برکناری سیدحسین حسینی از ریاست سازمان شیلات:
وزیر جهاد کشاورزی در حکمی حمزه رستمپور را به عنوان معاون وزیر و سرپرست سازمان شیلات ایران منصوب کرد.حمزه رستمپور متولد رودسر بوده و پیش از این مدیرکل حوزه امور مجلس وزارت جهادکشاورزی بود و مسئولیت معاونت برنامهریزی و مدیریت منابع سازمان شیلات به مدت ۱۴ سال، معاونت موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور و ریاست مرکز تحقیقات شیلاتی سیستان و بلوچستان (چابهار) را در کارنامه کاری خود داشته است.
با پیشنهاد رئیس سازمان محیط زیست:
با حکم رئیسجمهور اعضای جدید شورای عالی حفاظت محیط زیست منصوب شدند (چهار نفر از اشخاص یا مقامات ذیصلاح که بنا به پیشنهاد رییس سازمان و تصویب رییس جمهور برای مدت سه سال منصوب میشوند). مسعود پزشکیان، رئیس جمهور در حکمی اسکندر زند، مجید عباسپور، افشین دانهکار و نغمه مبرقعی (عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی) را بعنوان اعضای شورای عالی حفاظت محیط زیست کشور تعیین نمود. در دولت سیزدهم و طی حکمی که در اوائل خرداد ۱۴۰۱ صادر شده بود، اعضای قبلی این شورا آقایان دکتر هادی سلیمانپور، دکتر محمد یزدی، دکتر مجید مخدوم و خانم دکتر نغمه مبرقعی دینان بودند. خانم سمیه رفیعی به عنوان عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای عالی محیط زیست است که در ۱۴ مرداد ۱۴۰۳ انتخاب شده اند.
وزارت آذری های مقیم تهران یا جهادکشاورزی؟
انتظار میرفت وزیر محترم دستکم برای گزینش و یافتن کارآمدترینها برای ریاست سازمان منابعطبیعی و آبخیزداری کشور و همچنین ریاست سازمان امور اراضی کشور در جایگاه دو معاونت و سازمانی که کارگزاری منابع ملی و طبیعی را عهدهدار هستند، تلاش میکردند از خرد جمعی جامعه مدنی بهره بجویند، ولی بهدلایلی که در پوششی از ابهام است، برخلاف روند مورد تأیید شخص رئیسجمهور تا این لحظه چنین نشد. از سوی دیگر، نظر به حساسیتها و شبهههای پدیدآمده درباره لابی و فشار گروهی از سیاسیون برای گزینش ریاست سازمان منابعطبیعی پشت درها و پنجرههای بسته، بدیهی است که فرد منصوبشده به این منصب، نهتنها پشتیبانی افکار عمومی را با راهبردها و راهکارهای خود نخواهد داشت بلکه بیگمان و بهدور از هرگونه تعارف، دوره مدیریتی بسیار پرچالشی را نیز با افکار عمومی و سازمانهای مردمنهاد و رسانه ها، پیش روی خواهد داشت.
انتصابات در وزارت جهادکشاورزی
در روند تیم سازی نوری قزلجه برای مدیریت بر وزارت جهادکشاورزی بدلیل دو ریشه قومیتی و سوابق مجلسی وی، سه گونه مدیر شامل مدیران آذری زبان ،مدیران توصیه شده از جانب نمایندگان مجلس و تداوم فعالیت برخی از مدیران قبلی فعال در وزارتخانه احتمالا بشکل پر رنگ تری دیده خواهند شد. احتمالا بدلیل حساسیت دولت به دو موضوع مدیریت زنان و مدیریت اهل سنت ( مذاهب) ، باید شاهد حضور مدیرانی منطبق بر این دو شاخص هم باشیم. مروری بر انتصابات نوری قزلجه در این دو ماه ، می تواند کمک کار مناسبی در پیش بینی میزان موفقیت احتمالی او در آینده باشد. با توجه به نوع چینش هایی که تاکنون صورت داده، بنظر می رسد که نمی توان انتظار ایجاد تحولات بنیادین در بخش کشاورزی را داشت و الگوی راهبری راهبردی نوری قزلجه، تداوم وضع موجود خواهد بود. این داستان متاسفانه با شدت و ضعف های مختلف در سایر وزارتخانه ها هم جریان دارد و علت آن را باید در کم توجهی به استعدادیابی ها و مدیر پروری ها جستجو کرد.
تغییرات در روابط عمومی وزارت جهادکشاورزی:
روابط عمومی یک دستگاه را می توان سنگر تعامل مستقیم آن دستگاه با افکار عمومی و نمایندگان افکار عمومی یا رسانه ها دانست. متاسفانه در سنوات گذشته( ده سال اخیر)، شاهد انفعال شدید در روابط عمومی وزارت جهادکشاورزی و حتی رواج نوعی رفیق سالاری و ساکت سازی رسانه ها با قراردادهای گوناگون بودیم. موضوعی که در شرایط حاضر بدلیل حاکمیت الگوی حکمرانی و ورود قانونی رسانه ها به چرخه نیابتی و مستقیم بهره گیری از ظرفیت های نظارتی- بازرسی- امنیتی-قضایی از مد افتاده و محکوم به کنار نهادن است. پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، ضمن تبریک به دکتر سیدسجاد حسینی به جهت انتصاب در پست مدیریت روابط عمومی، انتظار دارد که شاهد تعامل سازنده و قوی و مشارکتی بین رسانه ها و آن مجموعه باشد.
تغییر قطار مدیریتی در وزارت جهادکشاورزی:
بر اساس اطلاعات دریافتی در هفته اول حضور نوری قزلجه در وزارت جهادکشاورزی، شاهد تغییرات مدیریتی گسترده بودیم. به اعتقاد مطلعین، از شاخصترین این تغییرات، برکناری شاهرخ رمضان نژاد بوده است. «مرتضی اردستانی» به سمت «مشاور وزیر و رئیس سازمان حراست»، «هوشنگ محمدی» به سمت «سرپرست شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی»، «شاهپور علائیمقدم» به سمت «سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع»، «اکبر فتحی» با حفظ سمت به عنوان «سرپرست معاونت برنامهریزی و اقتصادی»، «اکبر فتحی» به سمت دبیر ستاد هماهنگی امنیت غذایی، بهرنگ نجاتی به عنوان مشاور وزیر و سرپرست دفتر وزارتی جهادکشاورزی منصوب شدند. برخی از تحلیل گران معتقدند که احتمال افزایش مدیران آذری زبان در وزارت جهادکشاورزی دوره قزلجه، زیاد خواهد بود.
فسادستیزی در جهادکشاورزی:
مقداد همتی مدیرعامل جهاد استقلال برکنار و علی اشرف منصوری جایگزین وی شد، همچنین محمد جعفری جایگزین حسین شیرزاد در شرکت پشتیبانی امور دام کشور شد و منوچهر توسلی جایگزین ایوب فصاحت سازمان تعاون روستایی شد. این در حالی است که هرگونه عزل و نصب تا قبل از استقرار دولت چهاردهم، توسط مسعود پزشکیان رئیس جمهور دولت چهاردهم، همچنین مخبر سرپرست ریاست جمهوری دولت سیزدهم و حتی نیکبخت وزیر فعلی وزارت جهاد کشاورزی، ممنوع اعلام شده بود.برخی از منابع از دستور خاص مقامات برای این برکناری ها صحبت می کنند. موضوعی که می تواند به دو بحث ناکارامدی ها و فسادستیزی ها مرتبط باشد.
انتخابات هیاترئیسه کمیسیون کشاورزی:
با اتمام انتخابات دور دوم مجلس و پس از شکلگیری مجلس جدید، اینک باید در انتظار کمیسیونهای تخصصی آن ماند که هفته سوم خرداد (21 خرداد) تعیین تکلیف میشوند. کارشناسان و تحلیلگران در گزارش پیش روی(متن به قلم ابوالقاسم گل باف) با واکاوی شرایط و آرای افرادی که تحصیلات کشاورزی یا تجربه کاری کشاورزی در بخش خصوصی داشته(کارمندی و کارشناسی در واحدها و سازمانهای کشاورزی زیرمجموعه وزارتخانه را در پرونده خود دارند) یا در بخش کشاورزی نهادهاس مرتبط فعال بوده یا رزومه فعالیت در کمیسیون کشاورزی قبلی و ... دارند، اقدام به ارایه نظر و بیان سناریوها درباره آینده این کمیسیون کرده اند. موضوعی که حتی می توان با رویکرد تقویت ابعاد نظارتی بر فعالیت کمیسیون های تخصصی مجلس بدان نگریست.
تشکیل کمیسیون کشاورزی:
کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی بر اساس ماده 58 آیین نامه داخلی مجلس به منظور انجام وظایف محوله در محدوده کشاورزی، دام، طیور، شیلات، آب، منابع طبیعی، هواشناسی و محیط زیست مطابق ضوابط آییننامه داخلی تشکیل می شود.فهرست اولیه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی، محیط زیست مجلس دوازدهم مشخص شد.باتوجه به حساسیت و اهمیت موضوع امنیت غذایی در ایران و خاورمیانه، اگر اعضای کمیسیون کشاورزی در مجلس دوازدهم بتواند بر خلاف دوره گذشته در انتخابات داخلی (هیأت رئیسه) خود از نمایندگان کاملاً آگاه به اسناد بالادستی، دانش روز کشاورزی نحوه سیاستگذاری، مدیریت راهبردی، مدیریت مشارکتی با تدوین برنامه و ارائه راهکار برای مشکلات و همچنین سابقه مدیریت اجرایی بالا در سطوح کلان کشاورزی، آب و محیطزیست را داشته باشند و اعضا کمیسیون با دقت (توجه به شاخص های مذکور) و بدون تکرار اشتباهات گذشته، هیأت رئیسه جدید خود را گزینش کنند، شاید بتوان انتظار تحولاتی مثبت در کشور را داشت.
تداوم فعالیت شاهرخ رمضان نژاد بر اساس کدام توانمندی،تخصص و شایستگی؟
بر اساس ادعای خبرگزاری تسنیم ، با گذشت حدود ۸ ماه از سرپرستی شاهرخ رمضان نژاد در حوزه وزارتی دفتر وزیر جهاد کشاورزی ( دفتر مهندس نیکبخت)که بنوعی از مهلت قانونی مجاز برای سرپرستی نیز بیشتر شده است، دو نهاد مهم نظارتی در داخل و خارج دولت که می بایست تاییدیه برای صدور حکم مدیر کلی وی را صادر می کردند، بنا به دلایلی با صدور این تاییدیه مخالفت کردند و با این وضعیت، هرچند احتمال جابجایی وی از این سمت وجود دارد.اما سوالی که باید از رئیس جمهور پرسید این است که مگر ما به حضرتعالی درخصوص انتصابات سفارشی و حمایت پشت پرده ای و همچنین فجایای خدای ناکرده نمک گیر شدن توسط برخی از حامیان تان، هشدار مستقیم نداده بودیم جناب رئیسی عزیز؟ مگر در خصوص آقای ساداتی نژاد ، پیوست امنیتی تقدیم حضور نکردیم . بیان نگردید که اگر ایشان بیایند،چه مخاطرات امنیتی بخش کشاورزی و کشور را تهدید خواهد کرد؟مگر سربسته در خصوص آقای نیکبخت( بشکل رسانه ای و غیرمستقیم) بیان نگردید که توصیه پذیری فاجعه زا خواهد بود و ایشان برای موفقیت نیاز به استفاده از توانمندی کلیه تیم های فعال در این حوزه را دارد؟ حال بفرمائید جناب شاهرخ رمضان نژاد با شناسنامه سیاسی اثبات شده چپ اصلاحاتی و اخلاق حرفه ای و شاید رنگین کمانی سیاسی (ارسال پیام تبریک برای وزرای چپ و راست) ، بر اساس کدام تخصص، شایستگی و صلاحیت ، عهده دار سمت خطیر دفتر وزارتی در جهادکشاورزی شده اند؟ واقعا باید خندید اگر بشنویم که ایشان توسط نهادهای نظارتی درون دولت و خارج از آن، تائید صلاحیت برای این پست شده باشند. حد اعلی توانمندی این فرد، لابی من و برقراری ارتباطات است. راست آزمایی و صحت سنجی شایعات و شنیده های مالی هم بماند برعهده دوستان امنیتی . آقای رئیسی، بخش کشاورزی جای تعارف نیست. دستور بفرمائید گزارشی از رشد اقتصادی بخش در سال 1402 ، گزارشی از حجم واردات ، گزارشی از سطح سخیف و کم اثر مداخلات در بحث توسعه منطقه ای و روستایی وظیفه مند به اجرا توسط جهادکشاورزی ، گزارشی از وضعیت توسعه کشاورزی کشور، تقدیم حضور گردد. سیاه نمایی نمی کنیم ولی با جماعت موثر مدیران شناسنامه دار و حرفه ای برای بخش مواجه نیستیم. ما بنا بر وظیفه شرعی،حرفه ای و سازمانی هشدار داده ایم. از سازمان محترم بازرسی کل کشور، مرکز پژوهش های مجلس، مرکز مطالعات راهبردی نهاد ریاست جمهوری و نهادهای فعال در حوزه حکمرانی تقاضا مندیم در شفاف سازی وضعیت بخش کشاورزی و تبیین مخاطرات و چالش های آن برای رئیس جمهور ، اقدام کنند. امید و خیری به سازمان برنامه و بودجه، کمیسیون کشاورزی مجلس و دیوان محاسبات در این خصوص نیست.
شاهکار جدید مدیریتی دکتر نیکبخت:
دهقان نیوز ادعا نموده است که بنا بر اطلاعات موثق دریافتی از منابع اگاه،در اقدامی عجیب و بی سابقه در یکی از مهمترین شرکت های خانواده وزارت جهاد کشاورزی که ماموریت های ملی سنگینی را نیز از طرف وزارت جهاد کشاورزی بر عهده داشته و انتصاب اعضاء هیئت مدیره آنهم ظاهرا با نظر وزیر صورت می گیرد، یک فردی که نماینده یکی از پیمانکاران این شرکت بزرگِ زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی بوده است ناگهان به عضویت هیئت مدیره شرکت تابعه وزارت جهاد کشاورزی در می آید. به زبان ساده تر نماینده شرکت پیمانکار، عضو هیئت مدیره مجموعه کارفرمای خود می شود. شاید با قطع رابطه حقوقی اول، برقراری رابطه حقوقی دوم منع قانونی نداشته باشد. اما محتوای خبر به گونه ای است که برای ممانعت از ایجاد شائبه ، باید اقدام به ارایه توضیح نمود. انتظار می رود وزارت جهادکشاورزی با قید فوریت در این خصوص شفاف سازی نماید.
انتصابات در وزارت جهادکشاورزی:
محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی در ابلاغی، "رضا فتوحی" را به عنوان مشاور وزیر و مجری طرح کشت فراسرزمینی منصوب کرد.
تغییرات در تعاون روستایی:
بنا بر اخبار دریافتی، «محمدعلی نیکبخت» در حکمی «ایوب فصاحت» را به عنوان معاون وزیر و مدیرعامل و رییس هیأت مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی منصوب کرد. فصاحت پیش از این بعنوان رئیس سازمان میوه و تره بار تهران بود. در سوابق وی همچنین ریاست سازمان جهاد کشاورزی (در دوره خاوازی)، مدیرعاملی شرکت توسعه کشت دانههای روغنی نیز به چشم میخورد. برخی از منتقدین سوال میکنند که آیا دوره مدیریت فصاحت بر سازمان میوه و تره بار به اتمام رسیده یا با اخراج و یا احیانا استعفای او روبرو هستیم؟
پشتیبانی امور دام:
صبح یکشنبه ۲۳ مهر ماه ۱۴۰۲ مراسم تکریم ومعارفه حسین شیرزاد با حضور هوشنگ محمدی معاون توسعه مدیریت و منابع، محمد ابراهیم حسن نژاد معاون امورتولیدات دامی و رییس هیأت مدیره شرکت، مرتضی اردستانی مشاور وزیرو رئیس سازمان حراست وزارت جهاد کشاورزی و مدیران ستادی دفتر مرکزی این شرکت در سالن سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی برگزار شد. در این مراسم از تلاش های شبانه روزی صدراله دولت در مدت سرپرستی این شرکت تقدیر و تشکر به عمل آمد.
احتمال سامان پذیری چالش گوشت قرمز و سفید در کشور؛
شرکت پشتیبانی امور دام کشور از جمله شرکتهای زیر ذره بین و تحت رصد پایگاه تحلیلی خبری شعار سال بعنوان نهاد وظیفهمند و نماینده افکار عمومی، معین داوطلبانه نهادهای نظارتی و بازرسی کشور، فعال در رکن چهارم دموکراسی و نهاد گفتمان ساز (برقراری رابطه بین قدرت و شناخت) میباشد. گزارشات عدیده از اهمال، قصور، تقصیر و ترک فعل در این شرکت مشاهده و منعکس گردیده و به نهادهای ذی ربط منتقل شده است. مهمترین ضعف این شرکت را باید در وضعیت مدیریتی و مدیران فعال در آن جستجو کرد. جستجویی ساده در پایگاه تحلیلی خبری شعال، واقعیات پشت پرده این شرکت را بیشتر مشخص میکند. خبر میرسد که گویا قرار است مدیریت عامل این شرکت تغییر نموده و فردی متخصص سکاندار این شرکت گردد. اخبار دریافتی حکایت از صدور حکم مدیرعاملی دکتر حسین شیرزاد بر این شرکت دارد. شاید اولین خبر از انتصابات بخش کشاورزی کشور بعد از دوره وزارت دکتر نیکبخت باشد، که همگرایی و تائید ما را هم دارد. امیدواریم با این انتصاب، شاهد کاهش چالشهای این مجموعه و افزایش رضایتمندی عمومی شهروندان بدلیل مدخلات و جهت دهیهای موثر در بازار نهادهای دامی و گوشت و مرغ کشور باشیم.
در حکمی از سوی وزیر جهاد کشاورزی؛
دوره مدیریتی خاوازی بر وزارت جهادکشاورزی همانند دوره ساداتی نژاد، به هیچ وجه دوره قابل قبولی نبوده و نیست. حتی درخواست بررسی عملکرد ایشان با اتهامات قصور، تقصیر، ترک فعل و اهمال داده شد. حالا خبر میرسد که وزیر دولت چپ با انبوهی از اتهامات (مستند به اسناد قابل ارایه به هر مرجع قانونی و حقوقی که رئیس جمهور دستور دهند) میشود معاون وزیر دولت راست؟ در خصوص انتصابات در وزارت جهادکشاورزی هشدار میدهیم و در صورت کم توجهی به زودی افشاگری میکنیم. از شیوه انتصاب وزیر تا انتصاب مشاوران و معاونین وزیر. قضاوت با نهادهای بازرسی، امنیتی و قضایی کشور. ما مجددا درخصوص توان مدیریتی در بخش کشاورزی و شیوه انتصابات هشدار میدهیم. مشفقانه ما در خصوص ساداتی نژاد را شنیدید، اما گوش نکردید و چوبش را منافع ملی و دولت سیزدهم خورد. آیا قصد تکرار داستان وجود دارد؟
با حکم وزیر جهاد کشاورزی:
با حکم وزیر جهاد کشاورزی، مشاور وزیر و رئیس سازمان حراست وزارت جهادکشاورزی معرفی و منصوب شد.در این جلسه، وزیر جهاد کشاورزی از زحمات محمدعلی نصیری تجلیل و مرتضی اردستانی را به عنوان مشاور وزیر و رئیس سازمان حراست وزارت جهاد کشاورزی معرفی و منصوب کرد.
نقدی بر نظر امیرهوشنگ لطیف دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی:
امیرهوشنگ لطیف دانشجوی اقتصادکشاورزی بیان داشته است که به جرات می توان گفت که پس از حدود بیست و دو سال از زمان ادغام وزارتین ، انتخاب آقای نیکبخت بعنوان وزیر جهاد کشاورزی نقطه عطفی در مدیریت این بخش بویژه از ابعاد تناسب پیشینه کاری و خاستگاه اداری و اجرایی در بخش کشاورزی است و ... . بنظر می رسد که نظرات ایشان دارای سوگیری های چندگانه همکار بودن، شاید هم دانشگاه بودن(نیکبخت دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد است)، شاید هم استانی بودن( نیکبخت گویا زابلی است) و مواردی همانند است. جناب مهندس لطبف ، از پشت پرده این انتصاب چه می داند؟ آیا ایشان می دانند چه کسی آقای نیکبخت را به رئیس جمهور معرفی کرده است ( کد شناسایی: چشم انداز پارک ساعی)؟ آیا آقای لطیف می دانند که با حضور چه کسانی در تشکیلات مواجه خواهند شد؟ آیا شاهرخ رمضان نژاد را می شناسند؟ آینده حرف های زیادی برای اثبات خواهد داشت جناب لطیف. اما یک سوال؟ مگر حجتی ،کشاورز و .... ،از درون وزارتخانه وزیر نشدند؟ سوال دوم، شما که در دفتر بازرسی تعاون روستایی همکار جناب نیکبخت بودید،آیا از سطح توانمندی ارتباطی ، توانمندی تیم سازی و توانمندی فنی ایشان اطلاع ندارید؟ توصیه می کنیم، بیشتر مراقب دین و دنیای خودتان باشید.
طی حکمی از سوی وزیر؛
طی حکم وزیر جهاد کشاورزی، شاهرخ رمضان نژاد به سمت مشاور وزیر و مدیر کل حوزه وزارتی وزارت جهاد کشاورزی منصوب شد.
انتصابات؛
غلامرضا هادربادی به سمت سرپرست جدید سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران منصوب شد.