سایپا:

زیان انباشته ۲۴۰ هزار میلیاردی ایران خودرو و سایپا معادل تاسیس دو کارخانه پیشرفته!

سعید مدنی مدیرعامل سابق سایپا مدعی شده است که زیان انباشته ۲۴۰ هزار میلیارد تومانی، کاهش تیراژ و عقب ماندن از چشم انداز تولید ۲ خودروساز بزرگ از نتایج قیمت گذاری دستوری است. با این زیان انباشته می‌توان ۲ کارخانه بزرگ و پیشرفته تولید خودرو راه اندازی کرد. اگر دولت قصد پرداخت یارانه به مصرف‌کننده و ثابت نگهداشتن قیمت‌ها را دارد، باید مابه تفاوت قیمت تمام شده و حاشیه سود منطقی را به خودروساز پرداخت کند. سعید مدنی تمرکز صحبت هایش را بر هزینه تحمیلی بر خودروساز‌ها قرار داد، اما نگفت که وضعیت بهره وری در صنعت خودرو چقدر است و خط تولیدی را که می‌توان با ۴۰۰ کارگر گرداند چرا باید ۲۵۰۰ استخدامی داشته باشد؟ سعید مدنی از زد و بند‌ها در چرخه تامین کالا و لجستیک و سیستم پشتیبانی در دو خودرو ساز حرفی نزده است؟ سعید مدنی نگفته که چرا باید تولید خودرو در ایران به این حد انحصاری باشد؟ چرا تعرفه واردات اینقدر گران است؟ چرا قطعات خودروی داخلی باید از چین وارد شود؟ چرا خودرو ساز باید پسته فروش شود و وارداتچی گردد؟ چرا رسیدگی به شکایت مردم در حد صفر است؟ چرا تقریبا عین مشتریان دو خودرو ساز داخلی از کیفیت تولید ناراضی هستند؟ چرا باید ۷ درصد کل تولید ناخالص داخلی صرف هزینه تصادفات و معلولیت شود؟ چرا باید معادل پنج سال اضافه مصرف سوخت خودروی داخلی معادل واردات رایگان یک دستگاه خودروی خارجی شود. سعید جان، نوش جانت (خودت می‌دونی چی گفتیم)، اما حداقل آزاده باش.
بنویسید نمایش تحول صنعت خودروی ایران، بخوانید نمایش تحول صنعت خودروی چین! + علل عدم حساسیت های لازم امنیتی و قضایی به این باتلاق برای چیست؟
آیا با فساد گروه های دارای نفوذ امنیتی و قضایی مواجه هستیم؟

بنویسید نمایش تحول صنعت خودروی ایران، بخوانید نمایش تحول صنعت خودروی چین! + علل عدم حساسیت های لازم امنیتی و قضایی به این باتلاق برای چیست؟

سال‌های سال است که مستندات گمرکی، بانکی و آمار‌ها و گزارشات ارایه شده توسط خودروسازها، نشان می‌دهد که حجم قابل توجهی از قطعات خودرو‌های ایرانی از چین وارد می‌شود. سال‌های سال است که تحول بنیادینی در صنعت خودروی کشور مشاهده نکردیم و بدلیل تعرفه گذاری و تصویب مقرره‌های خاص و به بهانه‌هایی نظیر کمبود ارز و تحریم، جلوی واردات خودرو گرفته شده و در صورت واردات هم، قیمت‌ها بدلیل تعرفه‌های بی حساب و کتاب، چندین برابر کشور‌های همسایه می‌باشد. سال‌های سال است که با زیان‌های چند ده همتی سالیانه خودروساز‌ها مواجه هستیم. سال‌های سال است که صدای شکایت و نارضایتی پیر و جوان فرد ایرانی برای کیفیت و ایرادات خودروساز‌های داخلی بلند است و شنیده نمی‌شود. سال‌های سال است که کشور جولانگاه مونتاژکاران چینی شده است و .... این همه فکت مستند غیرقابل انکار وقتی با بی تفاوتی و کم تفاوتی امنیتی و قضایی روبرو می‌شود، چه نتیجه‌ای را به ذهن می‌تواند متبادر کند؟ به فساد این دو دستگاه بیندیشیم یا نفوذ و ارتباط گروه‌های فاسد به این دو دستگاه؟ جناب قاضی القضات، وزیر محترم اطلاعات، اطلاعات محترم و کوشای سپاه، ریاست محترم مجلس شورای اسلامی، رئیس محترم دولت، سازمان محترم بازرسی، دیوان محترم محاسبات کشور، بازرسی محترم ریاست جمهوری، وزیر محترم صمت، ...، چه توجیهی می‌توان برای این شرایط داشت؟ بین دوگانه تامین منافع افراد و گروه‌های خاص و تامین منافع ملی و نظام جمهوری اسلامی، کدامیک، تقدم دارند؟
قدرت ایرانی در تعمیر یا به میدان فرستادن ارابه های مرگ ؟
ضعف قانونی و ابتکارات ایرانی:

قدرت ایرانی در تعمیر یا به میدان فرستادن ارابه های مرگ ؟

ویدئو کلیپی در فضای مجازی در حال دست به دست شدن است که در ان، گروهی صافکار اقدام به تعمییر زیبای یک خودروی ۲۰۶ صندوق دار که از عقب تصادف داشته و صندوقش کاملا جمع شده است، می‌کنند. شاید صافکار‌های کلیپ مورد اشاره، تاکید روی تبلیغات داشته باشند، اما واقعیت داستان اینجاست که این خودروی زیبا، بنوعی تبدیل به ارابه مرگ حاضر در میدان شده و با کوچکترین تصادف از عقب، حادثه و خسارت، ده‌ها برابر شرایط اولیه خواهد بود. سوال پیش می‌آید که این کلیپ را باید بعنوان قدرت ابتکار تعمیرکار ایرانی بشناسیم یا ضعف قوانین نظارتی درخصوص از رده خارج کردن برخی از خودرو‌های تصادفی؟
خودروهای گرجی در راه ایران:آیا بازار ایران پس از چین به گرجستان واگذار می‌شود؟ + لعنت به وجود و ذات گعده های کثیف فعال در صنعت خودروی کشور
فرحان پورسلیم:

خودروهای گرجی در راه ایران:آیا بازار ایران پس از چین به گرجستان واگذار می‌شود؟ + لعنت به وجود و ذات گعده های کثیف فعال در صنعت خودروی کشور

پس از آزادسازی واردات خودرو از دو سال گذشته، تیراژ بالایی از این خودرو‌ها وارد کشور نشده است. اخیراً خبری منتشر شده که احتمال واردات خودرو‌های گرجستان را قوت می‌بخشد؛ اما آیا این کشور صنعت خودروسازی دارد؟ از طرف دیگر جای تاسف دارد که جماعتی بعضا مشنگ و بی شناسنامه با هزاران ترفند و رقاص کثیف و خود شیرین سازی، اقدام به گرفتن پست‌های مدیریتی در صنعت خودروی کشور نمودند و هدفی جز غارت را دنباله گیری نکردند. صنعتی که برای توسعه اش، کشور مجبور به پرداخت صد‌ها همت حمایت شد عاقبتی جز باتلاق نداشته است. لعنت بر وجود و ذات گعده‌های کثیف فعال در صنعت خودرو که منافع سازمانی و گروهی خودشان را (با هزار توجیه و لعاب شرعی و اقتصادی و مدیریتی) بر منافع ملی ترجیح می‌دهند. ان شاالله که خیانت تان به کشور را در نابودی فرزندان تان ببینید و بدانید که از کجا می‌خورید. ذره ذره شدن بعضی از شما ارزوی قلبی خیلی از ماست. کسی که تعهدی به دین و کشور و منافع مردم و اخلاق نداشته و روز و شب به دنبال رانت و انحصار کثیف است، لایق لعنت‌هایی بیش از این می‌باشد.
چرا مدیرعامل شرکت بنز و تویوتا هم نمی تواند ایران خودرو دولتی را مدیریت کند و در آخر بدهکار می شوند؟ راهکار چیست؟ + اتمام فصل چریدن بعضی ها از جیب مردم ،کجاست؟
واکاوی تعلل در عدم تحقق فرمان رهبری درمورد واگذاری خودروساز های دولتی؛

چرا مدیرعامل شرکت بنز و تویوتا هم نمی تواند ایران خودرو دولتی را مدیریت کند و در آخر بدهکار می شوند؟ راهکار چیست؟ + اتمام فصل چریدن بعضی ها از جیب مردم ،کجاست؟

امروز بیش از نیم قرن از صنعت خودروسازی ایران می‌گذرد، اما کشورمان هنوز درحال دست و پا زدن برای تبدیل شدن به خودروسازی مطرح در جهان است حال آنکه کشور‌های آسیای شرقی موفق شده اند درکمتر از دو دهه به جمع خودروسازان مطرح دنیا راه پیدا کنند. تغییر ساختار و بنیان این خانه در حال ویرانی و واگذاری مدیریت آن به بخش خصوصی اگر چه چند سالی است به سرتیتر رسانه‌ها و کلیدواژه دولتمردان و صاحبنظران تبدیل شده، اما درعمل پرونده واگذاری مدیریت خودروساز‌ها به بخش خصوصی با کلیدواژه «اهلیت سنجی» از وزیری به وزیر دیگر منتقل می‌شود بی آنکه اقدام جدی صورت گیرد. برکسی پوشیده نیست که امروز صنعت خودروسازی ایران بیش از آنکه یک بنگاه اقتصادی باشد تبدیل به یک بنگاه سیاسی شده است از این رو مشکلات با قوت برجای خود باقی مانده اند به شکلی که مدیران عامل بزرگترین و مطرح‌ترین خودروسازی‌های جهان همچون بنز و تویوتا نیز در صورت قرار گرفتن بر راس کارخانجات خودروسازی بزرگ ایران، نه تنها نمی‌توانند کاری از پیش ببرند که خیلی زود به ناکارآمدی متهم خواهند شد. خیلی شفاف عرض می‌شود که متاسفانه برخی افراد و جریانات در این آشفته بازار در حال چریدن هستند و در مقابل بسیاری از تغییرات مقاومت می‌کنند. تنها در ۴۰ روز نخست امسال، رهبری دست کم چهار بار بر ضرورت موضوع مشارکت مردم، تولید و ضرورت سپردن امور به بخش خصوصی برخوردار از پشتوانه مردمی خلاق تاکید کردند. تأکید‌های مکرر و مستمر رهبری با تمرکز بر خصوصی سازی و کلید واژه «تولید» به ویژه در کمتر از ۲ ماه اخیر، نشان‌دهنده یک پیام واضح و حاکی از این اولویت حیاتی برای حال و آینده کشور است.
به کرمان موتور تذکر بدیم یا به نمایندگی اش + اگه گفتید ایرادات این تبلیغ چیه؟
چرا تبلیغات این جوری شده؟

به کرمان موتور تذکر بدیم یا به نمایندگی اش + اگه گفتید ایرادات این تبلیغ چیه؟

ورای برخی تندروی‌ها و کندروی ها، کشور چارچوب فرهنگی- ارزشی-معنوی خاص خودش را دارد. حرکت حول ان چارچوب را مجاز می‌شماریم و حرکت در خارج از آن چارچوب، با سه گانه صحبت-تعامل-منطق، قانون-حقوق، زور-اراده ورزی، مواجه می‌شود. چه خوب است که تفاوت برداشت‌ها و اختلافات در قالب گفتمان و تعامل حل شود و نیازی به ورود به مراحل دیگر (قانون و زور) نباشد. ویدئو کلیپ زیر را ملاحظه کنید (نیازمند راست آزمایی، زمان تهیه را نمی‌دانیم) و نظر بدهید که با کرمان موتور باید برخورد شود (ضعف نظارتی)، با نماینگی باید برخورد شود (چارچوب شکنی با پیگیری تعزیراتی)، هر دو یا هیچکدام؟ آیا آقای جمالی عزیز (عنوان شده در کلیپ) بعنوان نماینده کرمان موتور، نمی‌دانند که چه خطوطی را نباید رد کرد و چارچوب‌ها کجاست؟ حالا متوجه شده اید که چرا آن همه تلاش ما برای به راه آوردن متمایلین به طرح صیانت، به جایی نمی‌رسد؟
جزییات تولید خودروسازان داخلی؛ آیا سایپا، ایران خودرو و پارس خودرو، به بن بست رسیده‌اند؟
از افت ۱۹ درصدی سایپا و ایران خودرو تا افت ۳۶ درصدی پارس خودرو:

جزییات تولید خودروسازان داخلی؛ آیا سایپا، ایران خودرو و پارس خودرو، به بن بست رسیده‌اند؟

بررسی آمار‌های تولیدی سه خودروساز بزرگ کشور یعنی سایپا، ایران خودرو و پارس خودرو در سال جدید، نشان دهنده کاهش تولید ۱۹ تا ۳۶ درصدی نسبت به زمان مشابه در فروردین ماه ۱۴۰۲ است. این کاهش تولید برخی از تحلیل گران را بدین سمت سوق داده و ایجاد کننده این سوال شده است که ایا خودروساز‌های داخلی به بن بست رسیده اند؟
ضعف بدنه و شاسی خودروها:

تارا خانم شاسی حلبی، تقدیم به رئیس سازمان استاندارد کشور

بارها و بارها از ضعف شاسی و بدنه خودروهای داخلی گلایه نموده و دو سازمان محترم استاندارد و پلیس راهنمایی و رانندگی را مخاطب قرار دادیم و تقاضای رسیدگی نمودیم. اما گویا عزیزان صرفا تمایل به شعار درمانی دارند. قصد دادن زرشک طلایی به رئیس محترم سازمان استاندارد را داشتیم ، پشیمان شدیم. ویدئو کلیپ حاضر را تقدیم ایشان می کنیم. تارا خانم شاسی حلبی؟!، تقدیم به رئیس سازمان استاندارد کشور . آقای مهدی اسلام‌پناه ، تقدیم با احترام .
سیل حواله های خودروی مادران در بازار بهاری سال ۱۴۰۳، از حواله ۳۰۰ میلیونی دیگنیتی تا حواله سهند و اطلس ۳۰ میلیون تومانی
علی رغم ممنوعیت قانونی و هشدارها برای کلاهبرداری:

سیل حواله های خودروی مادران در بازار بهاری سال ۱۴۰۳، از حواله ۳۰۰ میلیونی دیگنیتی تا حواله سهند و اطلس ۳۰ میلیون تومانی

حواله خودروهای مختلف طرح مادران در بازار با قیمت های عجیب و غریب در بازار آزاد به فروش می‌رسد.به عنوان مثال حواله خودروهای طرح مادران سهند و اطلس بین ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان است. اما شرایط برای خودروهایی مثل دیگنیتی فرق می‌کند و قیمت ها تا ۳۰۰ میلیون تومان هم می‌رسد. نکته قابل تاکید در این نوع خرید و فروش ها، ممنوعیت اعلام شده توسط نهادهای ذی ربط بوده و همچنین حجم کلاهبرداری هاست که مکررا گزارش می شود.
شکست پروژه شاهین سایپا و ادعای کارشکنی‌ها از درون شرکت مگاموتور از سال ۱۳۹۵ + الزام به راست آزمایی امنیتی-نظارتی
فسق قرارداد با KH آلمانی، وقفه هشت ساله و تمایل به شرکت چینی DAAE؟

شکست پروژه شاهین سایپا و ادعای کارشکنی‌ها از درون شرکت مگاموتور از سال ۱۳۹۵ + الزام به راست آزمایی امنیتی-نظارتی

رسانه «فراز» ادعا نموده که به کمک اسنادی که از یک کارشکنی در شرکت «مگاموتور» به دست آورده، نشان می‌دهد که چطور درست زمانی که پروژه شاهین در کارخانه سایپا کلید خورده بود، اقدامات مشکوک مگاموتور، تولیدکننده قوای محرکه خودرو‌های سایپا پروژه خط تولید این خودرو را به شکست کشاند. کارشکنی بزرگ در این شرکت در نهایت باعث شد موتور تیبا با تغییری جزئی و فریبنده روی شاهین قرار بگیرد. اما اصل این ماجرا چه بود؟ ویدئو کلیپ منعکس شده در خبر، نیازمند راست آزمایی امنیتی-نظارتی است. آیا با یک تسویه حساب شخصی و گروهی در رسانه مواجه هستیم یا به معنای واقعی با یک پروژه ضدامنیت صنعتی یا حتی منفعت گرایی و غارت مدیریتی سروکار داریم. موضوعی که ضرورت ورود دستگاه‌های امنیتی، نظارت بازرسی و قضایی کشور را برای راست آزمایی گزارش ادعا شده و سپس تصمیم گیری مقتضی، طلب می‌کند. در گزارش روی اسامی خاص از مدیران مگاموتور تاکید شده و وفق رویه‌های جاری امنیتی، ضرورت باز کردن پرونده‌های دوگانه حفاظت-نفوذ، احساس می‌شود.
چه کار کرده ایم که حرمت مرگ انسان ها در دید خودروساز ریخته است + این صوت را برای مردم هر کشوری که دوست دارید ترجمه کنید و واکنش ها را ببینید
صوت افشا شده علیمردان عظیمی مدیرعامل ایران خودرو:

چه کار کرده ایم که حرمت مرگ انسان ها در دید خودروساز ریخته است + این صوت را برای مردم هر کشوری که دوست دارید ترجمه کنید و واکنش ها را ببینید

عظیمی ایران خودرو از ضرورت ادامه تولید پارس می گوید. تقاضای انعطاف در قانون گذاری و استاندارد گرایی ها را دارد. برایش مهم نیست که یک نفر، ده نفر یا صدها نفر دیگر هم در طول شش ماه آتی بر اثر تصادف احتمالی بمیرند. او فقط می خواهد به اهداف ذهنی خودش برسد. برای اینکه متهم به تخریب احتمالی نشویم، تقاضا داریم گفتار آقای عظیمی به هز زبانی که شما دوست دارید در هر کشوری که شما می پسندید ، ترجمه شود و واکنش مردم آن کشور، مبنای برخورد با ایشان قرار گیرد. آقای علی آبادی ، با قید فوریت دستور به استعفای این والاحضرت بی اخلاق بدهید.
نظرات و گلایه ها
پرطرفدارترین