پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۵۰۸۱۸
تاریخ انتشار : ۰۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۲
دانشمندان به تازگی دریافتند که لنزهای چشمی در فاضلاب‌ها منجر به آلودگی پلاستیکی آب‌ها می‌شود.

شعار سال: دانشمندان دریافتند که انداختن لنزهای تماسی پس از استفاده در فاضلاب باعث آلودگی پلاستیکی آب‌ها می‌شود.

براساس گزارش «خبرگزاری شینهوا»، محققان در مطالعه‌ای روز سه‌شنبه اعلام کردند که لنزهای تماسی چگال‌تر از آب هستند بنابراین در آب غرق می‌شوند و می‌توانند تهدیدی برای زندگی آبزیان باشند.

طبق این مطالعه حدود 15 تا 20 درصد از مصرف‌کنندگان، لنزهای خود را پس ازمصرف به داخل سینک و یا توالت می‌اندازند که بیشتر آن در تصفیه خانه‌های آب جمع می‌شود.

مواد فاضلاب در نهایت به لجن تجزیه شده تبدیل می‌شود که به عنوان کود کشاورزی استفاده می‌شود. نویسندگان این تحقیق تخمین زده‌اند که حدود سیزده هزار کیلوگرم لنز پلاستیکی چشم از این راه وارد محیط زیست می‌شود.

ما می‌دانیم که باران می‌تواند این مواد را از سطح زمین شسته و آب‌های سطحی آن ها را به دریاها و اقیانوس‌ها برساند.

لنزهای چشم اغلب از موادی چون پلاستیک شفاف آکرولیک، سیلیکون و فلوئوروپلیمر تشکیل شده تا پلاستیک بسیار نرمی ساخته شود که اجازه عبور اکسیژن را بدهد.

محققان برای بررسی تاثیر عملکرد سیستم‌های بازیافت آب فاضلاب، پنج پلیمری را که در اغلب لنزهای چشم استفاده می‌شود در معرض میکروارگانیسم‌های هوازی و بی‌هوازی قرار دادند.

«وارون کلکار» یکی از نویسندگان این تحقیق می‌گوید: میکروارگانیسم‌های موجود درمراکز تصفیه آب، ساختار این لنزها را تغییر می‌دهد. وقتی پلاستیک استحکام ساختارش را از دست می‌دهد به قطعات بسیار ریز میکروپلاستیک تبدیل می‌شود.

سایت شعار سال، با تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار 29 مرداد 97، کد مطلب: 13970529000309، www.farsnews.com


اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین