پژوهشگر تازهمسلمان:
عبدالکریم تاراس چرنیکو پژوهشگر تازهمسلمان روس گفت: در ترجمه قرآن کریم و نهجالبلاغه تلاش کردهام تا با سنجش آیات و عبارات نزدیکترین معادل از آن را به زبان روسی ارائه دهم. با این حال گاه چندین واژه عربی در روسی یک معنا دارند و گاه نیز یک واژه عربی قرآنی در زبان روسی معانی مختلفی دارد.
کارکردهای مناسک دینی؛
حجت الاسلام و المسلمین مهریزی گسترش اخلاق و ایجاد حس مسئولیت اجتماعی را از کارکردهای مناسک دینی دانست و گفت اگر این کارکردها حذف شود، مناسک به ابزار سوء استفاده حکومت و مغرور شدن فرد مومن میانجامد.
آیتاللهالعظمی سبحانی:
آیتاللهالعظمی سبحانی بیان داشت: نباید به دنبال این باشیم که سنی را شیعه و شیعه را سنی کنیم. تقریب با حفظ تمام مذاهب است؛ لانّ ما یجمعنا اکثر مما یفرقنا. مشترکات را بیان کنید و مفترقات را در دانشگاهها و مراکز علمی بیان کنید و بحث کنید. نباید در میان عوام به بیان مختلفات بپردازید. بنابر این دقت کنید که در تقریب اصول مذهب حفظ شود. نه چیزی کم شود و نه چیزی اضافه گردد.
وضعیت دین در نیم قرن اخیر؛
صدیقه وسمقی، نویسنده و اسلامپژوه گفت: روشنفکری دینی نتوانسته است به پرسشها پاسخ دهد. سرعت و روند حرکت مردم بیشتر از سرعت حرکت روشنفکری دینی بوده است. دین سنتی هم حرکت جدی و چشمگیری نداشته است و در بحرانها یا در کنار قدرت سیاسی بوده است و یا سکوت کرده است. روشنفکری دینی هم به نظر من خیلی دست به عصا حرکت کرده و پاسخ خیلی قانعکنندهای به نسل امروز و فردا نمیتواند بدهد.
هفتمین اجلاس؛
حضرت آیتالله خامنهای در دیدار شرکتکنندگان در هفتمین اجلاس مجمع جهانی اهل بیت (ع) بیان کردند: مجمع جهانی اهل بیت مرکز مهم و با عظمتی است. این مرکز وابستهی به اهل بیت (ع) است و اهل بیت در دنیای اسلام از یک عظمت و محبوبیت بینظیری برخوردارند.حضرت آیتالله خامنهای در ادامه بیان کردند: پیروان اهلبیت مفتخرند که مهمترین حرکت در مقابله با نظام استکباری، با نظام سلطه از سوی اینها انجام گرفته. خیلی شعار داده میشود، امّا آنچه که در عمل روی زمین اتفاق افتاده یک چیز واضح و مشخصی است و آن پرچم جمهوری اسلامی است.
رنگ پرچم آذربایجان در عزاداری محرم؛
رنگ پرچمهای نصب شده بر روی ستونهای حسینیه امام خمینی در محرم امسال و در جریان عزاداریهای شبهای محرم، شباهت زیادی به رنگ پرچم سه رنگ جمهوری آذربایجان (آبی، قرمز، سبز) داشته است. این شباهت مورد توجه رسانههای آذربایجان قرار گرفته. آیا این سه رنگ حاوی پیامی غیر مستقیم برای شیعیان جمهوری آذربایجان است؟
همایش ملی نهجالبلاغه؛
دبیر دومین دوره همایش ملی نهجالبلاغه از منظر اندیشه اسلام شناسان ایران و جهان اسلام با بیان اینکه بالغ بر ۱۱۷ اثر به دبیرخانه ارسال شده است، گفت: از این مجموع قریب به ۵۵ اثر پس از داوری پذیرفته شد. تعدادی از این آثار به صورت مشروط بود که تصحیحات در زمان موعد که ۱۷ تیرماه بود صورت گرفت.
اثرات فقه بر قانون؛
قانون گرایی و توسعه دو وظیفه اصلی حاکمیتها است که ارتقا کشورها را سبب میشود. در جوامع دینی نظیر جوامع اسلامی (با تاکید بر جمهوری اسلامی ایران)، قوانین ریشه در دین داشته و برگرفته از فقه هستند، چنانچه برداشت جامع شرایط و پویایی از فقه اسلامی وجود نداشته باشد و اکتفا به فقه سنتی صورت پذیرد. مسلما قوانین هم کارآمدی خود را از دست خواهند داد. کتاب قانون شرع و جامعه ایرانی، با نگاهی گذرا به برخی از ابعاد شرعی قوانین و عرفهای موجود در دوره قاجار از دیدگاه یک صاحب نظر خارجی (نوبر آکی کندو)، نگاه میکند. این کتاب توسط علی محمد آزاده، ترجمه شده است.
