حادثه منجر به هفت کشته در معدن مهماندویه دامغان:
ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه دوشنبه، ۱۸ فروردین، حادثه گازگرفتگی مرگبار در معدن جواهر زغال دامغان که به محبوس شدن چندین کارگر و شخص پیمانکار معدن در تونل منجر شد ، در روز سه شنبه و با هفت کشته به پایان رسید. مرتضی شکاری (پیمانکار) ، احمد شکاری ، مهدی گیلکی ، هانی گیلکی (۳۵ ساله) ، طلاحسین ابراهیمی (۲۰ ساله، اتباع خارجی) ، مجتبی اکبری (۲۵ ساله، اتباع خارجی) ،علی ابراهیمی (۲۵ ساله، اتباع خارجی) از درگذشتگان این حادثه شوم هستند. گفته می شود که ، این معدن برای مدتی فعالیت نداشت و روز حادثه اولین روز فعالیت اکتشافی معدن پس از مدتها توقف بود و کارگران برای بررسی چگونگی راهکارهای از سرگیری فعالیت تونل وارد میشوند. وقتی نفر وارد میشود، دچار گازگرفتگی میشود که نفر دوم برای کمک وارد عمل میشود و به این ترتیب هر هفت نفر یک به یک فوت میشوند. فرجالله ایلیات، سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری سمنان بیان داشت که، معدن زغالسنگی که فعال نیست در اصطلاح باید زنده نگهداشته شود و کنترل اکسیژن و تهویه هوا در آن مدنظر باشد، اما در حادثه اخیر، نداشتن امکانات و تجهیزات کافی مشهود است.با وجود همه تاکیدات صورت پذیرفته بعد از حادثه معدن معدنجوی طبس در سال گذشته، مشخص نیست چرا بعد از وقوع آن حادثه هولناک، سیستم کنترل و نظارت همچنان درست عمل ننموده و بازرسی نیرویهای وزارتخانههای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صمت به وظایف خود درست عمل نمیکنند. دیگر سوال قابل طرح، پرسیدن همین موضوعات از سازمان بازرسی کل کشور است. مگر نه اینکه، در کلیه دستگاه ها ، نیروهای محترم این سازمان بعنوان مهمترین سازمان نظارتی کشور، مستقر هستند، خروجی این عزیزان و سهم شان در وقوع حادثه را چطور باید محاسبه کنیم؟
حاشیه های پیمانکاری چینی ها بر معدن طلای ایرانی:
بیش از ۱۰ سال است که مهمترین معدن طلای ایران در دست چینی هاست و درآمد حاصل از فروش طلای استخراج شده از این معدن به جای اینکه کمک به درآمدهای ارزی کشور کند به جیب پیمانکاران چینی میرود. معدن طلای مزرعه شادی جزو ۱۲ معدن روستای ورزقان به شمار میرود که در سال ۱۳۷۹ توسط مهندسان سازمان زمینشناسی شناسایی و معرفی شد.علیرضا فرهنگپور، رئیس وقت دادگستری شهرستان ورزقان، درباره سرمایهگذاری چین در این معدن در گفتوگو با رسانه ها اعلام داشته بود که با اعتبار ۱۵۰ میلیارد ریال از طرف یک شرکت چینی و با مشارکت یک شرکت ایرانی، در معدن طلای مزرعه شادی سرمایهگذاری شده است.درباره وضعیت معدن مزرعه شادی شهرام شریعتی، کارشناس و فعال حوزه معدن، اظهار کرده که چین سالهاست در معادن ایران بهویژه معادن طلا سرمایهگذاری میکند. اما مسئلهای که همچنان مبهم است، میزان اختیارات و نوع قراردادهای منعقدشده میان ایران و چین است. اگر اخبار منتشرشده صحت داشته باشد، این شرکتها خارج از چارچوب قوانین کار و بیمه عمل میکنند که این خوب نیست.عدم شفافیت قراردادها صرفا مربوط به متن قراردادها نیست. بلکه این عدم شفافیت در زمینه بررسی ذخایر و منابع قبل از واگذاری هم وجود دارد. از آنجایی که منابع، ذخایر و داراییها بر اساس مصادیق بینالمللی قبل از واگذاری ارزشگذاری نشده است. حال این سوال ایجاد میشود که چه میزان طلا استخراج شده و موضوعاتی نظیر کار، بیمه و ... هم مطرح است. سوالات زیادی در خصوص این معدن مطرح است که آقای اتابک وزیر صمت باید قبل از تداوم پیگیری ها توسط افکار عمومی و رسانه ها ، پاسخگو بدان باشد.
بهرام شکوری رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران:
بهرام شکوری رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران مدعی شد که در حال حاضر بیش از ۶۵ درصد معادن تعطیل هستند. اگر بیش از ۶۵ درصد معادن به واسطه سیاستگذاریهای موجود تعطیل شدهاند، باید این سیاستگذاری تغییر کند. اگر نمایندگان از این ارقام اطلاع داشته باشند، فشار نمیآوردند که به جای ۵۵ همت حقوق دولتی، ۱۰۰ همت حقوق دولتی دریافت شود.باید فشار عوارض قیمتگذاری دستوری و… را از معادن برداریم و وصول پول را مبنای پرداخت حقوق دولتی قرار دهیم.حقوق دولتی برای توسعه بخش معدن است و نباید به عنوان درآمد دولت تلقی شود. لذا این حقوق دولتی باید بهگونهای دریافت شود که باعث توسعه معادن شود و نه تعطیلی بخش معدن.
گلایه های جعفر قادری، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:
جعفر قادری، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت، این همه در سوریه هزینه کردیم، اما آخرش نتوانستیم از ظرفیت معادن پتاس که سوری ها برای ما فراهم کرده بودند استفاده کنیم! تفاهمنامه تجارت آزاد ایران و سوریه، هنوز بعد از سال ها از تصویب مجلس ایران نگذشته است و ... . افکار عمومی می پرسد که ایا قرار است موقعیت های کشور در سایه انواع انحصارها و شبه انحصارها و امنیتی بازی ها و سلیقه های ملون سیاسی و بروکراسی های افلاطونی، سوخت شود؟
ریشه جریان حامی واردات زغال سنگ کجاست؟
با وجود ذخایر غنی زغالسنگ در کشور، حجم بالای واردات این محصول به ویژه با تخصیص ارز نیمایی، موجی از اعتراضات را در میان تولیدکنندگان داخلی به راه انداخته است که این وضعیت تهدیدی برای خودکفایی کشور محسوب میشود. برخی از منتقدین به وجود یک جریان کاسب در حوزه واردات زغال سنگ اذعان داشته و معتقدند که این واردات با رویکرد کاسبی و دلالی اقتصادی دنبال می شود. در سال ۱۴۰۲ ذخایر زغالسنگ ایران حدود 1.2 میلیارد تن برآورد شده و تولید زغالسنگ کشور به حدود 2.5 میلیون تن رسید که نسبت به سال قبل از آن ۱۵ درصد افزایش یافته است.در ششماهه نخست سال جاری، کشور با واردات ۱۲۷ هزار تن زغالسنگ به قیمت تنی ۱۹.۷ میلیون تومان مواجه شده، در حالی که قیمت زغالسنگ تولید داخلی تنها ۶.۶ میلیون تومان بوده، این تفاوت قیمتی نهتنها تولیدکنندگان داخلی را تحت فشار قرار داده، بلکه نگرانیها درباره وابستگی کشور به واردات را نیز افزایش داده است.
کمبود تولید داخلی یا قدرت مافیای واردات؟
در سال ۱۳۹۸ به میزان ۲۷۰ میلیون دلار کک و زغالسنگ، سال ۱۳۹۹ به میزان ۳۰۳ میلیون دلار، سال ۱۴۰۰ به میزان ۵۷۶ میلیون دلار و در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب ۸۰۸ میلیون دلار و ۶۳۱ میلیون دلار کک و زغالسنگ وارد شده است. در حالی طی ۶ ماهه امسال ۱۲۷ هزار تن زغال سنگ با قیمت تنی ۱۹.۷ میلیون تومان وارد شده که زغال سنگ تولید داخلی ۶.۶ میلیون تومان فروخته میشود. از نظر قیمتی، در نیمه نخست سال حدود ۱۵۵ میلیون دلار زغال سنگ وارد و حدود ۱۲ میلیون دلار نیز از مرزهای کشور صادر شده است. تولیدکنندگان داخلی میگویند، اگر قیمت داخلی افزایش یابد، کشور را از واردات بی نیاز میکنند. در حال حاضر که در قرن ۲۱ هستیم ۶۲ درصد برق دنیا با زغال سنگ تولید میشود، علاوه بر این تولید ۹۰ درصد فولاد دنیا با زغال سنگ است و همین امر نشان میدهد دنیا به اهمیت زغال سنگ پی برده و به صورت یک انرژی ارزان قیمت، تمام استفاده خود را از آن میبرد. یک کیلو زغالسنگ حدود ۶۵۰۰ واحد انرژی تولید میکند و یک متر مکعب گاز ۷۵۰۰ واحد انرژی دارد، اما قیمت یک کیلو زغال سنگ ۶ سنت است و قیمت یک متر مکعب گاز حدود ۳۰ تا ۴۰ سنت است، این تفاوت قیمت ۳۰۰ درصدی در پایین آمدن قیمت تمام شده محصولات صنعتی کشورها نقش اساسی دارد. ۹۵ درصد سیمان دنیا با زغال سنگ تولید میشود. اساساً کشورهای توسعه یافته معتقدند که نباید سیمان را با گاز گران تولید کرد، بلکه صرفه اقتصادی در تولید با ذغال سنگ است.
