پایگاه خبری تحلیلی شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
نباید به دنبال این باشیم که سنی را شیعه و شیعه را سنی کنیم، در قرب باید مواظب تذویب بود
آیت‌الله‌العظمی سبحانی بیان داشت: نباید به دنبال این باشیم که سنی را شیعه و شیعه را سنی کنیم. تقریب با حفظ تمام مذاهب است؛ لانّ ما یجمعنا اکثر مما یفرقنا. مشترکات را بیان کنید و مفترقات را در دانشگاه‌ها و مراکز علمی بیان کنید و بحث کنید. نباید در میان عوام به بیان مختلفات بپردازید. بنابر این دقت کنید که در تقریب اصول مذهب حفظ شود. نه چیزی کم شود و نه چیزی اضافه گردد.
جامعه‌ای به أحسن الأحوال می‌رسد که نه در امور دیگران دخالت می‌کند نه اجازه می‌دهد که دیگران در امور آن دخالت کنند
آیت‌الله العظمی جوادی آملی گفت: وقتی حال جامعه، احسن می‌شود که هم حسن نظری پیدا کند و هم حسن عملی؛ در حکمت نظری، حُسن به اندیشه‌های دقیق و عمیق علمی و پیشرفت‌های علمی فضای کشور است و حُسن عملی، به عدل و داد یک ملّت است. اگر آن عقل اندیشور، مراکز علمی کشور را به خوبی اداره کرد و اگر آن عقلی که مسئول انگیزه است کشور را به عدل و داد اداره کرد، مجموع علم صائب و عمل صالح، «أحسن الأقوال و الأحوال» یک مملکت است.
افتتاح نفیس‌ترین گنجینه نسخه خطی نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه در موزه آستان قدس
سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، یکی از غنی‌ترین و مهم‌ترین مراکز علمی و فرهنگی ایران و جهان اسلام، به ویژه در زمینه نسخه‌های خطی، چاپی، اسناد، آرشیو مطبوعات و آثار موزه‌ای و با قدمتی بیش از هزار سال است که پس از انقلاب اسلامی، شکوفاترین دوران خود را تجربه کرده است. در تازه ترین رویداد، «گنجینه نهج البلاغه و صحیفه سجادیه» به عنوان هفدهمین مجموعه موزه آستان قدس رضوى در سالروز ولادت امام علی (ع) و همزمان با دهه مبارک فجر با حضور تولیت آستان قدس رضوی در محل موزه قرآن و نفایس در فضایی با زیربنای۴۰۳ متر مربع افتتاح شد.
خرید و فروش سگ‌های خانگی حرام است، البته حیواناتی که بیت‌المال مردم را غارت می‌کنند خطرناک‌ترند
عابدینی امام جمعه قزوین گفت: خرید و فروش سگ‌های خانگی یا سگ‌هایی که افراد با خود به اماکن عمومی می‌برند، حرام است. وی افزود: البته باید به این نکته مهم دقت داشته باشیم که ضرر چنین حیواناتی برای فرهنگ و اعتماد عمومی از آن حیواناتی که با پارتی‌بازی و باندبازی بیت‌المال مردم را غارت می‌کنند، به مراتب کمتر است. چرا که حیوانات دسته اول فریب و نیرنگ بلد نیستند، اما حیوانات دسته دوم با قانون‌خواری و باندبازی به مردم خیانت می‌کنند و با پررویی هم بین مردم زندگی می‌کنند.
جناب آیت الله اعرافی عزیز، ما از شما می‌پرسیم که چرا ازدواج کاهش یافته؟ پاسخ را در عدم شایسته سالاری مشهود دنبال کنید
آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه گفت: امروز با مسئله‌ای راهبردی مواجه هستیم که سونامی کاهش جمعیت، ازدواج و افزایش سن افراد است و این مقوله باید مورد توجه همه نهاد‌های حاکمیتی و تشکل‌های مردمی باشد.
