شعارسال: امامزاده داوود یا شرفالدین داودالحسنی از نوادگان امام حسن مجتبی (ع) بوده که با ۱۱ پشت به ایشان میرسد. گفته میشود که وی و برخی دیگر از بستگانش در همراهی علی بن موسی الرضا به ایران آمده و کشته شدند. بقعهٔ این امامزاده در دوران صفویه ساخته شد و در دوران فتحعلیشاه توسعه یافته است. در حال حاضر برای دسترسی به امام زاده داوود سه راه ماشین رو و طبیعت گردی، وجود دارد.
* مسیر اول: شما باید در بزرگراه آبشناسان، بعد از رسیدن به فلکه اول شهران، به سمت فلکه دوم بپیچید. بعد از فلکه دوم شهران، مسیر سولقان را در پیش بگیرید. تقریبا ۴۰ دقیقه تا یک ساعت زمان میبرد تا شما به امامزاده داوود برسید.
* مسیر دوم: مسیر دوم بهراحتی مسیر اول نیست. این مسیر از انتهای بزرگراه یادگار امام شروع شده و شما را به سمت فرحزاد میبرد. بعد از آن از جاده فرحزاد بهراحتی میتوانید به سمت امامزاده داوود حرکت کنید. در این مسیر بعد از طیکردن ۱۵ کیلومتر به تپه “سلام” خواهید رسید. این تپه اولین مکانی است که میتوانید گنبد امامزاده داوود را از دور مشاهده کنید.
* مسیر سوم: یک مسیر مخصوص پیادهروی و کوهنوردی است. افرادی که تمایل دارند با کوهنوردی کردن به امامزاده داوود بروند باید از این مسیر عبور کنند. برای رفتن به این مسیر ابتدا با تلهکابین توچال باید به سمت ایستگاه ۷ حرکت کنید. بعد از اینکه به ایستگاه هفت رسیدید به سمت قله توچال بروید. در ادامه جادهای را میبینید که شما را تا قله شاهنشین، درست در پشت روستای شهرستانک هدایت میکند. اطراف قله دور بزنید و خود را به امامزاده داوود برسانید. البته طیکردن این مسیر برای برخی از افراد آسان نیست. اما بعد از کوهنوردی کردن چندساعته بدون شک با زیارت امامزاده داوود خستگی راه به شیرینی و شوق دیدار و زیارت تبدیل میشود.
متن زیر به تاسیس راه دره فرحزاد امام زاده داود در هفتم اردیبهشت ۱۳۲۴ پرداخته است. مسیری که ۸۰ سال پیش کلنگ ساخت آن (جاده امامزاده داوود از فرحزاد تهران) بر زمین زده شد.
لازم به توضیح است که تا سالهای سال، مسیر امامزاده داود از دو راه روستای سولقان و دره فرحزادی، با استر و قاطر، پیموده میشد و ایستگاههای تخصصی بدین منظور وجود داشت.
آیت الله سیدمحمدعلی ایازی در چند سال پیش مدعی شده بود که امامزادههای زیادی در محدوده دماوند هستند که اکثرشان علمای زیدیه هستند و اصلا امامزاده نیستند، حتی همین امامزاده بالای روستای کن یعنی امامزاده داوود هم همینطور است. من یکباری که به این مکان رفتم و شجره نامه آن را نگاه کردم، دیدم که تقریبا با ۱۳ واسطه به امام معصوم میرسد و بعد هم تحقیق کردم دیدم ایشان از علمای زیدیه هستند؛ یعنی ایشان با یک، یا دو یا حتی سه واسطه به امام معصوم نمیرسد که لفظ امامزاده به آن اطلاق شود، بلکه با ۱۳ واسطه به امام معصوم میرسد و از علمای قرن چهارم هست.
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون