سرشاخ شدن وزرای ارشاد دولت دوازدهم و سیزدهم:
عملکرد صداسیمای جمهوری اسلامی ایران با هر متر و معیاری که نگریسته شود، مسلما زیر سوال است. گندکار به حدی درآمده که بخش زیادی از شهروندان ، این سازمان را بعنوان سازمان میلی می شناسند. در چنین وضعیتی ، اسماعیلی وزیر ارشاد دولت سیزدهم، ضمن انتقاد از عملکرد دولت روحانی در جایگزینی رسانه های دیگر بجای صداسیما، این کار را زیر سوال برده است. در مقابل، علی جنتی ، وزیر ارشاد دولت دوازدهم، در توئیتی برداشت اسماعیلی را زیر سوال برده و بیان داشته است که ابتدا ثابت کنید صدا و سیما مرجع چند درصد از جامعه است ؟
فرزند مرحوم ترکان:
افزایش جهشی بودجه صداسیما آنهم در شرایطی که کشور در شرایط اقتصادی خوبی نیست، سوالات زیادی را سبب شده است.ناصر ترکان، فرزند مرحوم ترکان در شبکه ایکس نوشت که حاضر است صدا و سیما را به طور کامل اجاره کند و نه تنها بودجه نگیرد، بلکه نصف بودجه مصوب را نیز به خزانه واریز کند.
رهبر انقلاب در جمع مردم آذربایجان شرقی:
رهبر انقلاب، معنای تهدید نرمافزاری را دستکاری افکار عمومی، ایجاد اختلاف و ایجاد تردید در «محکمات انقلاب اسلامی و ضرورت پایداری در مقابل دشمن» دانستند و گفتند، بدخواهان به این نتیجه رسیدهاند که راه فائق آمدن بر ملت ایران و عقب راندن جمهوری اسلامی از مواضع قدرتمندانه خود، بکارگیری تهدیدهای نرمافزاری است . رهبر ماموریت ویژه به دستگاههای تبلیغاتی، رسانهای، آموزشی و فعالان فضای مجازی را تبیین کردند و فرمودند که در مقابل تهدید نرم دشمن، تولید محتوا و اندیشه کنید. مسئولان دستگاههای تبلیغاتی و آموزشی و رسانهای، صاحبان بیان و قلم، اصحاب دانش و هنر و آحاد جوانان فعال در فضای مجازی، نقاط مورد توجه دشمن برای نفوذ در افکار عمومی را شناسایی و آنها را با تولید محتوا و فکر و اندیشه مسدود کنند.
اولین نشست خبری :
نخستین نشست خبری «مسعود پزشکیان» رئیس دولت چهاردهم از ساعت ۱۵ عصر دوشنبه(۲۶ شهریور ۱۴۰۳) با حضور بیش از ۳۰۰ خبرنگار از رسانههای داخلی و خارجی در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار گردید.
داستان هزینه تبلیغات فولاد مبارکه چیست؟
طی روزهای گذشته اخبار متعددی در رابطه با هزینه تبلیغات فولاد مبارکه در برخی از رسانهها منتشر شده است. ارقامی عجیب که با واقعیت تبلیغات فولاد مبارکه همخوانی ندارد. فولاد مبارکه ایها معتقدند که هزینههای باشگاهداری در سرفصل تبلیغات قرار گرفته است؟ افکار عمومی از شرکت فولاد مبارکه درخواست دارد که لیست رسانههایی (سایت ها، روزنامهها و مجلات، کانالها و گروههای فعال در صفحات مجازی) که با این شرکت در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ همکاری داشته اند همراه با میزان دریافتی، اطلاع رسانی شود. موضوعی که میتواند جهت دهنده به برخی شفاف سازیها باشد.
تکمیل کمیسیون های تاخیری در مجلس دوازدهم:
«راستینه» عضو کمیسیون فرهنگی مجلس بیان داشت که اعضای این کمیسیون شامل مرتضی آقاتهرانی، محمد میرزائی، حسنعلی اخلاقیامیری، اسماعیل سیاوشی، امیرحسین بانکیپور، سیدعلی یزدیخواه، حمید رسایی، احمد راستینه، علی شیرینزاد، احد بیوته، علیاکبر علیزادهبرمی، بیژن نوباوهوطن، امیرحسین ثابتی هستند. برخی از تحلیل گران ،چنین ترکیبی را دارای شائبه جهت تشکیل گروه فشار می دانند.
جوادی یگانه، جامعه شناس:
تفاوت تکثر دوقطبیها در جوامع دیگر با دوجامعهای، در این است که دوقطبیها در ایران، برهمافتاده یا متقاطع نیست، بلکه منحنی آنها شبیه به هم است؛ آنکه با الزام حجاب موافق است به احتمال زیاد با تعطیلی شنبه هم مخالف است. تکلیف همه چیز به سرعت روشن میشود: یا با مایی یا بر ما. میانهای در میان نیست.
با حضور اعضای انجمن صنفی و نماینده وزارت کار:
در مجمع عمومیانجمن که روز سه شنبه گذشته با حضور اعضای انجمن صنفی و نماینده وزارت کار برگزار شد، هیات مدیره انجمن ضمن ارائه گزارشی از فعالیت انجمن، انتخابات اعضای جدید هیات مدیره را برگزار کردند.
عصبانیت روزنامه شهرداری از افشای قرارداد پنهانی زاکانی:
محسن مهدیان مدیرعامل موسسه همشهری روزنامه متعلق به شهرداری تهران نوشت: سؤال کاملا شفافی وجود دارد که آیا افشای یک قرارداد در شرایط تحریم، تخریب آشکار امنیت روانی و حقیقی مردم نیست؟ آیا مواجهه مستقیم با منافع شهر و مردم نیست؟ آیا شبهه ضدامنیتیبودن آن وجود ندارد؟ چهکسی یا کسانی از برهمخوردن این قرارداد نفع میبرند؟ آیا پای یک مافیای ناسالم و پرمسئله و البته دامنهدار در میان نیست؟ و.. لازم به توضیح است که کاسه داغتر از آش شدن محسن مهدیان در بحث فسادستیزی خودش جای شک و شبهه و شائبه خدای ناکرده نفوذ یا خبرنگار تحت فرمان را القا میکند. قبلا به حضرت ایشان درخصوص توئیت فساداکبر هشدار غیرمستقیم داده شد، اما گویا دوست عزیزمان ندید یا نمیخواهد متوجه شود. فسادستیزی رسانه پایه، یکی از اصول اصلی مقابله با فساد در گام دوم انقلاب است. اگر در این چارچوب قرار نمیگیرید، بفرمائید تا میدان نیرو به گونه دیگری چینش شود. سربسته و مشفقانه و برای آخرین بار عرض شد.
مجلسی ها ارایه کردند یا بهشون دادند تا ارایه کنند؟
متاسفانه مجلس شورای اسلامی در مواردی چند از جمله شیوه تائید و تشخیص صلاحیتها و زمینه سازی برای ورود افراد صاحب نظر به مجلس، ضعف نظام پشتیبان تصمیم سازی و تصمیم گیری، ضعف نظام شناسایی نیازهای داخلی و خارجی منجر به دو بحث قانونگذاری و نظارتی، نوع رفتار حرفهای و سطح ورود نمایندگان به برنامههای دولت، سطح نگاه راهبردی نسبت به نیازهای حوزه انتخابیه و اولویت بندی انها، نوع نگاه به پروژههای ملی و مواردی همانند، دچار آسیب جدی بوده و بدلیل کم توانی جمع وسیعی از نمایندگان، تبدیل شدن آنها به نوعی نیروی اداری، نیروی منفعل و بعضا نیروی دلال، یک واقعیت غیرقابل انکار و حتی غیرقابل کتمان است. این آسیب زمینه ورود و مداخله مثبت تا منفی برخی از نهادها و جریانات را در مجلس باز میکند که خودش بنوبه خود، نیازمند حساسیتهای امنیتی است. حال خبر میرسد که طرح مجلس برای تسهیل در ورود خوانندگان و سلبریتیهای خارج نشین به کشور به زودی وارد صحن شده و مصوبه خواهد گرفت. آیا باور کنیم که در مجلس، چنین نماینده آگاهی برای تصویب چنین طرحهایی وجود دارد؟ طرح مورد اشاره، طرح خوبی برای تقویت سرمایه اجتماعی و کاهش تنشهای برون مرزی با ایرانیان خارج نشین خصوصا در جامعه هنرمندان است.
نقد نمایشگاه اسباب بازی در کانون پرورش فکری :
سجاد محمدیان خبرنگار محترم رسانه معظم ایکنا اقدام به تهیه گزارشی از هشتمین جشنواره ملی اسباب بازی نموده و نقاط قوت و ضعف آن را مشخص نموده است. این در حالی است که با توجه به بازدید میدانی صورت گرفته توسط خبرنگاران پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، بخش زیادی از این مطالب ، شبیه تعارف و بدور از واقعیت است. بهتر است اسمش را هم نمایشگاه نگذاریم، مجموعه غرفه هایی برای فروش بهاره اسباب بازی ، اصطلاح بهتری است. هیچ سطح بندی از گروه های سنتی و چیدمان متناسب با آن صورت نگرفته، گروه بندی خاصی از اسباب بازی ها انجام نشده( مثلا فکری، الکترونیک و ...). گرایشات عمدتا بر عرضه محصولات قدیمی با کمترین نوآوری قرار دارد. بخش قابل توجهی از اسباب بازی ها ( نظیر لگوها) وارداتی هستند. متاسفیم برای این کشور و این سطح بی سلیقگی برای برپایی نمایشگاه برای خالی کردن جیب مردم. جای مجلس بودیم چند مدیرکل را تغییر می دادیم. راستی بچه های معلول چطور وارد نمایشگاه می شوند؟ آقای رئیس کانون پرورش فکری، منتظر توضیحات شما هم هستیم. البته اگر برای این افتضاح ، توضیحی هم مانده باشد؟
سیاه و سفید نقش خبرنگاری؛
بازیگران بسیاری در طول این سالها در فیلمها و سریالهای تلویزیونی کاراکتر «خبرنگار» را بازی کردند؛ برخی از آنها حتی این حرفه را پیش از این تجربه کرده بودند. اما نکتهای که حائز اهمیت است چقدر سینما و تلویزیون حقیقتهای خبرنگاری را روایت کرد.سینمایی بتواند با درنظر گرفتن تمام ابعاد و زوایای کار یک خبرنگار بسازد و یک خبرنگار را آنطوری که هست و فعالیت میکند به نمایش درآورد.
عطاءالله مهاجرانی :
به زبان بیزبانی به مردم نگویید این کشور مناسب کار و زندگی نیست، چنانکه گفته شده است، ۶۰ درصد جوانان را به صف انتظار مهاجرت نکشانید.کشورهای همسایه از بیابان، با خردمندی چه پایگاه جهانگردی موفقی ساختهاند. آن وقت دختر و پسر جوان ما ناگزیر میروند در همان کشورها به بیگاری کشیده میشوند.
جریمه تخلفات پوشش چقدر پیشبینی شده است؟
لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب که به پیشنهاد قوه قضائیه به دولت ارسال شده بود پس از تصویب به صورت دو فوریت با نامه رئیس جمهور به رئیس مجلس تقدیم شد. انتقادات زیادی به ناکارآمدی این لایحه صورت پذیرفت و کمیسیون قضایی مجلس اقدامات اصلاحی را دنباله گیری نمود. بنظر می رسد که لایحه جدید اصلاحی ،خانواده را محور قرار داده و عفاف و حجاب را حول محور حمایت از خانواده طرح موضوع کرده است. حمایتی که افکار عمومی در بحث اقتصادی ،حرف های زیادی برای گفتن در خصوص ان دارد.
