امیررضا رکن مشاور وزیر:
مشاور وزیر بهداشت در امور دندانپزشکی و رئیس شورای برنامهریزی سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۱۵ درصد از مردم ایران اصلا مسواک نمیزنند و تحت هیچ عنوانی تا قبل از درد یا آبسه به دندانپزشک مراجعه نمیکنند تا زمانی که نیاز باشد دندان شان را بکشند.سهم بیمهها در پرداخت هزینههای دندانپزشکی ناچیز است و این سازمان ها به تعهدات خودشان عمل نمی کنند. همچنین محمد رضا ظفرقندی با اشاره به مسائل و مشکلات حوزه سلامت دهان و دندان، بیان داشت که حل بخشی از این مشکلات در حوزه اختیارات وزارت بهداشت و بخشی دیگر نیازمند تعامل با سایر دستگاهها است.
جعفر معیادفر، رییس اورژانس کشور:
جعفر معیادفر، رییس اورژانس کشور درباره جزییات خدمات ارائه شده به زائران از ۱۵ مرداد تا دوم شهریور ماه ۱۴۰۳ بیان داشت که در این مدت ۲/۴۱۷/۱۷۱ مورد خدمت بهداشتی و درمانی به زائرین اربعین حسینی (ع) ارائه شده است. این خدمات شامل ۲۰۰/۵۶۳ اورژانس پیش بیمارستانی، ۷۷/۸۹۰ ارائه خدمات در مراکز درمانی درمانگاه و بیمارستان، ۱۱۶/۰۲۰ ارائه خدمات در مراکز جامع سلامت، ۱/۹۵۲/۸۷۹ پایش تیمهای مراقبت از بیماریهای واگیر، ۳۴۷۱ مراجعه به موکب طب ایرانی، ۳۱/۵۴۶ امداد و نجات هلال احمر و ۳۴/۸۰۲ خدمات توسط بیمارستان سیار نیروهای مسلح است. کل بازرسی بهداشتی از اماکن در این مدت ۱۰۰/۴۳۹ مورد بوده است که شامل بازرسی از مراکز تهیه و توزیع غذا و موکبها ۷۵/۵۷۱ مورد، بازرسی از سامانههای آب آشامیدنی: ۷۰۷۵ مورد، بازرسی از مراکز اقامتی: ۵۷۲۵ مورد، سطوح گندزدایی شده: ۱۰۳/۳۳۷ مترمربع، سطوح سمپاشی شده: ۸۷۸/۱۸۷ مترمربع، مقدار غذا و... معدوم شده: ۴۱/۵۵۶ کیلوگرم و مقدار آب کلرینه شده: ۲۰۳/۵۳۷ متر مکعب است.
«صابر جباری فاروجی» رئیس مرکز جوانی جمعیت:
«صابر جباری فاروجی» رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت مدعی شد که روزی ۱۰۰۰ سقط در کشور اتفاق می افتد.عمدهترین دلایل سوق دهنده افراد برای اتخاذ این تصمیم نادرست، عدم تمایل به داشتن فرزند بیشتر، علل اقتصادی و بارداری نابهنگام است. باید در نظر داشت که دو مورد از این سه علت جزء عوامل اقتصادی نیست یعنی تحت تاثیر مسائل فرهنگی است. برخی دیگر از دلایل مثل محصل بودن والدین یا بارداری در دوره عقد نیز در انجام سقط، دخیل است.وی خاطر نشان کرد،باید نگاه به سقط جنین اصلاح شود، چرا که جنین شی نیست و حیات دارد. حیات بخش او خدا است و ما انسانها نمیتوانیم حیات او را خاتمه بدهیم.
حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت:
شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت بیان داشت که در حال حاضر پشههای ائدس به علت گرمای هوا در خانهها مستقر شده و با خنکی هوا بیرون میآیند و همه گیری بیماری تب دانگ در شهریور و مهرماه آغاز میشود و باید مردم نسبت به هشدارهای وزارت بهداشت توجه کنند. در کیش و قشم این پشهها گسترده شده اند، هر چند هنوز انتقال محلی گزارش نشده، اما ضرورت دارد افراد از اسپریها یا محلولهای دور کنندههای پشه و یا از پشه بند استفاده کنند. در مشهد و قم نیز پشه ائدس پیدا شده است. اقدامات بهداشت محیطی و کنترل ناقلین بشکلی خیلی شدید باید در استانهای جنوبی و درگیر انجام شود، بهسازی، آموزش و سم پاشی در این استانها توسط کارشناسان بهداشت محیط ضروری است. وضعیت سیستان و بلوچستان، بوشهر و هرمزگان پرخطر گزارش شده و در استانهای شمالی به علت نوع پشه آئدس قدرت آلودگی کمتر است. با توجه به اینکه، رفت و آمد به کشور امارات زیاد است، پشههای ما آلوده شدند، وقتی پشه هست و آلوده شده باشد، طبیعی است که دیر یا زود همه گیری خواهیم داشت. نکته جالب داستان اینجاست که پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، بالغ بر چند سال است که در خصوص پشه آئدس و تب دانگی هشدار میدهد.
با یک فاجعه ملی روبرویم و بی خیالی طی می کنیم:
فهم ملی بودن یک مسئله و اولویت آن در بین سایر مسائل، خرده هوشی میخواهد که متاسفانه در بخشی از مدیران وزارت بهداشت و درمان یافت نمیشود. این گروه اسما دکتر هستند و شما نیز لازم نیست به القاب توجه کنید یا سهمیهای بودند و یا ای کیو بالایی داشته و قدرت درک تخصصی دارند نه توان مدیریتی و حل مسئله. قصد توهین وجود ندارد، اما وقتی میبینیم که در خصوص چالش بی دندانی ایرانیان، بعضی از مدیران مثل بز نشسته و بر و بر نگاه میکنند و کاری جلو نمیبرند، اولین وظیفه خودمان را تاختن قانونی به آنها میبینیم. طبق آمارهای موجود، هر ایرانی حداقل ۶ دندان پوسیده دارد؛ بالای ۸۰ درصد افراد ۵ تا ۶ ساله به طور متوسط ۵ دندان شیری پوسیده، یا کشیدهشده یا پرشده دارند، افراد ۳۰ تا ۴۰ ساله که در سن فعالیت اجتماعی هستند، ۱۲ تا ۱۳ دندانِ ازدسترفته دارند. در گروه سنی بالای ۶۵ سال نیز بیش از ۵۵ درصد افراد دیگر هیچ دندانی برایشان باقی نمانده است. استان کردستان در هر دو رده سنی کودکان ۶ و ۱۲ سال دارای بیشترین تعداد در شاخص میانگین دندانهای پوسیده، ازدسترفته و پرشده است. در این میان استان تهران در رده سنی کودکان ۶ سال و استان هرمزگان در رده سنی کودکان ۱۲سال، دارای کمترین تعداد در شاخصِ یادشده هستند.
حسین فرشیدی معاون وزیر بهداشت:
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال در دو نوبت (اولی در اواخر پائیز برای فراگیری بیماریهای تنفسی در بین دانش آموران و مرتبه دوم در چند هفته پیش برای همه گیری بیماریهای تنفسی در کل جامعه) به بی تفاوتی بخشهای مربوطه در وزارت بهداشت و درمان معترض گردید. گویا برعکس تصور ما، گوشهای شنوایی هم در این سیستم حضور دارند که پاسخگو به مطالبه گریها باشند. حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه کمیتهای در خصوص بیماریهای تنفسی در وزارت بهداشت تشکیل شده و درباره میزان ابتلا به آنفلوانزا و کووید گزارش میدهد؛ بیان داشت که، در ارتباط با سویه "JN.۱" کرونا هنوز به طور رسمی موردی در کشور ثبت نشده است.
ممنوعیت توزیع کاندوم رایگان در مراکز بهداشتی؛
کشور با نوعی دوره گذار فرهنگی و اخلاقی و ارزشی روبرو است. متاسفانه این دوره با فشارها و مشکلات اقتصادی زیادی نیز همراه شده و شاهد بروز برخی از آسیبها و ناهنجاریها هستیم. در این شرایط به بهانه بحث جوانی جمعیت، عرضه وسایل بهداشتی و پیشگیرانهای همانند کاندوم در مراکز بهداشتی متوقف شده است. حرفها را زدیم و هشدارهایی که برای بیانش وظیفهای حرفهای و شرعی داشتیم را هم عرض کردیم. امیدواریم که شنیده شود و مجبور به پرداخت هزینه سیلیهای سخت برخی از رویدادها و پدیدهها نباشیم. یاد گلایههای علی (ع) افتادیم در خصوص کم تدبیریها و هزینههای آن. ان شاالله که هیچ زمانی برای جامعه اسلامی اتفاق نیفتد.
