سیستان و بلوچستان - اخبار استان

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
سیستان و بلوچستان - اخبار استان
جوانان قهر نکنند، قدرت و مهارت‌شان را برای این آب و خاک هزینه کنند
پزشکیان در نشست توسعه فرصت‌های سرمایه‌گذاری چابهار:

جوانان قهر نکنند، قدرت و مهارت‌شان را برای این آب و خاک هزینه کنند

رئیس جمهور شامگاه پنجشنبه در ادامه برنامه‌های بخش دوم سفر دولت وفاق ملی به سیستان و بلوچستان، در نشست توسعه فرصت‌های سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد چابهار با تاکید بر اینکه آمدن ما به منطقه سیستان و بلوچستان، برای کمک به این منطقه است، گفت: تا کنون جلسات متعددی با دستگاه‌های مختلف برگزار کرده‌ایم و تا حدودی درباره اینکه در چه وضعیتی قرار داریم، اطلاعاتی کسب کرده‌ایم؛ این اقدامات در راستای نگاه رهبری به منطقه مکران است. قرار است مجموعه آقای عبدالعلی‌زاده یکسری کارشناسان بین‌المللی با رتبه‌بندی بالا را به کار بگیرند تا برای رفتن و رسیدن به هدف، نقشه مشخصی داشته باشیم، چرا که حرف زدن و خواستن یک بحث است و نقشه درست طراحی کردن بحث دیگری؛ مدیریت شامل تصمیم درست گرفتن و اجرای دقیق تصمیم صحیح است.رئیس جمهور با تاکید بر اینکه سند چشم‌انداز موجود باید تبدیل به باور شود، گفت: اگر می‌خواهیم در دنیایی که زندگی می‌کنیم، برنده شویم، باید تا جایی که ممکن است تلاش خودمان را بکنیم و برای رسیدن به هدف، هرآنچه را که لازم است، اعم از بسترها، محیط‌ها، رفتارها، قوانین و مقررات آماده کنیم.
افتتاح قطعه پایانی «بزرگراه ۲۰۰ کیلومتری زابل-زاهدان» با حضور رئیس‌جمهور
در بخش دوم سفر استانی دولت به سیستان و بلوچستان:

افتتاح قطعه پایانی «بزرگراه ۲۰۰ کیلومتری زابل-زاهدان» با حضور رئیس‌جمهور

قطعه پایانی بزرگراه ۲۰۰ کیلومتری زابل-زاهدان که به عنوان بخشی از مسیر ۹۸۷ کیلومتری کریدور شمال-جنوب در استان سیستان و بلوچستان اجرا شده است،پس از ۲۲ سال با حضور رئیس جمهور افتتاح شد.عملیات ساخت بزرگراه زابل-زاهدان به طول ۲۰۰ کیلومتر از سال ۱۳۸۵ آغاز شد. اما طی سال‌ها، این پروژه به دلایل مختلف با کندی پیش می‌رفت و تا سال ۱۳۹۹ تنها ۹۰ کیلومتر آن به بهره‌برداری رسیده بود. ۲۳ کیلومتر، فاز نهایی این پروژه بوده که ۱۰ کیلومتر آن در مدت زمان ۴ ماه ساخته و آماده بهره‌برداری شد. باید توجه داشت که هم مرزی استان سیستان و بلوچستان با کشورهای پاکستان و افغانستان در شرق از یک سو و دسترسی به آب‌های آزاد دریای عمان در جنوب از سوی دیگر بهره‌مندی از منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار، منطقه ویژه اقتصادی سیستان و بازارچه‌های مرزی در طول نوار مرزی راه را برای نقش آفرینی استان در تجارت، ترانزیت خارجی و مبادلات مرزی فراهم ساخته اما راه‌های این خطه بویژه مسیر چابهار - میلک در تراز این میزان ترانزیت نیست و برای تسهیل در تجارت توسعه شبکه بزرگراهی استان حائز اهمیت است.
تصویب ۱۲۴ هزار میلیارد تومان طرح برای محرومیت‌زدایی از سیستان و بلوچستان
گزارش سفر استانی پزشکیان به سیستان:

