پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
pic
نشست پیشگیری از جرائم حوزه توزیع دارو و کالاهای سلامت‌محور: نشت گسترده دارو در کشور؛ از داروخانه‌ها تا بازار سیاه
دبیر شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم از وجود نشت گسترده دارو در کشور خبر داد و اعلام کرد که بسیاری از دارو‌های کمیاب به جای داروخانه‌ها، در بازار آزاد به فروش می‌رسند. در جریان آسیب‌شناسی‌های صورت گرفته، مشخص شد در زمینه راه‌اندازی کامل سامانه‌هایی که به موجب قوانین و مقررات باید بر فرایند تامین دارو و توزیع آن میان مصرف‌کنندگان نظارت داشته باشند و همچنین در زمینه اتصال سامانه‌های دستگاه‌های مختلف به همدیگر، خلأ‌هایی وجود دارد. همچنین مشخص شد در حالی که برخی از این سامانه‌ها راه‌اندازی شده‌اند، اما فرایند اجرایی آن‌ها هنوز تکمیل نشده است و .... سوال پایگاه تحلیلی خبری شعار سال این است که با وجود تمامی هشدار‌های صادر شده از طرف این پایگاه خبری درخصوص عملکرد سازمان غذادارو، چرا توجه لازم بدان صورت نگرفته است؟ نکته دوم اینکه، چرا تعبیر به وجود خلا وجود دارد و نگاه جرم انگارانه به مسئله در مسئولان قضایی ملاحظه نمی‌شود. آیا دوستان قوه قضائیه اعتقادی به قصور، تقصیر، ترک فعل و اهمال ندارند؟
افزایش آمار مصدومان و فوتی های مسمومیت الکلی در مازندران و گیلان + تاکنون ۲۲  فوتی در دو استان شمالی
آمار‌های موجود درخصوص مصرف الکل در کشور عجیب به نظر می‌رسند. گزارش معروف سازمان جهانی بهداشت نشان می‌دهد سرانه مصرف الکل در ایران یک لیتر بوده و در میان مصرف‌کنندگان دارای اعتیاد به نوشیدنی‌های الکلی، ایران رتبه نهم را میان ۱۸۹ کشور جهان به خود اختصاص داده است. به ادعای این منبع هر ایرانی بالای ۱۵ سال که به‌طور مرتب الکل می‌نوشد، در سال ۲۰۱۶ به‌طور میانگین ۲۸.۴ لیتر الکل خالص مصرف کرده و این رقم در سال ۲۰۱۰ به میزان ۲۴.۸ لیتر بوده است. اخیرا هم شاهد اخبار مسمومیت های الکلی در دو استان مازندران و گیلان با ۲۲ فوتی و ده ها بیمار بدحال بستری شده در بیمارستان می باشیم. موضوعی که ورای جنبه کیفری و درمانی فاجعه ، ورود جدی و موثر حاکمیت را می طلبد.
نامه جمعی از اعضای هیئت علمی و کارکنان بیمارستان شهدای تجریش به وزیر بهداشت درباره بیمارستان شهدای تجریش
جمعی از اعضای هیات علمی و کارکنان بیمارستان شهدای تجریش در نامه‌ای به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نسبت به تخریب یکی از ساختمان‌های اصلی این بیمارستان و تبدیل آن به بیمارستان چشم‌پزشکی اعتراض کردند. در این نامه آمده است: در چند ماه گذشته شاهد اتفاقات بسیار ناگوار در مرکز شهدای تجریش بوده‌ایم. با دستور وزیر سابق و معاون درمان وی که هر دو عضو هیات علمی رشته چشم‌پزشکی این دانشگاه هستند، یکی از ساختمان‌های اصلی این بیمارستان که تقریبا تمام بخش‌های آن در همین سال‌های اخیر توسط دانشگاه و به خصوص با کمک خیرین با هزینه بسیار زیادی بازسازی شده بود به یکباره با تصمیمی عجولانه و به صورت شبانه‌روزی تخریب شد تا با نقشه‌ای جدید کل ساختمان را به بیمارستان چشم‌پزشکی تبدیل کنند. تعارض منافع در تبدیل این ساختمان به مرکز چشم‌پزشکی علیرغم وجود مراکز آموزشی و درمانی چشم‌پزشکی در بیمارستان‌های دیگر این دانشگاه کاملا مشخص و قابل پیگیری است.
بحران نظام سلامت از دو جنبه خالی ماندن برخی از رشته ها و پر شدن بعضی از رشته ها با سهمیه ها  + کشکی بنام تامین منافع ملی و آینده نظام سلامت کشور؟!
دولت ها تاکنون کمترین دخالت ها را در نظام سلامت داشتند، اما متاسفانه شاهد آن هستیم که با برخی مقرره گذاری های نادرست ، نظام سلامت به سمت بحرانی شدن در حال حرکت است. ظرفیت دستیاری در برخی از رشته ها خالی است و برخی دیگر، با تراکم و رقابت بالا همراه می باشد. داستان سهمیه ها هم که بنوبه خود، راستانی غم بار است که گویا اراده ای برای نجات از ان وجود ندارد.هادی یزدانی پزشک در ایکس در این خصوص نوشت: خالی ماندن ظرفیت رشته‌هایی مثل اطفال، داخلی، بیهوشی و جراحی یک سوی بحران نظام سلامت است. سوی دیگر آن پُر شدن ظرفیت بقیه رشته‌ها با افرادی است که انواع و اقسام سهمیه‌ها را دارند. خلاصه اینکه در آینده برای یک سری از مشکلات‌تان پزشک ندارید و برای یک سری دیگر پزشک باسواد و باصلاحیت!
شورای عالی در انتظار پاسخ به ابهامات!
شورای عالی نظام پزشکی به دنبال پاسخگو کردن رئیس کل!
شورای عالی نظام پزشکی در اقدامی بی‌سابقه، از رئیس کل سازمان نظام پزشکی خواسته تا طی دو هفته آینده گزارشی از اجرای مصوبات سه سال اخیر ارائه کند. آیا این نظارت به شفافیت و بهبود عملکرد سازمان منجر خواهد شد یا جرقه‌ای برای چالش‌های جدید خواهد بود؟ دکتر رئیس‌زاده از موفقیت ۹۱ درصدی در اجرای مصوبات می‌گوید، اما آیا این ادعا برای متقاعد کردن منتقدان کافی است؟
تامین ۶.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای واردات کالا‌های اساسی و دارو + کشت فرا سرزمینی ، طرح های خودکفایی وزارت جهادکشاورزی و دانش بنیان های مواد اولیه دارویی در کدام پستو به خواب رفته اند؟
بانک مرکزی برای واردات کالا‌های اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۵ میلیارد و ۷۰ میلیون دلار و برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی یک میلیارد و ۴۵۳ میلیون دلار ارز تأمین کرده است. موضوعی که برای بحث رفع نیاز‌های فعلی کشور، امر مطلوب و قابل تقدیری به نظر می‌رسد. اما چرا سازمان بازرسی کل کشور پاسخ نمی‌دهد که نتیجه حدود ده سال فعالیت و مطرح شدن طرح کشت فراسرزمینی در وزارت جهادکشاورزی به کجا رسیده و با توجه به تعهدات و هزینه کرد بودجه، چه عملکرد قابل ارایه‌ای در بحث تامین ذرت، دانه سویا، کنجاله سویا برای کشور داشته است؟ از دوره حجتی به بعد، طرح خودکفایی در محصولات اساسی در وزارت جهادکشاورزی بودجه گرفته و صاحب ردیف است. وزارت جهادکشاورزی و سازمان بازرسی کل کشور بفرمایند چرا اهداف طرح تحقق پیدا نکرده است؟ مقرر شده بود که مواد اولیه تولید دارو با تکیه بر توانمندی دانش بنیان‌ها در داخل کشور تولید شود، وزارت بهداشت و درمان و سازمان (بشکل خاص سازمان مسئله دار و پرحاشیه غذادارو) بفرمایند عملکرد این طرح‌ها چقدر بوده و تا به کجا پیش رفته ایم و در چه زمانی قادریم بالغ بر ۹۰ درصد مواد اولیه را تولید داخلی نموده و حتی اقدام به صادرات منجر به ارزآوری کنیم؟ از سران محترم سه قوه تقاضا می‌گردد در یکی از جلسات مشترک، طرحی برای برخورد با مدیران ویترین چین و نمایشی که بنیاد‌های توسعه ملی را بشکلی زیرپوستی و خزنده به باد می‌دهند، ارایه دهند. اثرات این دسته از مدیران نمایشی، بدتر از فجایای نقاق و نفوذ است.
آمار عملکرد اورژانس کشور در اربعین ۱۴۰۳ + معدوم سازی بیش از ۴۱ هزار کیلوگرم غذا در موکب‌ها
جعفر معیادفر، رییس اورژانس کشور درباره جزییات خدمات ارائه شده به زائران از ۱۵ مرداد تا دوم شهریور ماه ۱۴۰۳ بیان داشت که در این مدت ۲/۴۱۷/۱۷۱ مورد خدمت بهداشتی و درمانی به زائرین اربعین حسینی (ع) ارائه شده است. این خدمات شامل ۲۰۰/۵۶۳ اورژانس پیش بیمارستانی، ۷۷/۸۹۰ ارائه خدمات در مراکز درمانی درمانگاه و بیمارستان، ۱۱۶/۰۲۰ ارائه خدمات در مراکز جامع سلامت، ۱/۹۵۲/۸۷۹ پایش تیم‌های مراقبت از بیماری‌های واگیر، ۳۴۷۱ مراجعه به موکب طب ایرانی، ۳۱/۵۴۶ امداد و نجات هلال احمر و ۳۴/۸۰۲ خدمات توسط بیمارستان سیار نیرو‌های مسلح است. کل بازرسی بهداشتی از اماکن در این مدت ۱۰۰/۴۳۹ مورد بوده است که شامل بازرسی از مراکز تهیه و توزیع غذا و موکب‌ها ۷۵/۵۷۱ مورد، بازرسی از سامانه‌های آب آشامیدنی: ۷۰۷۵ مورد، بازرسی از مراکز اقامتی: ۵۷۲۵ مورد، سطوح گندزدایی شده: ۱۰۳/۳۳۷ مترمربع، سطوح سمپاشی شده: ۸۷۸/۱۸۷ مترمربع، مقدار غذا و... معدوم شده: ۴۱/۵۵۶ کیلوگرم و مقدار آب کلرینه شده: ۲۰۳/۵۳۷ متر مکعب است.
عبدالرضا یعقوب زاده، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی:
اثرات حمایت هیئت امنای صرفه‌جویی ارزی از تولید داخلی ،از ارتقا تولید تا کاهش نیاز به  مصرف ارز
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی گفت: هیئت امنای صرفه‌جویی ارزی طی پنج سال گذشته نشان داده است که یکی از حامیان اصلی تولید داخلی، به‌ویژه در حوزه تجهیزات پزشکی است. این نهاد با پایبندی به قوانین حمایتی از تولید داخل، فرصت‌های زیادی را برای شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا فراهم کرده است.متأسفانه، برخی از افراد که در سالهای اخیر به دلیل حمایت هیئت امنا از تولیدات داخلی منافع خود را از دست داده‌اند، طی هفته های گذشته سعی در تخریب این نهاد دارند. این افراد با انتشار تهمت‌ها و اخبار کذب تلاش می‌کنند تا چهره مردمی هیئت امنا را خدشه‌دار کنند. این حملات بیشتر از سوی کسانی است که با استفاده از ارز ارزان به دنبال منافع شخصی خود هستند.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
بررسی صلاحیت محمدرضا ظفرقندی وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی:
دیدگاه مخالفان و موافقان با وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی دولت چهاردهم
نمایندگان مخالف ( مجتبی زارعی،حمیدرضا عزیزی فارسانی،صدیف بدری) و موافق ( حمیدرضا گودرزی،گودرزوند چگینی،مالک شریعتی) وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان دلایل خود را برای تأیید یا رد وزارت احمد دنیامالی در دولت چهاردهم،در روز چهارشنبه، ۳۱ مرداد1403 ، بیان کردند.احمد دنیامالی در دفاع از برنامه‌های خود گفت: با توجه به فاصله زمانی معرفی به مجلس و موعد حضور در کمیسیون‌ها با بهره گیری از جامعه دانشگاهی و اساتید ورزشی و نقشه راه ورزش و جوانان تقدیم نمایندگان شد. وی افزود: برنامه تدوین شده با توجه به منویات، رهنمودها و سیاست‌های رهبری انقلاب، برنامه‌های رییس جمهور و ظرفیت‌های قانون اساسی، سیاست‌های کلی نظام، بیانیه گام دوم، قانون برنامه هفتم و قانون وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان و سایر قوانین مرتبط تهیه شده است.
متوقف بودن فعالیت شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی با حکم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری + توضیح درباره منابع سوالات آزمون
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور درباره درباره سرانجام فعالیت شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی بیان داشت که فعالیت شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی از تاریخ ۲۳ تیرماه سال ۱۴۰۳ با صدور حکم تجدید نظر دیوان عدالت اداری عملا متوقف شد. ما در آینده نزدیک به دنبال این هستیم که سازمان را از این وضعیتی که شورای مرکزی دارد خارج کنیم. در حال حاضر براساس حکم تجدید نظر ، رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره منفک شده و رییس سازمان به همراه شورای معاونان کار خود را انجام می‌دهند. تجمیع محل برگزاری آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان در برخی از استان‌ها کلا توسط سازمان سنجش برنامه ریزی شده و بدلیل تعداد کم داوطلبان در آن استان بوده است. در خصوص نحوه طراحی سوالات این آزمون باید بیان داشت که سازمان هیچ منبعی را بعنوان منابع آزمون اعلام نکرده و سوالات بشکلی کاربردی و استنباطی و مبتنی بر مورد گرایی طراحی شده تا توان افراد را بسنجد نه محفوظات انها را .
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
جمع بندی گزارش آتش سوزی بیمارستان قائم رشت برای قرائت در صحن مجلس + توضیحات رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان
سلمان اسحاقی سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس دوازدهم، از بررسی و جمع بندی گزارش حادثه آتش سوزی بیمارستان قائم رشت برای قرائت در صحن علنی مجلس خبر داد و گفت که اعضای کمیسیون تاکید کردند اگر نسبت به هشدارها بی توجهی شود به طور قطع شاهد تداوم حوادث مشابه در کشور خواهیم بود. دکتر محمدتقی آشوبی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این رابطه بیان داشت که اتهامی در موضوع حریق بیمارستان قائم رشت متوجه دانشگاه علوم پزشکی نیست. همچنین در ارتباط با تعطیلی بیمارستان «توتون‌کاران» رشت و بیکاری نیروهای آن، به دست اندرکاران این بیمارستان سه ماه برای رفع نواقص فرصت داده شده بود اما کاری نکردند.بهره‌برداری از بیمارستان ۴۲۱ تخت‌خوابی در مجتمع دانشگاهی لاکان رشت نیز یکی از مهمترین مطالبات نظام سلامت استان بوده که برای تحقق آن به عنوان دستگاه بهره‌بردار از هیچ کوششی دریغ نکرده و پیگیری‌های ملی و استانی برای اتمام و افتتاح آن انجام شده‌است.
تولید داخلی صرفا ۱۵ درصد مواد اولیه شیرخشک نوزاد در کشوری با ظرفیت تولید سالانه ۱۲۳ میلیون قوطی
تولید شیرخشک بدلیل آنچه که عدم تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه نامیده شد، با اختلال منجر به آسیب بر امنیت ملی در سال ۱۴۰۲ مواجه بود. نکته کلیدی در این بود که تفکر نهاد‌های اقتصادی بشکلی غلط تولید شیر خشک را امری کاملا داخلی و خودکفا می‌پنداشت و از طرف دیگر، جای تاسف داستان بر وابستگی ۸۵ درصدی تامین مواد اولیه این صنعت به خارج از کشور است که باید بشکل خاص بر آن متمرکز گردید. کشوری که نیازمندی به مصرف ۶۰-۶۵ میلیون قوطی در سال داشته و از پتانسیل تولید ۱۲۳ میلیون قوطی برخوردار است، باید راهبرد‌های شفافی در این خصوص ارایه نموده به گونه‌ای که قابلیت ایجاد چتر راهبردی با سایر بخش‌ها، ایجاد گردد.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
«صابر جباری فاروجی» رئیس مرکز جوانی جمعیت:
با وجود بگیر و ببندهای قانونی : وقوع روزانه ۱۰۰۰ سقط در کشور!
«صابر جباری فاروجی» رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت مدعی شد که روزی ۱۰۰۰ سقط در کشور اتفاق می افتد.عمده‌ترین دلایل سوق دهنده افراد برای اتخاذ این تصمیم نادرست، عدم تمایل به داشتن فرزند بیشتر، علل اقتصادی و بارداری نابهنگام است. باید در نظر داشت که دو مورد از این سه علت جزء عوامل اقتصادی نیست یعنی تحت تاثیر مسائل فرهنگی است. برخی دیگر از دلایل مثل محصل بودن والدین یا بارداری در دوره عقد نیز در انجام سقط، دخیل است.وی خاطر نشان کرد،باید نگاه به سقط جنین اصلاح شود، چرا که جنین شی نیست و حیات دارد. حیات بخش او خدا است و ما انسان‌ها نمی‌توانیم حیات او را خاتمه بدهیم.
۵ بیمارستان تهران در شرایط بحرانی ایمنی قرار دارند
آتش سوزی‌های بیمارستان‌ها در دو سال اخیر تبدیل به یکی از چالش‌های مورد تاکید وزارت بهداشت و درمان و از طرف دیگر، شهرداری‌ها و آتش نشانی شده است. مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران گفت که در حال حاضر پنج بیمارستان در پایتخت ناایمن هستند که اگر تا پایان سال اقدام به ایمن سازی نکنند؛ تخلیه یا پلمپ می‌شوند. مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران ادامه داد: ما در آتش‌نشانی تهران در عرض دو سه سال اخیر توانستیم ۵۴ هزار ساختمان را یک به یک مورد ارزیابی ایمنی قرار دهیم و از ساختمان‌ها براساس میزان خطرشان، یک فهرست منسجم ایجاد کردیم. در این فهرست ۱۲۹ ساختمان بسیار پرخطر داشتیم که با اقدامات قضایی توانستیم این عدد را به ۷۱ ساختمان در سال‌جاری کاهش دهیم یعنی این برخی از این ساختمان‌ها موارد ایمنی را رعایت کردند و از فهرست ساختمان‌های خطرناک خط خوردند و ان‌شالله تا پایان سال این رقم به صفر می‌رسد.
محکومیت بیش از ۶ میلیارد دلاری آمریکا به دلیل تحریم بیماران پروانه‌ای ایران
دادگاه حقوقی روابط بین‌الملل تهران رای به محکومیت ۶ میلیارد و ۷۸۵ میلیون دلاری دولت و مقامات آمریکایی به پرداخت خسارت مادی، معنوی و تنبیهی در حق خواهان‌های پرونده بیماران پروانه‌ای صادر کرد. در پی خروج دولت وقت آمریکا از برجام در سال ۱۳۹۷، برخی از شرکت‌های وابسته به آمریکا و کشور‌های اروپایی مبادلات تجاری با جمهوری اسلامی ایران را قطع نمودند که از جمله این موارد شرکت سوئدی مونلیکه می‌باشد. این شرکت تنها تولیدکننده پانسمان‌های التیام بخش و بهبودکننده زخم‌های بیماران پروانه‌ای در دنیا محسوب می‌شود که به محض اعمال تحریم‌های مجدد توسط دونالد ترامپ نمایندگی و هرگونه تبادلات با ایران را قطع کرد. دادگاه در این دادنامه به مواردی از قبیل غیرقانونی و نامشروع بودن تحریم‌های یک جانبه آمریکا علیه ایران، عدم مشروعیت تحریم اقلام بشر دوستانه از جمله دارو، عدم مشروعیت تحریم‌ها نسبت به کودکان و سایر اقشار آسیب پذیر، آثار زیان بار تحریم‌ها بر حقوق سلامت بیماران پروانه‌ای و بررسی تطبیقی حقوق سلامت در نظام‌های حقوقی و آثار تحریم‌های آمریکا بر حیات، سلامت و رفاه بیماران پروانه‌ای و خانواده آنان استناد کرده است.
رواج شدید پودرهای ضد عرق مدعی طبیعی و ضد شیمیایی بودن و نگرانی های بی پایان  افکار عمومی در کنار سکوت همیشگی سازمان غذا و دارو
اخیرا پودرهای ضد عرق آردی شکلی در بازار به اسامی مختلف در حال توزیع و تبلیغ است که ادعای طبیعی و ضدشیمیایی بودن دارند. قیمت مناسب و کارایی نسبتا تضمینی این پودرها ، افکار عمومی را به تردید و نگرانی واداشته که اگر چنین درمان و دارویی از قبل وجود داشت،چرا مورد استفاده قرار نمی گرفت؟ عدم ذکر مشخصات تولید کنندگان ، عدم ذکر ترکیبات این پودرها ، عدم وجود آرم استاندارد و غیره ، بر ابهام کار افزوده است. برخی از محققان ، حدس وجود ترکیبات آلومینیوم‌دار را در این خصوص می زنند که اگر درست باشد، با نوعی بمب ضد سلامت مواجه هستیم . اثرگذاری های مسمومیت با آلومینیم بر تشدید بیماری هایی نظیر آلزایمر، بیماری کبدی، مشکلات پوستی ، مشکلات گوارشی ، سوزش ناحیه شکم ، اختلالات یادگیری و خستگی ، امری کاملا اثبات شده است.
وضعیت شیوع تب دنگی در کشور(موارد ابتلا و فوتی ها) + احتمال رخداد همه گیری تب دنگی در شهریور و مهر امسال
شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت بیان داشت که در حال حاضر پشه‌های ائدس به علت گرمای هوا در خانه‌ها مستقر شده و با خنکی هوا بیرون می‌آیند و همه گیری بیماری تب دانگ در شهریور و مهرماه آغاز می‌شود و باید مردم نسبت به هشدار‌های وزارت بهداشت توجه کنند. در کیش و قشم این پشه‌ها گسترده شده اند، هر چند هنوز انتقال محلی گزارش نشده، اما ضرورت دارد افراد از اسپری‌ها یا محلول‌های دور کننده‌های پشه و یا از پشه بند استفاده کنند. در مشهد و قم نیز پشه ائدس پیدا شده است. اقدامات بهداشت محیطی و کنترل ناقلین بشکلی خیلی شدید باید در استان‌های جنوبی و درگیر انجام شود، بهسازی، آموزش و سم پاشی در این استان‌ها توسط کارشناسان بهداشت محیط ضروری است. وضعیت سیستان و بلوچستان، بوشهر و هرمزگان پرخطر گزارش شده و در استان‌های شمالی به علت نوع پشه آئدس قدرت آلودگی کمتر است. با توجه به اینکه، رفت و آمد به کشور امارات زیاد است، پشه‌های ما آلوده شدند، وقتی پشه هست و آلوده شده باشد، طبیعی است که دیر یا زود همه گیری خواهیم داشت. نکته جالب داستان اینجاست که پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، بالغ بر چند سال است که در خصوص پشه آئدس و تب دانگی هشدار می‌دهد.
جزئیات جدید از وقوع حریق در بیمارستان قائم رشت + آیا وزارت بهداشت قصد مستند کردن تجارت و تبادل تجربه با سایر بیمارستان ها را ندارد؟
بیمارستان خصوصی قائم (عج) رشت بامداد روز سه‌شنبه ۲۹ خرداد دچار آتش سوزی شد که با تلاش نیرو‌های آتش‌نشانی، حریق مهار شد، ولی ۹ تن از بیمارانی که در بخش مراقبت‌های ویژه تحت درمان بودند به دلیل قطع دستگاه تنفسی و در حین انتقال به دیگر مراکز درمانی فوت شدند. رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت با بیان اینکه ظاهراً با نخستین هشدار آتش، مسئولان بیمارستان کم‌کاری کرده‌اند و هشدار دوم نیز پس از چهل ثانیه اعلام شد، افزود: نیرو‌های بیمارستان بعد از هشدار دوم، با تلفن‌خانه بیمارستان جهت اطلاع وقوع حریق تماس می‌گیرند که پس از آن با آتش‌نشانی تماس گرفته می‌شود و در زمان شروع عملیات، آتش در اتاقی که شعله‌ور بوده به سقف آرمسترانگ رسیده بود و کابل‌ها و تأسیسات نیز دچار حریق شده بودند و .... سوال اینجاست که آیا وزارت بهداشت قصد مستند کردن تجارب این رویداد مرگبار و تبادل تجربه و اطلاع رسانی با هدف کاهش وقوع خطر در آینده در سایر بیمارستان‌های کشور را ندارد؟
بیمارستان خصوصی قائم (عج) رشت ساعت ۱:۳۰ بامداد سه شنبه دچار حریق شد و با تلاش نیروهای آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت این آتش سوزی بعد از سه ساعت ، بشکل کامل مهار شد؛ در این حادثه هشت بیمار در مسیر انتقال به سایر مراکز درمانی فوت شدند و در آخرین گزارشات واصله ، تعداد قربانیان به نه نفر رسیده است. ۱۵ مصدوم ناشی از آتش سوزی بیمارستان به دیگر مراکز درمانی منتقل شدند، بر اساس بررسی های اولیه حریق از اتاق یو. پی. اس و تاسیسات برق اضطراری در طبقات زیرین بیمارستان شروع شد و موضوع به صورت دقیق توسط کارشناسان در دست بررسی است. استاندار در ساعات اولیه وقوع آتش سوزی وارد صحنه شد. وزیر کشور،وزیر بهداشت و جانشین رئیس جمهور،پیگیری های لازم در این خصوص را دنباله گیری کردند. اطلاعات تکمیلی بعد از راست آزمایی،منتشر خواهد شد.
نظرات منتشره: ۲ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
تغییر جمعیت بدون توجه به زیرساخت‌های اقتصادی و اجتماعی امکان‌پذیر نیست + رشد جمعیت به زیر ۱ درصد خواهد رسید
ملک فاضلی، عضو سابق کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بیان داشت که رشد جمعیت بدون توجه به زیرساخت‌های اقتصادی و اجتماعی امکان‌پذیر نیست، به نظر من با تمام هزینه‌هایی که می کنیم ، نتیجه عکسی به دست خواهیم آورد در حالی که آنچه که طراحان طرح جوانی جمعیت را خوشحال می کند، نتیجه آنی و برق آسا است که امکان پذیر نیست. جمعیت منتظر گرفته امتیاز فرزند آوری است و بعد از حل مشکلاتشان، رشد جمعیت زیر ۱ درصد خواهد شد زیرا بدهکاری پر خواهد شد. مسئولین طرح جوانی جمعیت، هنوز ابتدای کار هستند که بدانند جمعیت یعنی چه ! اول باید پروسه جمعیت را بدانید! ما چهل سال است که با جمعیت کار می کنیم. ما از ۱۳۶۱ که بهداشت و تنظیم خانواده را داشتیم، تندروی کردیم و برای «تنظیم جمعیت» اقدام نکردیم بلکه بر استناد توانمندی‌ها و نیاز کشور، کنترل جمعیت کردیم.
افتتاح بیمارستان ۲۷۲ تختخوابی اکباتان، بزرگترین بیمارستان تخصصی کودکان غرب کشور در همدان
بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکباتان، با ظرفیت ۲۷۲ تخت بیمارستانی در زیربنای ۲۸ هزار متر مربع در دولت سیزدهم تکمیل و تجهیز شده و مقرر بود در دور دوم سفر استانی رییس جمهور به همدان افتتاح شود که بدلیل سانحه سقوط بالگرد و شهادت شهدای خدمت، عملا امکان حضور رئیس جمهور سلب گردید و وزیر بهداشت در قالب دومین آیین پویش «تعالی سلامت، استمرار خدمت» و به منظور افتتاح بزرگترین بیمارستان تخصصی کوکان غرب کشور در همدان، وارد این استان شد.
پانسمان‌های سوختگی بیمه نیست، اغلب بیماران سوخته به دلیل فقر قادر به تهیه آنها نیستند+از کار افتادگی سالانه حدود ۱۰ هزار نفر به دلیل سوختگی
محمد جواد فاطمی، رییس انجمن حمایت از بیماران سوختگی می‌گوید که در حال حاضر پانسمان‌های سوختگیِ مفید که می‌توانند از مرگ و میر بیماران جلوگیری کنند و عوارض آن را کاهش دهند، بیمه نیستند و این پانسمان‌ها آنقدر هم گران هستند که عموما اکثر بیماران نمی‌توانند آن‌ها را تهیه کنند. طبق آمار رسمی، سالانه ۳۰ هزار نفر سوختگی‌های جدی دارند که مجبور به بستری در بیمارستان‌ها می‌شوند که حدود ۳۰۰۰ نفر آن‌ها جان خود را از دست می‌دهند. از ۲۷ هزار نفر باقی مانده هنگام ترخیص حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد افراد دچار درجات مختلف از کار افتادگی می‌شوند. سالانه حدود ده هزار نفر، فرد از کار افتاده به جامعه اضافه می‌شود، چون از بروز سوختگی جلوگیری نمی‌کنیم و .. سوال اینجاست که پاسخ چرایی بیمه نبودن را وزات بهداشت باید بدهد یا تامین اجتماعی؟ بیمه مرکزی باید حرف بزند یا مرجعی دیگر؟ آقایان توجه دارند که میزان سوختگی در ایران هشت برابر میانگین جهانی است؟
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
ادعای برابری کیفیت داروهای ایرانی با انواع خارجی + تو راست می گی ، اخیرا زادیتن مصرف کردی؟ ژلوفن چطور؟
فرامرز اختراعی - رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته‌بندی دارویی در نشست خبری ششمین نمایشگاه «فارمکس» که عصر روز، ۲۴ اردیبهشت برگزار شد، اظهار کرد:داروی تولیدی شرکت‌های ایرانی از نظر کیفیت با داروهای خارجی هیچ تفاوتی ندارد و هیچ پژوهشی در سطح دنیا وجود ندارد که کیفیت داروی ایرانی را زیرسوال برده باشد و ... . سوال اینجاست که آیا واقعا قصد بر ارایه گزارش عملکرد است یا تعارفات معمول ما ایرانی ها؟ از جناب اختراعی می پرسیم که کپسول های ب کمپلکس ایرانی مصرف کرده اند؟ کیفیتش چطور است؟ قرص زادیتن چطور؟ حتی ژلوفن که تا چند سال پیش ، کیفیت بسیار خوبی هم داشت. بنظر می رسد که کاهش مواد موثره و یا استفاده از فرمول های متفرقه ، در بعضی از داروهای ایرانی قابل انکار نیست. حمایت از تولید ملی و افتخار به تولید داخلی یک بحث است، صیانت از حقوق مردم و ارتقا نظارت ها ، یک بحث مهم دیگر. نباید به بهانه یکی، دیگری را کم اهمیت جلوه بدهیم.
اهمیت تامین و دسترسی به تجهیزات پزشکی:
اشتباه استراتژیک وزارت بهداشت در حوزه تجهیزات پزشکی
با وجود آنکه حوزه تجهیزات پزشکی، به مراتب حساس‌تر و مهم‌تر از دارو است، اما به دلیل اینکه جایگاه تجهیزات پزشکی برای مردم و بیماران؛ آن طور که باید و شاید کالبدشکافی نشده، این ذهنیت در افکار مردم و بیماران شکل گرفته که در بحث سلامت بیمار، دارو در اولویت قرار دارد. برای اینکه تا حدود زیادی بتوانیم، به اهمیت جایگاه تجهیزات پزشکی در نظام سلامت پی ببریم، کافی است بدانیم که در حال حاضر فقط ۴۶۰ هزار IRC یا همان کد کالای پزشکی در کشور ثبت شده که تک تک این کد‌ها برای نجات جان بیمار؛ حائز اهمیت هستند. در شرایط کنونی که سهم تولید داخل از بازار تجهیزات پزشکی کشور در حدود ۴۰ درصد بوده و ۶۰ درصد ملزومات کشور وارد می‌شود و وزارت بهداشت، توجه خاصی به موضوع ندارد.
یادداشت و دیدگاه ها
طنز و کاریکاتور
گفتگو و گزارش
ردپای دلالان در فروش تخمک و رحم اجاره‌ای
حاشیه های میزبانی برای تولد:
امنیت غذایی در انتظار اصلاحات اقتصادی
دشواری تامین معیشت در کشور :
تورم و افزایش قیمت ها و بحران کمبود مصرف کالری در سفره ایرانی + آیا از پیامدهای سوتغذیه چیزی می دانید؟
گزارش مرکز پژوهش های مجلس در بررسی ابعاد و پیامدهای فقر در سال ۱۴۰۱:
استعفای ۲۲ پرستار چالوسی؛ از شایعه تا واقعیت!
در بیمارستان تخصصی طالقانی چالوس چه خبر است؟
شمشیر دولبه تخصیص ارز برای تجهییزات پزشکی: دو قطبی از رانت تا حیات و ممات شهروندان
رانت ارزی سوپرنجومی و ضدتولید تجهیزات پزشکی را دریابیم!
نقد و بررسی
وقتی کرونا دروغ بود!
سالگرد فاجعه ای که انکار می شد؛
سانسور اطلاعات در طبابت!
سیاست تنظیم جمعیت؛
وبلاگستان
خواندنیها-دانستنیها
نظرات وگلایه ها
شرکتهای دانش بنیان و استارتاپ ها
نکته ها و گاف ها
پرطرفدارترین
پزشکی و سلامت