تاکید رئیس سازمان تبلیغات اسلامی بر ضرورت جهاد تبیین؛
در عجبیم که چرا آقای محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی هیئتهای مذهبی را پرچم دار جهاد تبین دانسته اند؟! هرچند مقام معظم رهبری با رویکردی سلبی دولتیها را از این کار منع کرد و بیان داشتند که توسط مردم دنباله گیری شود. جهاد تبیین عقلانیت، اشرافیت، تعهد ف تخصص، تمرکز بر امور، بی طرفی عدالت محور و. میخواهد. سوال مان از آقای قمی این است که این شاخصها را قبول دارند؟ چقدر از این شاخصها در هیئتها ملاحظه میشود؟ اگر کاملا وجود داشته و منطبق هستند، چرا وضع مان اینگونه است؟ بدلیل برخی ملاحظات رسانهای امکان ورود بیش از این به موضوع وجود ندارد.
تمدن سازی اسلامی؛
اینکه در مقام مدیر (هرچند مدیری خوب با عملکردی نسبتا قابل تائید) بشکل لفظی و ابزاری از واژگان استفاده کنیم، بدلیل تکرار آن توسط سایر افراد، خطر به ابتذال کشیدن مفاهیم مطرح خواهد شد. اهمیت این کار در جایگاهها و پایگاههایی همانند دانشگاه و حوزه صدها برابر است. از خانم سیده زهره برقعی مدیر حوزه علمیه جامعةالزهرا قم درخواست مشفقانه داریم که واژه تمدن سازی اسلامی و اسلامی- ایرانی را برای رسانهها و افکار عمومی، معنایابی کنند
رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف؛
رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه از راهاندازی پلتفرم جامع امور خیریه و تهیه سند تحول مراکز درمانی موقوفه در سال ۱۴۰۱ خبر داد.
به مناسبت زادروز زرتشت؛
ششم فروردین ماه سالروز ولادت حضرت زرتشت برهمه موحدان، آزادی خواهان، عدالت طلبان و زرتشتیان جهان مبارک باد. حضور در آن روز موعود و زیارت و همراهی آن مردان الهی را برای همگان آرزو میکنم.
امام جمعه رشت؛
امام جمعه رشت گفت: رسالت اهالی انقلاب، صدا و سیما و رسانهها در این عرصه بسیار ویژه است لذا همه باید وارد میدان شوند چراکه دشمن تمام ابزار و اندیشههای خود را بهکار گرفته تا انقلاب اسلامی و عظمت انقلاب را از طریق جنگ نرم از بین ببرد.
با فراسیدن ماه مبارک شعبان:
همزمان با فراسیدن ماه مبارک شعبان، توصیههایی از رهبر معظم انقلاب جهت بهرهمندی هرچه بیشتر از این ماه منتشر شده است.
با علی کرباسیزاده اصفهانی:
ما در تاریخ فلسفه خود یک شکاف میبینیم که از جمله میتوان به یک مقطع تاریخی مهم در غرب جهان اسلامی یعنی به "ابن رشد اندلسی" اشاره کرد. باید بپرسیم که چه اتفاقی رخ داد که ابن رشد وارد فلسفه اسلامی نشد. اما با این وصف "ابن عربی" که از قضا معاصر ابن رشد است، به سمت شرق آمد؛ به گونهای که بخش عظیمی از تفکر فلسفه اسلامی را تحتالشعاع خود قرار داد و در ساختن حکمت صدرایی نقشآفرینی کرد.
نگاهی به نمایشگاه «حجب»
«حجب» نمایشگاهی گروهی است که با موضوع حجاب در خانه عکاسان جوان بر پاست و ۴۰ عکس از عکاسان مطرح کشورمان در آن به نمایش درآمده است.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با تأکید بر ضرورت نگاه تمدنی به مسائل جهان اسلام، گفت: دسته بندی و طبقه بندی صحیحی نسبت به مسائل اجتماعی جهان اسلام وجود ندارد و نخبگان مسلمان از مسائل جهان اسلام غافل هستند.
الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت؛
حجتالاسلاموالمسلمین حمیدرضا شاکرین در گفت و گویی به تشریح ویژگیهای بخش مبانی سند الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت پرداخت و افزود: تدوین و اجرای الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت را میتوان یکی از مسائل بسیار مهم کشور، ضامن بقا و استمرار نظام اسلامی و گامی اساسی در جهت تأسیس تمدن اسلامی دانست.
با موسی نجفی و رضا غلامی:
هر سال در هفته پایانی بهمن ماه، آنچه در سطح شهر جلب توجه میکند، بادکنکها و عروسکهای قرمز و جعبههای شکلات با روبانهای قرمزی است که از ویترین مغازهها تا بساط دستفروشها را پر کرده است و مردمی که میکوشند تا با خرید حداقل یکی از نمادهای «روز ولنتاین» به نوعی خود را به این رخداد فرهنگ غربی گره بزنند.
محمد حاج ابوالقاسم تشریح کرد:
مدیر مرکز تخصصی فقه نظام پیش از ظهر یکشنبه ۲۳ آبان، در نشست تخصصی «مدل نظام سازی قرآن پایه» اظهار کرد: قوانین کنونی ما برای تأمین مقاصد مکتب تدوین نشده است، بلکه برای تدوین مقاصد مادی ما تنظیم شدهاند و کارآمدی لازم را در راستای نظامسازی اسلامی ندارند.