آقای سید علی خان محمدی، اگر غیرت کاری و جرات داری، پرونده برای فرزندان بی حجاب مسئولان در خارج از کشور را عملیاتی کن
سیدعلی خان محمدی سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر معتقد است «بی حجابی» یک «تخلف» است که «شورای عالی انقلاب فرهنگی» وظایفی را برای ستاد تعیین کرده که بنا به این استناد قانونی، فعالیت‌های ستاد امر به معروف ونهی از منکر، جهت گیری خواهد داشت. او تاکید کرده برای برخی از فرزندان مسئولان که در خارج از کشور بی حجاب شدند، پرونده تشکیل داده است.
گزارش یک روزنامه از قانون جدید حجاب:
بی حجابی جرم است، نه کم حجابی
در صورت کشف حجاب از سوی شهروندان، موضوع ابتدا امر با توجه به مقررات عمومی جرائم مشهود به استحضار مقام قضائی می‌رسد، متعاقب آن مقام قضائی پس از تفهیم اتهام، در صورتی که فرد سابقه کشف حجاب نداشته باشد، از مرتکب تعهد و التزام کتبی اخذ و قرار بایگانی پرونده را صادر می‌کند. اما در مواردی که شخص مرتکب به جرم بی‌حجابی دارای سابقه قبلی باشد یا از دادن تعهد و التزام به مقام قضائی خودداری کند، نسبت به پرونده تشکیل‌شده درباره این جرم رسیدگی قضائی صورت می‌گیرد.
آیت‌الله العظمی جوادی آملی در دیدار قالیباف: نباید مسئولیت اجرایی را به آدم‌های خوب بی عرضه و یا بداختلاسی داد
 آیت الله العظمی جوادی آملی در دیدار قالیباف رییس مجلس ، بیان داشتند: دو چیز مملکت را نگه می‌دارد؛ یکی سواد فعلی و دیگری امید آینده که مسئولین باید تلاش کنند این دو امر از دستشان در نرود، اگر سواد فعلی و امید آینده بود، نتیجه اش پایداری مردم در جنگ هشت ساله علیه نظام اسلامی است، اما اگر نه سواد فعلی بود و نه امید به آینده، هم فرار مغز‌ها خواهد بود و هم مشکلات اقتصادی در ازدواج و اشتغال و مسکن جوانان و هم این قرآن سوزی‌ها و مسجد سوزی ها. ایشان تاکید کردند: باید از واگذاری مسئولیت به آدم‌های خوب بی عرضه در کشور جلوگیری شود و همچنین جلوی آدم‌های بداختلاسی و نجومی نیز گرفته شود.
انتقاد صریح آیت الله مکارم شیرازی از بی عملی مسؤولان در برابر
آیت الله العظمی مکارم شیرازی با انتقاد از بی عملی مسئولان اظهار داشت: امروز جامعۀ ما دچار گرفتاری‌ها و مشکلات فراوانی از جمله مشکل اقتصادی و فرهنگی است. در مسائل اقتصادی گرفتار اموری هستیم که تبدیل به معما شده است. وقتی می‌شنویم که مثلا دلار فلان مقدار شده، هیچ عکس العملی از مسئولین نمی‌بینیم و حتی ابراز هم نمی‌کنند که ما وضعیت را درست می‌کنیم و نمی‌گذاریم به این صورت باقی بماند و به سادگی از کنار قضایا عبور می‌کنند. وی تأکید کرد: ما همانطور که معتقد به تقویت نظام و مسئولین نظام هستیم، معتقدیم باید به مشکلات مردم هم توجه جدی داشته باشیم.
کوچکترین جدایی میان دین و عقل وجود ندارد
آیت‌الله العظمی جعفر سبحانی در پیامی به همایش اجتهاد عقل‌گرا تأکید کرد: آئین خاتم با عقلانیت رابطه تنگانگی دارد و در یک تعبیر کوتاه دین محمدی (ص) با حکم عقل و خرد عجین شده و در مواردی که خرد حق داوری دارد کوچکترین تفکیکی میان این دو نیست.ایشان افزودند: امیدوارم محققان با استمداد از دو حجت باطنی و ظاهری در بالندگی علوم عقلی و نقلی و صیانت از مرز‌های معرفتی و اثبات کارآمدی دین و نقد شبهات ملحدان و معاندان اسلام موفق و مؤید باشند.
مومنین برای برخورد با زنان و دختران بدحجاب آتش به اختیار عمل کنند؟!
حجت الاسلام سید ابوالحسن مهدوی در جمع بانوان بست نشین در گلستان شهدا در حمایت از عفاف و حجاب، دست نوشته‌ای نوشت و بیان داشت که، «باسمه تعالی ان شاءالله مسئولین به وظیفه‌ی انقلابی خود عمل کنند والا مردم متدین وظیفه‌ی آتش به اختیار دارند.». سوال اینجاست که آیا صدور این گونه توصیه ها در حوزه اختیارات ائمه جمعه آنهم در فضای ناارامی همانند فضای حاضر کشور، می باشد؟ آیا به پیامدهای این گونه توصیه ها توجه شده است؟
حضرت آیت الله جوادی آملی: حوزه باید توجه ویژه به فلسفه و مباحث عقلی داشته باشد
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در دیدار با معاونت پژوهشی حوزه علمیه قم بیان داشتند: حوزه باید توجه ویژه به فلسفه و مباحث عقلی داشته باشد و شبهات علمی را پاسخ دهد، چرا که قطب فرهنگی اسلام «عقل» است و این می‌تواند در برابر کانت و امثال کانت و فلاسفه غربی بایستند.
حضور روحانیون مشاور در ۶۵ کلانتری در تهران برای ارائه مشاوره به نیرو‌های کادر و وظیفه
حجت‌الاسلام جعفر موحدیان، رییس عقیدتی سیاسی فاتب درباره حضور روحانیون در کلانتری‌های تهران بزرگ گفت: با توجه به اینکه نوع ماموریت‌ها و مراجعات مردمی به کلانتری‌ها گسترده و زیاد است و روزانه چند هزار نفر مراجعات مردمی به اماکن انتظامی به ویژه کلانتری‌ها داریم، لازم است که در کلانتری‌ها یک نفر مشاور روحانی داشته باشیم. وی افزود: اولویت اصلی هدف از حضور مشاوران روحانی در کلانتری‌ها برای ارائه مشاوره به نیرو‌های کادر و وظیفه است. البته در کلانتری‌ها مشاورانی در دوائر مشاوره کلانتری‌ها برای ارائه خدمات به مراجعان وجود دارد.
مشکلات فرهنگی نتیجه کم‌کاری در حوزه‌های دینی است
سیدعلی سرابی قائم مقام شورای عالی قرآن گفت: هدایت اعتبارات و منابع مالی و انسانی به سمت فعالیت‌های قرآنی، باید به‌طور جدی پیگیری شود، اگر امروز در مسائل فرهنگی جامعه اختلالاتی می‌بینیم نتیجه کم‌کاری ما در حوزه‌های فرهنگ دینی طی سال‌های گذشته است.
مسائل انتزاعی را دیگران هم می توانند انجام دهند؛
سیدحسن خمینی: پژوهش باید راجع به درد امروز جامعه باشد
حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی ظهر امروز در مراسم تودیع و معارفه رئیس پژوهشکده امام خمینی (س) و انقلاب اسلامی، با تأکید بر اینکه باید از تمام توان پژوهشکده در راستای بحث‌های روز استفاده کرد، گفت: در مجموعه مؤسسه و پژوهشکده امام خمینی (س) و انقلاب اسلامی، باید یک مقدار از پرداختن به امور انتزاعی فاصله بگیریم و وارد بحث‌های عینی‌تر شویم. پژوهشکده باید سنگری برای دفاع در برابر مشکلات، شبهات و هجمه‌ها تبدیل شود؛ کار انتزاعی را دیگران هم می‌توانند انجام بدهند. ایشان اظهار داشتند: وقتی کسی می‌خواهد پژوهش کند، پژوهش باید راجع به درد امروز جامعه باشد.‌
گشت ارشاد در زمان تاسیس قرار بود جنبه ارشادی داشته باشد نه انتظامی و قضایی
سردار اسماعیل احمدی‌مقدم فرمانده پیشین نیروی انتظامی گفت: گشت ارشاد از سال ۸۰ یا ۸۱ در کشور راه‌اندازی شد از آن زمان براساس همین عنوان گشت‌ارشاد هم که بر روی آن است قرار بر این بود تا فقط جنبه ارشادی داشته باشد نه جنبه انتظامی و قضایی. ولی فراز و فرود‌هایی داشته و نهایتا الان به نظر می‌آید با توجه به مجموعه فضای کشور و نحوه ارزیابی‌ها و نحوه اجرای قانون حجاب و عفاف و سایر مسائل، ارزیابی جامعی نیاز است و باید روش‌ها و ابزار‌ها نوسازی شود.
پژوهش‌ها در حوزه‌های علمیه باید کاربردی و منجر به تولید نظریه بشوند
حجت الاسلام علی اکبر نوایی، استاد حوزه و دانشگاه حوزه علمیه خراسان گفت:ایران حوزه نفوذ و یا همان ناحیه نفوذ گسترده ای دارد و انقلاب اسلامی هژمونی جدیدی به وجود آورده که در حال تقابل با غرب است و لذا بر نمی تابند و می خواهند با آن مقابله کنند.ایشان با بیان اینکه تجزیه طلبی در ایران مختص بعد از پیروزی انقلاب نیست و از ۸۰ سال پیش توسط دولت بریتانیا مطرح شده، گفت: یکی از مهمترین و اساسی‌ترین اهداف تجزیه طلبی در ایران جلوگیری از ناحیه نفوذ راهبردی این کشور در جهان بوده که دشمن را نگران کرده است. حجت الاسلام نوایی گفت: پژوهش‌ها در حوزه‌های علمیه باید کاربردی و منجر به تولید نظریه بشوند و برای تحقق این مهم راه زیادی داریم تا چنین پژوهش‌های صورت بگیرد.
دروس خارج باید آزاد و به همان روش سنتی ارائه شود
درس خارج درسی است که استاد با آشنا کردن حاضران با انظار موجود کیفیت استنباط را از کتاب و سنت آموزش می‌دهد و لذا برخی مجتهدان عالی مقام مسئله را طرح می‌کردند و پس از تشریح موضوع از حاضران نظر می‌خواستند و پس از سبک و سنگین کردن نظرات، دیدگاه خود را بیان می‌کردند. در این مطلب حضرت آیت الله العظمی سبحانی راجع به درس خارج و نیز نحوه برگزاری دروس حوزه نکات و تذکراتی دادند که در ادامه می خوانید.
متولیان اسلام در برابر مرگ خاموش مسلمانان مظلوم به دست طالبان سکوت می‌کنند!
طالبان به دلیل اینکه یک گروه تروریستی بیگانه از اسلام است، در سطح حکومت‌ها و دولت‌های جهانی مطرود و منزوی است و بعد از یکسال و حدود چهار ماه از تسلطش بر افغانستان هنوز هیچ دولتی و هیچ مجمع بین‌المللی آن را به رسمیت نشناخته و همگی عملکرد آن را محکوم کرده‌اند، ولی از علمای اسلام هنوز چنین تحرکی علیه این گروه منحرف از اسلام مشاهده نشده است. این واقعیت تلخ موجب تأسف شدید است که همه می‌دانند یک گروه منحرف از اسلام در افغانستان به نام اسلام نسل‌کشی می‌کند و حقوق انسان‌ها را زیر پا می‌گذارد، ولی متولیان اسلام در برابر مرگ خاموش مسلمانان مظلوم سکوت می‌کنند! رسالت متولیان دین کجا باید متجلی شود؟
آیت الله جوادی آملی:این قدرت، هوش، فکر و اندیشه‌ای که خدا به انسان داده، برای پوسیدن نیست!
حضرت آیت الله جوادی آملی در دیدار با مفتی اعظم مرکزی روسیه بیان داشتند: به برادران اسلامی بگویید که شبانه روز بخش مهمی از وقت خود را به علم و تفسیر و تلاوت و دراست و تشریح قرآن بپردازند و وقتی خوب با معارف قرآنی آشنا شدند، با دیگر اهالی محترم روسیه و همسایگان از راه تعلیمات قرآن سخن بگویند، بحث علمی و گفتگو نمایند و به آن‌ها نیز این نکته را یادآور شوند که این قدرت، هوش، فکر و اندیشه‌ای که خدا به انسان داده، برای پوسیدن نیست!