سید بهادر احرامیان عضو انجمن فولاد ایران:
برای این که کشور به رشد اقتصادی برسد نیاز است که واحدهای تولیدی بتوانند محصولات بیشتری را به بازارهای داخلی و صادراتی عرضه کنند، صنعت فولاد توانایی افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی تولید محصول را دارد اما در فصل تابستان میزان تولید ۵ درصد کاسته شد.صنعت فولاد ۷۰ درصد از مصرف برق خود را تولید می کند و فقط به ۳۰ درصد از برق شبکه سراسری نیاز دارد اما نکته اینجاست که شرکتهای فولادی مجبور به عرضه برق خود در شبکه سراسری هستند، اما در قطع برق، صنعت فولاد ۶۰ درصد دچار محدودیت می شود.
از سنگ تا آهن:
سنگ آهن، ماده اولیه اصلی تولید انواع مقاطع فولادی است. شمش فولادی، انواع تیرآهن، میلگرد، پروفیل، نبشی، ناودانی و … با استفاده از سنگ آهن تولید و در ساختمان سازی و صنعت مورد استفاده قرار میگیرند. سنگ آهنها را بر اساس شیوه تشکیل آنها به چهار دسته رسوبی، آتشفشانی یا هیدروترمال، ناشی از حل شدن یا خارج شدن ناخالصیهای سنگ و در نتیجه بالا رفتن عیار آهن آن، ایجاد شده از تغییرات فیزیکی و شیمیایی بر روی کانسارهای سولفوری، تقسیم بندی میکنند. به طور کلی ناحیههای آهن دار ایران با توجه به نزدیکی آن نواحی به کانسارهای آهن به مناطق مختلف زیر تقسیم شده است. منطقهٔ اراک – ملایر، منطقهٔ کرمان – یزد (معدن گل گهر، معدن آهن چغارت، معدن سنگ آهن جلالآباد زرند، معدن آهن چاهگز بافق، معدن آهن سه چاهون بافق)، منطقهٔ اصفهان – کاشان، منطقهٔ خراسان، منطقهٔ تهران – قم – قزوین، منطقهٔ خلیج فارس و کوار. در این میان سنگ آهن چادرملو و گل گهر دو معدن اصلی سنگ آهن ایران میباشند که بیش از ۸۰ درصد تولید سنگ آهن کشور را تولید میکنند. مهمترین معادن سنگ آهن ایران عبارتند از: معدن چغارت، معدن چادرملو، معدن گل کهر، معدن سنگان، معدن جلال آباد زرند، معدن چاهگز بافق، معدن سه چاهون بافق، معدن آهنگران، معدن آهن بیجار.
توجیه گری یا دفاع از عملکرد؟
قاسم خوشدل پور، مدیر مجتمع فولاد سبا بیان داشته است که خرید اُپال توسط فولادمبارکه خریدی هوشمندانه برای رفع نیازمندی آتی، پایداری و تابآوری تولید این گروه صنعتی است .وی مدعی است که کل ورودی گندله مورد نیاز فولاد سبا از کارخانههای گروه و سطح کشور تأمین میشود که با تصاحب سهام شرکت صنایع معدنی کانی سازان کیمیا (اُپال)، هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفیت تدارک حال و آینده گندله برای مدولهای آهن اسفنجی و تأمین آهن اسفنجی برای تولید مذاب کامل پوشش داده خواهد شد و ... . این در حالی است که گروهی از منتقدین به شرایط خرید و قرارداد نقص وارد نموده و شائبه تامین منافع گروه های ذینفع را مطرح کرده اند. جای دارد که دو مجموعه در راستای تنویر افکار عمومی و شفاف سازی بیشتر موضوع و بدور از هرگونه تبلیغات، اقدام به ارایه توضیح فنی و اقتصادی این کار نمایند.
دکتر نادر جهانمهر ، دانشیار اقتصاد سلامت علوم پزشکی شهید بهشتی:
انفجار مرگبار در معدن زغال سنگ طبس که در روزهای اخیر منجر به کشته شدن بیش از ۵۰ انسان بیگناه شد، نهتنها خانوادههای قربانیان و جوامع محلی و مردم کشور ما را در غم و اندوه فرو برد، بلکه بار دیگر پرسشی را مطرح کرد که پس از هر فاجعهای در صنایع پرخطر تکرار میشود: «مقصر کیست؟» درحالیکه برخی ممکن است در تحلیل این حادثه به دنبال یافتن یک مقصر واحد باشند، واقعیت این است که چنین حوادثی نتیجه یک زنجیره پیچیده از عوامل متعدد و متقاطع هستند.
بهانه و کاسبی به اسم وجود تحریم:
همزمان با خبر حادثه معدن طبس، رسانه ملی خبر کشف چهار کیف پر از پول، چکپول، دلار و یورو به ارزش ۴۰ میلیارد تومان به اضافه ۷۰۰ سکه دیگر از منازل شهردار و برخی اعضای شورای اسلامی سابق شهر لواسان منتشر کرد. توضیح بیشتری نیاز نیست. پرسش این است که آیا تحریمها فقط در خرید تجهیزات ایمنی برای کارگران کارکرد داشته؟ هزاران قلم دیگر به اشکال مختلف و با ادعا و افتخار دورزدن تحریمها، با دهها برابر قیمت تهیه و در کشور استفاده میشود؛ به مظلومترین، بیصداترین و خدمتگزارترین قشر با سختترین کارها و کمترین دریافتیها و... که رسید، آسمان تپید؟
پرسشگری نمایندگان مجلس:
ولی داداشی سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از لزوم پاسخگویی وزارتخانههای صمت و تعاون در حادثه تلخ معدن طبس سخن گفت. اگر چه هنوز بررسیهای دقیقی به عمل نیامده و، ولی به نظر میرسد ابنیهها و سازههای فنی به کارگیری شده در معدن استانداردهای لازم را نداشته است. وزارت کار هم باید در رابطه با ضوابط ایمنی حوزه کاری شخصی کارگران پاسخ بدهد. فتح اله توسلی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز پرسید که مگر در قانون معادن نیامده که یک درصد درآمدها باید در همان محل هزینه شود؟! و یا در قانون نداریم که ۱۵ درصد حقوق دولتی هم باید همانجا هزینه شود. چرا این کار نشده است؟ اصلا چرا در معدن دستگاه تهویه مناسب نداشتند و چرا ایمن سازی نکردند؟ بازرسی وزارت کار وظیفه داشته که استانداردهای مربوط به معدن را بررسی کند. زهرا سعیدی مبارکه سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز در این باره چنین گفت: شنیدیم که معدن سیستم آژیر مرکزی نداشته یا خراب بوده است. دو نفر از کارشناسان ایمنی نیز گفتند افرادی متوجه حادثه شدند، ولی با سروصدا همدیگر را خبر میکردند. در حالی که اگر آژیر کار میکرد، این همه کشته روی دست کشور نمیماند. وی در ادامه به قصور در آموزش استفاده از سیستم خودنجات روی کولهها اشاره داشت و گفت: این امکان روی کولهها بوده، ولی استفاده نشده است.
لیلا صنوبری:
معـادنی کـه بیشـتر عملیـات فـنی آن توسـط پیمانـکاران بخش خصـوصی انجام می شـود، عمدتـًًا در سـال های اخیـر بـا مشـکلاتی مواجه شـده کـه نشـان می دهد ایمـنی بـرای بخـش خصـوصی در اولویت چنـدم پـس از سـود و افزایـش تولید مطرح است .بطـور کل اینجـا مقصـر فـرد نیسـت، بلکـه نـگاه و نظـام حکمـرانی در بخـش معـدن اسـت، کـه بایسـتی شـرایط دائمـا بـه روزرسـانی شـود . موضـوعی کـه کارشناسـان معتقدنـد کـه پاییـن بـودن سـطح نظـارت ،ایمنی ، کیفیـت و همچنین فرسـوده بـودن تجهیـزات در معـادن از مهمتریـن دالیـل بروز چنین حوادثی اسـت . نکته بعد، پیگیری حقوقی مصوباتی است که درباره ایمنی معادن تصویب شده اما اجرایی نمی شوند.
