پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
جمعه ۰۶ تير ۱۴۰۴ - 2025 June 27
کد خبر: ۲۹۶۳۴۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۰
عضو هیئت مدیره فدراسیون واردات کشور با اشاره به دپوی حجم زیادی کالا در کمرگ، ترخیص نشدن آن‌ها را ناهماهنگی بین دستگاه‌ها عنوان کرد.
شعار سال: عضو هیئت مدیره فدراسیون واردات کشور با اشاره به دپوی حجم زیادی کالا در کمرگ، ترخیص نشدن آنها را ناهماهنگی بین دستگاه‌ها عنوان کرد.

دپوی کالا در گمرک
حمید مقیمی در خصوص دپوی کالا در گمرک، اظهار داشت:

از دو سال گذشته حجم زیادی از کالاهای مورد نیاز کشور در گمرک مانده که در صورت عدم ترخیص بخشی از آنها فاسد خواهند شد این درحالی است که ۲۶ شهریور ماه پایان مهلت سری دوم ترخیص کالاهای دپو شده است.
عضو هیئت مدیره فدراسیون واردات کشور با اشاره به اینکه همه کالاهای مانده در گمرک با مجوزهای لازم وزارت صمت، ثبت سفارش شده اند، گفت:
عمده این کالاها، اقلام سرما‌یه‌ای و یا مصرفی مورد نیاز بخش‌های مختلف کشور است که پیش از ابلاغ ممنوعیت‌ها وارد شده بودند، براین اساس نیز در چند مقطع از سوی هیات وزیران، دستورهای لازم برای ترخیص آنها صادر شد، اما همچنان این کالاها در گمرک حبس هستند.

وی با تأکید بر اینکه ثبت سفارش یک کالا به منزله ورود قانونی آن به کشور است،‌خاطر نشان کرد:‌
به عنوان نمونه امروز در حوزه بهداشتی و آرایشی، ۵۰ درصد کالاهای ترخیص نشده، کالاهای گروه چهار هستند که سال ۹۶ قبل از ممنوعیت ها ثبت سفارش شدند یا درحال حمل بودند که با ارز متقاضی و یا ارز اشخاص به صورت رسمی وارد گمرک ایران شدند.

۵۰ درصد دیگر نیز کالای گروه ۲ اولویت ۲۷ هستند که سال گذشته قانونی ثبت سفارش و با ارز واردات در مقابل صادرات وارد کشور شدند.

هیئت وزیران در ۲۹ بهمن ماه سال ۹۸ با ترخیص کالاهای دپو شده در گمرکات موافقت کردند و اعتبار مصوبه مذکور تا ۲۸ اسفند ماه همان سال بود اما به دلیل شیوع ویروس کرونا، پروسه ترخیص طولانی شد و واردکنندگان نتوانستند کالاهای خود را ترخیص کنند. به همین دلیل تجار خواستار تمدید این مهلت یکماهه شدند.

سرمایه‌ای عظیم در گمرک
مقیمی با بیان اینکه بنا به درخواست ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوبه مذکور سه ماه دیگر تمدید شد، افزود:
باز به دلیل ناهماهنگی بین وزارت صمت و بانک مرکزی، تجار نتوانستند این کالاها را ترخیص کنند. البته هنوز هم این کالاها ترخیص نشده، و تنها تا ۲۶ مرداد ماه مهلت ترخیص دارند.

عضو فدراسیون واردات کشور با اشاره به اینکه طبق اعلام رسمی گمرک، بیش از ۴٫۵ میلیون تن کالا در گمرک وجود دارد که معادل بیش از ۳۰۰ فروند کشتی کالا است، گفت:

متاسفانه بسیاری از این مواد در حال فاسد شدن است ولی به دلیل ناهماهنگی بین دستگاه ها، هنوز ترخیص نشدند. کالاهایی که شاید اگر ترخیص آنها به موقع انجام می شد، قیمت برخی اجناس به دلیل کمبود عرضه، افزایش نمی یافت.

کالاهای موجود در انبارهای گمرک، میلیاردها دلار ارزش دارد، سرمایه ای که راکد مانده و بی شک درصورت عدم ترخیص‌ آنها، جمعی از تجار دچار ورشکستگی و بخشی از تولید و صادرات متاسفانه زمین‌گیر می‌شود. چون بسیاری از این کالاها مواد اولیه کارخانجات هستند.‌

با توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب درخصوص جنگ نرم و تذکر ایشان به هوشیاری همه دست اندرکاران بویژه مسئولین دولتی لازم است؛ همه تلاش کنیم شرایطی را که باعث نارضایتی در مردم می شود را کاهش دهیم.

ما برای پیروزی در جنگ نرم باید مانع ایجاد کمبود تصنعی در بازار، رشد قیمت‌ها و در نهایت کاهش نارضایتی در مردم شویم.

در شرایط فعلی که دشمن به دنبال ایجاد نارضایتی بین مردم است، نباید دستگاه‌های دولتی با قوانین دست و پاگیر در بخش تولید و صادرات و ممنوعیت‌های غیر اصولی در حوزه واردات سد راه توسعه اقتصادی شوند.

درخواست فعالان اقتصادی از دولت
عضو هیات مدیره فدراسیون واردات ایران در پایان به عنوان نماینده گروهی از فعالان اقتصادی از قوه قضاییه و نمایندگان مجلس عاجزانه درخواست کرد:

با درایت همیشگی خود به موضوع کالاهای دپو شده نیز وارد شوند تا هرچه سریع‌تر بخشی از فعالیت‌های اقتصادی که به دلیل ناهماهنگی وزارت صمت و بانک مرکزی قفل شده، باز شود.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری صنایع، تاریخ انتشار: 3 شهریور 1399، کد خبر: 207891،  www.sanayepress.com

اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Netherlands
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۴
0
0
وقتی این همه تعارض منافع وجود داره نمیشه کارها درست و سریع پیش برد
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین