پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۶۹۵۳
تاریخ انتشار : ۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۹
کشور ما به دو دلیل عبور از مرحله گذار توسعه ای و فرهنگی- اجتماعی، همچنین تشدید شدگی آسیب های روانی و اجتماعی ، در کنار ضعف نظام دانشگاهی و حرفه ای در تربیت و بکار گیری مناسب از روانشناسان و مشاوران، دارای چالش های جدی در این خصوص است. آسیب بحدی جدی است که در عمل،کمتر شاهد حضور جدی روانشناسان و نظام روانشناسی در برنامه ها و طرح ها و یا پیوست روانشناسی اجتماعی برای طرح های کلان هستیم. در چنین شرایطی فتحی آشتیانی از نیاز کشور به حدود یکصد هزار روانشناس برای خدمات رسانی بر اساس استاندارهای جمعیتی و ضریب ناهنجاری ها، صحبت می کند. موضوعی که نباید ما را از کیفت کار روانشناسان و مشاوران غافل نموده و نباید این نظام را تا سرحد نوعی درد دل کردن، درد دل شنیدن و ارایه پاره توصیه های رفتاری تقلیل دهیم. واقعیتی که حتی نظام روانشناسی کشور هم نمی تواند آن را تکذیب کند.

شعارسال: دکتر فتحی آشتیانی در گردهمایی بزرگ روانشناسان و مشاوران ضمن تقدیر از شورای استانی نظام روانشناسی و مشاوره استان زنجان، با تاکید بر ضرورت توجه به سلامت روانی جامعه گفت: اسناد بالادستی زیادی در اختیار داریم، اما مسئله این است که اگر می‌خواهیم کار بنیادین کنیم، باید پژوهش‌های علمی و دانشگاهی را به این اسناد بالادستی مرتبط سازیم.

نیاز کشور به ۱۰۰ هزار روانشناس و مشاور بر اساس استانداردها + البته روانشناس و مشاور جناب آشتیانی ، نه صرفا مدرک گرفته مجوز دار؛ درست است یا نه؟

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور، ۱۰ اولویت مهم مطرح شده؛ اما ضروری است که در کنار سلامت جسمی، به سلامت روانی، اجتماعی و معنوی جامعه نیز توجه جدی بکنیم.

وی با اشاره به آمار کلی کشوری در زمینه آسیب‌های اجتماعی افزود: طبق آمار، بعضی از آسیب‌های اجتماعی مثل طلاق افزایش یافته است.

وی ادامه داد: توجه به حفظ و ارتقای سلامت روانی جامعه، با محوریت تحکیم بنیان خانواده و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، از ضرورت‌های انکارناپذیر است که باید به شکل جدی دنبال شود.

در این راستا او تاکید کرد: لازم است همه سازمان‌های ذی‌ربط برنامه‌ریزی‌های عملیاتی مناسبی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و افزایش سلامت و به‌باشی روان جامعه داشته باشند.

همچنین در این مراسم، فتحی آشتیانی ضمن تاکید بر اهمیت احراز صلاحیت حرفه‌ای برای اعضای جدید و قدیمی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور ابراز کرد: دو اتفاق بزرگ و مهم در یک سال اخیر رخ داده که می‌توان به برگزاری آزمون صلاحیت‌های حرفه‌ای و اجرای انتخابات شورا‌های استانی نظام روانشناسی و مشاوره اشاره کرد.

این مقام مسئول افزود: نظام روانشناسی و مشاوره کشور، ۵۷ هزار عضو داشت. اما در یک سال اخیر، تعداد اعضای دارای مجوز فعالیت و صلاحیت حرفه‌ای، به ۶۵ هزار عضو رسید.

در ادامه وی، در خصوص کمبود متخصصان بهداشت روان در ایران، خاطر نشان کرد: مطابق استاندارد‌ها و متناسب با جمعیت کشور، در ایران به ۱۰۰ هزار نفر روانشناس و مشاور نیاز داریم.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، وی ابراز کرد: سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، در اصل مسئولیتی حاکمیتی است و موضوع مهم مراقبت از بهداشت و سلامت روان جامعه را بر عهده دارد.

در پایان فتحی آشتیانی، رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، راجع به تصویب آیین‌نامه مدرسه توانمندسازی و کارآموزی، داشتن مجله‌ی علمی-تخصصی و برگزاری همایش‌ها و نشست‌های تخصصی برای به‌روزرسانی دانش و مهارت تخصصی روانشناسان و مشاوران ایران و پیگیری طراحی سامانه ارزیابی پسینیِ عملکرد متخصصان بهداشت و سلامت روان سخن گفت.

شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از ایسنا، تاریخ انتشار: 7آذر1403، کدخبر:1403090704650، www.isna.ir

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین