پایگاه خبری تحلیلی شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
pic
سرکوب مجدد قیمت خرید تضمینی گندم سال ۱۴۰۳ با نرخ پیشنهادی ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومانی + حتما باید شلاق ارزبری واردات محصولات استراتژیک را نوش جان کنید؟
نرخ پیشنهادی برای خرید تضمینی گندم برای سال ۱۴۰۳، ۱۹ هزار و پانصد تومان (افزایش کمتر از ۲۵ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۲) تعیین شده است. واقعا هزینه‌ها در یک سال ۲۵ درصد افزایش داشته است؟ چرا بعضی‌ها فکر می‌کنند که باید قیمت‌ها در بخش کشاورزی را برای تحقق رفاه اجتماعی سرکوب کنند؟ آیا باز باید شلاق واردات بر گرده اسما مدیران دولتی بخورد تا به هوش بیایند؟ رئیس بنیاد ملی گندمکاران با اشاره به اینکه در شورای قیمت‌گذاری محصولات اساسی کشاورزی قیمت خرید تضمینی گندم ۱۹هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده است، گفت: البته این تبصره نیز گذاشته شده که اگر تورم تغییر کرد، قیمت محصولات هم باید بر اساس آن اصلاح شود.
شهریور تمام شد و طلب ۴۵ همتی گندمکاران پرداخت نشد، نیکبختی که ممکن است کشاورزان را بدبخت کند؟!
رئیس بنیاد ملی گندمکاران از بدهکاری ۴۵ هزار میلیارد تومانی دولت به گندمکاران خبر داد و گفت: با وجود وعده دولت برای پرداخت بدهی گندمکاران تا پایان شهریور، این بدهی هنوز پرداخت نشده است. منتقدین، این بدعهدی را بعنوان اولین خلف وعده نیکبخت (وزیر جهادکشاورزی) محسوب کرده و منتظر دریافت توضیحات هستند. هرچند کارشناسان علت این امر را اشرافیت پائین نظام برنامه ریزی و بودجه بندی وزارت جهادکشاورزی در خصوص پذیرش سرفصل پرداخت از پول فروش نفت می‌دانند. منتظر دریافت توضیحات هستیم.
واکنش بسیج دانشجویی پردیس کشاورزی دانشگاه تهران به شبکه‌های متمرکز بر تغییر کاربری وسیع کشاورزی
بسیج دانشجویی شهید دیالمه پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران به دکتر ساداتی‌نژاد -وزیر جهادکشاورزی- در خصوص شبکه‌های فساد، متمرکز بر تغییر کاربری وسیع اراضی کشاورزی نامه نگاری کرد. در این نامه به تخلفات پروژه گردشگری زیتون و نقش مدیران وقت در مجوز دهی به این تغییر کاربری ارضی، خطاب به ساداتی نژاد گفته شده:به طور حتم اگر مالکان زیتون که نفوذ قابل توجهی نیز در دستگاه‌های دولتی دارند، بتوانند با وجود این تخلفات بیشمار، مجوز تغییر کاربری شان را تمدید و این مجتمع را به فروش برسانند، دیگر نباید امیدی به حفظ اراضی کشاورزی در هیچ جای کشور داشت.
در باغ سبز رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی؛
بازهم ادعا‌های تکراری، انقلابی در صنایع تبدیلی کشور در راه است؟
کریم ذوالفقاری رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی مدعی شده است که انقلابی در صنایع تبدیل و تکمیلی کشور در راه بوده و سند تحول مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی در حال جمع‌بندی است. باید خدمت این مدیر عزیر عرض شود که یا خیلی خوش خیالی و پیاده و کم اطلاع یا بشدت غلو کننده و منحرف کننده نظامات توسعه‌ای از تعادل. واقعا آمار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشور را داری؟ می‌دانی که چقدر کمبود داریم؟ می‌دانی رشد سرمایه گذاری در بخش کشاورزی منفی است؟ می‌دانی با کمبود اعتبارات برای ارایه تسهیلات حتی برای بهترین طرح‌ها مواجه هستیم؟ می‌دانی که عموما صنایع تبدیلی و تکمیلی کشور، فناوری نسل یک و دو دارند و بشدت عقب هستند؟ تولید انبوه چند نوع دستگاه مبتی بر توانمندی داخلی، برای ما جای افتخار دارد، اما عبارات شعارگونه تهی از واقعیت را کنار بگذارید. هشدار می‌دهیم که از ظرفیت رسانه برای همگرایی با واقعیات استفاده شود، در غیر اینصورت از تیغ تیز ایفای مسئولیت حرفه‌ای و نقد به دور نخواهید بود. کار به اینجا هم ختم نمی‌شود و مطالبه گری از دستگاه‌های نظارتی و بازرسی در دستور کار قرار گرفته و حتی ممکن است در مواردی خاص، مطالبه گری کیفری هم پیگیری شود. بر این قاعده، توصیه مشفقانه می‌کنیم، تمام همت و تلاش خود را برای توسعه متعهدانه و بدور از غلو، بخرج دهید.
مصرف سالانه حدود ۳۵ هزار تن آفت‌کش شیمیایی در کشور
حسین رنجبر اقدم رئیس سازمان حفظ نباتات کشور از مصرف سالانه حدود ۳۵ هزار تن آفت‌کش شیمیایی در کشور خبر داد و گفت: سهم مدیریت تلفیقی در کنترل آفات بسیار ناچیز است.شهرام شاهرخی خانقاه معاون موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور نیز از شش محور اصلی که این موسسه دنبال می‌کند یاد کرد که هدف همه آن‌ها تامین سلامت و امنیت غذایی مردم است.وی این شش محور را شامل حفظ و ارتقا سلامت محصولات کشاورزی خصوصاً از نظر باقی مانده سموم، بهینه سازی کاربرد آفت کش‌ها، مدیریت تلفیقی آفات، تنوع زیستی حوزه گیاه‌پزشکی، توسعه کنترل بیولوژیک آفات و همچنین تغییر اقلیم و تاثیر آن بر مقابله با آفات عنوان کرد.
وقتی وزارت جهادکشاورزی در بحث تغییر کاربری زمین برای خودش گودال مرگ درست می کند، نتیجه ای جز درماندگی در خودکرده اش ندارد
نارضایتی در بحث تغییر کاربری زمین خصوصا در استان های شمالی به اوج رسیده است. آمارهای گمراه کننده و بعضا جهت دار برخی دستگاه ها و مشاهدات عموما سلیقه ای و عاطفی برخی از مدیران ارشد و سیاسیون هم دامن زننده به آشفته بازار فعلی است. کشور در بحث کاربری اراضی روستایی قائل به طرح هادی بوده( تغییر کاربری در محدوده طرح مشکلی ندارد) و در پهنه شهری قائل به طرح جامع توسعه شهری است. فعالیت سلیقه محور خصوصا در استان های شمالی، بحث تغییر کاربری در اراضی باغی( نه زراعی) را دچار مشکلات عدیده نموده و متوقف کرده است. صدا و فریاد مردم روستایی برای سرپناه سازی جهت فرزندان خود بلند شده و آن وقت جناب علیرضا گودرزی معاون سازمان امور اراضی از کمبود کارمند و کارشناس حقوقی در این بخش صحبت می کند؟ این آش بی خاصیتی است که خودتان برای خودتان پخته اید اخوی. گودال مرگی است که خودتان برای خودتان کنده اید. اما یقین بدانید که در صورت عاقل نشدن و عدم تغییر رویه، درب زندگی مردم روی پاشنه ناکارامد دولت گرایی حداکثری نمانده و درس هایی می گیرید که باید بگیرید. راستی یادمان رفت، حیف حقوق ماهیانه که به برخی از کارمندان دولت می دهیم. همان حقوق دادنی که بخش اعظم کسری بودجه دولت را سبب شده و علاوه بر تحمل بعضی کم خاصیت ها، باید فشار تورمی را هم بدلیل حضورشان بر تن ملت، پذیرا باشیم.
ضرورت پاسخگویی سازمان استاندارد و وزارت جهادکشاورزی:
ادعای وجود انحصار در واردات سموم کشاورزی و توزیع سموم تاریخ گذشته و بعضا خطرناک
محمدحسن شمس فرد، عضو اتحادیه صادرکنندگان خشکبار مدعی شده است که وزارت جهاد کشاورزی به بازنشستگان خودش اجازه تاسیس شرکت واردات سموم آنهم بشکلی نسبتا انحصاری داده است، آنها هم سم تاریخ مصرف گذشته و بعضا خطرناک را وارد کرده‌اند و به کشاورزان فروخته‌اند.لازم به توضیح است که در صورت صحت این ادعا ، در سطح بسیار خطرناکی با اقدام بر ضد منافع ملی و امنیت غذایی و همچنین بیوتروریسم، ممکن است مواجه باشیم. با قید فوریت از مهندس نیکبخت وزیر جهادکشاورزی و مسئولان سازمان استاندارد توضیح منجر به تنویر افکار عمومی را خواستاریم.
ادعای صادرات چای سنواتی کشور به دوبی و باز واردات آن به اسم چای خارجی + اگر تخصص ندارید، دو مشاور کاربلد بگیرید
فرنگیس رحمانی، صادرکننده و عضو هیات نمایندگان اتاق ایران گفت: متاسفانه در حال حاضر صادرکنندگان قربانی واردکنندگان نورچشمی می‌شوند. برای استفاده از ارز دولتی (یک میلیارد دلار) فردی چای سنواتی را از ایران به دبی صادر کرد و در آنجا با مخلوط کردن چای، به اسم چای خارجی همان را به کشور وارد کرد؛ همه ما از این مسائل نالانیم. اما گوش شنوایی وجود ندارد.
پیشنهاد تشکیل صندوق مشترک، ارتقا همکاری‌ها بدور از مسائل سیاسی، راهکار مقابله منطقه‌ای با آلودگی محیط زیست
سیدابراهیم رئیسی در جلسه هیأت دولت، با اشاره به افزایش آلایندگی‌ها و گردوغبار در استان‌های مختلف کشور بویژه استان خوزستان، اظهار داشت: «حل ریشه‌ای این موضوع نیازمند همکاری با کشور‌های منطقه و همسایه است.». رئیس جمهور در نشست بین‌المللی مقابله با ریزگرد‌ها در سالن اجلاس به حل مشکل مشترک مخاطرات زیست محیطی به دور از هرگونه شائبه‌های سیاسی و با نگاه مشترک اشاره نموده و درخواست تشکیل صندوق مشترک مالی در این خصوص را .
حذف ارز ۲۸۵۰۰ تومانی کلیه اقلام دامپزشکی؛
گران شدن دارو‌ها و واکسن‌های دامپزشکی در آینده نزدیک + سند
ارز ۲۸.۵۰۰ مربوط به اقلام دامپزشکی حذف و به تالار دوم در بازار مبادله منتقل شد. به نظر می‌رسد با حذف ارز ۲۸۵۰۰ تومانی اقلام دامپزشکی، به زودی شاهد افزایش قیمت دارو‌ها و واکسن‌های دامپزشکی وارداتی و همچنین دارو‌ها و واکسن‌های دامپزشکی تولید داخل که عمده مواد اولیه آن‌ها از خارج کشور وارد می‌شوند، باشیم.
پاسخ وزارت جهاد کشاورزی به مطلب «نود اقتصادی»:
تراز تجاری بخش کشاورزی از لحاظ  وزنی افزایش یافته است
وزارت جهاد کشاورزی به گزارش نود اقتصادی با عنوان " تراز تجاری بخش کشاورزی به منفی ۶.۱۲ میلیارد دلار رسیده که در تاریخ کشور بی سابقه است"، که در تاریخ ۱۴۰۲/۰۲/۲۰ منتشر شده توضیحاتی ارائه کرد.