امید فلاح مدیر ابَر پروژه روی خاورمیانه :
ابَر پروژه فرآوری روی ایران، این روزها در حال برداشتن گامهای نهایی در جهت راه اندازی رسمی است. کارخانهای که بر اساس میزان تولید در فاز نخست؛ لقب بزرگترین در ایران و خاورمیانه را به خود اختصاص داده است. معدن سرب و روی و باریت مهدی آباد در استان یزد (زیرمجموعه ایمیدرو)، با دارا بودن بیش از ۷۰۰ میلیون تن ذخیره زمین شناسی سرب و روی و حدود ۱۷۰ میلیون تن ذخیره قابل استخراج، دومین ذخیره جهان محسوب میشود و با این پشتوانه توانسته بزرگترین پروژه تولید کنسانتره روی خاورمیانه را در دل خود جای دهد. نکته جالب توجه اینکه تقریبا شبیه این توضیحات در سال گذشته (اوایل شهریور ۱۴۰۲) در فضای رسانهای کشور در حال تبادل بود.
دست روی دست برای اتمام سنگ آهن کشور:
اکتشاف سنگ آهن، امری حیاتی برای تضمین آینده صنعت فولاد کشور بوده و با وجود ذخایر قابل توجه سنگآهن در ایران، اکتشاف و بهرهبرداری بهینه از این منابع نیازمند سرمایهگذاری کلان است؛ اما متأسفانه، تحریمها مانع بزرگی بر سر راه جذب سرمایهگذاری خارجی در بخش معدن، به ویژه اکتشاف سنگآهن ایجاد کرده است. فولادسازان که در چند سال گذشته علاوه بر چالشهای متعدد اعم از تأمین برق در تابستان و گاز در زمستان مواجه بودهاند، به تازگی با کمبود سنگآهن بهعنوان ماده اولیه نیز روبهرو شدهاند. مجموع ذخایر سنگآهن کشور سهمیلیارد و ۸۰۰ میلیون تن برآورد شده و با توجه به ظرفیتهای ایجاد شده در هریک از حلقههای زنجیره ارزش و هدفگذاری تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴، کمبود سنگآهن برای واحدهای کنسانترهسازی و کمبود ظرفیت گندلهسازی برای واحدهای تولید آهناسفنجی کاملاً قطعی است. براساس تخمینها، بهرهبرداری از ذخایر قطعی و احتمالی سنگآهن هماتیت کشور میتواند روند بحران کمبود سنگآهن را تا هفت سال به تعویق بیندازد. یعنی زمان اوجگیری بحران کمبود سنگآهن با استفاده از این ذخایر، از سال ۱۴۱۸ به ۱۴۲۵ به تعویق خواهد افتاد.
تکرار مجدد حوادث مرگبار در معادن کشور:
حال معادن ایران از نظر ایمنی کار به هیچ وجه خوب نیست. هر ماه شاهد حوادث عدیده برای نیروی کار در معادن کشور هستیم. هنوز چند روزی از مرگ چهار راننده کامیون و لودر در معدن سنگ و شن شازند اراک نگذشته که شاهد مرگی دیگر در معدن گچ و سنگ آهک سمنان می باشیم. آیا سازمان بازرسی قصد ورود به بحث اهمال، قصور، تقصیر و ترک فعل بخش نظارتی و تامین ایمنی کار در وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی را ندارد؟ کارگر زابلی معدن بر اثر افتادن سنگ بر سرش دچار مرگ مغزی شده و خانواده وی ، در رفتاری نیکوکارانه اقدام به بخشیدن اعضای بدن او به بیماران نیازمند کردند.
وضعیت نامناسب ایمنی در معادن ایران:
صبح یکشنبه ۲۷ خرداد، معدن سنگ روباز شماره پنج «شازند»، ریزش کرد و ۴ کارگری که با بیل مکانیکی و کامیون، مشغول بارگیری از دامنه معدن بودند، زیر آوار دهها تن سنگ دفن شدند. تصاویر اولیه این حادثه، مرگ حتمی کارگران را تایید میکرد و درحالی که هیچ نشانهای از بیل مکانیکی و کامیونهای مدفون زیر تخته سنگهای فرو ریخته معلوم نبود، میشد حدس زد که آنچه به عنوان «جسد» از زیر آوار سنگ بیرون میآید، حتما در بدترین وضعیت خواهد بود. ساعاتی بعد از این حادثه و به دنبال انتشار خبر بازداشت صاحب معدن، کارشناسان حوزه معدن به رسانه ها گفتند که وقوع این حادثه حتما به دلیل رعایت نشدن اصول ایمنی در طراحی اولیه معدن یا بیتوجهی پیمانکاران و بهرهبرداران به اصول طراحی معدن بوده و، چون بیتوجهی به این اصول، در تمام معادن روباز و زیرزمینی ایران به یک روال تبدیل گردیده، چراکه فقط در نتیجه نادیده گرفتن اصول طراحی و اصول ایمنی است که بهرهبرداری از معدن برای پیمانکار مقرون بهصرفهتر خواهد شد، بر این قاعده بنظر می رسد که در آینده نزدیک،باید انتظار حوادث بیشتر را در معادنمان داشته باشیم.
حادثه یا نقض ایمنی:
دیواره معدن شازند که روز یکشنبه ریزش کرده و باعث مرگ دو نفر و محبوس شدن دو فرد دیگر شده بود، در صبحگاه روز دوشنبه ( عید قربان) دوباره دچار ریزش شد. در ساعت ۹:۴۵ دقیقه صبح روز یکشنبه ۲۷ خردادماه خبر ریزش یکی از معادن اطراف شازند به ستاد مدیریت بحران واصل شد . چهار نفر شامل دو راننده کمپرسی و دو راننده بیل مکانیکی که در محل حادثه مشغول فعالیت بودهاند زیر آوار ریزش کوه حبس شدند که گروههای امدادی و سگهای زنده یاب با رعایت نکات ایمنی زیر نظر مهندسان معدن به جستجوی منطقه پرداختند. این معدن مجددا در صبح روز دوشنبه حوالی ساعت 11 دچار ریزش شد و به گفته فرماندار شازند، همزمان با آواربرداری و جابجایی سنگها ، کوه به میزان یک چهارم بار اول ریزش کرد، اما خوشبختانه هیچ یک از عوامل و نیروهای امدادی آسیبی ندیدند. بنا بر خبر دادستان شازند، صاحب معدن در بازداشت بسر می برد.
تداوم حادثه در معادن ذغال سنگ:
ساعت ١٣ روز پنجشنبه مورخ ۱۰ خردادماه جاری خبر ریزش معدن زغال سنگ آبنیل در روستای بی بی حیات شهرستان کرمان با یک فوتی، ٢ مصدوم و درمان سرپایی سه نفر دیگر، مخابره شد. هنوز علت اصلی حادثه مشخص نبوده ولی این معدن در سال های گذشته نیز شاهد انواع حوادث مرگبار بوده است. موضوعی که جای دارد بشکل ویژه مورد توجه دادستان قرار گرفته و همانند معدن زغال سنگ طزره دامغان، دستور پیگیری داده شود.
میزگرد تخصصی دومین رویداد جامع معدن و صنایع معدنی :
کارشناسان حاضر در میزگرد تخصصی «چالشها و فرصتهای صنایع فلزات غیرآهنی در ایران» در دومین رویداد جامع معدن و صنایع معدنی برگزار شد، به بررسی مشکلات و فرصتهای پیشروی حوزه معدن پرداختند. به باور کارشناسان، ایران بهرغم اینکه رتبه پنجم ذخایر معدنی جهان را به خود اختصاص داده است، جایگاه ویژهای در میزان تولید و تجارت این بخش ندارد. مشکلاتی نظیر کم توجهی به میزان برداشت سالیانه از ذخایر معدنی (در دنیا دو الی سه درصد)، کم توجهی به تولید سبز خصوصا در فولاد، بحث چالش آب در حوزه معدن، توسعه نامتوازن زنجیره تولید، وارداتی بودن مواد اولیه تولید برخی از فلزات نظیر آلومینیم از این گونه هستند. بررسیها نشان میدهد که اتخاذ سیاستهای کوتاهمدت، تصدی گری دولتی و دخالتهای غیرکارشناسی سیاستگذار و تصویب قوانینی در راستای محدودیت صادرات از مشکلات اصلی این بخش محسوب میشود و در سال گذشته صادرات بخش معدن تا ۶۰درصد کاهش داشته است.