«مصطفی دهمردهئی» رئیس بیمارستان شهید مطهری :
«مصطفی دهمردهئی» رئیس بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری گفت: مشکلی در درمانهای مرسوم سوختگی و حتی سوختگیهای حاد نداشته و بیماری به دلیل نبود دارو و تجهیزات فوت نمیشود، اما به علت گرانی نمیتوانیم کیفیت درمان را بالا ببریم. مشکلات ما به اقدامات مربوط به کیفیت زندگی افراد سوخته بعد از درمان بر میگردد. کیفیت با استفاده از بعضی لوازم بالا میرود که به علت گرانی نمیتوانیم آن را بالا ببریم. حداقل هزینههای بیماران ۵۰ درصد و هزینه تجهیزات حداقل ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است. هزینه ۲۰ تا ۵۰ گرم پمادهای ضد سوختگی اشاره شده، ۲ میلیون تومان برای مصرف سه روز است. کسی نیست که بتواند این هزینه را تامین کند. در صورت استفاده نکردن از آن هم ممکن است، بیمار پوست اضافه آورده و یا محدودیت حرکتی پیدا کنند. در حوزه درمانهای نوین، تامین پانسمانهای نوین، پمادهای ضد سوختگی و لباس سوختگی مشکل کشوری است و در هیچ کدام از بیمارستانهای کشور اینها تحت پوشش بیمه نیستند.
محمدجواد فاطمی رییس انجمن حمایت از بیماران سوختگی:
محمد جواد فاطمی، رییس انجمن حمایت از بیماران سوختگی میگوید که در حال حاضر پانسمانهای سوختگیِ مفید که میتوانند از مرگ و میر بیماران جلوگیری کنند و عوارض آن را کاهش دهند، بیمه نیستند و این پانسمانها آنقدر هم گران هستند که عموما اکثر بیماران نمیتوانند آنها را تهیه کنند. طبق آمار رسمی، سالانه ۳۰ هزار نفر سوختگیهای جدی دارند که مجبور به بستری در بیمارستانها میشوند که حدود ۳۰۰۰ نفر آنها جان خود را از دست میدهند. از ۲۷ هزار نفر باقی مانده هنگام ترخیص حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد افراد دچار درجات مختلف از کار افتادگی میشوند. سالانه حدود ده هزار نفر، فرد از کار افتاده به جامعه اضافه میشود، چون از بروز سوختگی جلوگیری نمیکنیم و .. سوال اینجاست که پاسخ چرایی بیمه نبودن را وزات بهداشت باید بدهد یا تامین اجتماعی؟ بیمه مرکزی باید حرف بزند یا مرجعی دیگر؟ آقایان توجه دارند که میزان سوختگی در ایران هشت برابر میانگین جهانی است؟
سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت :
دکتر سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان ناباروری را از مهمترین وجوه قانون جوانی جمعیت خواند و اقدامات انجام شده در این زمینه را تشریح کرد و گفت: در زمینه اهدای تخمک قانون مصوب مجلس وجود ندارد، در سطح ریاست جمهوری لایحهای آماده شده که بصورت قانونی اجرایی شود.کریمی درباره پوشش بیمه خدمات درمان ناباروری گفت: ۹۰ درصد خدمات ناباروری چه در بخش سرپایی و چه در بخش بستری تحت پوشش بیمه قرار گرفتهاند. ۳۳ خدمت مربوط به اقدامات جراحی در حوزه درمان ناباروری نیز تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.
