دین و اندیشه - دین و سیاست

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
دین و اندیشه - دین و سیاست
فتوای محاربه مراجع تقلید برای سران کفر، ریشه در قرآن دارد
سعید صلح میرزایی عضو مجلس خبرگان:

فتوای محاربه مراجع تقلید برای سران کفر، ریشه در قرآن دارد

عضو مجلس خبرگان رهبری در تبیین فتوای مراجع تقلید درباره تهدیدکنندگان مقام معظم رهبری گفت: قرآن با صراحت دستور مقابله با سران کفر را داده است و فتوای محاربه علما بر همین اساس و در تقابل با جنایت‌پیشگان صادر شده است.قرآن کریم به‌صراحت می‌فرماید: «فقاتِلوا أئِمَةَ الکُفر». این‌ها سران کفر و استکبارند که در طول تاریخ همواره در برابر جبهه حق ایستاده‌اند. لازم به توضیح است که تنی چند از آیات عظام ، اخیرا فتوای مهدور دم تهدید کنندگان به جان مقام معظم رهبری را صادر کرده بودند.
بی‌حرمتی به مرجعیت شیعه، محور نامه سفیر ایران در واتیکان به پاپ لئو چهاردهم
در پی‌ تهدید به ترور مقام معظم رهبری ؛

بی‌حرمتی به مرجعیت شیعه، محور نامه سفیر ایران در واتیکان به پاپ لئو چهاردهم

به دنبال انتشار اخباری پیرامون اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در خصوص بی‌حرمتی به مرجعیت شیعه و تهدید به ترور مقام معظم رهبری و اعتراف مقامات رژیم صهیونیستی به این اقدام خطرناک، سفارت جمهوری اسلامی ایران در واتیکان با عنایت به آموزه‌ها و اشتراکات دینی، این تهدید را نه‌تنها متوجه ولی امر مسلمین و رهبر مسلمانان جهان دانسته، بلکه فراتر از یک دین و مذهب، معتقد است زنگ خطری برای رهبران همه ادیان در جهان می‌باشد. در پی‌ بی‌حرمتی به مرجعیت شیعه و تهدید به ترور مقام معظم رهبری، سفیر ایران در واتیکان در نامه‌ای به پاپ لئو چهاردهم نوشت: «از عالی‌جناب انتظار داریم تا نسبت به تهدید و توهین به ساحت رهبر عالی‌قدر ایران که به معنی توهین و جریحه‌دار ساختن احساسات نه‌فقط شیعیان، بلکه تمام مسلمانان در کشورهای مختلف گردیده، موضع‌گیری قاطعانه اتخاذ نمائید».
در نشست های پرهزینه ای که در حوزه علمیه برگزار می کنید کدام مشکل واقعی مردم مطرح و حل شده است؟
انتقاد تند جمهوری اسلامی از روحانیون:

در نشست های پرهزینه ای که در حوزه علمیه برگزار می کنید کدام مشکل واقعی مردم مطرح و حل شده است؟

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت که انتظار اینست که وقتی قلم، قدم و زبان علمای دین به حرکت درمی‌آیند، باعث تحولی در زندگی مردم شوند. هفته گذشته در حوزه علمیه قم، دو اجلاسیه برگزار شد که یکی از آنها مربوط به مجلس خبرگان رهبری بود و دیگری به مناسبت یکصدمین سال تأسیس حوزه علمیه قم و یا به تعبیر برگزارکنندگان آن «بازتأسیس» این حوزه.در چنین شرایطی، وقتی اجلاسیه‌هائی از علمای دین و حوزه علمیه قم تشکیل می‌شود، حرف اول و آخر تمام حاضران باید پاسخ به مطالبات معنوی و مادی مردم باشد که متأسفانه نیست. اینکه برگزاری چنین اجلاس‌هائی با آنهمه شرکت‌کننده و هزینه و تبلیغات پرسروصدای رسانه ملی، هیچ بازتابی در جامعه ندارد و مردم هیچ اعتنائی به چنین وقایعی نمی‌کنند، باید علمای دین را وادار کند از خود بپرسند چرا مردم نسبت به این امور بی‌تفاوتند؟
عدم صدور ویزا، محدودیت قائل شدن و عدم تائید برخی از زایرین ایرانی خانه خدا توسط عربستان در حج ۱۴۰۴
عربستان به حجاج ایرانی ویزا نداد!

عدم صدور ویزا، محدودیت قائل شدن و عدم تائید برخی از زایرین ایرانی خانه خدا توسط عربستان در حج ۱۴۰۴

اعزام زائران ایرانی به حج تمتع آغاز شده، اما سعودی‌ها برای برخی از زائران ویزا صادر نکرده‌اند.یکی از مدیران کاروان‌های حج علی مرادی در خصوص خالی بودن یک سوم پرواز حج با هوایپمایی سعودی (ناس‌ایر) می‌گوید که «برخی از زائران ویزا نداشتند». از ۵ روز قبل اعزام زائران حج آغاز شده است و تاکنون کم‌تر از ۱۴ درصد زائران (۱۰ هزار نفر از سهمیه ۸۵ هزار نفری ایران) به سرزمین وحی مشرف شده‌اند. اعزام‌ها تا دهم خرداد برنامه‌ریزی شده است.یک پرواز ۲۴۰ نفره از مشهد صبح روز شنبه با ۸۰ صندلی خالی به مدینه رفت.
آشنایی با پاپ لئو چهاردهم؛ رهبر جدید کاتولیک‌های جهان و عقاید او؟
رابرت پرووست و آینده واتیکان:

آشنایی با پاپ لئو چهاردهم؛ رهبر جدید کاتولیک‌های جهان و عقاید او؟

در اولین رای‌گیری بعدازظهر در روز دوم برگزاری مجمع کاردینال‌ها و در حدود ساعت ۶ عصر، دود سفید از دودکش واتیکان برخاست و در میان تشویق پرشور جمعیت اعلام گردید که کاردینال رابرت پرِووست با نام پاپی «لئو چهاردهم» بعنوان 267اُمین پاپ تاریخ واتیکان انتخاب شده است.اما پاپ جدید کیست؟رابرت پرِووست در سال ۲۰۲۳ توسط پاپ فرانسیس به واتیکان دعوت شد تا ریاست یکی از مهم‌ترین دفاتر کلیسای کاتولیک، یعنی دفتر بررسی و تأیید اسقف‌های پیشنهادی از سراسر جهان را بر عهده بگیرد.پرِووست متولد شیکاگو و ۶۹ ساله بوده و پس از سال‌ها زندگی در پرو (ابتدا به‌عنوان مبلغ و سپس به‌عنوان اسقف اعظم) تابعیت پرو را نیز گرفته است.پرووست در سال ۱۹۵۵ در شهر شیکاگو، در ایالت ایلینوی آمریکا، از پدر و مادری با تبار اسپانیایی و فرانسوی-ایتالیایی متولد شد. او در دوران کودکی به عنوان خدمت‌گزار محراب فعالیت می‌کرد و در سال ۱۹۸۲ رسماً به مقام کشیشی منصوب شد. سه سال پس از آن به پرو رفت، اما در طول سال‌ها به طور منظم به ایالات متحده بازمی‌گشت و در زادگاهش هم به عنوان کشیش و هم به عنوان رئیس صومعه خدمت می‌کرد. این کاردینال آمریکایی به خاطر رویکرد معتدل و معنوی‌اش شناخته می‌شود و در بسیاری از زمینه‌ها با مواضع پاپ فرانسیس هم‌راستا بوده، اما تفاوت‌هایی هم وجود دارد.او با کشیش شدن زنان و کسب جایگاه «شَمّاس» در کلیسا توسط آنان مخالف است. وی همچنین بارها در مورد سقط ‌جنین اظهار نظر کرده و آن را «نوعی قتل» خوانده است.
نکات قابل تاکید در سخنان رهبری در باب صلح امام حسن و اوضاع در دوره امام صادق
نکوهش دهن‌لقی، اعتراض بیخود و تحلیل غلط:

نکات قابل تاکید در سخنان رهبری در باب صلح امام حسن و اوضاع در دوره امام صادق

رهبری روز پنجشنبه در سخنانی به صلح امام حسن و شرایط آن روز جامعه اسلامی اشاره کرد. آیت الله خامنه ای در پایان مجلس عزاداری سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) بیان داشتند که،وقتی که امام حسن مجتبیٰ صلح کردند با معاویه، یک عدّه‌ای می‌آمدند گله می کردند و اعتراض می کردند. حضرت می فرمودند که این رویکرد موقت بوده و تسلّط کفر و نفاق، بنا نیست دائمی باشد؛ در تقدیر الهی این موقّت است. تا کی؟ تا سال ۷۰. یعنی طبق همین روایت، سال ۷۰ هجری بنا است هر کس از اهل‌بیت در قید حیات است، قیام کند و حکومت را به دست بگیرد و امامت واقعی تحقّق پیدا کند.حادثه‌ کربلا، این بی‌اعتنائی مردم به مبانی دینی، این اِعراض آنها، اثرش این بود که این تقدیر الهی عقب افتاد تا سال ۱۴۰. ۱۴۰ زمان امام صادق (ع) است دیگر، که حضرت سال ۱۴۸ از دنیا رفتند.بعد دنباله‌ همان روایت که [سال] ۱۴۰ را معیّن فرمود، فرمود: شما افشا کردید، خدا عقب انداخت. یعنی اگر شیعیان دهن شان قرص بود و افشا نمی کردند، شاید همان وقت قضیّه تمام می شد.یعنی کوتاهی‌های ما، یک جا دهن‌لقّی‌مان، یک جا کمک نکردن مان، یک جا اعتراض کردن بیخودی‌مان، یک جا صبر نکردن مان، یک جا تحلیل غلطی که از اوضاع می کنیم، گاهی تأثیر می گذارد ــ [آن هم] تأثیرات تاریخی ــ یعنی این‌جور مسیر را عوض می کند؛ لذا خیلی باید مراقبت کرد.
وضعیت اقامه نماز در جامعه مطلوب نیست + الزام به تقویت فرهنگ نماز
قرائتی در همایش نماز، تندرستی سلامت روان:

وضعیت اقامه نماز در جامعه مطلوب نیست + الزام به تقویت فرهنگ نماز

رئیس ستاد اقامه نماز در نخستین همایش ملی «نماز، تندرستی و آرامش روان» گفت: امروز وضعیت اقامه نماز در جامعه مطلوب نیست و دانش‌آموزان مقطع راهنمایی بیشتر از دبیرستانی‌ها نماز می‌خوانند؛ لذا باید نسبت به ترویج بهتر و بیشتر فرهنگ نماز در جامعه اقدام کنیم.
دیدار مداحان با رهبر انقلاب
در سالروز ولادت حضرت زهرا:

دیدار مداحان با رهبر انقلاب

در خجسته سالروز میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها و نیز سالگرد ولادت حضرت امام خمینی(ره)، صبح امروز (یکشنبه) جمعی از مداحان اهل‌بیت علیهم‌السلام با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.ایشان در دیدار امروز فرمودند ، ابزار این جهاد در اختیار شما است؛ شما یک هنر ترکیبی دارید. مدّاحی یک هنر ترکیبی است؛‌ هم قالب، هم محتوا، هر دو هنرند؛ هم لفظ هنر است، هم معنا هنر است. یعنی اینجا چندین هنر با یکدیگر همراه شده‌اند و مدّاحی را به وجود آورده‌اند؛ میخواهم قدر مدّاحی را بدانیم . ما امروز به تبیین نیاز داریم. امروز، شبهه‌افکنی یکی از کارهای اساسی دشمن است. برنامه‌ریزی می کنند، حالا یک مقداری در خبرهای آشکار هست که شما هم می‌بینید، یک مقداری‌اش هم در خبرهای آشکار نیست که ما اطّلاع داریم.حرکت مدّاحی باید آگاهی‌بخش باشد ــ اوّل آگاهی ــ بعد امیدآفرین باشد.در تبلیغات گوناگون مرتّب می گویند که جمهوری اسلامی، نیروهای نیابتی خودش را در منطقه از دست داد؛ این هم یک غلط دیگر. جمهوری اسلامی نیروی نیابتی ندارد؛ یمن ،حزب الله،حماس،جهاد می جنگد، چون باایمان بوده و عقیده شان بر این کار است. من پیش‌بینی می کنم سر برآوردن یک مجموعه‌ شرافتمند قوی در سوریه ، اتّفاق خواهد افتاد.
نامه آیت‌الله محقق داماد به مراجع تقلید: تصویب قانون حجاب، خلاف منویات و تذکرات مرجعیت است
تقابل مرجعیت شیعه با تندروی های سیاسی:

نامه آیت‌الله محقق داماد به مراجع تقلید: تصویب قانون حجاب، خلاف منویات و تذکرات مرجعیت است

با ورود مرجعیت شیعه به بحث مقابله با تندروی‌های سیاسی و استفاده خدای ناکرده ابزاری از دین، شاهد ارسال نامه آیت الله محقق داماد به مراجع هستیم. آیت الله محقق داماد در نامه به مراجع تقلید نوشت: حسب اطلاع، قوۀ مجریه آمادگی اجرای قانون حجاب را ندارد و آن را غیرقابل اجرا و بر خلاف مصالح عامه می‌داند. به نظر این جانب با توجه به آشنایی با مفهوم و معنای قانون و تجربۀ نسبتاً طولانی وانس با دانش حقوق، مواد زیادی از این قانون نه تنها غیرقابل اجرا که از نظر ثمربخشی در امر مقدس عفاف و حجاب درست، نتیجه عکس خواهد داد و حتی موجب تنفر نسل جوان از آموزه‌های دینی و ترک ناخواستۀ وطن اسلامی توسط برخی از هموطنان عزیز می‌شود.
تامین ۳۳۰ میلیون دلار ارز مورد نیاز حج تمتع ۱۴۰۴ توسط بانک مرکزی
تامین ارز زیارتی:

تامین ۳۳۰ میلیون دلار ارز مورد نیاز حج تمتع ۱۴۰۴ توسط بانک مرکزی

بانک مرکزی نسبت به تامین ارز و صدور دستورپرداخت به مبلغ معادل ۳۳۰ میلیون دلار با احتساب نرخ ثابت اقدام کرد.علیرضا بیات رئیس سازمان حج و زیارت درباره تعیین نرخ نهایی ارز برای برگزاری حج تمتع ۱۴۰۴، اظهار کرد: خوشبختانه با همکاری خوبی که دولت داشت، درباره ارز مورد نظر توافق کردیم و نرخ ارز نیز برای حج سال آینده ۵۲ هزار و ۱۴۰ تومان تعیین شد.
دست دادن عجیب آیت الله جوادی آملی با پزشکیان
مصاحفه عجیب:

دست دادن عجیب آیت الله جوادی آملی با پزشکیان

در بازدید استانی روز پنج شنبه پزشکیان از قم و دیدار با آیات عظام ، شهروندان با شیوه عجیبی از دست دادن و مصاحفه بین آیت الله جواد املی و مسعود پزشکیان روبرو شدند که سوالاتی چند را سبب گردید. بر این اساس و به منظور رفع برخی شبهات، دفتر آیت الله جوادی املی اقدام به ارایه توضیحاتی در این خصوص نمود.
نماز جمعه نصر
۱۳ مهرماه ۱۴۰۳:

نماز جمعه نصر

درپی شهادت مظلومانه پرچمدار مقاومت و آزادی قدس و فلسطین، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحسن نصرالله و در آستانه اولین سالگرد حماسه طوفان‌الاقصی توسط رزمندگان مقاومت اسلامی فلسطین، نماز جمعه تهران امروز جمعه ۱۳ مهرماه به امامت رهبر معظم انقلاب اسلامی در مصلای امام خمینی (ره) برگزار شد.
دیدار رهبر با میهمانان کنفرانس وحدت
در روز ولادت نبی:

دیدار رهبر با میهمانان کنفرانس وحدت

همزمان با خجسته سالروز میلاد پیامبر اعظم حضرت محمد صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم و امام صادق علیه‌السلام، جمعی از مسئولان نظام، سفرای کشور‌های اسلامی و مهمانان سی‌وهشتمین کنفرانس وحدت صبح روز شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۳، با حضور در حسینیه امام خمینی (ره) با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.
سازمان حج و زیارت: توقف اعزام زائران ایرانی به سوریه به دلیل مسائل امنیتی
بدلیل ناامنی های منطقه ای:

سازمان حج و زیارت: توقف اعزام زائران ایرانی به سوریه به دلیل مسائل امنیتی

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: اعزام زائران ایرانی به سوریه به دلیل مسائل امنیتی متوقف شد و در این شرایط فعلا در دستور کار نیست. ‌وی اظهار کرد: یک مدت کوتاهی این سفرها برقرار شد، آنجا هم در اصل بخش خصوصی وارد شد، قرارداد بست و مدتی هم عملیات اعزام انجام شد، ولی الان شرایطی که امنیت کامل احساس شود و زائر به‌راحتی بتواند برود و برگردد، این شرایط هنوز برای ما مسجل نشده است.
داستان غیرمشروع بودن تعطیلی شنبه ها: آقایان فقهای شورای نگهبان! این چه برداشتی از دین است؟
درخواست افکار عمومی از شورای نگهبان برای شفاف سازی:

داستان غیرمشروع بودن تعطیلی شنبه ها: آقایان فقهای شورای نگهبان! این چه برداشتی از دین است؟

جا دارد فقهای شورای نگهبان، مبانی فقهی و مستند خود را درباره چرایی غیرمشروع بودن تعطیلی شنبه ها، به تفصیل منتشر کنند و فارغ از مسوولیت شان در این شورا، باب گفت و گو در این باره را بگشایند.
منافع و ترس علما و نخبگان از استبداد دینی عامل جنایت کربلا و عاشورایی حاصل جمع خودکامگی دینی و انحطاط اخلاقی + نقش مردم در خودکامگی بنی امیه و مظلومیت حسین
غلامرضا ظریفیان و بررسی ریشه «انحطاط مدینه»:

منافع و ترس علما و نخبگان از استبداد دینی عامل جنایت کربلا و عاشورایی حاصل جمع خودکامگی دینی و انحطاط اخلاقی + نقش مردم در خودکامگی بنی امیه و مظلومیت حسین

وقوع حادثه کربلا را می‌توان در تعامل سه ضلع استبداد اموی، شرایط و مختصات مردم دوران و قیام حسینی برای اصلاح دین تحلیل نمود. سوال اینجاست که اگر مردم دوران مورد اشاره، حداقل صلاحیت‌ها را داشتند، آیا بنی امیه قدرت می‌گرفت؟ آیا استبداد باعث سرنگونی و انحطاط اخلاقی مردم شد یا مردم باعث ایجاد و خلق استبداد شدند؟ قیام حسینی چه اثراتی روی استبداد ستیزی (استثمارزدایی داخلی) و اصلاح دین (از بین بردن بدعت‌ها و احیاگری مجدد دین) داشت؟ در همین رابطه غلامرضا ظریفیان بیان می‌دارد که ریشه انحطاط مدینه و مردم را باید در استبداد جست. از این رو امیرالمومنین می‌گوید به جاهلیت برگشتید. دال مرکزی جاهلیت چیست؟ الحق لمن غلب. حق با کسی است که پیروز است. به همین دلیل زمانی که علی (ع) به حکومت می‌رسد و حاکم می‌شود، به مالک می‌گوید: مالک مبادا بگویی که من مسلط هستم، و از من فرمان دادن و از مردم اطاعت کردن است.
دینداری و دین گریزی «نسل زد» : از تغییر قرائت های دینی تا اضافه شدن به مناسک محرم و غفلت از مقاصد و لزوم گفتگوی دینی بینانسلی
گفتکو با آزاد ارمکی،میبدی یزدی و فراستخواه:

دینداری و دین گریزی «نسل زد» : از تغییر قرائت های دینی تا اضافه شدن به مناسک محرم و غفلت از مقاصد و لزوم گفتگوی دینی بینانسلی

با فرا رسیدن ماه محرم و عزاداری برای شهادت امام حسین (ع) و یاران باوفایش نوجوانان وجوانان بسیاری در این عزاداری‌ها شرکت می‌کنند. کسانی که در سال‌های اخیر به «نسل زد» معروف شده‌اند و عنوان می‌شود که دارای دغدغه‌های متفاوتی نسبت به نسل‌های گذشته به خصوص در زمینه عقاید مذهبی هستند. به همین دلیل موضوع دینداری و دین گریزی نسل جدید را در گفتگو با جامعه شناسان و کارشناسان مورد تحلیل و بررسی قرار داده ایم. تقی آزاد ارمکی معتقد به تغییر قرائت‌های سخت‌گیرانه دینی به قرائت اجتماعی است. محمدتقی میبدی یزدی بیان می‌دارد که متاسفانه به مناسک عزاداری محرم اضافه می‌کنیم، اما از مقاصد آن غافلیم. مسعود فراستخواه معتقد به لزوم گفتگوی دینی بین نسل‌ها است.
دیدار مردمی رهبر انقلاب در سالروز عید غدیر
دیدار در آستانه انتخابات:

دیدار مردمی رهبر انقلاب در سالروز عید غدیر

در سالروز عید سعید غدیر خم و در آستانه‌ی انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم، هزاران نفر از مردم پنج استان کشور با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کرد‌ند. این مراسم با عنوان جشن «ولایت و اخوت» و با حضور مردم استان‌های گیلان، مرکزی، کهگیلویه‌وبویراحمد، خراسان شمالی و خانواده‌های شهدا و خدام آستان مقدس حضرت شاهچراغ فارس، صبح روز سه شنبه ۵ تیر ۱۴۰۳ با ذکر و مدح امیرالمومنین علی (علیه‌السلام) در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد. ایشان در تبیین خطوط اصلی الگوی زیست اسلامی به «عدالت» ، «اشداء علی الکفار»، «رحماء بینهم»، «درک رنج و سختی مردم از جانب حاکم جامعه» و «همراهی و اطاعت و کمک مردم به حاکمیت اسلامی» اشاره کردند و افزودند: غدیر زمینه‌ساز تحقق این خطوط تعالی‌بخش زیست اسلامی است و با این نگاه می‌تواند مایه وحدت همه فِرق اسلامی باشد و نباید آن را نقطه اختلاف شیعه و سنی قرار داد.
مشکل حجاب با «بگیر و ببند» حل نمی‌شود + اگر اختلاس و نجومی‌بگیر در کشور نباشد، مردم هم به قانون احترام می گذارند
آیت الله جوادی آملی در دیدار با حکمتعلی مظفری رئیس دیوان عدالت اداری:

مشکل حجاب با «بگیر و ببند» حل نمی‌شود + اگر اختلاس و نجومی‌بگیر در کشور نباشد، مردم هم به قانون احترام می گذارند

آیت الله جوادی آملی در دیدار حجت الاسلام حکمتعلی مظفری رئیس دیوان عدالت اداری اظهار داشتند: قطب فرهنگی یک ملت عقل آن ملت است، مردم باید بدانند دین چیست و چگونه جامعه به وسیله احکام دین اداره می‌شود، همچنین مردم باید به قانون نیز آشنا باشند. ما باید مواظب باشیم که عمر خود را روی مباحث غیر علمی صرف نکنیم؛ باید توجه داشت که زمان و مکان در استنباط موضوع هم بی اثر نیست و باید در مسائل قضایی این نکته را در نظر داشت. مسائلی مانند حجاب و امثال آن با بگیر و ببند حل نمی‌شود، با ادب و عدل حل می‌شود. اگر کار در دست مدیر مدبّر باشد، اختلاس و نجومی در کشور نباشد، ضعف مدیریت داخلش نباشد، مردم هم به قانون احترام می‌گذارند؛ چون این حرف همه‌ی متمدن‌ها است که هر کسی در هر کشوری زندگی می‌کند باید به قانون آن کشور احترام بگذارد.
نظرات و گلایه ها
پرطرفدارترین