کمبود مربیان بهداشت در کشور؛
مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزشوپرورش گفت: دانشآموزان ابتدایی کشور در مناطق روستایی، عشایری و شهری با جمعیت زیر ۲۰هزار نفر، خدمات دندانپزشکی را با استفاده از بسته وزارت بهداشت بهصورت رایگان دریافت خواهند کرد.
مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزشوپرورش در پایان خاطرنشان کرد: با وجود ۶ هزار مراقب سلامت در مدارس با کمبود نیرو در حوزه سلامت مواجه هستیم و با بهکارگیری سفیران سلامت آموزشدیده در حوزه سلامت جای خالی مربیان بهداشت را پر خواهیم کرد.
ماموریت دهی ویژه به وزارت بهداشت:
گزارش روزنامه همشهری در خصوص خرابی دندانهای ایرانیها با جهت گیری و تمرکز موضوع روی فقر توسط رسانههای معاند روبرو شده و برداشت سیاه نمایی از موضوع کردند. این در حالی است که میتوان با جهت دهی موضوع به سمت مطالبه گری بیمه دندانپزشکی، کاهش هزینههای ترمیم دندان و بومی سازی امپلنتها و اخذ سایر خدمات از دانش بنیانهای داخلی، ارایه یارانه به مراکز دندانپزشکی خاص، اقساطی کردن پرداخت هزینههای دندانپزشکی از طریق اعتبارات بانکی، استفاده از مکملها و افزودنیها در اب و نان و چند محصول غذایی دیگر و غیره، با این اپیدمی مقابله کرد. راستی بنظر شما عین الهی وزیر بهداشت و درمان و اموزش پزشکی کشورمان است؟ سلام عین الهی، روزت بخیر عمو جان.
بازگشت کرونا؛ هرآنچه که باید از واریانت جدید بدانید؛
ظهور و پیدایش زیرسویه جدیدی از کروناویروس در ایالات متحده و بخشهایی از اروپا، باعث نگرانی در سراسر جهان شده است. گونه «BA.۲.۸۶» با نام غیر رسمی «پیرولا»، یک گونه تازه کشفشده و جهشیافته از سویه غالب «اومیکرون» است، اما در مقایسه با زیرسویههای قبلی اومیکرون، جهشهای ژنتیکی بیشتری دارد.
دسترسی به واکسن هاری؛
دسترسی به واکسن هاری بطور ۲۴ساعته آن هم در شرایطی که آمار سگهای ولگرد افزایش محسوسی داشته، معمولیترین امکانی است که باید برای مردم فراهم شود، اما بنا بر مستندات موجود، دسترسی به واکسن هاری با محدودیتهایی در ایام تعطیل مواجه است!
هرج و مرج در تعرفه آزمایش HPV؛
مدتی است بحث ویروس HPV(زگیل تناسلی) در صدر اخبار سلامت قرار دارد و متخصصان بسیاری درباره احتمال سونامی سرطان های زنان بر اثر ابتلا به این بیماری در کشور هشدارهای بسیاری داده اند و این ویروس متهم ردیف اول ابتلا به سرطان دهانه رحم در زنان شناخته شده است.
شاخص سلامت دهان و دندان در ایران؛
محسن دالبند عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، معتقد است علت خرابی دندانهای مردم به خاطر عدم توجه به مقوله پیشگیری و تضاد منافع در وزارت بهداشت است.وی افزود: طبق مقالات و تحقیقات علمی، پوسیدگی و بیماریهای لثهای، هر دو بیماریهای عفونی قابل پیشگیری هستند و اگر بتوانیم در پیشگیری موفق باشیم؛ آن وقت میتوان از هزاران میلیارد بودجهای که صرف درمان بیماریهای ناشی از دهان و دندان میشود، جلوگیری کرد.
اپیدمی وبا؛
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت گفت: نمونهبرداری روزانه از بیماران مبتلا به اسهال به منظور مقابله با اپیدمی وبا از خردادماه آغاز میشود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت خبرداد:
طاهره اشرف گنجویی رئیس انجمن سرطانهای زنان نیز هفته گذشته در دهمین کنگره بین المللی سرطانهای زنان ایران گفت: پیوستن واکسن HPV برای پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم در زنان ایرانی به برنامه واکسیناسیون ملی بسیار ضروریست، زیرا این بیماری از علل مهم مرگ و میر مادران در کشور است. این واکسن برای پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم باید در گروه سنی ۹ تا ۲۶ سال در سه دز در فاصله زمانی ۶ ماه تزریق شود و اگر واکسیناسیون در گروه سنی کمتر از ۱۵ سالگی انجام شود، دریافت ۲ دز کافی است، از وزارت بهداشت انتظار میرود هر چه زودتر و سریعتر واکسن HPV را در برنامه واکسیناسیون ملی بگنجاند. در همین رابطه، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ورود واکسن HPV برای پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم در زنان ایرانی به برنامه واکسیناسیون کشور خبر داد.
یک سکسولوژیست مطرح کرد:
دکتر سیدعلی آذین، متخصص پزشکی اجتماعی و فلوشیپ پزشکی جنسی معتقد است: صرف نظر از رویکردهای محافظه کارانه در اطلاع رسانی و ایجاد درک خطر ابتلا به ویروس اچ پی وی در مردم، با تغییر سریع در الگوهای رفتار جنسی در جامعه، گسترش سریع آلودگی با این ویروس امری حتمی است.» مهمترین عارضه آلودگی با ویروس HPV، افزایش احتمال ابتلا به سرطان دهانه رحم در زنان و به میزان کمتری سرطان آلت، مقعد و حلق در مردان است که البته انواعی از ویروس که شانس ابتلا به این سرطانها را بیشتر میکنند، اغلب بدون ضایعات زگیلی یا سایر علائم بالینی هستند.
لزوم حمایت بیمه ای خدمات دندانپزشکی؛
در حالی که با کمترین اطلاعات عمومی میتوان به عوارض و عواقب رابطه بی دندانی و پوسیدگیهای دندان و اثرگذاری آن بر سیستم گوارشی و سلامت عمومی بدن پی برد، شرکتهای بیمه و در راس آنها تامین اجتماعی، بدلیل نوعی منفعت طلبی و محافظه کاری، تمایلی به ورود موثر به این حوزه نداشته و تشدید کننده روندهای تخریبی پیش رو هستند. شرکتهایی که بدلیل ضعف نهاد رگولاتوری و بالادست و عدم نظارت بیشینه، تنها به منافع خود میاندیشند. مجلس هم در کنار وزارت بهداشت، در خواب ناز تشریف دارند. قرار بود که در خصوص تکنسینها و بهداشت کاران دهان و دندان تصمیم گیری اساسی شود. اما گویا منافع پزشکان ارجحیت دارد. خاک بر سر مسئولان اهمال کاری که شرف و دین و دنیای خود را برای اندکی جیفه غنیمتی از دنیا میفروشند. دیگر شهروندان هم کشک و پشم. آقای شورای نگهبان که صاحب ادعا هم هستی، در انتخاب و گزینش نماینده فقط نبین چه میگویند، وظایف قانونی واگذار شده را با دقت بیشتر انجام بده. واقعا فکر میکنی انتخاب نمایندههای اخیر، انتخاب بود؟! سربسته گفتیم تا شاید تغییری برای این آب و خاک ایجاد شود.
رعایت مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا؛
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری از بازگشت پروتکلهای بهداشتی مقابله با کرونا در پروازهای خارجی و داخلی خبر داد و گفت: در این زمینه کاملا تابع مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم. همه باید استفاده از ماسک را برای خود الزامی کنند و در همه مراکز تجمع از جمله پروازها این پروتکلها را رعایت کنند.
حمایت از خانواده و جوانی جمعیت؛
در قرارگاه، ما تکالیف قانونی خود و سایر معاونتهای وزارت بهداشت را تعیین کرده تا ملزم به اجرای وظایف خود شوند و درصورت بروز هرگونه مشکل سعی در برطرف کردن آن خواهیم داشت.
قانون کنترل دخانیات فروش محصولات دخانی؛
قانونگذاری یک بعد داستان ساماندهی و انضباط بخشی است. بعد دیگر این داستان به ضمانتهای اجرایی بر میگردد که در خصوص محصولات دخانی، باید پشت یخ نوشت. آیا عدم فروش محصولات دخانی به شهروندان زیر ۱۸ سال رعایت میشود؟ آیا ممنوعیت فروش محصولات دخانی توسط دکههای مطبوعاتی رعایت میشود؟ لذا بنظر میرسد که این مصوبه را هم باید پشت یخ نوشت. چه کسی قرار است اجرای قانونر ا مطالبه گری کند؟