پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
جمعه ۲۹ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 April 18
pic
از واقعیات تا ایده ال ها برای پایان نامه های تحصیلات تکمیلی:
افزایش تعامل میان دانشجویان و داوران با تغییر روش دفاع از پایان‌نامه در دانشگاه آزاد
اخیرا دکتر محمد مهدی طهرانچی ریاست دانشگاه آزاد درخصوص تغییر فرایند دفاع از رساله دکتری دانشجویان دانشگاه آزاد اظهار کرد دو جریان در خصوص دفاع از رساله داریم که یک جریان از گذشته در کشور بوده و آن هم جریان مقاله محوری است و دومین رویکرد، مسئله محوری می باشد.در رویکرد مسئله محوری، برنامه‌های علمی بین راهبردی به دانشکده‌های موضوعی در کل کشور سپرده شده است. وقتی دانشجویی تحصیلات خود را شروع می‌کند از همان ابتدای تحصیل، تحت نظارت یک تیم متخصص قرار می‌گیرد که بر کار رساله و پایان‌نامه وی نظارت می‌کنند. در کنار استاد راهنما یک تیم خبره نیز در کنار دانشجو است این تیم در طول فرایند، به صورت مداوم کیفیت کار دانشجو را ارزیابی می‌کند.در طول مسیر تیم ارزیابی گزارش‌های موردی می‌گیرند و مطمئنن می‌شوند که کیفیت کار دارای استاندارد کافی است. این استانداردها برای پایان نامه در راستای حل مسئله ملی خواهد بود.
باز بودن، عدم تائید و نهایی سازی مصوبه تأثیر معدل در کنکور ۱۴۰۴ + توضیحات مشاور آموزشی رئیس جمهور درباره سهمیه‌ها
امیری مدیر روابط عمومی شورای عالی آموزش و پرورش بیان داشت که در هزار و پنجاه و دومین جلسه شورای عالی، پیشنهاد‌های متعددی مطرح و مقرر شد کار گروه ویژه‌ای به طور تخصصی روی این موارد کار کند، اما اکنون آن پیشنهاد‌ها در فضای مجازی منتشر شده، این اطلاعات در حد پیشنهاد‌های مطروحه بوده و هنوز تصویب نهایی نشده است.موضوعات این جلسه به علت کثرت موضوعات مطرح شده درباره سوابق تحصیلی و تأثیر معدل ناتمام ماند و به هفته آینده موکول شد.شهرام یزدانی، مشاور آموزشی رئیس جمهور نیز در نشست خبری خود به سیاست دولت در خصوص سهیمه‌های کنکور اشاره کرد و گفت سهمیه در کشورهای مختلف با سه هدف عدالت، تنوع و احترام اجتماعی انجام می‌شود.در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهادات ارائه شده و در حال حاضر تصمیم خاصی گرفته نشده، ولی رئیس جمهور دستور داده که کمیته‌ای در شورای عالی انقلاب فرهنگی آن را بررسی کند.سهمیه مناطق سه‌گانه و مناطق محروم درست کار شده است. ذات سهمیه ایثارگران و رزمندگان و جانبازان درست است ولی هرچقدر از جنگ تحمیلی دور شدیم، کج سلیقگی انجام شده است.در حال حاضر سهمیه ایثارگران، رزمندگان، جانبازان جداگانه دیده شده‌ ولی پیشنهاد این است که همه سهمیه‌ها با هم به صورت مجموع دیده شوند.مشاور رئیس جمهور در مورد اینکه آیا تغییر شیوه پذیرش دانشگاه‌ها در دستور کار دولت قرار دارد؟ گفت: به طور قطع این برنامه وجود دارد. در حال حاضر شیوه پذیرش و سهم معدل در کنکور در سال ۱۴۰۵ و ۱۴۰۴ در دستور کار قرار دارد ولی حداقل زمان مورد نیاز برای تغییر کلی شیوه پذیرش ۱۴۰۶ است.
استعفای مدیرآموزش و پرورش کرمان پس از حادثه واژگونی اتوبوس و تشریح پیگیری های قضایی و روندهای اصلاحی
مدیر آموزش و پرورش ناحیه دو کرمان در پی حادثه واژگونی اتوبوس حامل دانش آموزان دبیرستان فرزانگان استعفا کرد. صادقی مدیر روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش در تشریح پیگیری های قضایی طی شده و روندهای اصلاحی بعمل آمده بای کاهش و حذف چنین حوادثی بیان داشت که دستورالعمل اردویی با امضای رئیس جمهور به همه ادارات کل آموزش و پرورش ابلاغ شده و در دسترس همه مدارس قرار گرفته است.سینا بنی اسد دادستان عمومی و انقلاب ماهان مدعی است که آئین نامه اجرایی اردوهای دانش آموزی به صورت دقیق و کامل از سوی مدرسه و آموزش و پرورش رعایت نشده است. با وجود آنکه همه دانش آموزان هنگام ثبت نام در مدارس، مشمول بیمه حوادث دانش آموزی می شوند، باید بیمه حوادث در سفرهای اردویی نیز شوند که این موضوع در خصوص حادثه تاسف بار کرمان، نیازمند بررسی بیشتر است.
برگزاری چهارمین مجمع عمومی شبکه دانشگاه‌های مجازی جهان اسلام (سینوو)
چهارمین مجمع عمومی شبکه دانشگاه‌های مجازی جهان اسلام (سینوو) و نمایشگاه همکاری‌های علمی و فناوری در روز‌های سه شنبه و چهارشنبه ۱۶ و ۱۷ بهمن ماه ۱۴۰۳ با حضور نمایندگان ۳۵ دانشگاه از کشور‌های اندونزی، مالزی، تایلند، بنگلادش، هند، پاکستان، افغانستان، ترکیه، سوریه، لبنان، اردن، کویت، امارات، عمان، گابن، اوگاندا، بورکینافاسو، مالی، تونس، چاد، ساحل عاج، تانزانیا، نروژ و پاناما و شماری از نمایندگان دانشگاه‌ها و موسسات آموزش‌عالی ایران آغاز به کار کرد. آیت‌الله محسن قمی معاون امور بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری، پروفسور محمد اقبال چودهری هماهنگ‌کننده کامستک (کمیته وزارتی همکاری‌های علمی و فناوری سازمان همکاری اسلامی) از مهمانان ویژه این مراسم بودند. دانشگاه‌های مجازی جهان اسلام (سینوو) یک شبکه بین‌المللی آموزشی، پژوهشی، دانش‌بنیان و فناوری وابسته به کمیته وزارتی همکاری‌های علمی و فناوری سازمان همکاری‌های اسلامی (کامستک) است که وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری جمهوری اسلامی ایران میزبانی از آن را بر عهده دارد.
الزام به مصون نگاه داشتن دانشگاه‌ها از دخالت نهادهای غیرمسئول  + آیا بدون حفظ استقلال دانشگاه ، امکان برگزاری کرسی های آزاد اندیشی وجود دارد؟
چند وقتی است که ساحت علم بشکل غیر مستقیم و با انواع توجیحات ، مورد دخالت برخی نهادهای غیرمسئول قرار گرفته است. موضوعی که حتی در کوتاه مدت ضربات جبران ناپذیری را بر شالوده و چارچوب های توسعه علمی کشور وارد کرده و باعث ایجاد انواع آسیب ها در روند تامین منافع ملی بواسطه فعالیت و خروجی های مورد انتظار از نهاد علم و دانشگاه شده است. باید پرسید که آیا بدون حفظ استقلال دانشگاه ، امکان برگزاری کرسی های آزاد اندیشی وجود دارد؟ آیا بدون احترام به استقلال دانشگاه ، امکان توسعه علمی و نظریه پردازی وجود دارد؟ به حاشیه راندن کنشگران علمی( خصوصا گروهی از اساتید با طرز تفکر نسیتا خاص یا الگوهای رفتاری غیرهماهنگ با ترجیحات سیاسی) چه معنایی می تواند داشته باشد و چه پیغامی را به جامعه منعکس می کند؟ آیا خود نهاد علم، توان خودتنظیمی و خودپایشی درونی را ندارد؟ کارن ابری نیا ، دبیر کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران، با اشاره به مسأله دخالت نهادهای غیرمسئول در دانشگاه‌ها گفت: ما مکرراً نگرانی خود را درباره استقلال و آزادی عمل دانشگاه‌ها ابراز کرده‌ایم. بحث معیشت اساتید دانشگاه ، دومین موضوع قابل تامل بوده و کم توجهی به این دو موضوع، فاجعه مهاجرت کسترده نخبگان را به همراه دارد.
نقد اولویت اقدامات در طرح
ناصر امانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در جریان بررسی متمم بودجه به افزایش ۱۵۰ میلیارد تومانی قرارگاه شهرداری تحت عنوان طرح آرمان شهید علی‌وردی اعتراض کرد و این بودجه را غیراولویت دار دانست و پیشنهاد استفاده از آن را برای بازسازی مدارس ضروری دانست. این عضو شورای شهربیان داشت که، «در بودجه سال ۱۴۰۳، مبلغ ۴۰۰ میلیارد تومان برای قرارگاه تعلیم و تربیت شهرداری تهران تحت عنوان طرح آرمان شهید علی‌وردی تصویب شده است. در این طرح، شهرداری با حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش هماهنگ کرد تا طلاب و دانشجویان به عنوان مربی در طرح شرکت کنند. مخاطب آن نیز عمدتا دانش‌آموزان منطقه هستند. در هر منطقه چند مسجد انتخاب شده و به مدارس وصل‌شان کرده اند و برای دانش‌آموزان برنامه‌های تربیتی، ورزشی و... در نظر گرفته‌اند. ما با اصل این کار مخالف نبودیم. ما با افزایش ۱۵۰ میلیارد تومانی در متمم بودجه مخالف بودیم.». بجای چنین کاری، پیشنهاد می‌دهیم که این بودجه صرف تعمیرات مدارسی شود که سقف شان در حال ریزش است.
عاقبت کتمان و انکار چالش ها در نظام آموزش و پرورش : حدود ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند
غلامحسین محمدی رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای در نشست «فقرزدایی و رفاه در آیینه آموزش» بیان داشت که فقر مهارتی به معنای کمبود یا فقدان مهارت‌های لازم برای ورود به بازار کار و داشتن یک شغل پایدار و با درآمد مناسب بوده که به دلیل ناکارآمدی برنامه‌های درسی و عدم توجه به آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، موانع مالی اجتماعی یا فرهنگی جهت دسترسی به آموزش باکیفیت، تغییرات سریع تکنولوژی و تأثیر آن بر بازارکار، عدم وجود ارتباط مؤثر بین مؤسسات آموزشی و نیاز‌های واقعی بازار کار و شرایط اقتصادی مانند بیکاری و نابرابری‌های اجتماعی تاثیرگذار در دسترسی به آموزش، ایجاد می‌شود. با توجه به شرایط موجود، نزدیک به ۴۰ درصد از مهارت‌های فعلی کارگران تا سال ۲۰۳۰ منسوخ می‌شود. حدود ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال ایران تحصیلات متوسطه دوم ندارند که این نشانگر کاهش دسترسی به آموزش و بهره‌مندی ناکافی از آن است. وضعیت آموزش مهارتی و فقر مهارتی در برخی استان‌ها نظیر سیستان و بلوچستان، ایلام، لرستان، چهارمحال و بختیاری و خراسان جنوبی شدید‌تر بوده و تهران، قم و البرز وضعیت بهتری دارند.
پزشکیان در مراسم تجلیل از مدال آوران المپیادهای علمی جهانی:
می توانیم ایران را بسازیم: با افراد فرصت طلب، بی سواد و ریاکار به جایی نخواهیم رسید
مسعود پزشکیان در مراسم تجلیل از نشان آوران المپیادهای علمی جهان در روز شنبه یکم دیماه ۱۴۰۳ در محل سالن اجلاس ، عنوان کرد، حل مشکلات کشور با وجود جوانان با انگیزه، مصمم و آگاه و عالم امکان پذیر است.با آدم‌های بی‌سواد، فرصت طلب و ریاکار نمی‌توانیم به جایی برسیم. این مملکت را می‌توانیم بسازیم، ایران ما باید خیلی بالاتر از این باشد. ما باید مملکت را درست کنیم، مملکت را رها نمی‌کنیم؛ این مملکت و این جامعه نیاز به کسانی دارد که درد این مردم را داشته باشند. این مملکت به کسانی نیاز دارد که علم و دانش و وجودشان را برای حل مشکل این مردم هدیه کنند و شما می‌توانید این کار را بکنید که این مسئولیت سنگینی است. حل مشکلات کشور با وجود جوانان با انگیزه، مصمم و آگاه و عالم امکان‌پذیر است.
واکنش فانی به ایجاد معاونت اقتصادی در وزارت آموزش و پرورش: کار آموزش و پرورش خرید و فروش و کاسبی نیست
علی‌اصغر فانی وزیر اسبق آموزش و پرورش و عضو شورای عالی آموزش و پرورش می گوید کار آموزش و پرورش تعلیم و تربیت است و وزیر نیز نمی‌تواند کار بنگاهداری انجام دهد؛ ممکن است بگویند خب اینکار را معاونت اقتصادی انجام دهد، الان صندوق ذخیره فرهنگیان داریم که در مدیریت آن سال‌هاست مشکل داریم چرا که کار ما از جنس کسب و کار و کاسبی و خرید و فروش و صادرات نیست.
دستور پزشکیان به شورای عالی انقلاب فرهنگی برای بازنگری سهمیه‌های کنکور + بازنگری صرفا برای رشته‌های پزشکی نیست
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد: سهمیه پذیرش دانشجویان در دانشگاه‌ها باید مورد بازنگری دقیق قرار بگیرند که خوشبختانه رییس جمهور دستوری در این زمینه به شورای عالی انقلاب فرهنگی داده است. گروهی در وزارت علوم برای بررسی دقیق اصلاح سهمیه پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها تشکیل شده است و تحقیقات اولیه در این زمینه انجام می‌شود. بازنگری سهمیه ورود به دانشگاه صرفا شامل سهمیه پذیرش در رشته‌های علوم پزشکی نیست بلکه به صورت کلی سهمیه پذیرش در همه رشته‌های دانشگاهی مورد بازنگری قرار خواهند گرفت.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
برنامه وزیر چیست؟ ۶ درصد مدارس کشور نیازمند تخریب و بازتاسیس بوده و ۱۳ درصد نیازمند بازسازی و مقاوم سازی
مجید عبداللهی معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی مدارس کشور با بیان تفکیک کار بین وظایف این سازمان و ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها بیان داشت که نگهداری مدارس برعهده مسئولان نگهداری فضای ادارات کل آموزش و پرورش، تعمیرات جزئی بر عهده آموزش و پرورش منطقه و تعمیرات اساسی با هماهنگی ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها برعهده ادارات کل نوسازی مدارس است. ۱۹ درصد فضا‌های آموزشی نیازمند تخریب، بازسازی و مقاوم سازی بوده، از این تعداد ۱۳ درصد نیازمند مقاوم سازی (بهبود کیفیت و سازه) و ۶ درصد فضا‌ها نیازمند تخریب هستند. با توجه به اینکه کشور در حدود ۱۰۷ هزار مدرسه دارد، با آمار بالغ بر شش هزار مدرسه نیازمند تخریب مواجه هستیم. سوال اینجاست که وزیر محترم آموزش و پرورش، چه برنامه‌ای برای پیشبرد این امور در برنامه هفتم توسعه دارد؟
ضرورت هماهنگی بین اولیای منزل و مدرسه در تربیت فرزندان + جناب وزیر، از مدیرکل استان بخواهید اول تربیت را معنا کند بعد کلیشه گویی بفرمایند
متاسفانه بخش زیادی از فعالان و مدیران و معلمان عزیز ما در آموزش و پرورش معنای تربیت و فعل تربیتی را ندانسته و به یکسری فعالیت‌های اخلاقی، مناسکی، مسابقات و اردو و ... تقلیل سطح داده اند. این ناآگاهی (که حتی در سطح مدیران ارشد وزارتخانه در ادوار مختلف مشاهده شده است)، سبب وارد کردن ضربات غیرقابل جبران بر پیکره نظام تعلیم و تربیت کشور شده است. خیلی زشت است که بگوییم مدیر مدرسه ما فرق بین آموزش و تعلیم (توسعه توانمندی‌ها برای ارتقا دانش و مهارت) و تربیت و پرورش (توسعه توانمندی‌ها برای مقابله با ناتوانی ها، شکست‌ها، ارتقا اعتماد به نفس) را نمی‌داند. مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه را دعوت به مناظره در دانشگاه یا صداسیما می‌کنیم. حاضریم خودمان هم به شهرشان برویم یا دعوت ما را بپذیرند و مهمان ما در تهران باشند. به در گفتیم که ۳۰ مدیرکل استانی دیگر بشنود وگرنه حب و بغضی نسبت به مدیرکل استان کرمانشاه وجود ندارد و ایشان را بسیار فرهیخته هم می‌دانیم.
توانمندسازی معلمان ‌و اصلاح محتوای آموزشی کتب درسی‌ دو عامل ‌کلیدی در ارتقای کیفیت آموزشی است + با کدام راهبرد و امکانات ،جناب وزیر؟
وزیر آموزش و پرورش به‌مناسبت برگزاری همایش توانمندسازی سرگروه‌های آموزشی سراسر کشور به میزبانی استان فارس بیان داشت که، تلاش برای ارتقای کیفیت نظام آموزشی و سطح آموزشی و تربیتی مدارس متوسطه، بویژه مدارس دولتی از جمله اهداف و آرمان‌های آموزش و پرورش کشور در راستای برقراری عدالت آموزشی است. این مهم از طریق متناسب سازی و بازسازماندهی تمامی منابع و ظرفیت‌های موجود و پیش بینی زمینه‌هایی برای ارتقای کیفیت عناصر و اجزای اصلی آموزش مانند ارتقای معلمان، کتاب درسی، مقررات و رویه‌های آموزشی، تجهیزات و منابع فیزیکی و از همه مهم‌تر ارتقای کیفیت نظارت و کنترل دقیق عملکرد‌ها و شاخص‌های عملکردی نظام آموزشی در مدارس میسر است. در این میان؛ توانمندسازی معلمان در استفاده از فناوری‌های نوین آموزشی، بازی‌وارسازی در امر آموزش، خلق موقعیت‌های متنوع یادگیری و مهارت آموزی بویژه در حوزه علوم پایه، نیاز اصلی کشور و یکی از رویکرد‌های مهم سیاست گذاران آموزشی به شمار می‌رود و.. از آقای کاظمی می‌پرسیم که می‌دانید اگر و تنها اگر هر معلم فقط در یک دوره آموزشی چند ساعته یا چند روزه، شما شرکت کند چقدر طول می‌کشد تا برای بار دوم نوبت حضور داشته باشد؟ منتظر دریافت پاسخ هستیم جناب وزیر. دوره‌های توانمندسازی از تابستان ۱۴۰۳ آغاز شده و تا پایان خرداد ۱۴۰۴ ادامه دارد و در شیوه‌نامه این دوره عنوان شده است که هر معلم به مدت ۴۰ ساعت آموزش می‌بیند.
لزوم ارتقای سلامت روانی و تفکر انتقادی در میان دانشجویان پزشکی + تفکر پایه را یاد دادیم که بخواهیم تفکر انتقادی را ارتقا ببخشیم؟
مسعود حبیبی معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت در مراسم معارفه خود بر لزوم تقویت تفکر انتقادی در میان دانشجویان تاکید کرد و گفت، باید تلاش کنیم تعامل، گفتگو و تفکر انتقادی را در دانشجویان تقویت کنیم و برگزاری کرسی های آزاد اندیشی یکی از بسترهای تقویت این ارکان است. از جناب معاون محترم باید پرسید که آیا تفکر را به دانشجویان یاد دادیم که حال به دنبال تقویت سلامت روانی و تفکر انتقادی هستیم؟ تضمین آزادی عمل و مهیا سازی فضای باز نقد و تحلیل در بحث کرسی های آزاد اندیشی با کیست؟ ایده ال اندیش نباشیم جناب آقای دکتر. توصیه به واقع گرایی در روند برنامه ریزی داریم. لازم به توضیح است که دکتر مسعود حبیبی پیش از انتصاب به عنوان معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، سکان هدایت سازمان جهاددانشگاهی علوم‌‌پزشکی تهران را در دست داشت.
تصویب و ابلاغ اساسنامه جدید سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در هئیت دولت + بندهای ارتقا دهنده مالی سازمان
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تصویب و ابلاغ اساسنامه جدید سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در هئیت دولت خبرداد و همچنین رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، در خصوص تصویب و ابلاغ ۳ بند مالی اساسنامه این سازمان توسط هیئت دولت ، بیان داشت که هیئت دولت در نشست روز چهارشنبه یازدهم مهرماه، بندهای مالی اساسنامه مربوط به منابع درآمدی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور را تصویب و برای اجرا به بخش‌های مختلف کشور ابلاغ کرده است. این بندها شامل موارد زیر می‌باشد: هزینه‌کرد حداکثر نیم در هزار اعتبار هر طرح تملک دارایی سرمایه‌ای ، دو درصد از منابع حاصل از فروش کالای قاچاق و فروش اموال تملیکی ،اختصاص یک در هزار مزد کارگران در هر ماه توسط کارفرمایان، صاحبان صنایع و بنگاه‌های اقتصادی . این بندها از سال ۱۴۰۳ اجرایی خواهند شد و به صورت دائمی در احکام بودجه سالانه گنجانده می‌شوند، به‌طوری که نیازی به رایزنی برای وارد کردن این بندها به بودجه سالانه نخواهد بود.
آماری جدید دانشجویان اخراجی‌ از دانشگاه های علوم پزشکی؛ ۸ مورد اخلاقی، ۴ مورد سیاسی
مجموع پرونده‌های ارجاعی دانشجویان به شورای مرکزی انضباطی وزارت بهداشت در سه سال اخیر ۱۷۳ مورد بوده که از میان این تعداد ۷ درصد یا به بیان بهتر ۱۲ پرونده منجر به صدور حکم اخراج شده است.از مجموع ۱۲ پرونده، ۸ مورد با موضوع موارد اخلاقی و ۳ پرونده با موضوع سیاسی است که شامل اغتشاشات سال ۱۴۰۱ می‌شود و یک پرونده مربوط به تخلفات عمومی بوده است. ۱۱ مورد از این پرونده‌ها مربوط به دانشگاه‌های شهرستان و یک مورد نیز مربوط دانشگاه علوم پزشکی ایران است. ۸ پرونده مربوط به دانشجویان رشته پزشکی و یک پرونده مربوط به پرستاری و ۳ مورد سایر رشته‌هاست.
در آموزش و پرورش چه خبر است؟ از عدم ثبت نام ۷۹۰ هزار دانش آموز تا برآوردهای آماری سه میلیون بازمانده از تحصیل + ۱۷۶ هزار نفر کمبود نیرو
محمدرضا نیک نژاد کارشناس آموزش، درباره عدم ثبت نام ۷۹۰ هزار دانش آموز در سال تحصیلی جدید، گفت، ارزیابی‌های پیش از آن نشان داده که بخش بزرگی از آن‌ها به دلیل درگیری‌های اقتصادی و حساسیت‌های اجتماعی و همچنین عدم وجود مدرسه در برخی مناطق، به ویژه برای دختران که بخش بزرگی از این آمار را تشکیل می‌دهند، بازمانده از تحصیل هستند. این موارد باعث شده که در سال تحصیلی جدید ثبت نام نکنند. غالبا هم در دوره متوسطه اول و دوم این اتفاق افتاده است. طبق برآورد‌های سازمان مردم نهاد، سه میلیون دانش آموز بازمانده از تحصیل داریم. شاید این دو آمار با هم منافاتی نداشته باشند شاید یکی در کل مقاطع و دیگری فقط آمار امسال باشد. ظاهرا ۱۷۶ هزار نفر کمبود معلم داریم که وزیر گفته جبران کردیم، اما اینکه چطور جبران شده مهم است.چقدر از این امار جبران کمبود معلم از راه جذب معلم بازنشسته بود؟! اگر بازنشسته توان داشت و اگر نیازش برطرف می‌شد، چرا باید بازنشسته می‌شد؟ معلمان بعضا تا ۳۵ سالگی اضافه خدمت می کنند و بازنشسته می‌شوند.گویا برای فرد ۸۰ ساله پیامک دعوت به کار فرستاده بودند.
ادعای تکراری ، این بار توسط حسین دهقان بنیاد مستضعفان:
تبدیل تمام مدارس سنگی کشور به مدارس استاندارد ،ظرف دو سال آینده
رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی مدعی شد که تمام مدارس سنگی کشور طی دو سال آینده به مدارس استاندارد تبدیل خواهند شد. حمیدرضا خان‌محمدی رئیس سازمان نوسازی مدارس در انتهای سال ۱۴۰۱ گفته بود که تعداد کل مدارس سنگی کشور ۲۲۱۵ مدرسه بوده که تعداد ۱۵۷۶ مدرسه دارای بیش از ۱۰ دانش‌آموز است و از این تعداد، ۱۳۸۰ مدرسه در مناطق روستایی و عشایری واقع شده‌اند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که بار‌ها این ادعا توسط بنیاد برکت، محمد مخبر (معاون اول دولت سیزدهم)، برخی از قرارگاه‌ها و سایر نهاد‌ها، در خصوص حذف مدارس کانکسی، مدارس سنگی و ... داده شده و تنها منجر به اجرا و پیاده سازی، پروژه‌هایی محدود گردیده و فاقد تعهدات لازم برای اتمام کار بوده است. ضمن آرزوی موفقیت برای حسین دهقان، امیدواریم که این ادعا‌ها تا انتهای برنامه واقعی مورد نیاز، پابرجا باشد و به تجربه سال‌های قبل دچار نگردد.
عارف: مدیریت ترافیک یکی از مسائل مهم در زمان بازگشایی مدارس است + ۳۸ درصد وقت شهروندان تهرانی در سفر‌های درون شهری، با ترافیک و ضعف حمل و نقل عمومی سوخت می‌شود
در جلسه مدیریت ترافیک به مناسبت آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۴، ۱۴۰۳ که عصر روز (شنبه) به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، اقدامات و وظایف وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مربوطه در زمینه آغاز سال تحصیلی جدید بویژه مدیریت ترافیک بحث و بررسی و تصمیم گیری شد. در این جلسه، معاون اول رئیس جمهور بیان داشت که مدیریت ترافیک یکی از مسائل مهم در زمان بازگشایی مدارس به ویژه هفته اول آغاز به کار سال تحصیلی جدید است که در وزارت کشور و شهرداری‌ها باید تمهیدات لازم اندیشیده شود و .... خدمت معاون اول رئیس جمهور عرض می‌شود که بر اساس یک گزارش تحقیقاتی، ۳۸ درصد وقت تهرانی‌ها در سفر‌های درون‌شهری، با ترافیک و توقف در معابر یا ایستگاه‌های مترو و اتوبوس، «تلف» می‌شود. هماهنگی بین ساعات اداری کارکنان با ساعات فعالیت مدارس و اصناف مشاهده نمی‌شود. حال شهر تهران از نظر حمل و نقل عمومی به هیچ وجه خوب نیست. اصلاح گلوگاه‌های ترافیکی به کندی پیش می‌رود. گرایش بسیار بالا به اجرای طرح‌های عمرانی سنگین و پر هزینه بجای بهره ور سازی وضعیت جاری وجود دارد.
شتاب ۲.۵ برابری سوادآموزی در ایران نسبت به جهان + آقای وزیر به ظاهر آمار اعتماد نکنید، وضع سوادآموزی کشور خوب نیست
وزیر آموزش و پرورش با صدور پیامی به مناسبت روز جهانی سوادآموزی گفت: آمار باسوادی ۶ ساله و بالاتر کشور از ۴۷.۵ درصد سال ۱۳۵۵ به حدود ۹۰.۴ درصد در سال ۱۴۰۱ افزایش یافته که این عدد گواه شتاب ۲.۵ برابری سوادآموزی در ایران نسبت به جهان است و.. خدمت جناب وزیر عرض می‌شود که به ظاهر آمار و گزارشات اداری دریافتی، توجه نکنید. وضع سوادآموزی کشور، اصلا خوب نیست. از همکاران نهضتی، آمار بازگشت به بی سوادی را مطالبه کنید. وضعیت آماری جذب بی سوادان را درخواست نمایید. وضعیت افزایش بار نهضت با ورود بازماندگان از تحصیل در سیستم آموزش رسمی را بپرسید. وضعیت رضایت آموزشگران نهضت و مطالبات استخدامی ان‌ها را بررسی کنید و.. آقای وزیر، مجددا هشدار مشفقانه می‌دهیم که وضع نهضت سواد آموزی به هیچ وجه خوب نیست و برخی از مدیران در حال ویترین چینی مدیریتی برای شما هستند. نهضت سوادآموزی در سال‌های دور (احتمالا سال‌های ۱۳۸۴) معاون آموزشی قوی بنام آقای ابراهیمی داشت، اگر در قید حیات باشند (که ان شااالله هستند)، مشاور و امین خوبی برای تبیین واقعیات نهضت سوادآموزی برای شما می‌توانند باشد.
بخشنامه دادستان کل کشور در مورد کودکان بازمانده از تحصیل و تاکید مجدد بر جرم انگاری در خصوص ممانعت از تحصیل تا پایان دوره متوسطه
دادستان کل کشور در راستای پایش و نظارت بر فرایند آموزش کودکان و نوجوانان بازمانده از تحصیل خطاب به دادستان‌های سراسر کشور بخشنامه‌ای صادر کرد. در این بخشنامه آمده است: با عنایت به اینکه: علم آموزی و فراگیری دانش از محوری‌ترین برنامه‌های تربیت فردی و اجتماعی بوده و قسمی از تکالیف دینی بشمار می‌آید؛ و ((حق بر آموزش)) از بنیادی‌ترین حقوق شهروندی است که زمینه‌ی رشد و شکوفایی استعداد‌های اطفال و نوجوانان را فراهم می‌کند. سیاست راهبردی کشور در این خصوص مطابق بند ۱۸ ماده ۸ قانون تشکیل شورا‌های آموزش و پرورش، اهتمام به پوشش حداکثری تمامی افراد لازم التعلیم است، مقنن، بازماندن کودک از تحصیل، فرار از مدرسه و ترک تحصیل را در بند‌های «ح» و «ز» ماده ۳ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان به عنوان وضعیت‌های مخاطره آمیز شناسایی نموده و در شق۳ بند «چ» ماده ۶ همان قانون، وزارت آموزش و پرورش به توسعه پوشش تحصیلی کامل کودکان موضوع این قانون تا پایان دوره متوسط مکلف شده است. در مواد ۷ و ۸ همان مقرره اجتناب از فراهم کردن موجبات تحصیل کودک یا جلوگیری از تحصیل آنان تا پایان دوره متوسطه، تهدید، ترغیب یا تشویق به فرار از مدرسه یا ترک تحصیل جرم انگاری شده است.
تقلبی بودن مدارک بیش از ۱۰۰ متقاضی نمایندگی اخیر مجلس و دانشنامه یک استاد که پس از بازنشستگی تقلبی از آب در آمد
مدیر کل امور دانش آموختگان سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه بیش از صد نفر از متقاضیان اخیر نمایندگی مجلس شورای اسلامی مدرک تحصیلی جعلی داشتند، گفت: در یک مورد نیز مشخص شد مدرک تحصیلی یک استاد دانشگاه پس از بازنشستگی جعلی است که تمامی این افراد مورد تعقیب قضایی قرار می گیرند.
موسی الرضا کفاش معاون دبیرکل شورایعالی آموزش‌وپرورش:
تعیین تکلیف مجدد وضعیت «معلم بلاگرها» ، روی میز شورای عالی آموزش و پرورش
موسی‌الرضا کفاش معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش درباره جزئیات بررسی وضعیت «معلم بلاگرها» در وزارت آموزش‌وپرورش بیان داشت که باتوجه به مشکلاتی که بعضاً در فضای مجازی به‌عنوان معلم‌بلاگر ایجاد شده بود به دستور دکتر صحرایی(وزیر سابق آموزش‌وپرورش)، برای ساماندهی به بحث ماده‌ واحده‌ای در سه ماه پیش در شورایعالی آموزش‌وپرورش تعریف شد. بر اساس این ماده واحده ‌به‌منظور استفاده صحیح و درست از فضای مجازی و حفظ حریم شخصی، خصوصی و اجتماعی دانش‌آموزان تنظیم شده تا کسی بدون رضایت دانش‌آموزان، تصاویری از آنان منتشر نکند.وی در پاسخ به این سوال که ورود به موضوع معلم بلاگرها خواسته برخی از اولیاء بود گفت، متن ماده واحده این موضوع در شورای عالی آموزش و پرورش، مجددا طرح و مقرر شد کارگروهی با تعیین خود شورا، متن را مورد بازبینی و اصلاح قرار دهد که در صورت تصویب و طی کردن مراتب قانونی، ابلاغ می‌شود.
اجرای عدالت آموزشی از برنامه‌های اولویت‌دار دولت چهاردهم است + نظام آموزشی باید مطابق نیازهای کشور بازطراحی شود
مسعود پزشکیان عصر روز چهارشنبه در آیین تکریم و معارفه وزرای سابق و جدید آموزش و پرورش، ضمن گرامیداشت هفته دولت و یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر و همچنین رئیس جمهور شهید آیت‌الله رئیسی، از جایگاه والای معلمان کشور تجلیل کرد و گفت، اجرای عدالت آموزشی برای همه دانش‌آموزان در اقصی نقاط کشور را از جمله برنامه‌های اولویت‌دار دولت چهاردهم دانست و تصریح کرد: ما باید در آموزش به گونه‌ای عمل کنیم که میان یک دانش‌آموز تهرانی با یک دانش‌آموز در روستا‌های دورافتاده سیستان و بلوچستان هیچ تفاوتی نباشد. دکتر پزشکیان با تاکید بر لزوم تغییر رویه‌های جاری در وزارت آموزش و پرورش و تمرکز بر تدریس رفتارگرا و مهارت‌آموز در کنار انتقال علم به دانش‌آموزان، افزود: اینکه برخی جوانان ما پس از موفقیت در تحصیل به جای استفاده از توان و تخصص خود برای گره‌گشایی از مشکلات کشور، مهاجرت می‌کنند و به کشور‌های دیگر می‌روند ناشی از آن است که ما نتوانسته‌ایم به آن‌ها انگیزه و میهن‌دوستی لازم را انتقال دهیم، در حالی که اگر در ضمن آموزش‌های درسی، عشق به وطن و انگیزه آبادانی کشور نیز به آن‌ها آموخته بودیم، می‌توانستیم با توانمندی‌های آنان به موفقیت‌های بزرگی دست یابیم و بر مشکلات غلبه کنیم.
یادداشت و دیدگاه ها
چرایی رکوردشکنی ۱۰ ساله افت تحصیلی در کشور
علی میرزایی، کارشناس آموزش و پژوهشگر اجتماعی:
طنز و کاریکاتور
گفتگو و گزارش
ربع رشیدی ،دانشگاه ۷۰۰ ساله ایرانی مدفون در زیرخاک
سرنوشت نخستین دانشگاه‌های بین‌المللی جهان:
نقد و بررسی
لزوم بازنگری در متون درسی مدارس و دانشگاهها
سيد محی الدین حسینی ارسنجانی:
نقاب هایی که وزارت بهداشت بر صورتش می زند!
محمد حسینی کارشناس حوزه بهداشت:
یک رویداد، دو روایت و سه پرسش جامعه : سامانه ادعایی رصد و مشاور روانی در دانشگاه ها چه شکری می خورد؟
پیامد نگاه غیرتخصصی به حراست فیزیکی و دنباله گیری سیاست گنده باقلی گزینی :
وبلاگستان
خواندنیها-دانستنیها
نظرات وگلایه ها
شرکتهای دانش بنیان و استارتاپ ها
نکته ها و گاف ها
سایر حوزه ها