عمامه‌پرانان واقعی کسانی اند که با تفکر امنیتی، رسالت روحانیت را تملق‌گویی از نظام می‌دانند
کینه عجیب نسبت به کل روحانیت در میان برخی از جوانان امروز، همه مولود وضع نابسامان اقتصادی و ناامیدی نسبت به آینده نیست، بلکه معلول عوامل متعددی است که مجالی برای ذکر همه آن‌ها نیست. پدیده برداشتن عمامه از سر روحانیون در خیابان - که برای تحقیر، عنوان «عمامه‌پرانی» به آن داده شده - گاهی افرادی را هم که از روحانی و آخوند هیچ دل خوشی ندارند آزار می‌دهد. دشمن دشمن است و از هیچ تلاشی برای ترویج این اهانت دریغ نمی‌کند؛ باید دید دوستان چه کرده‌اند که برخی جوانان ولو اندک به چنین اقدامی دست می‌زنند.
آیت الله جوادی آملی: شعار «زن، زندگی، آزادی» را ما هم قبول داریم
حضرت آیت الله جوادی آملی در پایان جلسه درس علوم القرآن امروز خود بیان داشتند: شعار «زن، زندگی، آزادی» را ما هم قبول داریم؛ اما دو چیز است که اساس کار بوده و از یاد‌ها رفته است: اول اینکه تمام این هویّت مرا چه کسی به من داده است؟ دوم آیا من می‌میرم و می‌پوسم یا از پوست به در می‌آیم؟! الآن مشکل جدّی بشر کنونی، جریان مرگ است و این غائله اخیر هم همین طور است. بله، «زن» هست، «زندگی» هست، «آزادی» هست، مرد هم همین طور است، همه این‌ها سرجایش محفوظ؛ اما بالاخره این اصل هم وجود دارد که آیا انسان می‌پوسد یا از پوست به در می‌آید؟ بشر امروز غافلِ غافل است!
معاون سازمان حج و زیارت توضیح داد:
واگذاری فیش حج تمتع از طریق سامانه تشرف
اکبر رضایی معاون سازمان حج و زیارت، سامانه تشرف را پل ارتباطی بین واگذارکننده و متقاضی فیش حج اعلام کرد. اکبر رضایی با بیان اینکه حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در نوبت حج تمتع هستند، درباره نحوه واگذاری فیش حج تمتع گفت: از سال ۱۳۸۶ ثبت‌نام حج تمتع متوقف شده است.
کشور را با کمیته امداد نمی توان اداره کرد، جلوی بی عرضه گی ها، اختلاس ها، باندبازی ها، نجومی ها و خیانت ها را بگیرید
آیت الله العظمی جوادی آملی با تاکید بر تولید و اشتغال عنوان کرد که با کمیته امداد نمی شود کشور را اداره کرد . باید با تولید و اشتغال، ضمن حفظ آبرومندی برای زندگی مردم، فقر را ریشه کن کرد تا همه کریمانه بر سر سفره خود بنشینند، چرا که پیامبر گرامی اسلام نیز می فرماید خدایا بین ما و نان ما جدایی میانداز که اگرنان نبود، نه روزه مى‌گرفتیم و نه نماز مى‌خواندیم و نه فریضه‌هاى پروردگارمان را انجام مى‌دادیم. مسئولین هم باید بیدار شوند و جلوی بی عرضگی ها، اختلاس ها، خیانت ها، نجومی ها و باندبازی ها گرفته شود تا خطری کشور را تهدید نکند، در غیر این صورت این گرفتاری ها همچنان خواهد بود!
یادداشت و دیدگاه ها
حقیقت تناسخ از دریچه قرآن
درک تمایز روح از نفس؛
پیوند مسئله خلود در جهنم با بحث تجسم اعمال + صوت
آیت‌الله ابوالقاسم علیدوست بیان کرد:
آیا طلاق از دیدگاه قرآن گناه اخلاقی است؟
محمدرضا جباران پاسخ میدهد؛
طنز و کاریکاتور
مکر مکرون پلید مدافع شیاطین!
در پی اظهارات ضد اسلامی؛
اینم عاقبت سلطان قبر!
سوژه کارتونی علیرضا پاکدل؛
مسجد و هیئت نروید، کرونا می‌گیرید!
بی عدالت در محدودیت‌ها
گفتگو و گزارش
نقد و بررسی
وبلاگستان
خواندنیها-دانستنیها
نظرات وگلایه ها
نکته ها و گاف ها