فراموش شدگانی بنام گندم کاران و داستان خودکفایی که احتمالا مجددا به واردات خواهد انجامید؟
سال ۱۳۸۵ هم از طرح خودکفایی گندم گفتند. خودکفایی که بعد‌ها معلوم شد با واردات یواشکی دنباله گیری شده و کشور بعد از سال‌ها خودکفایی در جو، وارد کننده جو شده است. آری، کشت گندم در زمین جو و مابقی داستام. امسال هم به حمد خدا شاهد خودکفایی نسبتا خوب در بحث گندم هستیم، اما گویا مشغولین دولتی (قبلا به آن‌ها می‌گفتند مسئولین) قصد تکریم و قدردانی از عامل واقعی این خودکفایی یا کشاورزان را ندارند؟ گویا پرداخت باقیمانده حساب شان با، اما و اگر و تاخیر همراه است؟ گویا قرار است مجددا داستان سال ۱۳۸۵ تا ۱۴۰۱، مجددا تکرار شود و وارد کننده باشیم. آقای رئیسی، اگر وارد کننده شویم، حدود دو میلیارد دلار بودجه برای واردات نیاز داریم، داری بدی اخوی؟ پس به فکر گندمکار باش برادر.
ضرورت حفظ جایگاه زعفران در بازار‌های جهانی
علی حسینی گفت: توسعه صادرات و حفظ جایگاه زعفران در بازار‌های هدف برای بزرگترین تولیدکننده این محصول استراتژیک امری حائز اهمیت است.حسینی ادامه داد: همه ساله ۴ تا ۵ کشور مشتریان اصلی زعفران ایرانی هستند، درحالیکه مصرف در این کشور‌ها به این میزان نیست؛ بنابراین کشور‌های هدف پس از خرید، زعفران ایرانی را مجدد به اسم خود به دیگر کشور‌ها صادر می‌کنند که متاسفانه مسئولان نسبت به این موضوع بی توجه هستند که دود سوءمدیریت مسئولان به چشم تولیدکنندگان می‌رود.
تفاهم‌نامه دوجانبه وزارت نیرو و سازمان ثبت اسناد درباره حریم و بستر رودخانه‌ها غیرقانونی است
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: تفاهم‌نامه دوجانبه بین وزارت نیرو و سازمان ثبت اسناد و املاک درباره صدور اسناد مالکیت برای حریم و بستر رودخانه‌ها به نام وزارت نیرو، قطعا برخلاف قانون است و ضمن انجام پیگیری‌های حقوقی لازم، در تلاش هستیم که یا خود این دو دستگاه یا قوه محترم قضاییه، این تفاهم‌نامه را باطل اعلام کنند.وی در پایان تصریح کرد: ما امیدواریم که در درجه اول خود این دو دستگاه‌ها تفاهم‌نامه اخیر را ابطال کنند تا مجبور به پیگیری‌های قضایی نشویم، اما اگر این اتفاق نیفتد، موضوع ابطال این تفاهم‌نامه دوجانبه را از طریق دیوان عدالت اداری و سایر مراجع قانونی پیگیری خواهیم کرد.
علل تاخیر در پرداخت مطالبات گندمکاران:
بدهی ۵۰ هزار میلیاردی  دولت به گندمکاران در سال ۱۴۰۲
نرخ خرید تضمینی گندم در سال جاری طی دو مرحله ابتدا ۱۱۵۰۰ تومان و با کش و قوس‌های فراوان به کیلویی ۱۵ هزار تومان رسید این در حالی است که هنوز دولت حدود نیمی از مطالبات گندمکاران را پرداخت نکرده است. داود منظور، در حاشیه جلسه هیات دولت اظهار داشت، تاکنون ۷۲ هزار میلیارد تومان خرید تضمینی گندم از کشاورزان انجام شده و به زودی ۵۰ هزار میلیارد تومان دیگر به آنان پرداخت می‌شود. ظاهرا مشکلی که در پرداخت پول گندمکاران وجود دارد تعیین محل پرداخت از محل تبصره ۱۴ است که تقریبا تبصره پرچالشی است که باید از محل درآمد‌های نفتی تامین شود و بهتر بود از سرفصل درآمد‌های مالیاتی تعیین و تامین می‌شد. سال ۱۴۰۰ کل خرید تضمینی گندم به ۴.۵ میلیون تن و سال ۱۴۰۱ نهایتا ۷.۵ میلیون تن بود، زیرا به دلیل نرخ پایین قیمت گندم اشتیاق گندمکاران به تولید کمتر بود. اما سال ۱۴۰۲ با تولید ۱۰ و نیم میلیون تنی و با این میزان خرید تضمینی گندم که حدود ۶ میلیون تن نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش دارد، کشور می‌تواند از خروج ۲ میلیارد دلار ارز از کشور جلوگیری کند.
