پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
pic
بخشنامه دادستان کل کشور در مورد کودکان بازمانده از تحصیل و تاکید مجدد بر جرم انگاری در خصوص ممانعت از تحصیل تا پایان دوره متوسطه
دادستان کل کشور در راستای پایش و نظارت بر فرایند آموزش کودکان و نوجوانان بازمانده از تحصیل خطاب به دادستان‌های سراسر کشور بخشنامه‌ای صادر کرد. در این بخشنامه آمده است: با عنایت به اینکه: علم آموزی و فراگیری دانش از محوری‌ترین برنامه‌های تربیت فردی و اجتماعی بوده و قسمی از تکالیف دینی بشمار می‌آید؛ و ((حق بر آموزش)) از بنیادی‌ترین حقوق شهروندی است که زمینه‌ی رشد و شکوفایی استعداد‌های اطفال و نوجوانان را فراهم می‌کند. سیاست راهبردی کشور در این خصوص مطابق بند ۱۸ ماده ۸ قانون تشکیل شورا‌های آموزش و پرورش، اهتمام به پوشش حداکثری تمامی افراد لازم التعلیم است، مقنن، بازماندن کودک از تحصیل، فرار از مدرسه و ترک تحصیل را در بند‌های «ح» و «ز» ماده ۳ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان به عنوان وضعیت‌های مخاطره آمیز شناسایی نموده و در شق۳ بند «چ» ماده ۶ همان قانون، وزارت آموزش و پرورش به توسعه پوشش تحصیلی کامل کودکان موضوع این قانون تا پایان دوره متوسط مکلف شده است. در مواد ۷ و ۸ همان مقرره اجتناب از فراهم کردن موجبات تحصیل کودک یا جلوگیری از تحصیل آنان تا پایان دوره متوسطه، تهدید، ترغیب یا تشویق به فرار از مدرسه یا ترک تحصیل جرم انگاری شده است.
افزایش حساسیت های قضایی به وام های نجومی و رانتی:
دستور محسنی اژه‌ای به دادستان کل کشور برای بررسی «وام هیئت مدیره بورس»
محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه برای بررسی وضعیت «وام هیات مدیره بورس» موضع گیری نمود و بیان داشت که موضوع پرداخت وام به اعضای هیأت مدیره سازمان بورس اوراق بهادار، باید برای عموم مردم شفاف و روشن شود و دادستان کل موظف است به موضوع ورود کند. در این قضیه چنانچه جرمی به وقوع پیوسته باشد، دستگاه قضایی برخورد مقتضی و قانونی را به عمل خواهد آورد. نخست آنکه آیا پرداخت این وام، امری مسبوق به سابقه بوده است و در ادوار گذشته نیز چنین وامی با مصوبه شورای عالی بورس، به اعضای هیئت مدیره بورس پرداخت می‌شد یا خیر؟ ثانیاً، اگر چنین امری مسبوق به سابقه بوده و شورای عالی بورس هم چنین اختیاری را برای تصویب پرداخت وام به هیئت مدیره داشته است، آیا مبلغ و نرخ و بازپرداختی که در این قضیه مطرح است نیز منطبق با قوانین و مقررات بوده است؟ ثالثاً، آیا این وام به همه کارکنان پرداخت شده یا صرفاً به هیئت مدیره پرداخت شده است؟ رابعاً، چه تضامین و وثایقی از آن‌ها بابت این وام، اخذ شده و این تضامین و وثایق، نزد کدام بخش از سازمان بورس محفوظ است؟
تبلیغات فولاد مبارکه؛ اتهام یا واقعیت؟ + لیست سایت های همکار با فولاد مبارکه را افشا کنید
طی روز‌های گذشته اخبار متعددی در رابطه با هزینه تبلیغات فولاد مبارکه در برخی از رسانه‌ها منتشر شده است. ارقامی عجیب که با واقعیت تبلیغات فولاد مبارکه همخوانی ندارد. فولاد مبارکه ای‌ها معتقدند که هزینه‌های باشگاهداری در سرفصل تبلیغات قرار گرفته است؟ افکار عمومی از شرکت فولاد مبارکه درخواست دارد که لیست رسانه‌هایی (سایت ها، روزنامه‌ها و مجلات، کانال‌ها و گروه‌های فعال در صفحات مجازی) که با این شرکت در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ همکاری داشته اند همراه با میزان دریافتی، اطلاع رسانی شود. موضوعی که می‌تواند جهت دهنده به برخی شفاف سازی‌ها باشد.
باید برای هر فرد زندانی شناسنامه‌ تشکیل شود+جای پرونده‌های زندانی‌دار ، حضور مستمر روی میز قاضی است نه در کمد
علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران در چهارمین نشست ستاد ساماندهی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری گفت که جای پرونده‌های زندانی‌دار در کمد نیست، بلکه این پرونده‌ها همواره باید روی میز قضات قرار داشته باشد تا احیانا دچار فراموشی و اطاله نشود. مسئولیت مدیران واحد‌های قضایی، سرپرست مجتمع‌ها و روسای حوزه‌های قضایی و دادستان‌ها در خصوص زندانیان به مراتب سنگین‌تر است و باید بیشتر از سایرین در رسیدگی به امورات زندانیان دغدغه داشته باشند. برخی اشخاص ۲۵ سال است که به‌دلیل رد مال در زندان حضور دارند؛ سئوال این است که آیا بعد از ۲۵ سال نمی‌توان در خصوص معسر بودن یا نبودن این زندانی تصمیم‌گیری کرد؟ ممکن است یک زندانی دارای محکومیت مالی ناتوان از رد مال اساسا علمی نسبت به ارائه دادخواست اعسار نداشته باشد و همین موضوع منجر به ماندگاری طولانی‌مدت زندانی در زندان شود؛ در چنین مواردی مددکار زندان و مقام قضایی مربوطه مسئولیت شرعی دارد ارشادات لازم را جهت اخذ دادخواست اعسار نسبت به زندانی به‌عمل آورد.
در دسترس بودن تمام دادستان‌ها برای انجام فوریت‌های قضایی زائران به صورت شبانه‌روزی در مسیر زائران اربعین
دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه بیان داشت که به تمام دادستان‌هایی که در مسیر زائران اربعین قرار دارند تاکید شده که به صورت شبانه‌روزی برای انجام فوریت‌های قضایی در دسترس باشند و اگر موضوعی رخ داد تا جایی که امکان دارد اقدامات قضایی لازم را در همان لحظه انجام دهند تا هیچ کدام از زائران معطل نشوند و از زیارت بازنماند. تردد زائران از مرز خسروی در سال جاری نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد افزایش داشته و قاضی ویژه‌ای در مرز خسروی مستقر شده است. کمیته اقدام مشترک برای تنظیم بازار (نظارت بر مراکز خدماتی و رفاهی، اماکن عمومی، ترمینال‌های مسافربری، پمپ بنزین‌ها و رستوران‌های بین راحتی) تشکیل شده که در تمام ایام و مناسبت‌ها فعالیت داشته و بر وضعیت موجود نظارت می‌کند. اعضا این کمیته اقدام مشترک، از ورودی کرمانشاه (کنگاور) تا مرز خسروی به صورت هیئتی بازدید‌هایی انجام داده‌اند و یکی از دادایار‌های دادستانی استان کرمانشاه نیز عضو این کمیته است.
جلسه رای اعتماد به «امین حسین رحیمی» :
موافقان و مخالفان وزیر دادگستری دولت چهاردهم چه گفتند؟
«امین حسین رحیمی»، وزیر پیشنهادی دادگستری دولت سیزدهم بار دیگر به عنوان وزیر دادگستری دولت چهاردهم؛ برای دریافت رأی اعتماد مجلس شورای اسلامی معرفی شده است. مخالفان (حسینعلی حاجی دلیکانی، سلمان اسحاقی، فرهاد شهرکی) و موافقان وزیر (محمد تقی نقدعلی، فتح الله توسلی، محمدرضا صباغیان) صحبت‌های خود را ارایه نمودند و در انتها، رحیمی بعنوان وزیر پیشنهادی دولت چهاردهم، اقدام به ارایه نظر کرد. رحیمی وزیر پیشنهادی دادگستری ضمن دفاع از برنامه‌های خود برای این وزارتخانه، با بیان اینکه تعامل و همکاری قوا، کارآمدی نظام را افزایش خواهد داد و کشور به نحو مطلوب اداره خواهد شد، افزود: وزیر دادگستری در این زمینه در ارتباط قوه مجریه و قضائیه نقش ایفا خواهد کرد. آقای اژه‌ای به تعامل میان قوا اعتقاد جدی دارد. تعامل میان قوا در شهرستان‌ها با مشکل روبروست. برنامه ما، تعامل خوب میان قوا در شهرستان‌ها و مدیران قضایی است.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
دستورات رئیس قوه قضاییه درباره پرونده‌های «کثیرالشاکی»، «رمزارزها» و «مهریه»
رئیس قوه قضاییه بر لزوم استفاده از آموزش و پرورش و وزارت علوم در احکام جایگزین حبس تاکید کرد و با بیان این که در حوزه رمز ارز با خلاء قانونی و اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی ناکافی مواجه هستیم، گفت: به معاون اول قوه قضاییه دستور می‌دهم که با برگزاری جلساتی با بخش‌های ذیربط تدابیر و تمهیداتی را در قبال قضیه رمزارز‌ها اتخاذ کنند تا جلوی متضرر شدن مردم گرفته شود. قاضی‌القضات در ادامه با اشاره به اهمیت رعایت حقوق کلیه طرفین پرونده‌های قضایی اعم از «بزه‌دیده» و «بزهکار»؛ «خواهان» و «خوانده» و ... گفت: در برخی از موضوعات و مقولات مرتبط با پرونده‌های قضایی خلاء‌هایی وجود دارد که باید آن‌ها را برطرف کنیم؛ فی‌المثل در قضیه پرداخت خسارت و تأخیر تأدیه، بعضاً با مواردی مواجه می‌شویم که محکوم‌علیه علی‌رغم گذراندن دوران حبس خود، بواسطه افزایش چشمگیر و فاحشِ مبلغ خسارت و شامل شدن مقوله تأخیر تأدیه، عملاً توانایی و استطاعتِ رفع دِین را ندارد؛ در اینگونه موارد چنانچه حکم به آزادی محکوم‌علیه داده شود، مقوله مهمِ حق و حقوق فردِ بزه‌دیده یا طلبکار یا دائن مطرح است؛ از طرفی دیگر چنانچه محکوم‌علیه همچنان در زندان بماند نیز آثار و تبعاتی بر آن مترتب است.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
بحران برق وجود ندارد! + درخواست از دادستان برای ورود به جرم نشر اکاذیب و درخواست از سازمان بازرسی برای رسیدگی به قصور، تقصیر، اهمال و ترک فعل
قطعی گسترده برق شبکه خانگی و صنایع مشکل‌ساز شده است. این قطعی‌ها علنا نه تنها تولید، بلکه زندگی شهروندان را هم مختل کرده است. اما شرکت توانیر اعتقادی به بحران ناترازی یا به عبارت دقیق کمبود برق ندارد و وجود هر گونه بحرانی را رد می‌کند. موضوعی که ضرورت دارد، دادستان کل کشور با موضوع وقوع جرم نشر اکاذیب با هدف تشویش اذهان عمومی بدان ورود کند. ضرورت دارد که سازمان بازرسی کل کشور پیگیر چهار اتهام قصورف تقصیر، ترک فعل و اهمال در این خصوص باشد. ضرورت دارد که معاونت حقوق عامه دیوان عدالت وفق ماده ۱۲۰ به این موضوع ورود کرده و تذکرات لازم را بدهد. آقای رئیس قوه قضائیه، تشکیلات تحت امر شما دارند چکار می‌کنند؟ بدون تردید، محور و رکن مهمی از ارکان توسعه کشور در شرایط حاضر و مرحله گذار، وابستگی تام به عمل درست به ماموریت‌ها و وجود حساسیت‌های کافی در بخش‌های زیر مجموعه ان قوه مهم دارد.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
در جلسه بررسی عملکرد شرکت مادر تخصصی سرمایه‌گذاری‌های خارجی ایران : شرکت‌های دولتی نباید حیاط خلوت سیاسیون باشند
نشست بررسی عملکرد شرکت مادر تخصصی سرمایه گذاری‌های خارجی ایران با حضور حسین کیایی زاده (مدیرعامل)، حسین قربان زاده (رئیس هیات مدیره) و جمعی از مدیران و معاونان این شرکت در دیوان محاسبات کشور برگزار شد. دستغیب در انتهای این جلسه اظهار داشت که باید مراقبت کرد تا شرکت‌های اینچنینی، حیاط خلوت سیاسیون برای اشغال مناصب و پُست‌ها نگردد و به همین منظور می‌توان با بازنگری در اساسنامه اینگونه شرکت ها، عرصه را برای ارتقای عملکردی آن‌ها فراهم کرد و .... خدمت رئیس دیوان محاسبات باید عرض شود که با دقیق‌تر کردن سامانه رصد استخدامی‌ها (افراد) و قرارداد‌ها با شخص حقیقی، می‌توان تا حد زیادی جلوی این کار را گرفت. آیا رئیس دیوان مطلع هستند که برخی از سیاسیون از چندین و چند شرکت دولتی، شرکت‌های متعلق به نهاد‌های عمومی و خصولتی‌ها، بشکل همزمان و حتی بدون حضور فیزیکی، حق مشاوره می‌گیرند؟ اگر مطلع نباشند جای سوال دارد (قصور و اهمال) و اگر هم بدانند و اقدام نکنند، مصداق تقصیر و ترک فعل است.
خدمات رایگان کانون وکلای دادگستری برای خبرنگاران + حمایت از آزادی بیان و کاهش دغدغه های حقوقی خبرنگاران
ارتباط مستمر و دو سویه نهادهای حقوقی با نظام های رسانه ای می تواند ضمن توسعه و ترویج آگاهی های حقوقی شهروندان، فضا را برای تقویت رسانه ها و کاهش دغدغه خبرنگاران بواسطه اخذ خدمات حقوقی رایگان از طرف نهادهای حقوقی فراهم سازد. «جعفر کوشا» رئیس اسکودا در این رابطه بیان داشت که رسانه‌های ما امروز نیازمند حمایت‌های حقوقی هستند تا به پشتوانه قوی‌تر رسالت خطیر و مهم خود را انجام دهند، ما به عنوان نهاد وکالت خود را ملزم به حمایت از رسانه‌ها و خبرنگاران می‌دانیم. اینجا اعلام می‌کنم خبرنگاران محترم در صورتی که هرگونه حمایت حقوقی نیاز داشته باشند می‌توانند به اسکودا مراجعه کرده و از حمایت‌های نهاد وکالت برخوردار شوند.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
صدور سند «تالاب صالحیه» به نام اداره محیط زیست استان البرز
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در نشست شورای حفظ حقوق بیت المال در امور اراضی و منابع طبیعی استان البرز بیان داشت که امروز در این شورا، شاهد یک اتفاق بسیار خوب در بحث‌های زیست محیطی بودیم. تالاب صالحیه که ۱۶ هزار هکتار آن در محدوده استان البرز قرار دارد به دلیل اینکه نیازمند احیا و توجه به مسائل حفاظتی داشت چندین جلسه در شورای حفظ حقوق بیت المال مطرح شد و اقدامات کارشناسی خوبی انجام گردید. برای اولین بار در کشور سند حدنگاری تالاب صالحیه به مساحت ۱۶ هزار هکتار در ۱۱ فقره با تولیت سازمان محیط زیست صادر شد. لازم به توضیح است که تالاب صالحیه در مرز استان‌های البرز و قزوین در محدوده‌ای مشترک به وسعت ۴۸ هزار هکتار در شهرستان‌های نظرآباد و آبیک قرار دارد که حدود یک سوم از آن در محدوده شهرستان نظرآباد استان البرز واقع شده است.
دادستانی کجای داستان رسیدگی به حقوق عامه و رسیدگی به جنبه عمومی جرم را برعهده دارد + این داستان جایگاه عرضه سوخت
یکی از وظیفه مندی دادستانی، ورود به ایفا و احیای حقوق عامه و رسیدگی به جنبه عمومی جرائم است. در کشور ما متاسفانه به دلایلی چند حوزه‌ها و موضوعاتی وجود دارند که عملکرد متصدیان آن‌ها یا شیوه اجرای مقرره‌های قانونی در آنها، اسباب نارضایتی‌های میلیونی را فراهم نموده است. جایگاه‌های سوخت از جمله مصادیق عینی این موضوع هستند که جای دارد مورد حساسیت خاص دادستانی قرار گیرد. موضوعاتی مثل نارضایتی از میزان سوخت تحویلی، خرابی نازل ها، عدم ارایه خدمات و وضعیت خاص سرویس بهداشتی، ادعای نداشتن کارت برای سوختگیری آزاد، از مهمترین مصادیق شکایت از این جایگاه هاست. دادستانی می‌تواند با صدور حکم قضایی، اقدام به بررسی موضوع در سامانه ۰۹۶۲۷ نموده و در خصوص ناکارآمدی عملکردی وزارت نفت و شرکت پخش و پالایش در باب نظارت بر جایگاه‌های سوخت اعلام نظر کند. چه معنی دارد که ناکارامدی در خدمات رسانی اسباب نارضایتی عمومی را فراهم نموده و سبب تضعیف سرمایه اجتماعی شده و حتی برخی از شهروندان این موضوع را بشکلی نادرست به نظام ارتباط دهند؟ قضاوت با جناب قاضی القضات، آیا در این جا‌ها و مواردی، نباید شاهد گوشه چشمی از جانب دادستان‌های محترم باشیم؟ واقعیت قابل اعتراف دیگر این است که عملکرد سازمان بازرسی در این خصوص واقعا ناامید هستیم جناب قاضی القضات.
ضابطه مند شدن فعالیت تشکیلات شبه قضایی و ضابطین :
ورود رئیس دستگاه قضا به بازداشت فعال اقتصادی در هواپیما
رئیس دستگاه قضا گفت: چندی پیش نامه‌ای به دفتر من واصل شد که محتوای آن حکایت از اِعمال محدودیت‌هایی برای یک فعال شناخته شده اقتصادی داشت؛ این فرد که سابقه ۵۰ ماه حضور در جبهه را نیز در دوران دفاع مقدس داشت، بواسطه اتهامی که متوجهش شده بود، در زمان استقرار در هواپیما برای عزیمت به شهری، با وضع خاصی دستگیر شده بود! این در حالی بود که فردِ مورد اشاره، در حوزه فعالیت خودش، شخصیتی شناخته شده است و احتمال فرار او نمی‌رفت.
محکومیت بیش از ۶ میلیارد دلاری آمریکا به دلیل تحریم بیماران پروانه‌ای ایران
دادگاه حقوقی روابط بین‌الملل تهران رای به محکومیت ۶ میلیارد و ۷۸۵ میلیون دلاری دولت و مقامات آمریکایی به پرداخت خسارت مادی، معنوی و تنبیهی در حق خواهان‌های پرونده بیماران پروانه‌ای صادر کرد. در پی خروج دولت وقت آمریکا از برجام در سال ۱۳۹۷، برخی از شرکت‌های وابسته به آمریکا و کشور‌های اروپایی مبادلات تجاری با جمهوری اسلامی ایران را قطع نمودند که از جمله این موارد شرکت سوئدی مونلیکه می‌باشد. این شرکت تنها تولیدکننده پانسمان‌های التیام بخش و بهبودکننده زخم‌های بیماران پروانه‌ای در دنیا محسوب می‌شود که به محض اعمال تحریم‌های مجدد توسط دونالد ترامپ نمایندگی و هرگونه تبادلات با ایران را قطع کرد. دادگاه در این دادنامه به مواردی از قبیل غیرقانونی و نامشروع بودن تحریم‌های یک جانبه آمریکا علیه ایران، عدم مشروعیت تحریم اقلام بشر دوستانه از جمله دارو، عدم مشروعیت تحریم‌ها نسبت به کودکان و سایر اقشار آسیب پذیر، آثار زیان بار تحریم‌ها بر حقوق سلامت بیماران پروانه‌ای و بررسی تطبیقی حقوق سلامت در نظام‌های حقوقی و آثار تحریم‌های آمریکا بر حیات، سلامت و رفاه بیماران پروانه‌ای و خانواده آنان استناد کرده است.
ورود پتروشیمی‌ها برای آزادی زندانیان جرائم غیرعمد در بوشهر + آزادی ۱۲۳ نفر از زندانیان
مهدی مهرانگیز رئیس کل دادگستری استان بوشهر در نشست با اعضای شورای راهبردی شرکت‌های پتروشیمی بیان نمود که، واقعاً وضعیت برخی از خانواده‌های زندانیان در استان بوشهر ناراحت کننده است و به همین دلیل شورای راهبردی شرکت‌های پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس برای کمک به آنان اعلام آمادگی کرده و طی ۲ سال اخیر، ۱۲۳ نفر از زندانیان استان بوشهر با کمک پتروشیمی‌ها آزاد شدند. با کمک شورای راهبردی شرکت‌های پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در سال ۱۴۰۱ به مبلغ ۱۰ میلیارد تومان توانستیم ۶۳ زندانی را آزاد کنیم که شایسته قدردانی است. در مورد حق آلایندگی نیز تاکنون ۳ هزار میلیارد تومان قطعی شده و اقدامات لازم برای دریافت حدود ۲ هزار میلیارد آن به اتمام رسیده است و در همین روز‌ها مبلغ یک‌هزار و ۴۰ میلیارد تومان آن به حساب استان بوشهر به ویژه ۴ شهرستان جنوبی واریز خواهد شد.
تشکیل پرونده کیفری برای اخلالگران در انتخابات ریاست جمهوری در خارج از کشور + وارد قانون گرایی حداکثری نشوید آقای غریب آبادی
کاظم غریب آبادی معاون امور بین الملل قوه قضاییه گفت:برای هر شخصی که در خارج از کشور با توهین و ایجاد وحشت مانع حضور در انتخابات ریاست جمهوری می‌شود، پرونده کیفری تشکیل و تحت تعقیب قرار می‌گیرد و ... . ضمن تائید برخی بدرفتاری ها و اختلالات توسط عده ای خاص ، به آقای غریب آبادی توصیه مشفقانه می کنیم که وارد قانون گرایی حداکثری نشوند.قانون گذاری و دادرسی در سه حوزه حقوق بشر، محیط زیست و جنایت جنگی ، محدود به مرزهای یک کشور نبوده و قابلیت پیگیری بین المللی دارد. بر این قاعده، ورود به قانون گرایی حداکثری ( بجای بهره گیری از روش های جایگزین و متعارف) ، بستر را برای تشدید تقابل های منجر به فشار بر منافع ملی و ایجاد فرصت برای سواستفاده های احتمالی برخی کشورها و جریان ها فراهم می کند. رویکرد دادخواهی شاکیان خصوصی را دنباله گیری کنید.مشفقانه و سربسته عرض شد.
لزوم برخورد قضایی با مدیران سازمان بازرسی در صورت تداوم مماشات در پیگیری منجر به قطع یارانه های شرکت های هواپیمایی
داستان شرکت‌های هواپیمایی در ایران داستان شتر-گاو-پلنگ است. می‌گوییم ببر می‌گوید مرغم. می‌گوییم بپر، می‌گوید شترم. شرکت‌های هواپیمایی اخیرا از دیوان رای منع مداخله برای قیمتگذاری بلیط هواپیما را گرفته اند. بسیار هم خوب. هم آن‌ها و هم ما، دوستدار اجرای قانون هستیم. منتهی حالا که قیمتگذاری‌ها ازاد شده است. الزاما باید کلیه یارانه‌های پرداختی به این شرکت‌ها شامل یارانه سوخت، امتیاز غیرمستقیم آزادی به پرداخت بدهی خدمات فرودگاهی بشکل چند ماهه و چند ساله، یارانه‌های احتمالی در دریافت وام و یا ارز بشکل حمایتی، حمایت‌های صورت پذیرفته بشکل قاعده گذاری درباره فروش چارتری و ...، باید با قید فوریت قطع شود و قیمت پرواز هم نباید از متوسط‌های جهانی صندلی-ساعت پروازی (شاخص دقیق نیست) عدول کند. سازمان بازرسی کل کشور به قید فوریت باید پیگیر این موضوع قانونی شده در غیر این صورت لزوم شکایت برعلیه مدیران این سازمان به اتهام قصور، تقصیر، ترک فعل و اهمال منجر به ضرر به منافع ملی و حقوق شهروندان، ضرورت خواهد داشت. جناب قاضی القضات، انتظار می‌رود اراده و حمایت شما هم پشت ارایه نظرات ما باشد.
از سوی خدائیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور:
تشریح دستاوردهای دبیرخانه ترویج، سنجش و مطالبه‌گری شفافیت
ذبیح الله خداییان در تشریح برخی از دستاورد‌های فعالیت دبیرخانه ترویج، سنجش و مطالبه گری شفافیت بیان داشت که گفتمان ­سازی با مشارکت جامعه نخبگانی، مستندسازی و ترویج تجارب موفق ملی و بین‌المللی در حوزه شفافیت، ارائه آموزش‌های عمومی و تخصصی در راستای ارتقای فرهنگ شفافیت­ گرایی و مطالبه­ گری شفافیت و... از اهداف ایجاد این دبیرخانه در سازمان بازرسی کل کشور است.وی با تاکید بر اهمیت موضوع شفاف ­سازی جریان امور و مطالبه ­گری شفافیت در کشور یادآور شد که برنامه­‌هایی برای تحقق این امر از سوی سازمان بازرسی پیگیری و اجرا شده که آن جمله می‌توان به انتشار داده و اطلاعات و پرهیز از محرمانه ­انگاری­‌های بلاوجه، ایجاد پیوند و دسترسی به سامانه­‌ها و بانک ­های اطلاعاتی دستگاه­های اجرایی، هوشمندسازی فرایند رسیدگی به شکایات شهروندان و حرکت به سمت نظارت الکترونیک و تقویت زیرساخت‌­ها اشاره کرد.
زندان رفتن افراد هزینه‌های سنگین برای افراد ، جامعه و سازمان زندان‌ها دارد + توصیه اکید به مدیران قضایی برای  تسهیل و اجرای منویات مقام معظم رهبری
رئیس قوه قضائيه در گردهمایی بزرگداشت هفته قوه قضائیه بیان داشت که وقتی ضررورتی برای بازداشت فردی وجود ندارد فرد نباید بازداشت شود. اگر قرار است کسی با قراری آزاد شود قرار را متناسب صادر کنید. برای ما مهم باشد که فرد در زندان نماند، زندان رفتن افراد برای افراد،جامعه و سازمان زندان‌ها هزینه‌های سنگین دارد.همانطور که رهبری فرمودند و مطالبه کردند باید کاری کنیم که عدالت نه فقط در حوزه محکمه بلکه در تمام شوؤن مرتبط با قوه قضائیه سرلوحه اقدامات ما باشد؛ باید تمام همت و تمرکز ما معطوف به رفع ظلم و استیفای حق و بی‌طرفی در رسیدگی‌ها باشد؛ ما موظفیم به تظلم‌خواهی همه افراد ولو آنکه آن فرد دشمن ما باشد نیز مطابق با شرع و قانون رسیدگی کنیم.
تذکر حمید رسایی از تریبون مجلس، درباره بازداشت‌ و احضار برخی منتقدان یکی از کاندیداها + اشارات غیرمستقیم به قالیباف و بازداشت یاشار سلطانی و صبا آذرپیک و تذکر به رائفی پور!
حمید رسایی در جلسه علنی روز سه‌شنبه، ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ مجلس شورای اسلامی، در تذکر شفاهی بیان داشت که، در این روزها با شروع تبلیغات انتخاباتی چند نفر از فعالان مجازی به یکباره بازداشت شدند و چند نفر نیز احضار شدند و وجه اشتراک همه آن‌ها این است که منتقد یک نفر بودند. حال کاری نداریم که آن افراد به چه دلیل بازداشت شدند و گفته می‌شود که آن‌ها از گذشته پرونده داشتند اما اگر پرونده داشتند چرا قبلا بازداشت نشدند؟ چرا این امر را برای بعد از ۸ تیر نگذاشتند؟چرا تا تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری آغاز شده این افراد بازداشت شده و یا برخی احضار شدند و به برخی دیگر گفته‌اند اگر درباره فلانی حرف نزنید کاری به کارتان نداریم. آیا با بستن دهان حاشیه امن درست می‌شود، خیر. اگر کسی خلاف قانون عمل کرد و تهمت زد و لجن‌پراکنی کرد، قوه قضائیه همان موقع با آن فرد برخورد کند، برخی از این افراد تنها سوال کردند مگر برای سوال کردن هم کسی را احضار می‌کنند. هم اکنون باب شده که اگر فردی سوال می‌کند می‌گویند لجن‌پراکنی نکنید. لجن‌پراکنی معنی خودش را دارد. مسئول مورد سوال است و باید پاسخ دهد. جامعه از آن سوال می‌کند این را نمی‌شود با بستن دهان حل کنید.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
ممنوعیت سلب امتیاز سیم‌کارت به علت بدهی یا عدم استفاده در شش ماه + یک گام به جلو برای شکستن شاخ انحصارگرایی در کشور
دیوان عدالت اداری در رأی اخیر خود، بخشی از مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات را که به اپراتورهای تلفن همراه اجازه می‌داد سیم‌کارت‌های بدون استفاده را پس از ۶ ماه مسدود و سلب امتیاز کنند، ابطال کرد.این رأی به نفع مشترکین تلفن همراه صادر شده و اپراتورها را از مسدودسازی و سلب امتیاز سیم‌کارت‌ها به صرف عدم پرداخت قبوض و عدم استفاده از سیم‌کارت برای مدت ۶ ماه منع می‌کند. بسیاری از تحلیل گران معتقدند که با توجه به مشروعیت اصول حکمرانی ( تعامل حقوق دولتی، بخش خصوصی و حقوق عامه) و جا افتادن فلسفه خیرعمومی در سیاست ، در کنار همت شهروندان به پیگیری قانونی حقوق خود، به زودی شاهد کم رنگ شدن تدریجی انحصارها در تولید و ارایه خدمات خواهیم بود. موضوعی که الزام به کارامدی بجای رانت جویی و سلیقه گرایی را در ارایه کنندگان خدمات تقویت می کند.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
ابلاغ دستورالعمل‌های انتخاباتی به رسانه‌ها برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳
در آستانه برگزاری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، هیئت نظارت بر مطبوعات، دستورالعملی را مصوب و به مدیران و فعالان رسانه‌ای ابلاغ کرد.لازم است مدیران محترم رسانه‌ها به رسالت‌ و وظایف برشمرده شده در فصل دوم و حدود مقرر در فصل چهارم و همچنین مفاد ماده ۲۳ قانون مطبوعات، توجه ویژه داشته و در برنامه‌ریزی و سیاستگذاری تولیدات محتوای رسانه خود در ایام برگزاری انتخابات، عمل به آن را سرلوحه کار قرار دهند. این دستورالعمل در دو بخش شامل، بخش اوّل شامل فهرست مصادیقی از محتوای مجرمانه مرتبط با انتخابات است که جنبه عمومی دارد و پالایش و مسدودسازی آن در صلاحیت کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و مدّعی‌العموم است و بخش دوّم: فهرست مصادیق محتوای مجرمانه مرتبط با انتخابات که رسیدگی به آن نیازمند شکایت شاکی خصوصی و صرفاً در صلاحیت مراجع قضایی است ، تنظیم و ابلاغ گردیده است.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
منتفی شدن انتقال طرح‌هایی که بررسی آن در مجلس یازدهم  نیمه تمام باقی مانده به دوره دوازدهم  + کنار زده شدن طرح صیانت و عمر و سرمایه ای که از کشور گرفت؟
غلامرضا نوری عضو کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت گفت: تمامی طرح‌ها و لوایح که مجلس بررسی آن را شروع نکرده و یا بررسی آن نیمه تمام باقی مانده باشد، به دوره بعدی منتقل نمی‌شود و منتفی است. وی ادامه داد: بر این اساس پرونده طرح صیانت از فضای مجازی در این مجلس بسته شد و تکلیف آن مشخص نشد و .... باید پرسید، جریانی که این همه وقت و نیرو و انرزی و سرمایه این کشور را گرفت تا مثلا به قول خودش، صیانتی از ابعاد اجتماعی و فرهنگی و سیاسی کشور کند، واقعا چه توجیهی برای عقب انداختگی توسعه ملی و کند کردن فرآیند تمدن سازی و از همه مهمترین، ایجاد برخی نارضایتی‌ها دارد. واقعا کم توجهی به فقه پویا در کشور، برای مان هزینه زا شده و بعضا فرصت‌هایی را به بعضی از افراد بی شناسنامه داده است. تا صلاح مملکت چه باشد.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
علت ورود و موضع گیری رئیس دیوان عالی کشور در خصوص تعطیلی شنبه ها برای چیست؟ آیا رئیس دیوان عرفا و قانونا می تواند ورود داشته باشد؟
اختلافات بین حامیان عرفی - ارزشی تعطیلی پنج شنبه ها و حامیان اقتصادی- توسعه گرای تعطیلی شنبه ها ، ادامه دارد. هر گروه استدلال خود را دارند و ادله خود را ارایه می کنند. اما نکته جالب این داستان، ورود رسمی رئیس دیوان عالی کشور به نقد مصوبه تعطیلی شنبه های مجلس است؟ سوالی که برای اذهان عمومی پیش می آید این است که آیا جایگاه والایی مثل رئیس دیوان عالی، عرفا و قانونا حق ورود آشکار در خصوص این گونه مسائل را دارد.
یادداشت و دیدگاه ها
بررسی حقوق متهم حادثه تلخ لاهیجان
عبدالصمد خرمشاهی وکیل دادگستری:
سکوت درباره پرونده‌های فساد را از خودِ فساد خطرناک‌تر و مهلک‌تر می‌دانیم
منصور مظفری مدیر مسئول روزنامه آفتاب یزد در سرمقاله:
ابزارهای جنگ حقوقی با اسرائیل
بررسی مسیر‌های پیگیری حقوقی ترور سردار موسوی
در نقد تفسیر دیروز هیئت عمومی دیوان‌عالی کشور
هیئت منصفه تماشاچی دادگاه نیست؛
طنز و کاریکاتور
گفتگو و گزارش
حکم حبس و جریمه نقدی برای یک فعال محیط‌زیست + امنیتی پنداری همه مسائل ، نوعی ضد امنیت نیست؟
پروندهٔ «یوسف فرهادی بابادی» در گفت‌وگو با «صالح نقره‌کار» وکیل :
روایت زندانی شدن یک حقوقدان:نقد‌های محسن برهانی به روند صدور حکم زندانش
تقاضای تبصره ماده ۴۸ از دادستان ویژه آقای محسنی اژه‌ای:
قرارداد خرید اتوبوس از چینی‌ ها کجاست؟
سوال شورای شهر تهران از زاکانی:
نقد و بررسی
عدالت در دادرسی : بازتاب‌های ‌ منفی برخی احکام در جامعه کنونی
یادداشت عباس عبدی به بهانه سالروز صدور فرمان مشروطیت:
وبلاگستان
خواندنیها و دانستنیها
نظرات وگلایه ها
نکته ها و گاف ها