تصویب ۱۲۴ هزار میلیارد تومان طرح برای محرومیت‌زدایی از سیستان و بلوچستان

در این سفر به خاطر احترام به مردم، مراسم‌هایی از قبیل استقبال مردمی برگزار نشد و رئیس‌جمهور در جمع فعالان اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، علما، دانشجویان و فرهیختگان، نخبگان و خانواده‌های شهدای استان حاضر شد. پزشکیان درباره دستاوردهای این سفر بیان داشت که در این سفر ۳۴ همت برای پروژه‌هایی که امسال و سال آینده اجرا خواهند شد، تخصیص داده شد و ۲۴ همت نیز برای خط‌ آهن چابهار به زاهدان اختصاص یافته است. همچنین بانک‌ها نیز ۲۰ همت تعهد داده‌اند که در این استان به پروژه‌ها اختصاص یابد و نهادهای اقتصادی هم ۷۰ همت در این استان سرمایه‌گذاری خواهند کرد؛ یعنی ۱۲۴ هزار میلیارد تومان طی امسال و سال آینده در این استان کار انجام می‌شود.
گلایه ها از راه اندازی یک رام قطار فوق العاده زاهدان _خرمشهر با ظرفیت ۵۶۰ نفر + آیا مجموعه راه آهن از حجم ورودی زائران پاکستانی بی اطلاع است ؟
انتقادات فرهاد عابدی:

گلایه ها از راه اندازی یک رام قطار فوق العاده زاهدان _خرمشهر با ظرفیت ۵۶۰ نفر + آیا مجموعه راه آهن از حجم ورودی زائران پاکستانی بی اطلاع است ؟

فرهاد عابدی کارشناس راه آهن با نگاهی انتقادی به موضوع راه اندازی یک رام قطار فوق العاده زاهدان _خرمشهر با ظرفیت ۵۶۰ نفر و گلایه از عبارت مورد استفاده مدیرکل راه آهن جنوب شرق کشور که راه اندازی این یک رام قطار فوق العاده در ایام اربعین را (قطار مسافری فوق العاده زاهدان به خرمشهر) حاصل پیگیری های انجام شده و نگاه ویژه مدیرعامل راه آهن کشور به سیستان و بلوچستان بیان داشته است که، گویی که مجموعه راه آهن از حجم ورودی زائران پاکستانی بی اطلاع است؟ آیا مدیران راه آهن نمی دانند که ، زائران شبه قاره هند و شرق آسیا از مرزهای سیستان و بلوچستان وارد کشور می شوند و به شدت با کمبود ناوگان مواجه هستیم ؟
شلیک به توسعه جنوب شرق ایران: روایت یک فعال اجتماعی از حادثه ۸ مهر زاهدان؛ دست‌کم ۶۰ نفر از مردم، کشته شدند
تهران گزارش دروغ دادند:

شلیک به توسعه جنوب شرق ایران: روایت یک فعال اجتماعی از حادثه ۸ مهر زاهدان؛ دست‌کم ۶۰ نفر از مردم، کشته شدند

روایات درخصوص حادثه ۸ مهر زاهدان زیاد است. اما نظام با راست آزمایی‌های صورت داده به یک نتیجه خاص درخصوص برخی گزارشات دروغ ارسالی به تهران، رسید. رهبر معظم انقلاب، دستور شهید نامیدن کشته شدگان بی گناه را صادر نمود و فرمان دادند که مجروحان حادثه در گروه جانبازان انقلاب اسلامی، قرار گیرند. سوال اینجاست که چرا قصد سرپوش گذاشتن روی خطای یک نفر که مرتکب فعل ناشایستی شده بود، وجود داشت؟ چه کسانی خودسری کردند و چرا؟ چرا باید اجازه داده می‌شد که فضایی برای جولان تفرقه و سواستفاده امثال جیش الظلم فراهم شود؟ ماجرای زاهدان برای کل ما یک درس ملی است. درسی برای تقویت وحدت و تمرکز روی منافع ملی. سرمایه گذاری نظام روی توسعه بندر چابهار و کریدور تجاری جدید، فرصتی است برای تقویت برنامه‌های توسعه‌ای در سیستان و بلوچستان و زدودن چهره فقر و حاشیه از این استان.
بیش از ۲ هزار روستای سیستان و بلوچستان دچار سیل شدند
معاون امور بازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی:

بیش از ۲ هزار روستای سیستان و بلوچستان دچار سیل شدند

معاون امور بازسازی بنیاد مسکن با اعلام استقرار تیم‌های امدادرسانی به همراه تجهیزات و ماشین‌آلات بنیاد مسکن در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان گفت: هنوز بخش عمده‌ای از مناطقی که تحت تاثیر سیلاب استان قرار داشتند درگیر آبگرفتگی‌های گسترده و سیلاب هستند و ارزیابی دقیق میزان خسارت‌ها به واحدهای مسکونی بعد از فروکش کردن سیلاب امکان‌پذیر است.
گزارش وزیر درباره آبرسانی به استان سیستان و بلوچستان و نصب بزرگترین آب شیرین‌کن خشکی جهان در زاهدان
علی اکبر محرابیان وزیر نیرو:

گزارش وزیر درباره آبرسانی به استان سیستان و بلوچستان و نصب بزرگترین آب شیرین‌کن خشکی جهان در زاهدان

محرابیان در ادامه تامین آب منطقه زاهدان و سیستان شامل پنج شهرستان و تعداد قابل توجهی روستا را از جمله مهمترین چالش‌ها عنوان کرد و گفت: با توجه به محدودیت‌های تامین آب از طریق هیرمند از سمت افغانستان، مقرر شد تامین آب شرب سیستان و بلوچستان از محل هیرمند جداسازی شود. اکنون سه طرح عظیم را در منطقه سیستان و بلوچستان در حال اجرا داریم که شامل تامین آب در منطقه سیستان و زاهدان، خط انتقال آبخوان شرقی به سمت زاهدان و نیز تامین آب از دریا به سمت زاهدان و منطقه سیستان و در ادامه برای استان‌های خراسان جنوبی و خراسان رضوی می‌شود.طرح تامین آب برای منطقه سیستان با حفر ۱۲۰ حلقه چاه در نقاط مختلف سیستان در حال اجراست. به عبارتی بزرگترین آب شیرین‌کن خشکی جهان در حال اجرا می باشد.
برداشت ۱۸۰ هزار تن موز از ابتدای سال جاری تاکنون از سه هزار هکتار باغات سیستان و بلوچستان
معاون جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان:

برداشت ۱۸۰ هزار تن موز از ابتدای سال جاری تاکنون از سه هزار هکتار باغات سیستان و بلوچستان

اردشیر شهرکی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: بیش‌ از۱۸۰ هزار تن موز از ابتدای سالجاری تاکنون از سطح سه هزار هکتار از باغات این استان برداشت و روانه بازار مصرف شده است. حدود پنج هزار هکتار از باغات جنوب سیستان و بلوچستان به کشت موز اختصاص دارد که بیش‌از سه هزار هکتار آن بارور و بقیه غیربارور می باشند.دشتیاری، زرآباد، سرباز، کنارک و چابهار بویژه منطقه عورکی بخش پیر سهراب بیشترین سطح زیرکشت موز سیستان و بلوچستان را به خود اختصاص داده‌اند.پیش‌بینی می‌شود امسال بیش‌از ۲۰۳ هزار تن موز از سطح سه هزار هکتار باغات سیستان و بلوچستان برداشت و روانه بازار مصرف شود. چنانچه سطح موزستان های سیستان و بلوچستان به ۱۵ هزار هکتار یعنی 5 برابر وضعیت کنونی افزایش یابد علاوه بر خودکفایی کشور، زمینه برای صادرات این محصول نیز فراهم می شود.
افزایش ۴۱ درصدی اعتبارات مشاغل خانگی در سیستان و بلوچستان
آزیتا همتیان، رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی کشور:

افزایش ۴۱ درصدی اعتبارات مشاغل خانگی در سیستان و بلوچستان

با وجود آنکه در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۵۰ هزار تعهد ایجاد شغل در حوزه اشتغال خانگی برنامه ریزی شده، مطابق سامانه رصد تا کنون ۱۳۰ هزار تعهد مشاغل خانگی انجام پذیرفته است.آزیتا همتیان، رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی کشور گفت: در این دولت در حوزه مشاغل خانگی پشتیبان مجوز‌ها مدل کارفرمایی است و به افراد کارآفرین ۴ میلیارد تومان به‌ازای اشتغال‌زایی برای ۴۰ نفر پرداخت می‌شود.در حال حاضر ۵۱۲ رسته مشاغل خانگی تعریف شده و در دولت قبل حدود ۳۰۰ رشته داشتیم. با توجه به عملکرد مثبت سیستان و بلوچستان در جذب منابع مالی سال گذشته حوزه مشاغل خانگی، سهم این استان در سال‌جاری به میزان ۴۱.۵ درصد افزایش پیدا کرد.
افتتاح ۹۶ کیلومتر ‌کریدور بزرگراهی در ‌سیستان و بلوچستان
تکمیل کریدور جنوب ـ شمال شرق؛