شکایت ابربدهکار بانکی از رئیس سازمان محیط زیست
جلسه دادگاه رسیدگی به شکایت سرمایه‌گذار پروژه پتروشیمی میانکاله از علی سلاجقه؛ رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد. شکایت سرمایه‌گذار پروژه پتروشیمی میانکاله به‌دلیل مخالفت سازمان حفاظت محیط زیست و ممانعت آن از اجرای این پروژه مطرح شده است.
بانک اطلاعات پایش محیط زیست دریایی و تالاب‌ها راه‌اندازی می‌شود
معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست بر لحاظ الزامات زیست محیطی و به ویژه سند آمایش سرزمین و سیاست‌های کلی محیط زیست در برنامه اقتصاد دریا محور به عنوان راهکار مهم جهت رفع چالش‌های زیست محیطی و مدیریت اصولی و توسعه پایدار دریا‌های کشور تأکید کرد.
کلنگ‌زنی پروژه‌ها بدون مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست ممنوع است
معاون اول رئیس جمهور دستور داد که کلنگ هیچ پروژه‌ای بدون مجوز سازمان حفاظت محیط زیست به زمین نخورد.محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور طی نامه‌ای دستور داد که کلنگ‌زنی پروژه‌ها بدون مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست فاقد اعتبار است.
چین فاز دوم احیای اراضی ایلام و خوزستان را تامین مالی می‌کند
مدیر عامل موسسه جهاد نصر با اشاره به اعتبار ۱۵۰ همتی فاز دوم احیای اراضی کشاورزی ایلام و خوزستان گفت: بر اساس تفاهمنامه منعقد شده میان روسای جمهور ایران و چین، این کشور کل اعتبارات مورد نیاز طرح را فاینانس می‌کند.
نظام مهندسی کشاورزی یا انتخابات اتوبوسی از ورامین:
ابطال انتخابات نظام مهندسی کشاورزی در تهران و ۳ استان دیگر
سال های سال است که انتخابات نظام مهندسی کشاورزی جای اما و اگر فراوان دارد. این داستان خصوصا در استان تهران و رای گیری اتوبوسی از شهرستان ورامین زبانزد عام و خاص است. کسانی که از این حوزه بالا آمده اند و مهندسی کار را در قبل عهده دار بودند، خوب می دانند از چه چیزی صحبت می کنیم. در آخرین انتخابات نیز ، حاشیه های زیادی ایجاد شده است. رئیس هیات نظارت مرکزی بر انتخابات نظام مهندسی کشاورزی با پیشنهاد ابطال انتخابات نظام مهندسی استان‌های اردبیل، ایلام، تهران و لرستان اعلام کرد: سلامت انتخابات نظام مهندسی این چهار استان تایید نشد.
چالش رسوب عامدانه نهاده های دامی در بنادر و انفعال دولتی ها
معضل رسوب کالا در بنادر کشور باعث شده برخی از بخش‌های تولیدی نظیر مرغداران گوشتی کشور از نظر دسترسی به نهاده‌های دامی در مضیقه جدی قرار گرفته و بدین ترتیب ردپای معضل رسوب کالا در نوسانات قیمتی کالا‌های اساسی نظیر گوشت و مرغ نیز دیده شود.
