شعار سال: بنابر اعلام معاونت اول قوه قضائیه مبنی بر حضور مستمر روسای دادگستری و دادستانها در حوزه های قضایی تحت پوشش و ضرورت خدمات رسانی مستمر واحدهای قضایی و ستادی قوه قضائیه، مقرر گردید تا در استان تهران تا پایان خرداد ماه ۱۴۰۴ با بهره مندی از ظرفیت های دورکاری، استمرار خدمات رسانی در استان تهران حداکثر با حضور نیمی از کارکنان با هماهنگی مدیران مربوطه انجام خواهد شد. در سایر استان ها تمهیدات مذکور با تصمیمات مقامات استانی اتخاذ می گردد.
بدیهی است مراتب کشیکهای شبانهروزی و ۲۴ ساعته در جهت ایفای وظایف قوه قضائیه، هم افزایی و همرایی با مقامات محترم انتظامی و امنیتی کماکان به قوت خود باقی است.
توضیحات تکمیلی برای بهره برداری بیشتر از خبر:
با اعلام تغییر ساعات کاری دولت به ساعت شش صبح، دستگاه قضایی نیز اقدام به اعلام تغییر ساعات کاری از ساعت شش صبح نمود. موضوعی که بنا به دلایل عدیده که در ادامه متن بدان پرداخته می شود، باعث ایجاد انواع مشکلات برای مردم گردید.
با شروع جنگ دوم تحمیلی و حمله اسرائیل به ایران و نبمه تعطیل شدن کشور، سوالات شهروندان از بازیا بسته بودن دادگاه ها و شیوه فعالیت آن ، بر ابهامات فعالیتی قبلی دادگاه ها ، افزود. معاونت نیروی انسانی قوه قضاییه با صدور اطلاعیه ای، اقدام به رفع بخشی از این ابهامات نمود.
منطبق با اصل هفدهم قانون اساسی، جمعه تعطیل رسمی بوده، در برخی استانها پنجشنبهها هم دادگستری و واحدهای تابعه تعطیلاند؛ برای نمونه در شهر تهران نهادهای قضایی پنجشنبه و جمعه تعطیلاند. از آنجایی که برای پیشبرد امور قضایی، حضور همزمان همه عوامل شعبه (قاضی، مدیر دفتر، منشی و بایگان) ضرورت دارد.و حضور همه این افراد تا ساعت ۹ کمتر اتفاق نمیافتد، کار دادگستری زودتر از این ساعت عموما انجام نمیگیرد. از طرف دیگر، در حالت عادی، محاکم تا ساعت ۲ یا ۳ دائر هستند، اما با فرارسیدن وقت اذان و شروع ساعت نماز و ناهار در حدود ساعت ۱۲، دیگر کارمندان در شعبه جمع نیستند و در عمل کار مؤثری رخ نمیدهد. خلاصه اینکه اکنون روزها و ساعات کاری مفید در دستگاه قضایی یکشنبه تا سهشنبه و از حدود ساعت ۹ تا ۱۲ است!
با صدور بخشنامه تغییر ساعات کاری از شش صبح و اعمال تغییرات، کار پیچیدهتر شد: اول اینکه بسیار بعید به نظر میرسد قضات دادگستری که همین حالا که ساعت کاری ۸ است و در مجتمعهای مهمی، چون شهیدبهشتی تهران بخشی از قضات حدود ساعت ۹ یا ۱۰ به محل کار میآیند، رأس ساعت ۶ صبح در شعبه حاضر شوند.
از طرف دیگر، اوقات دادرسی از ماهها قبل تعیین و ابلاغ شده است و این تعیین زمان جدید چندان به کار نمیآید و امکان جلوانداختن وقت رسیدگی ساعت ۸ به ۶ وجود ندارد. اکنون همان چند ساعت حضور هم زمان عوامل شعبه نیز کمتر شده و حتی اگر اصحاب دعوا ساعت ۶ در محل حاضر شوند، کار مؤثری انجام گیرد.
صدور بخشنامه تغییر ساعات کاری از شش صبح نشان داد اگر مقامات عالی سه قوه بهنگام برای تعیین تعداد و زمان روزها و ساعات کاری (و البته جلوکشیدن ساعت) تصمیم نگیرند؛ برخورد با این بی نظمی ها، امری طبیعی خواهد بود.
براین قاعده،اطلاع رسانی های موثر ، مکرر و مستمر ، می تواند تا حد زیادی از ایجاد چنین ابهاماتی بکاهد و بخش های ارتباط مردمی، روابط عمومی و رسانه ای قوه قضائیه، باید بشکل ویژه به اجرای این مهم، مبادرت ورزند.
پایگاه تحلیلی خبری شعار سالفبرگرفته از منابع گوناگون