افتتاح ۹۶ کیلومتر ‌کریدور بزرگراهی در ‌سیستان و بلوچستان

وزیر راه در سفر به استان سیستان و بلوچستان صبح امروز ۵۸ کیلومتر از کریدور نوار ساحلی و ۳۸ کیلومتر از کریدور جنوب-شمال شرق کشور به ارزش بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال را افتتاح کرد. کریدور بزرگراهی نوار ساحلی کشور به‌طول ۱۸۵۰ کیلومتر از پسابندر در استان سیستان و بلوچستان آغاز و پس از عبور از استان‌های هرمزگان و بوشهر به شلمچه در استان خوزستان منتهی می‌شود. ۳۱۲ کیلومتر از این کریدور در استان سیستان و بلوچستان واقع شده که ۹۱ کیلومتر آن در حال بهره‌برداری است، ۲۰۵ کیلومتر از طول این کریدور بزرگراهی در دست اجرا و ۱۶ کیلومتر در انتظار مناقصه قرار دارد. در خصوص کریدور جنوب- شمال شرف باید بیان داشت که ۶۴۶ کیلومتر از این کریدور در استان سیستان و بلوچستان واقع شده است که ۱۲۳ کیلومتر آن در دست بهره‌برداری، ۲۰۵ کیلومتر این کریدور بزرگراهی در دست ساخت و ۳۱۸ کیلومتر دیگر در دست مطالعه قرار دارد.
سد کهیر آماده مهار سیلاب‌های احتمالی در سیستان و بلوچستان
تهدید سیل چگونه به فرصت تبدیل شد؟

سد کهیر آماده مهار سیلاب‌های احتمالی در سیستان و بلوچستان

درحالی که پیش‌بینی‌ها حاکی از احتمال سیلابی شدن مناطق جنوبی استان سیستان‌وبلوچستان در محدوده بالادست سد کهیر است، این سد با مخزن ۳۴۳ میلیون مترمکعبی، آماده مهار سیلاب‌های احتمالی است.
بازدید رئیس سازمان محیط زیست کشور از تالاب خشکیده هامون
سلاجقه و هیات همراه در کف خشکیده تالاب :

بازدید رئیس سازمان محیط زیست کشور از تالاب خشکیده هامون

با توجه به اهمیتی که مقابله با پدیده گرد و غبار در سیستان و بلوچستان برای دولت سیزدهم دارد، برای نخستین بار جلسه «ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار» در این استان برگزار شد.رئیس سازمان محیط زیست کشور به همراه رئیس منابع طبیعی کشور و جمعی از مسوولان سیستان و بلوچستان روز سه‌شنبه از بستر تالاب خشکیده هامون بازدید کردند.
مواظب گرایشات انحرافی منطقه مکران به سمت موز و پتروشیمی و شیلات باشیم + با توسعه منطقه ای مواجه هستیم نه توسعه صنعتی و کشاورزی
نقد بیانات سردار دهقان:

مواظب گرایشات انحرافی منطقه مکران به سمت موز و پتروشیمی و شیلات باشیم + با توسعه منطقه ای مواجه هستیم نه توسعه صنعتی و کشاورزی

متاسفانه بجای تمرکز روی توسعه منطقه ای و برنامه ریزی منجر به تحقق ان ، تاکیدات مدیران توسعه سواحل مکران بر روی توسعه بخشی قرار گرفته است و این امر را می توان از صحبت های انها استنباط نمود. عموما بدلیل کمبود منابع و کم توانی در جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی، بشکلی اشتباه روی توانمندی های بخش کشاورزی یا حضور پتروشیمی ها و پالایشگاه ها مانور داده می شود. سردار دهقان فرموده اند که سالی ۵۰۰ میلیون دلار موز از خارج وارد می‌کنیم، در حالیکه براحتی می‌توان همین مقدار را در سواحل مکران تولید کرد.
استاندار سیستان و بلوچستان نمایندۀ ویژۀ رئیسی در مسائل استان شد
افزایش اختیارات استانداران؛

استاندار سیستان و بلوچستان نمایندۀ ویژۀ رئیسی در مسائل استان شد

یه‌منظور افزایش اختیارات استاندار ‎سیستان و بلوچستان برای تسریع در حل مشکلات مردم، هیئت وزیران اختیارات ویژه‌ای را برای استاندار تصویب و او نمایندۀ ویژه رئیس‌جمهور دربارۀ مسائل استان شد. رییس جمهوری در حکم استاندار سیستان و بلوچستان خطاب به مدرس خیابانی نوشت، امید است با اتکال به خداوند متعال و با روحیه انقلابی، پاکدستی، فساد ستیزی و اهتمام به مفاد عهدنامه مدیران دولت مردمی در گره گشایی از مشکلات مردم استان، تحقق عدالت و رفع فقر و تبعیض کوشا باشید.
موافقت مجلس با یک فوریت لایحه اساسنامه سازمان توسعه سواحل مکران
علی رغم تاکیدات دولت بر طرح دو فوریتی؛

