شعار سال: در آن گزارش تاکید شده بود که تحریمها توان ایران برای تامین بودجه مورد نیاز برای واردات دارو را سخت کرده و تبدیل به تهدیدی برای سلامت آنها شده است. ایران در حالی شدیدترین تحریمها را در تاریخ معاصر تحمل میکند که این تحریمها بخشهای انرژی، بانکی، مالی، سرمایهگذاری خارجی و همچنین تحولات ارزی این کشور را دستخوش ناملایمات کرده و میتوان گفت که جنگ اقتصادی تمام عیاری علیه ایران آغاز شده است.
تحریمهای اقتصادی امریکا در حقیقت به سایر کشورها دیکته میکند که چه رفتار اقتصادی با ایران داشته باشند. سال گذشته بود که برایان هوک، مسوول گروه اقدام علیه ایران به صراحت به کمپانیهای اروپایی گفت که باید میان کار تجاری با ایران و امریکا یکی را انتخاب کنند. در ژانویه که سه کشور اروپایی ناگهان مکانیسم حل و فصل اختلاف با ایران در برجام را فعال کردند باز هم پای تهدید امریکا و این بار با ابزار تهدید تعرفهای 25 درصد در میان بود. تشدید فشار بر ایران حتی همزمان با شیوع کرونا در ایران بیشتر هم شد و امریکا از افزایش تحریمهای ایران در حالی که مردم این کشور در حال مرگ در نتیجه ابتلا به کرونا هستند هم کوتاه نمیآید. در حال حاضر رسانههای امریکایی هم به جنگ با ادعاهای امریکا درباره عدم تحریم دارویی ایران آمدهاند و به عنوان مثال نیویورک تایمز در ابتدای ماه آوریل در نوشتاری نسبتا تحقیقی ادعای ترامپ در این باره را زیر سوال برده و نوشت: تحریمهای ثانویه امریکا بر کمپانیها و نهادهای مالی که با ایران کار میکنند عملا هر گونه خرید از سوی ایران را غیرممکن کرده است. دیدبان حقوق بشر سازمان ملل هم بر این حقیقت صحه میگذارد که تحریمها شرکتها را از کار با ایران ترسانده است.
از آنجا که دولت امریکا مستقیما در مرگ ایرانیها در نتیجه نبود امکانات دارویی مقصر است رسانههای امریکایی باید بسیار نگران این مساله باشند اما به نظر میرسد که واقعا توجهی به این امر ندارند.
نگاهی به مطالب رسانههای امریکایی در حد فاصل شیوع کرونا در اواخر دسامبر تا روز دوم ماه جاری میلادی (آوریل) نشان میدهد که واشنگتنپست در این مدت 386 مقاله درباره ایران و ویروس کرونا منتشر کرده و در 55 مورد از این تعداد کلمه «تحریم» به چشم میخورد. به عبارت دیگر در 85 درصد مطالبی که درباره کرونا و ایران نوشته شده اصولا به تاثیر تحریم امریکا در کشته شدن ایرانیها و افزایش رقم مبتلاها به کرونا اشاره هم نشده است.
نیویورک تایمز در این بازه زمانی در 439 مقاله به نام ایران و ویروس کرونا اشاره کرده و در 40 مقاله عبارت «تحریم» به چشم میخورد. حساب و کتاب ساده نشان میدهد که فقط در 9 درصد موارد به مساله تحریم اشاره شده است.
از میان 343 نوشتاری که والاستریت ژورنال در آنها به موضوع کرونا و ایران اشاره کرده در 65 مورد به کلمه «تحریم» اشاره شده که رقمی حدود 19 درصد است. البته در نوشتاری به نام شورای سردبیری این رسانه در تاریخ 25 مارس 2020 ادعا شده که تحریمهای ایران باید ادامه پیدا کند و دلیل آن را هم برنامه هستهای این کشور دانسته است. در این نوشتار ادعا شده که ایران برنامه نظامی هستهای دارد که این ادعا در تناقض کامل با گزارش اخیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره برنامه هستهای ایران است.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از وبسایت خبری تحلیلی ساعت24، تاریخ 23 فروردین 99، کد مطلب: 490234: www.saat24.news