تیغ دولبه تعرفههای پزشکی:
رشد ۳۵ درصدی تعرفهها در سال ۱۴۰۳ هم دغدغه مردم را به خاطر افزایش قیمتها به دنبال داشته، هم اعتراض گسترده جامعه پزشکان را؛ یعنی هم مردم ناراضی اند، هم پزشکان. افزایش نرخ تعرفهها سبب شده است برخی مردم به خاطر بالابودن این هزینهها در برخی موارد قید مراجعه به پزشک را بزنند و خوددرمانی کنند. برخی از شهروندان بر این باورند که با وجود تحت پوشش بیمه بودن، بخش عمدهای از هزینههای درمان را باید از جیب شان پرداخت کنند در حالی که این رقم نهایتا باید ۳۰ درصد باشد و ۷۰ درصد دیگر سهم دولت و بیمه هاست تا شرایط بهره مندی بیمار از خدمات درمانی تسهیل شود. برای خیلی از شهروندان این سوال ایجاد شده که چرا باید هزینه هنگفت حقوق و دستمزد به کارکنان بخش بیمهای داده شود که فاقد نخود یا ارزن فایدهای برای مردم هستند؟ واقعا نظام بیمه درمان چه غلطی در این چرخه دارد میکند؟ آقای وزیر بهداشت، سازمان تامین اجتماعی، جناب بیمه مرکزی، بیمه سلامت، مردم جواب میخواهند. چرا ما باید از بیت المال به شما حقوق بدهیم و شاهد حجم بالایی بی خاصیتی باشیم؟ چرا باید حجم این بی خاصیتیها بجایی برسد که شهروندان دارای بیمه تکمیلی، اول پول بدهند و بعد پول شان را با هزار مصیبت و منت از بیمههای تکمیلی بگیرند؟
دارو در صدر مخارج سلامت:
مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به هزینههای سرسامآور سلامت در ایران نوشت، فقدان نظام اثربخش محافظت از افراد در برابر مخاطرات مالی، احتمال صرف نظر بیماران از دریافت خدمات سلامت مورد نیاز را افزایش میدهد. بنا به تعریف سازمان جهانی بهداشت، اگر مجموع پرداختهای مستقیم از جیب خانوار برای سلامت برابر یا بیش از ۴۰ درصد از ظرفیت پرداخت خانوار باشد، مخارج کمرشکن سلامت رخ داده است. بنا بر نتایج پیمایش هزینه درآمد خانوار، طی سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ به طور متوسط ۳۰ درصد از مجموع پرداخت از جیب خانوار صرف تهیه دارو شده است. موضوعی که بیمهها هم تا جای ممکن قصد پیچاندن مردم در این حوزه را دارند. نظارت سازمانهای بازرسی هم فاقد اثربخشی لازم بر کنترل قیمت و کیفیت داروهای تولیدی و کاهش چرخه فساد ارزی در این حوزه میباشد.
معاون درمان وزارت بهداشت:
دکتر سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت با اعلام صفر شدن صف انتظار کاشت حلزون شنوایی و ریشهکنی کم شنوایی عمیق کودکان نیازمند کاشت حلزون شنوایی، از کاشت رایگان حدود ۲۰۰۰ حلزون شنوایی در کودکان ناشنوا برای نخستین بار در کشور خبر داد. از آنجا که عمل کاشت حلزون حدود ۲۰۰ میلیون تومان هزینه داشت خانوادههای زیادی توان پرداخت هزینهها را نداشتند و سالها در انتظار نوبت عمل میماندند. از دستدادن سن طلایی کاشت یعنی صفر تا ۴ سالگی نیز باعث میشد کودک ناشنوا در مهارتهای ارتباطی دیگر نیز دچار مشکل شود.با دستور وزیر بهداشت قرار شد که عملهای کاشت حلزون بهصورت رایگان انجام شده و صف انتظار به صفر رسانده شود. همچنین علاوه بر تامین رایگان پروتز حلزون شنوایی، سایر هزینههای کاشت مثل هزینۀ هتلینگ بیمارستانی، هزینۀ حقالعمل تیم جراحی و هزینۀ جلسات توانبخشی در سال اول بعد از عمل کاشت را هم خود وزارت بهداشت عهدهدار شد؛ یعنی مردم عملا از پرداخت هرگونه هزینهای معاف شوند. خبر خوبی که جای تقدیر و تشکر از بانیان این طرح را دارد.
سوختگی در ایران ۸ برابر آمار جهانی و لزوم تعریف روز بیماران سوختگی در تقویم:
دکتر محمدجواد فاطمی رئیس انجمن حمایت از بیماران سوختگی با تشریح ابعاد گوناگون عارضه سوختگی، اشاره به وضعیت نامناسب پیشگیری و درمان سوختگی در کشور داشته و نقدهای فراوانی نسبت به پوشش بیمهای ضعیف درمانهای سوختگی دارد. نگاهی آسیب شناسانه و آماری به وضعیت سوختگی در کشور، ملاحظه میشود که هشت برابر متوسط جهانی دچار این عارضه بوده و در عین حال با کسری حدود هزار تخت بیمارستانی مواجه هستیم. بیمهها به بهانه عمل زیبایی، از پوشش کامل بیماران سوحتگی سرباز زده و با نوعی نگاه اپارتایت گونه و تبعیض ناروا بواسطه عدم پیگیری و سکوت وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و کم حساسیتی بیمه مرکزی برای سیاستگذاری حاکمیتی مواجه ایم (آرزو نمیکنیم که یکی از اعضای درجه یک خانواده آقایان درگیر این عارضه شود تا فهم کنند بیماران سوحتگی و خانواده آنها چه میکشند و چه میگویند). بنظر میرسد که در چنین شرایطی و با توجه به سطح توانمندیها و اختیار عین الهی، باید دور او را خط کشید و استمداد طلبی را از خیریهها و خیرین فهیم کشور آنهم با قید فوریت داشت. راستی عین الهی، زیارت فروردین ۱۴۰۲ در حرم امام رضا قبول باشه، هنوز اون پسره همراهت به ما زنگ نزده ها. همون بچه به ظاهر زرنگی که فکر میکرد خاضر جوابه و داره میپیچونه.
جراحی ظریف در بیمارستان نمازی شیراز:
عمل جراحی جداسازی خواهران دوقلویی که از ناحیه شکم به هم چسبیده هستند، به همت پزشکان شیرازی از ابتدای صبح امروز در بیمارستان نمازی شیراز آغاز شد و با جداسازی کبد نوزادان، مرحله نخست این جداسازی به پایان رسید.
درمان های تکمیلی دیابت:
زخمهای مزمن پوستی که افراد دیابتی اغلب روی پاهای خود میبینند، بسیار طول میکشد تا بهبود یابند، گاهی اوقات تا حدی که به طور جدی عفونی میشوند و موجب قطع پا میشوند.
معاون وزیر بهداشت خبر داد؛
معاون درمان وزارت بهداشت، از پوشش بیمه ای درمان بیماری هپاتیت C در کشور خبر داد. وی با اشاره به برنامه وزارت بهداشت برای حذف هپاتیت C در کشور، افزود: افراد مبتلا تا حدود زیادی، شناسایی و ثبت شده اند.
متخصص گفتار درمانی:
یک متخصص گفتار درمانی از خانوادهها خواست درمان لکنت زبان را به هیچ عنوان به تاخیر نیندازند.
ضعف عملکرد تامین اجتماعی؛
شلختگی سازمانی ، لختی و سنگینی و کند بودگی، ناترازی،ناکارآمدی و بدکارکردی، عدم رضایت ارباب رجوع در سطحی وسیع و ..، تنها بخشی از خصوصیات سازمانی عریض و طویل بنام تامین اجتماعی است که با جیب مردم اما با مدیریتی دولتی محور، اداره می شود. سازمانی که گویا قرار است شیره جانش با نابلدی های مستمر گرفته شود و تفاله آن تحول صاحبان اصلی اش یا کارگران گردد. ای لعنت بر ظلم و انسان های ظالم( دوستان تامین اجتماعی از این نفرین راست ، احیانا ناراحت نشده باشند؟هرچند ما در زنده بودن یا نبودن روابط عمومی این سازمان شک داریم و احیانا سکوت شان هم از رضایت نیست و دلشان هم اهل شکایت نیست، هزار شاکی خودشان دارند و خودشان گیرن گرفتارند). هزینه یک سرما خوردگی ساده حدود 500 هزار تومان است و بیمه شده ای که دستش به جایی بند نیست. در تاریخ این سبک مدیریت بر تامین اجتماعی و ارایه خدمات را نه بعنوان کیس آسیب، بلکه بعنوان طنز و تراژدی یاد خواهند کرد. کارمندان محترم تامین اجتماعی، ما شرعا پولی را که به شما از جیب ما می دهند حلال نمی کنیم. مابقی با خودتان.
متخلفان اخراج میشوند؛
چند وقت است که از میرهاشم موسوی و تامین اجتماعی و کم و زیادش شکایت می کنیم، باور می کنید که داریم شک می کنیم این سازمان روابط عمومی دارد یا خیر؟ اگر دارد چرا نفسش در نمی آید؟ باور کنید داریم آرام آرام به یقین می رسیم که این سازمان باری به هر جهت اداره می شود و از نظامات اداره و راهبری تهی است. آقای مدیرعامل واقعا گلایه های ما را نشنیده است؟ جناب میرهاشم موسوی ، دستت را به دست ما بده تا شما را با دریای تخلفات سازمان تحت امرت آشنا کنیم. ضمنا اگر کسر شانت می شود، در این مجموعه تا سر حد مشاور وزیر و رئیس سازمان در حال خدمت در جبهه رسانه هستند. گفتیم تا بیشتر آشنایت کنیم که پایگاه تحلیلی خبری شعار سال با چه وزنی در عرصه حضور دارد. بحث حقوقی و پیگیری قانونی هم از ساده ترین توانمندی های مجموعه است، اما منافع و آبروی نظام ، واسط مشترکی چون شخص رئیس جمهور و هم جهتی با او ، اهمیت تداوم خدمات رسانی سازمانی بنام تامین اجتماعی و ادله هایی از این نوع، مانع آن می شود که به پل و پای سازمان با رویکرد حقوقی و اقدام از طریق نهادهای نظارت -بازرسی بپیچیم.
مشکلات شایع پوستی؛
به رگههای راه راه و بلندی که بر روی پوست به دلیل نازک شدن و کشیده شدن آن به وجود میآیند؛ ترک پوستی یا استریا گفته میشود. ترکهای پوستی در خانمها شایعتر از آقایان است. این عارضه با درد همراه نبوده ولی باعث کاهش اعتماد به نفس در افراد میشود؛ و به همین دلیل افراد دنبال راه درمانی برای رفع و کاهش ترکهای پوستی هستند.
خدمات پزشکی در عربستان؛
در حالی که آمار اعزام حجاج ایرانی در سال ۱۴۰۱ برای حج واجب از رقم ۳۹ هزار و ۶۳۵ نفر حکایت میکند، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر مدعی شده است که هیات پزشکی هلالاحمر تا امروز، ۷۹ هزار و ۵۷۷ مورد خدمات بهداشتی و درمانی به زائران ایرانی حج تمتع در مکه و مدینه ارائه داده است؟! منتظر دریافت توضیحات بدون حاشیه، توجیه گری احتمالی و بشکلی شفاف هستیم.
افزایش شیوع سرطان؛
آمارها نشان میدهد نرخ ابتلا به سرطان روده بزرگ در ایران بالا رفته و طبق آخرین گزارشها تقریباً هر ساله ۵هزار نفر در اثر این سرطان جان خود را از دست میدهند یعنی بهطور متوسط روزانه ۱۳ نفر به دلیل ابتلا به سرطان روده بزرگ فوت میکنند.
جراحیهای زیبایی؛
افرادی که بینی پهن و بزرگتر دارند، در عمل جراحی وقتی بینی جمعتر میشود، مقداری فضا محدودتر شده و با داشتن زمینه آلرژی طبیعتا تا مدتها بعد از عمل احتمال مشکل در تنفس وجود دارد که به مرور بهتر خواهد شد.
بیمه سلامت؛
در بیمه سلامت مانند بیمه تامین اجتماعی خدمات مختلف درمانی تحت پوشش قرار دارد و در حدود نیمی از مردم تحت پوشش این بیمه قرار دارند. این در حالی است که هرچند دولت وعده تحت پوشش قرار دادن همه مردم را میدهد، اما با افزایش هزینههای درمانی و کاهش درصد پوششها عملا سبب نمیشود تا مشکلات مردم در زمینه بهداشت و درمان تفاوت عمدهای داشته باشد.
ایمنی جمعی؛
محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت، توصیه به تزریق دوز چهارم واکسن کرونا برای کسانی که سیستم ایمنی تضعیف شده دارند، نموده و معتقد است که در مورد کرونا نباید پیشبینی بیش از دو هفتهای داشته باشیم و پیش بینیهای طولانی مدت برای این بیماری فریبنده است. سوال اینجاست که تزریق دوزهای تکمیلی واکسن برای کرونا تا به کی باید ادامه داشته باشد.
پاسخ آیت الله سیستانی:
آیت الله سید علی سیستانی، مرجع تقلید شیعیان به پرسشی درباره پیوند کلیه خوک به انسان پاسخ گفته است.