حوزوی دانشجو یا دانشجوی حوزوی؟
آیت الله مهدی هادوی تهرانی که زندگی پر فراز و نشیبی را از تحصیل در رشته برق دانشگاه صنعتی شریف را تا تحصیل در حوزه علیمه و استادی در حوزه را تجربه کرده است . فقیه جامع اندیشی که از "مورد هوش مصنوعی ، اجتهاد نوین ، چالش های دینداری در عصر مدرن و آینده حوزه و روحانیت و..." حرف ها برای گفتن دارد. مهدی هادوی تهرانی (زاده۱۳۴۰ شمسی - تهران)، از روحانیون شیعه و صاحب نظریه اندیشه مدون در اسلام است. ادعا می شود که او از نوادگان کریم خان زند، پادشاه ایران میباشد. برای درک بهتر منطومه فکری او باید بیان داشت که در رشته مهندسی برق-الکترونیک دانشگاه صنعتی شریف ادامه تحصیل داد. پس از مدتی، به تحصیلات حوزوی در شهر قم روی آورد. پس از پایان دوره سطح، وارد دوره خارج شد و از استادانی چون جعفر سبحانی، جواد تبریزی، وحید خراسانی، بهجت، مکارم شیرازی و میرزا هاشم آملی دانش آموخت. مکتب فقهی و اصولی شهید صدر را از سید محمود هاشمی شاهرودی و به ویژه سید کاظم حائری فراگرفت. دانش رجال را از جعفر سبحانی و سید موسی شبیری زنجانی آموخت. در اخلاق و عرفان عملی، سالها از محضر سید رضا بهاءالدینی بهره برد.از پیش از سال ۱۳۸۴ مهدی هادوی اقدام به تأسیس سایت اسلام کوئست (islamquest.net) برای پاسخ به سوالات و شبهات دینی نمودهاست که تحت «اشراف» وی نظارت میشود.
حواشی و محورها ،حول درگذشت آقای افتخارزاده:
درگذشت سیدحسن افتخارزاده، رهبر انجمن حجتیه، بحثهای فراوانی را حول جانشینان احتمالی او، اعضای مشهور و پربحث انجمن، نسبت حجتیه و نظام سیاسی و همچنین رویکردهای امنیتی قدیمی و جدید به این تشکل و اعضای آن در پی داشته است. در بعضی محافل از افراد مختلفی، چون نادر فضلی یا فرزندان آیت الله سبط – سیدمحسن و سید حسین – نیز نام برده میشود. فرزندان آقای سبط از این جهت مورد توجه قرار گرفتهاند که در پیام تسلیت آیت الله کریمی جهرمی برای فوت آقای افتخار، خطاب به فرزندان آقای سبط نیز تسلیت گفته شده است. البته این اشاره و تسلیت شاید به این خاطر این باشد که پسر سید حسین سبط داماد آقای افتخارزاده بوده است. سیدحسین سبط باجناق آقای کریمی جهرمی است و هر دو دامادهای مرحوم آیت الله صافی گلپایگانی هستند.
از طرف دیگر گفته میشود محمدجواد مادرشاهی اسپانسر پژوهشگاه فقه نظام، موسسهای با مدیریت آقای محسن اراکی است؛ همچنین گفته میشود فرزند مادرشاهی، از طلابی است که محوریت این موسسه با اوست؛ طلبهای که تصویر اقتدای خانواده در نماز به او که در مستندی (دربارهی زندگی خانم لباف همسر محمدجواد مادرشاهی) از شبکه افق پخش شد، بعدا در برخی گروهها مورد توجه قرار گرفت. اما نسبت مادرشاهی با این موسسه سبب این ایجاد این شائبه و برداشت شده که «هزینه موسسه آقای اراکی را انجمنیها میدهند». تبلیغاتی از جلسات و سخنرانیهایی با حضور فرزند مادرشاهی و آیت الله اراکی نیز از «اسنادی» بوده که به زعم دنبال کنندگان این ماجرا، مثلا صحهای بر آن ادعاست. شاید بتوان اینگونه جمع بندی نمود که هزاران گمانه که صحت و عدم صحت شایعات و شائبهها را گذشت چند هفته و چندماهی از زمان، شفافتر خواهد کرد.
قاب خاطرات:
آیتالله العظمی شیخ عباس محفوظی از مراجع عظام تقلید و از شاگردان و همراهان نهضت امام خمینی شب گذشته در بیمارستان بر اثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفتند.
