از سال 1386 نيز در کشور تمام کارخانجات آرد با اين دو ريزمغذي آرد را غنيسازي مي کنند.
طي سه سال گذشته تمام نانهاي سنتي با اين دو ماده غني شدهاند.
وي افزود: در سال گذشته اجراي آزمايشي اثربخشي "ويتامينD" و "روي" در نان انجام شد.
به اين ترتيب امسال مقدمات اجراي برنامه غني سازي آرد با اين دو ماده آغاز ميشود.
مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت ضمن اشاره به مصوبه شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي در خصوص بهبود کيفيت نان ادامه داد: در حال حاضر براي کاهش ميزان نمک، حذف جوش شيرين و جوهر قند در نان اقدامات خوبي انجام ميشود. با مصوبه اين شورا افزايش ميزان سبوس در آرد نيز در دستور کار قرار گرفته است.
به گفته عبدالهي، اجراي برنامه کاهش نمک در نان، به ميزان سه گرم از نمک مصرفي مردم کاسته است.
نمک موجود در نان با توجه به اقدامات وزارت بهداشت از 2.3 گرم به کمتر از يک درصد رسيده است.
مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت از تفاهم نامه مشترکي با سازمان استاندارد براي استانداردسازي نان خبر داد و گفت: طبق اين تفاهم نامه استانداردهاي نان به صورت اجباري در تمام کشور اجرا ميشود.
عبدالهي در ادامه اين نشست در پاسخ به برخي نگرانيها در خصوص تقلب شرکتهاي توليد کننده نمک و استفاده نکردن يد در محصولات خود توضيح داد و گفت: در سال 92 و 93 اين نگراني ايجاد شد که ممکن است ميزان يد نمکها کافي نباشد و بيماري گواتر دوباره باز گردد.
به همين منظور در سال 93 در اين مورد بازرسي کشوري انجام شد.
نتيجه اين بررسي نشان داد تنها شش درصد نمکها يد کافي ندارند.
اين يعني بيش از 97 درصد مردم يد کافي دريافت ميکنند و مشکلي از اين نظر در کشور وجود ندارد.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از روزنامه اطلاعات، صفحه 14 ، تاریخ انتشار: یکشنبه 7 شهریور 1395، شماره: 26523 .