موافقت مجلس با یک فوریت لایحه اساسنامه سازمان توسعه سواحل مکران

حسین دهقان به عنوان نماینده دولت و رئیس سازمان توسعه سواحل مکران در دفاع از ضرورت بررسی لایحه مذکور به صورت دوفوریت، گفت: امروز بیش از هر مسئله دیگری نیازمند اقدام و عمل انقلابی هستیم چرا که در صورت کوتاهی، آیندگان ما را قضاوت خواهند کرد این در حالی است که سواحل مکران می‌تواند موتور توسعه کشور باشد.
وضعیت در سیستان آخرالزمانی است! در نوار مرزی ایران و افغانستان چه بر سر مردم آمده است؟
روزهای هولناک هنوز نرسیده؛

وضعیت در سیستان آخرالزمانی است! در نوار مرزی ایران و افغانستان چه بر سر مردم آمده است؟

مرزنشینان ایرانی می‌گویند افغانستان سه سال است که به طور کامل آب رودخانه را روی آن‌ها بسته و آن‌ها را به خاک سیاه نشانده است. اهالی روستا‌های مرزی می‌گویند توفان شن و نمک، خاک گور هامون خشکیده است و سرفه امان‌شان را می‌برد. کریم از شیوع آسم در کتمک می‌گوید و از مادرش که به‌خاطر نبود کپسول اکسیژن جلوی چشم‌هایش جان داده است.حسین سرگزی، کارشناس آب و منابع طبیعی، معتقد است «روز‌های هولناک سیستان هنوز نرسیده است و افغانستان پروژه دیگری برای کورکردن آخرین روزنه‌های ورود آب به مرز‌های شرقی ایران را در دستور کار گذاشته است».
شروع به کار سازمان توسعه سواحل مکران+ پیشنهاد چینی‌ها برای سرمایه‌گذاری در منطقه مکران
سردار حسین دهقان خبر داد:

شروع به کار سازمان توسعه سواحل مکران+ پیشنهاد چینی‌ها برای سرمایه‌گذاری در منطقه مکران

حسین دهقان نماینده ویژه رییس جمهور و دبیر شورای توسعه سواحل مکران درباره سرمایه‌گذاری‌های خارجی و جذب کشور‌ها برای سرمایه‌گذاری در این منطقه گفت: از کشور‌های مختلفی پیشنهاد دریافت کردیم؛ یکی از این کشور‌ها چین است که درخواست سرمایه‌گذاری در پروژه‌های حمل و نقل، نفت و گاز را داشت.وی با بیان اینکه منطقه مکران موتور محرکه و پشتیبان توسعه ملی است، گفت: این منطقه ظرفیت کریدوری و ترانزیتی دارد و ما را به اروپا و آسیای مرکزی و افغانستان و سایر کشور‌های همسایه متصل می‌کند و اگر کریدور شمال -جنوب فعال شود، حمل و نقل ترکیبی این منطقه هم فعال خواهد شد
عملیات لوله گذاری خط انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان آغاز شد
تامین آب مورد نیاز ساحل نشینان استان؛

عملیات لوله گذاری خط انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان آغاز شد

عملیات لوله گذاری طرح ملی نمک زدایی و انتقال آب از دریای عمان به مرکز و شمال سیستان و بلوچستان با حضور سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور آغاز شد.معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان روز پنجشنبه در حاشیه این مراسم اظهارداشت: طرح ملی نمک زدایی و انتقال آب از دریای عمان در مجموع با پیشرفت فیزیکی۱۱.۳ درصد و پیش بینی حجم سرمایه گذاری حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان در حال اجراست.
آغاز آبگیری سد کهیر با دستور رئیس‌جمهور در شهرستان کنارک
تامین منابع آبی مردم سیستان و بلوچستان؛

آغاز آبگیری سد کهیر با دستور رئیس‌جمهور در شهرستان کنارک

آبگیری سد کهیر شهرستان کنارک به عنوان بزرگترین سد مخزنی سیستان و بلوچستان به منظور تأمین آب آشامیدنی، کشاورزی و صنعت محدوده بخش کهیر سواحل مَکُران پس از گذشت ۱۳ سال با حضور حجت الاسلام رئیسی آبگیری شد.
نظرات و گلایه ها