درگذشت مفاخر دینی:
آیتالله محفوظی گیلانی از علمای حوزه علمیه قم، فقیه و سیاستمدار ایرانی سه شنبه شب بیستم شهریور ماه جاری دار فانی را وداع گفت.این عالم بزرگ گیلانی، از شاگردان و همراهان نهضت امام خمینی (ره) بود و سابقه عضویت در مجلس خبرگان، جامعه مدرسین، شورای عالی حوزه علمیه قم و شورای عالی انقلاب فرهنگی را نیز داشته است. پایگاه تحلیلی خبری شعار سال مراتب تسلیت خود را خدمت ساحت مقدس حضرت ولیعصر ارواحنافداه، مراجع عظام تقلید، مقام معظم رهبری، حوزههای علمیه و شاگردان و علاقمندان و بشکل خاص، بیت آن مرحوم و مردم شریف شهرستان رودسر ، اعلام می کند.
در گذشت استاد اخلاق:
بنا بر اخبار دریافتی و با نهایت تاثر و تالم به اطلاع می رساند که عبد صالح خدا حاج محسن قزوینی فیروز ، دار فانی را وداع گفت.پایگاه تحلیلی خبری شعار سال ، ارتحال ملکوتی مرحوم “ حاج محسن قزوینی ” را به خانواده و علاقمندان ایشان تسلیت و تعزیت عرض می نماید.یکی از معروف ترین توضیه های اخلاقی حاج محسن فیروزی ، طریقه بهره گیری از کرامات انبیا الهی است. از وی روایت می کنند که بیان داشته : درسته امام حسین (ع) کشتی نجاته چه بسا فراتر از آن ، ولی ما باید کاری کنیم که سوار کشتی بشیم تا نجات پیدا کنیم.
درگذشت بزرگان:
بر اساس اخبار رسمی دریافتی، آیت الله محمدرضا نکونام بر اثر ایست قلبی در ۷۶ سالگی ، به دیار حق شتافت. مراسم وداع و تشییع مرحوم آیت الله محمدرضا نکونام، صبح جمعه ۱۹ مردادماه ساعت ۱۰ صبح از مقابل مسجد شهید مصطفی خمینی به سمت گلزار شهدا برگزار می گردد. همچنین مجلس بزرگداشت و ختم آن مرحوم شامگاه جمعه ۱۹ مردادماه از ساعت ۱۴:۳۰ تا ۱۶ در مسجد الغدیر واقع در بلوار امین قم منعقد می گردد. لازم به توضیح است که در ۲۱ تیرماه سال جاری نیز شاهد درگذشت آیت الله «علی نکونام گلپایگانی» عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بر اثر بیماری بودیم.
حضور رهبر در دانشگاه تهران:
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز پنجشنبه با حضور در دانشگاه تهران بر پیکر شهید اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و شهید وسیم ابوشعبان همراه شهید هنیه، اقامه نماز کردند. مراسم اقامه نماز با حضور جمع زیادی از قشرهای مختلف مردم و مسئولان کشوری و لشکری و خانواده شهید اسماعیل هنیه و جمعی از مقاومت اسلامی فلسطین و لبنان برگزار شد. رهبر انقلاب اسلامی پس از اقامه نماز، با خانواده شهید اسماعیل هنیه و مسئولان مقاومت اسلامی فلسطین دیدار کردند و آنها را مورد تفقد قرار دادند.
پیام تسلیت رهبر:
رهبر انقلاب اسلامی در پیامی، درگذشت عالم فاضل مرحوم حجتالاسلام آقای حاج شیخ علیرضا کریمی رحمةاللهعلیه را تسلیت گفتند.
درگذشت عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم:
آیت الله «علی نکونام» گلپایگانی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در صبح پنج شنبه ۲۱ تیرماه ۱۴۰۳، بدلیل بیماری دارفانی را وداع گفت.مراسم تشییع و تدفین آیت الله علی نکونام گلپایگانی، جمعه ۲۲ تیرماه، ساعت ۸ صبح از مسجد امام حسن عسگری به سمت حرم مطهر حضرت معصومه برگزار خواهد شد. مراسم ختم آن فقید سعید نیز، عصر همان روز از ساعت ۱۷:۳۰ تا ۱۹ در مسجد امام حسن عسگری برگزار می گردد. لازم به توضیح است که جهت خوانندگانی که آشنایی کمتری با ایشان دارند،آیت الله علی نکونام گلپایگانی با حجت الاسلام محمدعلی نکونام گلپایگانی و همچنین آیت الله محمدرضا نکونام گلپایگانی ، شباهت اسمی نزدیک دارند.
در گذشت عضو سابق مجلس خبرگان همدان:
آیت الله غیاثالدین طهمحمدی (زاده ۵ اردیبهشت ۱۳۲۶ – درگذشته ۱۸ خرداد ۱۴۰۳) نماینده پیشین مجلس خبرگان رهبری از استان همدان است. او ۱۴ سال نماینده، ولی فقیه در استان همدان و امام جمعه شهر همدان بود. وی ۲۳ سال امام جمعه شهرستان فامنین بوده بعدها بهعنوان امام جمعه همدان منصوب شد. او در ۱۷ اسفند ماه ۱۳۹۷ از امام جمعه و نمایندگی، ولی فقیه در استان همدان خداحافظی کرد. وی در شامگاه ۱۸ خرداد ۱۴۰۳ پس از گذراندن یک دوره بیماری به علت عارضه مغزی در یکی از بیمارستانهای شهر قم درگذشت. لازم به توضیح است که آیت الله غیاث الدین طه محمدی روز سوم فروردین ۱۴۰۳، در سانحه تصادف جاده گرمسار به قم مجروح شده و متاسفانه همسر او در این سانحه دارفانی را وداع گفته بودند. در سانحه برخورد دو دستگاه خودروی سمند (حامل آیت الله طه محمدی) و پراید در محور گرمسار به قم هفت نفر مصدوم و یک نفر هم جان باخت.
هماندیشی با علما:
نشست جمعی از علما و روحانیون با آیت الله «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور یکشنبه ۲۷ اسفند در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.ابراهیم رییسی در ششمین شب از ماه مبارک رمضان، میزبان جمعی از روحانیان کشورمان بود. آنها در دیدار با رییس جمهور از دغدغههای خود گفتند و پیشنهادات شان برای حل مسایل را بیان کردند.«محوریت دادن به مساجد به عنوان یکی از سنگرهای مردمسالاری دینی با هدف بازتولید مناسبات بین مردم و دولت»، «لزوم جانمایی مساجد در مرکزیت محلات در نقشههای شهری»، «تجمیع همه ظرفیتهای بینالمللی حوزههای علمیه در مقابله با جنگ ترکیبی دشمن»، «ضرورت اصلاح نظام بودجهریزی»، «تاکید بر لزوم اطلاعرسانی به حوزههای علمیه از خدمات شایان دولت و نیز تنگناهای موجود در کشور»، «ضرورت حضور روحانیت مهذب در دانشگاهها»، «گفتمانسازی برای استفاده از ظرفیت طب اسلامی در تعامل شورای انقلاب فرهنگی، وزارت بهداشت و حوزههای علمیه» و همچنین «کمک گرفتن از حوزههای علمیه برای اداره کشور با هدف تحول در شیوه اداره جامعه» از جمله نظرات و دیدگاههای مطرح شده از سوی علما و روحانیون در دیدار با رئیس جمهور بود. علما و روحانیون در پایان این دیدار نماز را به جماعت اقامه کرده و افطار را مهمان رئیس جمهور بودند.
درگذشت امام جمعه موقت تهران:
آیتالله محمد امامی کاشانی نماینده مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت تهران ساعتی پیش در منزل به علت ایست قلبی دار فانی را وداع گفت. وی که متولد ۱۰ مهر ۱۳۱۰ بود از اعضای اولیه جامعه روحانیت مبارز تهران بوده و پس از پیروزی انقلاب اسلامی مناصب متعددی را با حکم امامخمینی متصدی شد و از سال ۱۳۶۲ با حکم ایشان به عنوان یکی از فقهاء شورای نگهبان منصوب گردید. مرحوم آیت الله امامی کاشانی همچنین ریاست مدرسه عالی شهید مطهری را بر عهده داشت. وی دو هفته قبل از مرگ با وجود تأیید صلاحیت از جانب شورای نگهبان از انتخابات مجلس خبرگان ۱۴۰۲ کنارهگیری کرده بود. نماز عید قربان سال ۱۳۹۵ در تهران به امامت وی برگزار شد. وی از نزدیکان و معتمدان اکبر هاشمی رفسنجانی بود که در سال ۱۳۹۴ در لیست خبرگان مردم قرار داده شد و نفر دوم از تهران بعد از هاشمی رفسنجانی به مجلس خبرگان راه یافت.
بازداشت محمدتقی اکبرنژاد:
محمدتقی اکبرنژاد استاد حوزوی که مدیریت «موسسه مذهبی فقاهت و تمدن اسلامی» را بر عهده داشته، شنبه ۲۸ بهمن ماه از سوی نیروهای اطلاعاتی بازداشت شد . فیلم منتشر شده در فضای مجازی از بازداشت حجت الاسلام اکبرنژاد روحانی منتقد در قم و تجمع مخالفانش جلوی دادگاه خبر می دهد.هنوز دلایل بازداشت و نهاد بازداشت کننده این روحانی اعلام نشده ولی این روحانی در روزها و ماه های گذشته انتقادهایی را علیه رهبری در فضای مجازی مطرح کرده بود. نظرات در خصوص او بشکل قطبی در دو طرف روحانی دلسوز تا روحانی از حد گذرنده و ضد ولایت، مطرح است.
آیتالله جوادی آملی در دومین همایش سالانه ستاد گسترش فرهنگ دعا:
آیتالله جوادی آملی در پیامی به دومین همایش سالانه ستاد گسترش فرهنگ دعا گفت: در جهان هرچه حق و باطل و حلال و حرام است توسط خدا تعیین میشود اما این عقل که همانند چراغ است، عاملی است که ما به سمت صراط درست برویم و کمک میکند که راه را طی کنیم و به مقصد برسیم.مرحوم کلینی، اهل منطقهای در جنوب تهران بوده و مفسری عقلمدار است که با عقلمداری، روایات اهل بیت(ع) را جمعآوری نمود و اگر توضیحی بر آن روایات داد بر محور عقلانیت ارایه کرد.مرحوم کلینی فرمود قطب فرهنگی یک ملت، عقل آنهاست .
درگذشت عضو خبرگان رهبری:
آیت الله عبدالنبی نمازی پس از تحمل یک دوره بیماری، روز یکشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۲ دارفانی را وداع گفت. پیرو درگذشت ایشان، پیام های تسلیتی از جانب محسنی اژه ای و محمدباقر قالیباف ، ارایه گردید. مراسم تشییع و تدفین این مقام ، به اطلاع رسانیده خواهد شد.
سلوک عرفانی شیخ جعفر مجتهدی:
ششم بهمن، سالروز رحلت یکی از عرفای بزرگ و گمنام کشور، شیخ جعفر آقا مجتهدی میباشد. عارفی بزرگ که هنوز هم بسیاری از مردم او را نمیشناسند. جعفر مجتهدی تبریزی (زاده ۱ بهمن ۱۳۰۳ – درگذشته ۶ بهمن ۱۳۷۴)، فرزند میرزا یوسف معروف به شیخ جعفر آقا از عارفان شیعه بود. مرحوم دکتر احمد احمدی (۱۵ شهریور ۱۳۱۲، ملایر – ۱۹ خرداد ۱۳۹۷، تهران) فیلسوف ایرانی، مؤسس و مدیر سازمان سمت، در خصوص شیخ جعفر مجتهدی و جایگاه خاص او، صحبتهای جالبی داشت که در سالروز وفات آقا شیخ جعفر، به نمونهای از آن اشاره شده است. همچنین آیت الله مبشر کاشانی در خصوص شیوه سلوک عرفانی شیخ جعفر مجتهدی در مقایسه با سایر علما، بیاناتی دارد که به نوبه خود شنیدنی است.
قرائتی روی ویلچر:
سالهای دور (حدود ۲۰ سال قبل)، یکی از دوستان بعنوان مشاوره سازمان نهضت سواداموزی انتخاب شده بود. حکایت میکرد که روز اول کاری ام وارد ساختمان فاطمی نهضت سوادآموزی شدم و منتظر آسانسور بودم که دیدم یک روحانی بلندبالا با شکمی نسبتا برجسته، اما خوش هیکل وارد شد و منتظر اسانسور ایستاد. وقتی نگاه کردم دیدم رئیس سازمان جناب آقای قرائتی است. سالها درس آموزش قرآن و تفسیر قرائتی همراه با شوخیهای بامزه و لهجه شیرین اش برای ما خاطرهها ساخته است. وقتی او را روی ویلچر میبینیم، دلمان میگیرد. پیرو نشو آقای قرائتی.
مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی قم، مسئول سازمان تبلیغات اسلامی گلپایگان، معاونت آموزش حوزه علمیه قم از سوابق مرحوم؛ آیت الله گلپایگانی است.
الگوی زندگی بزرگان ، از رفتار تا تفکر:
شاید بتوان مهمترین ویژگی علامه حسن زاده آملی (ره) را «طالب دائمی علم»، «غواص کوشای دریای علوم اسلامی» و «دانشمند جامع و ذوالفنون علوم اسلامی» دانست. او روحیه علم آموزی و جستجوگری فوقالعاده ای داشت که این روحیه، در همه سنین و حیات ایشان، فعال و پویا بوده است. همین روحیه جستجوگری اش بود که او را به شرکت و درک دروس اساتید مختلف و برجسته موفق نمود. هم در آمل، هم در تهران و هم در قم.
وداع با استاد اخلاق؛
آیت الله سید کاظم ارفع از اساتید اخلاق سرشناس تهران بعد از یک دوره بیماری دار فانی را وداع گفت.استاد ارفع متولد سال ۱۳۲۳، در حوزه علمیه قم از محضر آیتالله فاضل لنکرانی، آیتالله سلطانی و شهید مفتح کسب فیض کرده بود و در دوران انقلاب اسلامی به وعظ و تبلیغ متعهدانه و انقلابی اشتغال داشت؛ وی بیش از پنجاه کتاب در زمینهی علوم و معارف اسلامی و نشر و ترویج فرهنگ اهل بیت عصمت و طهارت منتشر و ترجمه کرده بود