نایب رییس اتحادیه پوشاک:
مجید نامی نایب رییس اتحادیه پوشاک در خصوص آخرین وضعیت بازار پوشاک در کشور اظهار داشت: هم اکنون به دلیل ناآرامیها و اغتشاشات اخیر طی یک ماه گذشته فروش پوشاک در کشورمان صفر شده است. وی افزود:اظهار کرد: تمام امید تولیدکنندگان و فروشندگان بازار پوشاک به مهرماه و شب عید است، ولی با این حال اغتشاشات اخیر بازار پوشاک را به سمت نابودی برد.نامی تصریح کرد: طی دو هفته اخیر و با بیشتر شدن ناآرامیها کارخانجات طبیعتاً میزان تولید خود را کاهش و نیروهای خود را به شدت تعدیل کردهاند و میتوان گفت پوشاک خط مقدم عدم خرید کالا در کشور است.
تولیدکنندگان زیر چرخ دنده های قاچاق؛
عضو هیات مدیره اتحادیه تولید کنندگان پوشاک با انتقاد از انفعال دستگاههای نظارتی در مبارزه با قاچاق پوشاک گفت: دو یا سه ساعته مسافر را میبرند ترکیه و کالا میآورند. خرید از سایت هم مدلی جدید است که پس از سفارش سه روزه کالا از ترکیه ارسال میشود. مجید افتخاری عضو هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک در شبکه یک سیما با اشاره به چالشهای بازار پوشاک در مورد گردش مالی بازار پوشاک ایران گفت: اعداد متغیر است، اما حجم معاملات بازار پوشاک ایران، حدود ۸ میلیارد دلار برآورد شده است.
محمدعلی زرینه کفش، رئیس اتحادیه بافندگان فرش دستباف تهران:
محمدعلی زرینه کفش، رئیس اتحادیه بافندگان فرش دستباف تهران ، با بیان انتقاداتی به عدم حمایت از فرش بافان ایرانی و موازی کاری های وزارت صمت در خصوص این حرفه و هنر ایرانی، اظهار داشت که هیات مدیره قالی بافان هیچ مانعی برای صدور پروانه کسب ندارد؛ پس چرا اتحادیه را مقصر میدانند؟ اینجاست که عدالت زیر سوال میرود. از سویی وزارت صمت اجازه صدور پروانه نمیدهد از سوی دیگر به افرادی که میخواهند اتحادیه را منحل و ادغام کنند، میدان میدهد و چرایی آن را ما نمیدانیم.
دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک:
سعید جلالی قدیری بیان کرد: طبق اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا، اجرای طرح مقابله با قاچاق پوشاک موجب کاهش ۲ میلیارد دلاری قاچاق این گروه کالایی شده است. ولی مشاهدات میدانی این ادعا را تایید نمیکند.
رئیس اتحادیه پیراهن دوزان و پیراهن فروشان تهران:
رئیس اتحادیه پیراهن دوزان و پیراهن فروشان تهران در خصوص چالشهای موجود برای تامین مواد اولیه تولید بیان داشت: مواد اولیه اولین و مهمترین نقش را در حیطه تولید دارد که مدت هاست برای تامین آن بویژه نخ به عنوان مهمترین نیاز این صنف دست و پنجه نرم میکنیم.
مشکلات فرشبافان؛
قیمت مواد اولیه تا شش برابر شده است، قیمت فرش در حدود سه برابر افزایش داشته است. امکان صادرات سلب شده یا بشدت کاهش یافته. بیمه نیستند و بیمه قالیبافان میرسد که به کسی که قالیباف واقعی و در میدان کار نیست. رنگهای شیمیایی مورد مصرف، جلوه پاخور شدن قالی را از آن ربوده است. قالی میبافند، اما بشکل کاملا حاشیهای و زمین گیر شده اند.
قابلیتهای صنعت پوشاک؛
راهاندازی خط تولید چاپ دیجیتال روی پارچه که البته مبتنی بر هنر طراحی هنرمندان است، یک مزیت در سطوح تولید پارچه در کارخانههای نساجی به شمار میرود.
قاچاق پوشاک؛
تولیدکنندگان ایرانی همواره برای تامین مواد اولیه و قیمت این مواد در داخل و خارج دچار مشکلات عدیدهای هستند که همین موضوع موجب شده قیمت پوشاک ایرانی گرانتر از سایر برندهای خارجی موجود در کشور باشد.
مدیرعامل اتحادیه فرش دستباف:
مدیرعامل اتحادیه فرش دستباف افزود: وقتی جایگاهی برای فرش در نظر نگیریم کم کم متخصصان و طراحان این بخش به جایی میروند که به صنعت فرش بها بدهند.
قاچاق پارچه؛
رئیس اتحادیه بنکداران و طاقه فروشان پارچه تهران گفت: به طور کلی ۸۰ میلیون متر چادر مشکی نیاز کشور است که تنها ۲۵ درصد آن به صورت قانونی وارد کشور میشود.
قاچاق پوشاک؛
عضو اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک تاکید کرد که فروش پوشاک تاناکورا، به دلیل مسائل بهداشتی و قاچاق بودن این نوع پوشاک، ممنوع است و در صورت برخورد با این نوع فروشگاهها، پلمب میشوند.
واردات پنبه؛
عضو هیات مدیره انجمن صنایع نساجی ایران با بیان اینکه در نیمه اول سال جاری صرفا ۳۵ هزار تن از ۹۰ هزا تن نیاز صنایع نساجی به پنبه وارد شده است، گفت: اعمال سیاستهای مرتبط با قرنطینه و عدم تنوع در بازارهای هدف وارداتی پنبه، منجر به کمبود مواد اولیه در کارخانجات صنایع نساجی و پوشاک شده است.
کارخانه فرش راوند کاشان؛
چه کسی پاسخگویی این سو مدیریت و اهمال قابل اثبات در واگذاری و نابودی یکی از بزرگترین کارخانجات فرش کشور است؟ چرا باید به این حد از عدم نظارت تهوع آور رسیده باشیم که منابع ملی به این راحتی به آتش کشیده شوند؟
بازیافت کاغذ؛
تا دیروز فقط پلاستیک، شیشه و … بود، اما حالا کاغذهای رسید خودپردازها و کارتخوانها را هم جمع میکنند و میفروشند. هر کیلوگرم حداقل پنج هزار و ۵۰۰ تومان! آنطور که پیشکسوتان صنعت کاغذ میگویند رسیدهای کاغذی بانک چاپ لیزری دارند و بازیافت آن راحتتر است همین هم موجب میشود گرانتر باشند.
صنعت نساجی ایران؛
دولتهای وقت با بیتدبیری مجموعهی پرتوان نساجی مازنداران که زمانی کارگران مازندارانی و مهاجران سایر استانها به صورت ۳ شیفت در آن کار میکردند را به ورشکستگی کشاندند و در شرایطی که نوسازی توان تولید را به صفر رسانده بودند، این مجموعه را به افرادی سپردند که از نساجی سررشتهای نداشتند.
قاچاق پوشاک؛
هرچند دولت برای مبارزه با قاچاق کالا طرحهای بسیاری را اجرا کرده و به نظر خودش توانسته بخشی زیادی از آن را کاهش دهد، اما واقعیت بازار و صحبتهای فروشندهها و خریداران چیز دیگری میگوید.
راه اندازی مجدد سبلان پارچه
کارخانه سبلان پارچه پس از ۱۱ سال رکود به دلیل مسایل مالی امروز پر رونق و امیدوارنه در مسیر تولید و شکوفایی قرار گرفته است.
نقاب یا بلور؟
چند تکه پارچه کجا و روح آسمانی ما کجا؟ میگویند لباس ربطی به باطن آدمها ندارد. متفکران، یکی پس از دیگری، صنعت مُد و طراحی لباس را تحقیر کردهاند و آن را دغدغۀ سطحینگرها میدانند. اما شهیدا باری معتقد است تاریخ اندیشه ظاهر و جلوۀ بیرونیِ آدمها را بیشازاندازه دستکم گرفته است.
برگزاری نمایشگاه؛
نمایشگاههای سه صنعت نساجی، پوشاک و فرش ماشینی با حضور مقامات ارشد وزارت صنعت یکشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران افتتاح شد.
کارشناسان تشریح کردند
رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به قدمت و ظرفیتهای فرش تبریز، گفت: تبریز میتواند مدیریت بازار فرش جهان را برعهده بگیرد.