خیام نکویی می خواهد در رسانه دیده شود یا راهکار عملی برای کاهش ۲۵ -۳۰ درصدی ضایعات کشاورزی دارد؟
برخی از مدیران جهادکشاورزی یاد گرفته اند که فقط آمار مثبت و منفی بدهند و تریبون اشغال کنند. شاید دکتر خیام نکویی را نتوان جزو این دسته محسوب کرد، اما یعنی چی که ضایعات بخش کشاورزی ۲۵ -۳۰ درصد تولیدات است؟ اخوی عزیز محض اطلاع حضرتعالی عرض می شود که امروزه پشت هر رسانه ای در هر حوزه چند تخصصی چند استاد دانشگاه صاحب کرسی و چند معاون وزیر و رئیس سازمان در قالب اتاق فکر قرار دارند. راهکار شما برای عملیاتی کردن،کم رنگ سازی و حذف ضایعات به تفکیک محصول و استان چیست؟ فکر می کنی چند درصد ضایعات را بتوانی مدیریت کنی تا به چرخه برگردد؟ چرا امارهای کیلویی و گوتره ای ارایه می کنی؟ برنامه ویژه شما برای خودکفایی در دانه های روغنی، ذرت ،کنجاله سویا، برنح و گندم( بشکل مستمر نه موردی و یک سال خاص) چیست ؟ چند سال است که از طرح های خودکفایی صحبت می کنید و هنوز اندر خم یک کوچه اید؟ ضمن تکریم جایگاه علمی و قدردانی از تمامی زحمات تان ، هشدار می دهیم که من بعد در صورت مشاهده مصاحبه های کم خاصیت و کلی، انتقادات جدی و مستدل روانه شما خواهد شد. ان شاالله که با افزایش دقت نظرها و تلاش های شما، شرایط آبادتری را برای بخش کشاورزی بتوانیم تصور کنیم.
جلوگیری از تخلیه ۳ هزار تن ذرت فاسد در مازندران
مدیرکل دامپزشکی مازندران در خصوص عودت دادن ۳ هزار تن ذرت وارداتی در بندر امیرآباد، توضیح داد، این محموله از مبدا دچار سوختگی، کپک زده و بوی نامساعد بود که کارشناسان دامپزشکی در بررسی ها آن را فاقد مقررات تخلیه و ترخیص تشخیص دادند.
احتمال آغاز دوباره غارت ماهی‌های جنوب با صید ترال توسط چینی‌ها
قرار بود صید ترال به طور کلی از دریا‌ها حذف شود، اما شواهد حاکی از آن است که سازمان شیلات عزم خود را جزم کرده است که سازمان محیط زیست را متقاعد به آغاز دوباره صید ترال کند.
یادداشت و دیدگاه ها
طنز و کاریکاتور
گفتگو و گزارش
کم توجهی و حاشیه نگری به محیط زیست در برنامه هفتم توسعه
تحلیل لایحه برنامه هفتم در بحث محیط زیست توسط شورای انجمن‌های علمی کشور:
جزئیات واردات برنج در ۱۲ سال گذشته؛ برنج سنواتی نداریم + جدول
دبیر انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران:
نقد و بررسی
برنامه هفتم توسعه پشت خاکریز وعده‌های محقق نشده
بخش کشاورزی در برنامه‌های توسعه‌ای:
از سدسازی تا پروژه‌هایی کاغذی
سیر تاریخی نگاه به آب؛
سیاست علیه توسعه اقتصادی
داستان گندم و اقتصاد ایران:
یک بام و دو هوای طرح صیانت از جنگل های هیرکانی در سال 1402
وعده مدیریت پایدار جنگل‌های هیرکانی ؛
همکاری در حوزه کشاورزی با چین؛
صادرات به چین بر روی کاغذ
وبلاگستان
خواندنیها و دانستنیها
نظرسنجی در شعار سال
تا چه اندازه از عملکرد سازمان محیط زیست رضایت دارید؟
بی نظرم
کم
متوسط
زیاد
نظرات وگلایه ها
شرکتهای دانش بنیان و استارتاپ ها
نکته ها و گاف ها
محیط زیست
سایر حوزه ها و موارد