ازدواج زینب موسوی:
زینب موسوی کمدین مشهور ایرانی، ملقب به امپراطور کوزکو که سال گذشته در ایام ناآرامیهای کشور به دنبال انتشار چند ویدئوی طنز انتقادی بازداشت شده و در نهایت با قید وثیقه آزاده شده بود، از ازدواج خود خبر داده است.
بلخاری استاد دانشگاه تهران :
استاد دانشگاه تهران ضمن اشاره به ارتباط وثیق فلسفه و هنر در یونان گفت: غلبه الهیات بر تفکر فلسفی در تمدن اسلامی هنر را از جنبه نظری به جنبه صناعت کشاند و هنر عقبه نظری خود را از دست داد.
دانستنی ها؛
در اصطلاح عامه به افراد ابن الوقت و کسانی که نان را به نرخ روز بخورند و همواره جهت منافع خود را در هر زمان و مکانی منظور داشته باشند ، گربه مرتضی علی گفته می شود.اما گربه مرتضی علی در اصل گربه مرتاض علی بود و نام مرتاض علی به علت قرابت ذهنی و مرور زمان به مرتضی علی تبدیل شده است . راجع به مرتاض علی همچنین نقل کرده اند که این مرد از مرتاضان هندی بود . سالی به ایران آمد و چند چشمه تردستی و به اصطلاح عمومی شعبده بازی و چشم بندی نشان داد . از جمله شیرینکاریهایش گربه سیاه براق دست پرورده ای بود که آن حیوان را گاهی سر و گاهی از پا یا دم در حال چرخش به هوا پرتاب می کرد.
مدیر روابط عمومی جشنواره فیلم فجر:
مسعود نجفی، مدیر روابط عمومی جشنواره فیلم فجر درباره لوح هومن برق نورد و حواشی برخی از جوایز اختتامیه فیلم فجر گفت: به دلیل حساسیتهای این دوره و به دلیل لو نرفتن اسامی برگزیدگان، جلسه جمع بندی داوران ساعتی قبل از مراسم اختتامیه برگزار شد که تا دقایقی قبل از مراسم ادامه داشت و به دلیل تکثر جوایز نسخه چک نویس بدون امضای دبیر سهوا در برخی از لوحهای تقدیر قرار گرفت.
آدام آلتر:
آدام آلتر در یادداشتی به بررسی تاثیرات برچسب زنی به آدم ها پرداخته است. او می گوید: آدمها پیچیدهاند. حتی آدمهایی که از نزدیک میشناسیم، هر لحظه امکان دارد غافلگیرمان کنند. رفتارهایی بکنند که نتوانیم تحلیلشان کنیم یا حرفهایی بزنند که از آنها انتظار نداشتهایم. ما انسانها، در مواجهه با این پیچیدگی راهحلِ ذهنی ساده و کارامدی داریم: برچسبزدن. فلانی احساساتی است، دیگری دستوپاچلفتی، آنیکی خسیس و همینطور تا آخر. با برچسبزنی آدمها را ساده و قابلفهم میکنیم، اما برچسبزدن در کنار فایدههایش، ممکن است آسیبهای سنگینی هم در پی داشته باشد. در واقع برچسبزنی مثل وعدهای است که اگر به آن باور داشته باشی محقق میشود.
برای انتخابات هیات نظارت بر مطبوعات؛
حسین انتظامی، که در حال حاضر مشاور وزیر ارشاد است، با انتشار یادداشتی از رد صلاحیت خود برای انتخابات نماینده مدیران مسئول در هیات نظارت بر مطبوعات خبر داد.